Ο καιρος
Who's Online
We have 43 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινιού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 26- 11 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 51

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Θέμα:   «1η Τακτική Γενική Συνέλευση»

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, στις 8.30 π.μ.-13.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης (Ολυμπίας 5), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

 1. 1. Ενημέρωση Αντιπροσώπων 81ης Γ.Σ. της ΔΟΕ,
 2. 2. Άνοιγμα-τοποθέτηση για την τρέχουσα κατάσταση, καθώς και σύντομος απολογισμός της Προέδρου του Συλλόγου,
 3. 3. Ερωτήσεις-απαντήσεις
 4. 4. Συζήτηση-τοποθετήσεις-προτάσεις μελών Συλλόγου. Προτείνονται ενδεικτικά οι άξονες:

-οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών-υγειονομική περίθαλψη, ασφάλεια

-πολυνομοσχέδιο, εργασιακές σχέσεις -αξιολόγηση

-οικονομική κατάσταση των σχολείων, χορηγίες.

-«νέο σχολείο» και «νέο νηπιαγωγείο», περιεχόμενο, προγράμματα. Ειδική αγωγή, ειδικά μαθήματα.

-Πολιτιστικές-επιμορφωτικές πρωτοβουλίες Συλλόγου

5. Αποφάσεις-ψηφίσματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στους τόσο δύσκολους καιρούς για όλους τους εργαζόμενους, μην επιτρέψετε να σας καταβάλει ο φόβος και η παραίτηση. Μέσα από τη μαζική συμμετοχή και οργανωμένη δράση ας δώσουμε περισσότερη δύναμη στα σωματεία μας, ας κάνουμε πράξη την αγωνιστική μας στάση απέναντι σε όλα αυτά που έρχονται να σαρώσουν τις ζωές μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                          syllogos                                               Η Γραμματέας

                                        Κυριακή Καμαρινού                                                                                                                          Χριστίνα Αγγελονίδη

Last Updated (Tuesday, 27 November 2012 18:51)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινιού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 22- 11 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 50

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Δημόσια Διοίκηση, για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους θεμελιώνουν συνθήκες  τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!

Συγκεκριμένα:

Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι οι οργανικές τους θέσεις των οποίων καταργούνται, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο να «σωθεί» αποδεχόμενος και την  ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού ! ! !

Β) Η διαδικασία  της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι σε κάθε στιγμή στην διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!

Γ) Ξεκινάνε το πογκρόμ των απολύσεων  μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες (!)  από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και  Διοικητικών Γραμματέων.

Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για την ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κυριολεκτικά νεκρανασταίνονται στη νέα εγκύκλιο (Φ277/14476/Δ2 ,19/11/12) ως κριτήρια διαθεσιμότητας ή απόλυσης τα γνωστά ….. «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»!!!, ήτοι

 • Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.
 • Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας.
 • Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση.
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες.

 

Με δυο λόγια, ό, τι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του. Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Αυτή είναι η αρχή, είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικό για απόλυση-αν τους το επιτρέψουμε! Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο , αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαίκά δικαιώματα. 

Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο -ταξικό, αντιλαϊκό, πιο  στενά  δεμένο με τους μηχανισμούς της Ε.Ε, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το μήνυμα είναι σαφές: ή υπάκουος και οσφυοκάμπτης, ή χωρίς δουλειά.

Να οργανώσει την πάλη του ώστε να αποσυρθεί τώρα η τρομοκρατική εγκύκλιος.

Να μη περάσει καμιά απόλυση.  Αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και σ΄ όλες τις απολύσεις.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                            syllogos                                             Η Γραμματέας

                                       Κυριακή Καμαρινού                                                                                                                          Χριστίνα Αγγελονίδη

 

ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρος δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο. Παίρνουμε αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας, για αγώνες με αποτέλεσμα, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφασίζουμε από τα κάτω και μετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Η΄ εμείς ή τα μονοπώλια !

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Last Updated (Tuesday, 27 November 2012 18:44)

 


Last Updated (Friday, 23 November 2012 07:28)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Ντάκουλας

ntakoulasΈφυγε  πρόωρα από τη ζωή και επέστρεψε  στη γη που τον γέννησε, στη γη που  αγάπησε και  τον αγάπησε, τα ΜΕΛΙΑΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ο φίλος μας, ο συνάδελφός μας, ο αγωνιστής δάσκαλος, το στέλεχος της ΠΑΣΚ ΔΗ.ΣΥ. και του συνδικαλιστικού κινήματος, Γιάννης Ντάκουλας.

Έφυγε παλεύοντας, όπως και σε όλη τη ζωή του. Ως γνήσιος Ηπειρώτης δεν κιότεψε εκλιπαρώντας το χάρο για λίγη ζωή ακόμη.

Ανθρωπιστής και πολίτης ενεργός, μπολιασμένος με τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έχοντας ενστερνιστεί προοδευτικές κοινωνικές ιδέες, ξεχώριζε για το ατομικό του ήθος.

Ο Γιάννης υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ήθος, αφοσίωση, ευγένεια, την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα, από όλες τις θέσεις που τάχθηκε. Η ανιδιοτέλεια που τον διέκρινε και  η μαχητικότητά του, έκανε την πορεία του να σημαδευτεί  από μία μόνο λέξη: την ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Πίστευε στην ανάγκη ενός δημοκρατικού, σύγχρονου, καινοτόμου, δημόσιου σχολείου και  πάλεψε γι’ αυτό  σε όλη τη διαδρομή του, ως δάσκαλος της τάξης, ως συνδικαλιστής και τα τελευταία χρόνια ως  στέλεχος των ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ στα σχολεία και υπεύθυνος  Αγωγής Υγείας  της Δ΄ Δ/νσης ΠΕ Αθήνας.

Ευγενικός, ευαίσθητος , δυναμικός , ευθύς και ειλικρινής, ο Γιάννης, έδινε με πάθος τη μάχη για τα συλλογικά δικαιώματα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων . Δεν έλλειψε ούτε στιγμή, και μέχρι το τέλος του , από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ιδέες του και την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η απουσία του θα είναι αισθητή τόσο στην οικογένεια του, όσο και στους φίλους και συνεργάτες του. Η αναλυτική του σκέψη και ο ορθολογισμός του, ο συνυπάρχων με ένα βαθύτατο συναισθηματισμό, θα αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου μας καθώς επίσης και τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένειά του.

Γιάννη, πάντα θα είσαι δίπλα μας, στις σκέψεις μας, στους αγώνες μας και στις καρδιές μας...

Φίλε Γιάννη!! Καλό ταξίδι …

Αντί στεφάνου, ύστερα από επιθυμία της οικογένειας του συναδέλφου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο κατάθεσε χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας μαθητή του 7ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υπήρξε θύμα τροχαίου.

Αριθμός λογαριασμού: 89741424-1 , ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΙΒΑΝ :  GR 5509631850000000897414241,Τηλ. Σχολείου : 2551023143

Αργυρούπολη, 9/11/2012

Last Updated (Friday, 23 November 2012 07:23)

 

Σ Χ Ε Δ Ι Ο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.

Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και άλλων φορέων του Δημοσίου Τομέα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις:

α. Των άρθρων 7 παράγραφοι 3 και 4  και 19 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

β. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98).

 1. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 1. Την υπ. αριθμ. ………………….. γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας,

με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποφασίζουμε :

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:11)

Read more...

 
More Articles...