Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΜΕ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΜΕ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                                            Αργυρούπολη, 6/4/2024

«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                                                                                           Aρ.Πρωτ.: 215
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                                                      Προς  τα μέλη του Συλλόγου 

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                      ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)                            

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΜΕ ΥΠΕΘΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 

Α.   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘΑ

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Μετά από τις αποφάσεις της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης, με την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής  από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ έγιναν μάρτυρες ενός ακόμα προσχηματικού «διαλόγου» από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ (κα Μακρή και κος Κατσαρός). Στις 2/4/2024,στη συνάντηση που έγινε,  δεν γίναμε σοφότεροι. Καταλάβαμε όμως, ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ δεν μπόρεσε να αγνοήσει το μήνυμα των τελευταίων ημερών με το μαζικό ξέσπασμα ενός ολόκληρου κλάδου, που είπε ΩΣ ΕΔΩ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,εντός κι εκτός των τειχών!

Στα πλαίσια την συνάντησης ανακοινώσαμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση του σχολείου και των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του ΥΠΑΙΘΑ αναμασήθηκαν οι γνωστές απειλές, περί του άρθρου 56, για μη δικαίωμα κήρυξης απεργίας, κλπ. Ενώ έγινε προσπάθεια από τον Γ. Γραμματέα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι τάχα μου οι τελευταίες απειλητικές εγκύκλιοι του  ίδιου ή άλλων στελεχών εκπαίδευσης, όπως  της ΔΙ.ΠΕ. Δ΄Αθήνας «δεν έχουν σκοπό τον εκφοβισμό αλλά την ενημέρωση»!! Φάνηκε πως το μόνο μέσο που έχει απομείνει στο ΥΠΑΙΘΑ για να επιβάλει τα αντιεκπαιδευτικά του σχέδια είναι η αξιοποίηση του φόβου και της τρομοκρατίας. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι ο κλάδος τους έχει προσπεράσει , κατακλύζοντας  τις αίθουσες των Γενικών Συνελεύσεων,αποφασίζοντας την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από την Ομοσπονδία. Και ας έκαναν τους ανήξερους! Γνωρίζουν καλά και μετράνε και το πολιτικό κόστος των πράξεων τους. 

 Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου, για κανένα ερώτημα από τα δεκάδες που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς, είτε δηλώνοντας αναρμόδιο είτε δηλώνοντας ανέτοιμο (π.χ. νομοσχέδιο για Ειδική Αγωγή)! Ακόμα και στο ζήτημα της αλλαγής του τρόπου διορισμού και του εθνικού απολυτηρίου, η υφυπουργός είπε ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι πιο συγκεκριμένο. Η λύση των προβλημάτων μας και η ακύρωση των αντιπαιδαγωγικών σχεδιασμών θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα. Η ένταση της πάλης, η ενότητα σε κάθε σχολείο, η υλοποίηση της απεργίας – αποχής  σε όλη την Ελλάδα ενιαία, η απομόνωση από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς όλων αυτών που υπονομεύουν τον αγώνα μας και γίνονται ιμάντας μεταφοράς της κυβερνητικής πολιτικής και τρομοκρατίας μέσα στα σχολεία είναι βασικές προϋποθέσεις νίκης. 

Τώρα είναι η ώρα να νιώσουν ακόμα περισσότερο τη δύναμή μας, τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τη μόρφωση των παιδιών μας, την παιδαγωγική μας υπόσταση, τις ζωές μας.        ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ:

  • Υπογράφουμε όλοι-ες το χαρτί της απεργίας – αποχής μετά τις επαναπροκηρύξεις από ΔΟΕ,όπως και το αντίστοιχο του Σωματείου μας.
  • Η απεργία αποχή είναι σε πλήρη ισχύ.
  • Καλούμε τώρα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία για τις 17 Απρίλη μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα και δεκάδες κλάδους στο Δημόσιο, μετά το νέο «άδειασμα» των εργαζομένων από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥΠ – ΔΙΚΤΥΟ ) στην ΑΔΕΔΥ που μετέφεραν την απεργία στο δημόσιο στις 21/5!!
  • Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας σε κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Γυρίζουμε την πλάτη στις δυνάμεις του φόβου, της υποταγής και της ήττας. Φτιάχνουμε συνδικάτα στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεων μας. 

 

Β.       ΝΕΑ  «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ  ΥΠΑΙΘΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Μια μέρα μετά από τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας (Μάκρη – Κατσαρός) με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών, με εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα, η οποία επικαλείται το άρθρο 56 του νόμου 4823/2021, απειλούνται με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, καθώς και προϊστάμενες  και προϊστάμενοι, δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση. 

Πραγματική ντροπή και αίσχος! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα στέλεχος εκπαίδευσης, όπως και κανένας εκπαιδευτικός δεν αρνείται, δεν παρακωλύει, δεν παραβλέπει την υλοποίηση της αξιολόγησης.

 Όλοι οι παραπάνω, συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου στην απεργία – αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ, απολύτως νόμιμη αφού έχει επαναπροκηρυχθεί με νέα αιτήματα και μάλιστα, το Δ.Σ. της ΔΟΕ παρέδωσε το αντίστοιχο εξώδικο στην ίδια την υφυπουργό Μακρή. Αν κάποιος παρακωλύει την  ομαλή λειτουργία των σχολείων με τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά του μέτρα είναι το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση:

  • Το δικαίωμα στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας. Δεν το παζαρεύουμε, δεν το παραδίδουμε. 
  • Καμία ποινή δε μπορεί να προκύψει για δημόσιο υπάλληλο  που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου.
  • Ο χαρακτηρισμός της συμμετοχής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως παράλειψη καθήκοντος μας γυρίζει σε αλήστου μνήμης εποχές.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει οι διευθυντές/ριες να μετατραπούν σε άβουλα και πειθήνια  όργανα, σε manager που θα υλοποιούν άκριτα  τις κατευθύνσεις του, επιχειρεί να τους αφαιρέσει το δικαίωμα της αντίδρασης. Είναι κι αυτό μία πλευρά της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απειλεί να αξιοποιήσει αντίστοιχες διατάξεις με αυτές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της περιβόητης διάταξης Γεροβασίλη, μέσω της οποίας επιχειρήθηκε να στοχοποιηθούν στελέχη στο Δημόσιο που συμμετείχαν σε αντίστοιχες μορφές κινητοποιήσεων. Η τροπολογία Γεροβασίλη, κάτω από την πίεση του κινήματος καταργήθηκε άρον άρον πριν τις βουλευτικές εκλογές το 2019 και την επανάφερε η Κεραμέως το 2021.

Είναι προσβολή της κυβέρνησης, προς την πλειοψηφία των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων και των διευθυντών-ριών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς προσπαθούν μέσα σε χίλιες δυσκολίες να κρατήσουν τα σχολεία όρθια. Είναι προσβολή ιδιαίτερα σε αυτό το τμήμα των στελεχών εκπαίδευσης που έχει συνταχθεί καθαρά με την πλειοψηφία του κλάδου και σήμερα του ζητάει να σκύψει το κεφάλι για να κρατήσει μία θέση στην διοίκηση. 

Είναι ντροπή την ίδια στιγμή που φορτώνονται οι διευθυντές/ριες, προϊστάμενες-οι με άπειρα καθήκοντα, τις περισσότερες φορές άσχετα με το παιδαγωγικό έργο, που βάζουν το κεφάλι τους καθημερινά στον ντορβά για να διαχειριστούν απειλές, συγκρούσεις μέσα στο σχολείο, ακόμα και περιστατικά ακραίας βίας όπως ο σοβαρός τραυματισμός με  μαχαίρι  συνάδελφου διευθυντή Γυμνασίου, το Υπουργείο να τους απειλεί αντί να τους στηρίζει. Κουνούν το δάκτυλο αυτοί που έχουν τις βασικότερες και κυρίες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στα σχολεία, για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, για την πλήρη απουσία στήριξης σε οποιοδήποτε επίπεδο της σχολικής τάξης, για την τραγική κατάσταση στις υποδομές. Τι θα κάνουν πχ στα Νηπιαγωγεία όταν είναι γνωστό ότι τις περισσότερες φορές συμμετέχουν στην απεργία – αποχή σύσσωμοι οι συναδέλφισσες-οι και στην ουσία η πλειοψηφία των προϊσταμένων «παρακαλεί» ν’αντικατασταθεί κάτω από το βάρος του ανελέητου φόρτου εργασίας και διδακτικού ωραρίου;

Είναι επικίνδυνοι!!!  Παίζουν με την ψυχολογία και την τύχη των μαθητών, από τα νήπια μέχρι τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων.Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!!!

Καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση των ΔΣ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Εδώ και τώρα τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ χρειάζεται να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί καθαρή απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, σε νομικό και  κινηματικό επίπεδο, όπως ήδη έχουν δεσμευθεί με προηγούμενες ανακοινώσεις. Κανένας μόνος και καμιά μόνη! 

Το Υπουργείο Παιδείας, σοβαρά στριμωγμένο καταφεύγει στο τελευταίο οχυρό που είναι η τρομοκρατία. Ο κλάδος τώρα πρέπει να σηκώσει το γάντι, ενωμένες-οι ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική! 

Την Πέμπτη,11/4 προχωράμε σε κινητοποίηση στη Δ’Διεύθυνση ΠΕ με αίτημα να μην τολμήσουν να ακουμπήσουν απεργό εκπαιδευτικό.Να σταματήσουν να εμπλέκονται,να απειλούν και να «απαγορεύουν» ως δικαστές τη δράση και τις αποφάσεις των συλλόγων

Καλούμε όλες/ους τις διεθύντριες/ες και προϊστάμενες/ους να υπογράψουν τώρα πιο μαζικά την απεργία-αποχή σε όλη την Ελλάδα. 

Τώρα χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Απαιτούμε από τις πλειοψηφίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε πανεργατική απεργία στις 17 του Απρίλη! 

Προχωράμε σε κάθε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, σε κάθε γειτονιά και πόλη σε πλατιά ενημέρωση των γονιών και των εργαζομένων, σε κοινές συγκεντρώσεις με Συλλόγους Γονέων, μαθητικές κοινότητες και φορείς του κινήματος. 

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς!

Όλοι και όλες στον αγώνα! Οι τελευταίες μέρες ήταν μόνο η αρχή!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                               ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΊΔΟΥ

Related Post

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, Στις 7μ.μ., ΣΤΟ 6ο ΔΣ Αργυρούπολης (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7). ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, Στις 7μ.μ., ΣΤΟ 6ο ΔΣ Αργυρούπολης (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7). 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) Νικολαίδου (2109610234/6976879362)                           email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com Αργυρούπολη, 19/03/2024 Αρ. Πρωτ.: 211 Προς τα Μέλη του Συλλόγου ΟΛΟΙ &

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362) email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com   Αργυρούπολη, 3/3/2024 Αρ. Πρωτ.: 206 Προς  τα μέλη του Συλλόγου Προς τη Δ’ Διεύθυνση ΠΕ

Υποδεχόμαστε τους αγρότες με μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6 μ.μ. στο ΣύνταγμαΥποδεχόμαστε τους αγρότες με μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362) email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com   Αργυρούπολη, 19/2/2024 Αρ. Πρωτ.: 203 Προς  τα μέλη του Συλλόγου Υποδεχόμαστε τους αγρότες με μαζικό συλλαλητήριο την Τρίτη