Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Ο ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης»συμμετέχει και καλεί στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Γενικών Συνελεύσεων Συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ            Αργυρούπολη, 8/4/2024                           «ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                                                                                                                                                                                             Aρ.Πρωτ.: 217
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                       Προς  μέλη του Συλλόγου

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                      ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)

Ο ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης»συμμετέχει και καλεί στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Γενικών Συνελεύσεων Συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ,
την Τετάρτη 10/4 στις 7.30 μ.μ. στη ΔΟΕ και διαδικτυακά: https://us06web.zoom.us/j/88405754821

Ο αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την παιδαγωγική μας υπόσταση συνεχίζεται!

Η «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων μας θα μείνει στα χαρτιά!

Η απεργία αποχή είναι σε πλήρη ισχύ.

Συνεχίζουμε να παίρνουμε αποφάσεις για απεργία – αποχή από τα Σωματεία, τις      Γενικές Συνελεύσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική απεργία στις 17 Απριλίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «ο Θουκυδίδης» λαμβάνοντας υπόψη:

Τις αποφάσεις της Ολομέλειας Προέδρων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση  σχολείων, εκπαιδευτικών.

Την εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας, η οποία επικαλείται το άρθρο 56 του νόμου 4823/2021, και απειλούνται με αντικατάσταση διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/οι εντείνοντας τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Τους πάνω από 10.000 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν τις τελευταίες μέρες σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις  τις Π.Ε τους πάνω από 3.000 εκπαιδευτικούς της Δ.Ε υπερασπίζοντας την παιδαγωγική μας υπόσταση ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων μας. Δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ο αγώνας και η συμμετοχή σπάει τον φόβο. Υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και η κατάσταση στα σχολεία έχει δυναμιτιστεί από τις ενέργειες του ΥΠΑΙΘΑ.

Το ΥΠΑΙΘΑ οφείλει εδώ και τώρα να ακούσει τους εκπαιδευτικούς και άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που αποτελούν το ελάχιστο βήμα καλής θέλησης:

1. έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21
  2. πάγωμα κάθε πλευράς της «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με τον κλάδο
  3. άμεση καταβολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δώρου Πάσχα
  4. ανακοίνωση αριθμού μόνιμων διορισμών για τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτουν τα κενά στα σχολεία και ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων

Καλούμε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ πανελλαδικά να πάρουν μέρος με τις αποφάσεις τους,
τις προτάσεις τους στη σύσκεψη συντονισμού της δράσης μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανώνουμε μαζί την αντεπίθεσή μας! Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΊΔΟΥ

Κηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησηςΚηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης