Ο καιρος
Who's Online
We have 17 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12- 01 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 5

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Α. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συγκρότηση του προεδρείου του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας ολοκληρώθηκε στην 4η συνεδρίασή του, στις 20-12-2012, από τις παρατάξεις ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ΔΑΚΕ. Η παράταξη ΕΑΣ (Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία),έβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, μειοψήφησε και στη συνέχεια δε δέχτηκε να αναλάβει άλλη αρμοδιότητα στο προεδρείο. Η ΠΑΣΚ δε δέχθηκε καμιά θέση.

Για τη θέση του Προέδρου ψηφίστηκε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και η σύνθεση του Δ.Σ διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος 

Καμαρινού Κυριακή

210.9813942

6976404853

Αντιπρόεδρος 

Λώλης Κων/νος 

210.9610234

6944395369

Γ. Γραμματέας 

Αγγελονίδη Χριστίνα

2109922610

6945385686

Ταμίας

Λαμπροπούλου Σοφία

2109926389

6977906775

Μέλη

Βούρβουλης Γιάννης

2109919584

6976775312

Μήτσουρα Ηλέκτρα

2109813942

6972816838

Πετρόπουλος Κων/νος

2109917595

6974426790

Μπαγατέλας Δημήτρης

2109920604

6977694573

Ζέλιος Γιώργος

2109618827

6944553195

Β. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Καμαρινού Κυριακή

1,9 Δ.Σ Αλίμου

1,3,5,7 Νηπ.Αλίμου

Αγγελονίδη Χριστίνα

6 Δ.Σ, Εγκεφαλικής παράλυσης

Αργυρούπολης

1,3,4 Νηπ. Αργ/λης και 2 Ελληνικού

Λαμπροπούλου Σοφία

2,7 Δ.Σ Αργ/λης

2,6,9,10 Νηπ. Αργ/λης

Βούρβουλης Γιάννης

4,8,11 Δ.Σ Αργ/λης

11,13,15 Νηπ. Αργ/λης

Μήτσουρα Ηλέκτρα

3,4,6 Δ.Σ Αλίμου

4,11 Νηπ. Αλίμου

Λώλης Κων/νος

1,3 Δ.Σ Αργ/λης και 2-7 Δ.Σ Αλίμου

5 Νηπ. Αργ/λης και 2,8,9 Αλίμου

Πετρόπουλος Κων/νος

5 Δ.Σ Αλίμου και 1,3 Δ.Σ Ελληνικού

7 Νηπ. Αργ/λης,10 Νηπ. Αλίμου και 3 Νηπ. Ελληνικού

Μπαγατέλας Δημήτρης

5 Δ.Σ και Κωφών Αργ/λης και Περιβαλλοντική,ΚΕΔΥ,Διεύθυνση

Κωφών

Ζέλιος Γιώργος

2,4 Δ.Σ Ελληνικού

1,4,5,6 Νηπ. Ελληνικού

Γ. ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει, στο γραφείο του Συλλόγου, τακτικά, κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 18.30  και έκτακτα όποτε προκύπτει ανάγκη. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές.

Δ. ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε ότι το ΠΥΣΠΕ  Ανατολικής Αττικής δεν επικύρωσε την απόλυση του συναδέλφου Νίκου Βουρδουμπά της Ελληνογερμανικής Αγωγής, από τη διεύθυνση της Σχολής, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης με το ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή του στην απεργία του Δεκεμβρίου. Σα Σύλλογος είχαμε στηρίξει την κινητοποίηση συμπαράστασης και αγώνα για την ακύρωση της απόφασης. Είναι και δική μας νίκη, γιατί με την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας συμβάλλαμε σ΄ αυτή!

Ε. ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

Καλούνται οι διευθυντές των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων, να διερευνήσουν την ύπαρξη ανασφάλιστων μαθητών(π.χ ανέργων γονιών κλπ),ώστε να πιέσουμε για την ασφαλιστική τους κάλυψη και για το Δελτίο Υγείας.

ΣΤ.ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΥ και ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

Το Δ.Σ αποφάσισε τη συμμετοχή του και την κοινή δράση  με τις επιτροπές αγώνα Ελληνικού-Αργ/λης και Αλίμου  για τα χαράτσια και γενικότερα ενάντια στην συνεχιζόμενη αντιλαική λαίλαπα, που σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις,εξαθλιώνοντας τη λαική οικογένεια. Επίσης, στην ίδια λογική, αποφασίστηκε, μέλος του Δ.Σ  να συμμετάσχει ως παρατηρητής  στις 16/01/2012,στο κάλεσμα πρωτοβάθμιων συλλόγων εκπαιδευτικών για συντονισμό για κοινών δράσεων απέναντι στο νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανέργων, νέων και του λαού.

Η.  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Δ.Σ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ.

Το Δ.Σ  διαμαρτύρεται για τα σχέδια κατάργησης του μαθήματος της θεατρικής αγωγής , όπως προβλέπεται στα νέα Αναλυτικά Προγράμματα των «Πιλοτικών Νέων Σχολείων» και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο σύλλογο Θεατρολόγων. Το μάθημα, ως διακριτό εκπαιδευτικό αντικείμενο, πρέπει να επεκταθεί σ’ όλα τα σχολεία, με μόνιμη και σταθερή εργασία των συναδέλφων! Καλούμε τη ΔΟΕ  να τοποθετηθεί στο θέμα αυτό.

Θ. ΣΙΤΙΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

Το Δ.Σ θεωρεί ότι το θέμα της πληρωμής των τραπεζοκόμων για τη σίτιση των μαθητών/μαθητριών στο Ολοήμερο πρέπει να λυθεί οριστικά. Οι δημοτικές αρχές πρέπει, εδώ και τώρα, να καλύψουν τα έξοδα των Σχολικών Επιτροπών με κάθε μέσο και τρόπο! Δε χωράει καμιά δικαιολογία για τη συμμόρφωση στον τύπο και το  πνεύμα στην εφαρμογή των «Καλλικρατικών» νόμων, όταν πρόκειται για την  υποβάθμιση των υποδομών και τη συρρίκνωση των δαπανών για τη δωρεάν παιδεία. Η ουσία βρίσκεται στο ότι το κόστος λειτουργίας των σχολείων μετακυλύεται στις πλάτες των γονέων, παραδίνεται στη λογική των χορηγιών, των κάθε λογής ΜΚΟ κτλ. Η κατά 83% μείωση της κρατικής δαπάνης στον προϋπολογισμό του 2012 για την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση μας δείχνει ότι τα ζητήματα αυτά θα τα βρίσκουμε μπροστά μας από δω και μπρος και επομένως η αντίστασή μας να θεωρείται δεδομένη!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                       Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού   Χριστίνα Αγγελονίδη

 

Last Updated (Thursday, 19 January 2012 03:34)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942                       
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 9- 01 - 2012
Αρ. Πρωτ.:
3

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

καθημερινή ενημέρωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου 

http://syllogospethoukididis.gr 

 

Κάλεσμα για  γενικη συνελευση

Καλή χρονιά με υγεία, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ταξική  αλληλεγγύη !

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το 2012 ξεκινάει με εξαγγελίες για νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, γιατρούς, φάρμακα, κατάργηση στο 13-14 μισθό, απολύσεις, νέες αυξημένες εισφορές, αυξημένες τιμές στα είδη πλατιάς κατανάλωσης . Η σχολική χρονιά έχει ξεπεράσει το μισό και όμως λείπουν ακόμη βιβλία και δάσκαλοι. Οι διορισμοί «τετραωριτών» και η αυθαίρετη μείωση-αλλαγή σύμβασης στα μέσα της χρονιάς στους μισθούς των αναπληρωτών συναδέλφων μας μόνο ως ντροπή και εξαθλίωση μπορεί να χαρακτηρισθούν. Οι σχολικές επιτροπές  δεν έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων , ενώ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι διάφορες ΜΚΟ και οι ιδιώτες που με τις ευλογίες των δημάρχων αξιοποιούν σχολικούς χώρους .

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ΣΕΒ και τη στήριξη και την ανοχή των «κοινωνικών εταίρων» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σχεδιάζουν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση σε βάρος των εργαζομένων(προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο.

Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους αυξάνεται.

Σε αυτήν την κλιμακούμενη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, που βρίσκονται σε απεργία δυόμιση μήνες τώρα δείχνουν το δρόμο-αρνήθηκαν να υποταχθούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις!

Στις 17 Γενάρη έχει προκηρυχθεί παναττική 24ωρη απεργία απ΄ όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, Σαλαμίνας).

Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης πέρα από τους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς. 

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας και το Δ.Σ του Συλλόγου μας ψήφισε επιπλέον στάση εργασίας(3ωρη ή 4ωρη) ανάλογα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρξει 24ωρη κινητοποίηση-απεργία.

Στις 17 Γενάρη πρέπει να απεργήσουμε όλοι μας!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500ευρω, μισοάνεργοι και χωρίς δικαιώματα  ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και τη φοροληστεία.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού – Ασφαλιστικού συστήματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα γίνει την Παρασκευή13/1/2012, στις 7μ.μ, στο 6ο Δημ. Σχ. Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7) για να ενημερωθούμε για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, στην 24ωρη απεργία!!!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Κ. Καμαρινού Χ. Αγγε
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

« Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αργυρούπολη, 20/12/2011

Αριθ. Πρωτ.: 2

ΠΡΟΣ: Μέλη μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑ

Στις 8/12/2011 η διοίκηση της Ελληνογερμανικής σχολής, στην Παλλήνη, προχώρησε σε απόλυση του συναδέλφου δασκάλου Νίκου Βουρδουμπά, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.

Η εργοδοσία της σχολής χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που προσφέρουν οι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ακόμα και για αναιτιολόγητες απολύσεις!

Η απόλυση έγινε κατά τη διάρκεια εργάσιμης ημέρας, εν μέσω σχολικής χρονιάς κι ενώ ο συνάδελφος είχε υπογράψει διετή σύμβαση.

Η εργοδοσία είναι ενοχλημένη από τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση του συναδέλφου. Η απόλυση είναι εκδικητική, τρομοκρατική, γιατί:

Ø Έγινε λίγες μέρες μετά την πανεργατική απεργία της 1ης Δεκέμβρη 2011 (είχε προηγηθεί και η 48ωρη απεργία 19 και 20 Οκτώβρη), στην οποία ο συνάδελφος απήργησε.

Ø  Έγινε μετά την άρνησή του να υπογράψει την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που οι σχολάρχες προσπαθούν να επιβάλουν και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, πριν καν ψηφιστεί αντίστοιχος νόμος.

Ø Έγινε την επομένη της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ στο ταξικό συνδικάτο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση "Ο Βύρωνας".

Ø Δε στηρίζεται πουθενά, αντίθετα το επιστημονικό του επίπεδο και η εργασιακή του ευσυνειδησία τον κατέστησαν αγαπητό στους συναδέλφους, γονείς και μαθητές, οι οποίοι τον στηρίζουν.

Η απόλυση αυτή πρέπει να περάσει από το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής. Απαιτούμε από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ, αιρετά και διορισμένα, να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων και, αφού απορρίψουν ομόφωνα την απόλυση του συναδέλφου, να ζητήσουν την επαναπρόσληψή του. Απέναντι σε απόλυση συναδέλφου μόνο μία στάση υπάρχει: η απόρριψη της απόλυσης. Δε δικαιολογείται στο ελάχιστο καμία επιφύλαξη και πολύ περισσότερο διαφορετική στάση.

Σε περίπτωση που μέλος του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής, αιρετός ή διορισμένος, ψηφίσει την απόλυση του συναδέλφου, προτείνουμε τη διαγραφή του από το Σύλλογο και την οριστική αποπομπή του από το σ.κ. των εκπαιδευτικών της Π.Ε.

Η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι τραγική. Οι σχολάρχες αποθρασημένοι από την αντιλαϊκή θύελλα διαλύουν κάθε εργασιακό και οικονομικό δικαίωμα των εργαζομένων. Η εργασιακή ομηρία βασιλεύει.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ διαλύει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, για να εξασφαλίσει τα κέρδη του κεφαλαίου και να σώσει την Ε.Ε. και το καπιταλιστικό σύστημα.

Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Απειθαρχία, ανυπακοή, οργάνωση και ταξικός αγώνας παντού, για να φέρουμε τα πάνω κάτω. Αυτή είναι σήμερα η απάντηση.

Καμία εφεδρεία-απόλυση συναδέλφου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Να επαναπροσληφθεί τώρα ο συνάδελφος Νίκος Βουρδουμπάς!

 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                      Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού   Χριστίνα Αγγελονίδη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942                       
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12- 01 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 3
/B

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην παναττική απεργία της 17ης Ιανουαρίου, με την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας, συμπληρωματικά στη 2ωρη στάση που προκήρυξε η ΔΟΕ, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής (Δασκάλων –Νηπιαγωγών: «Γ. Σεφέρης», Παλαιού Φαλήρου, «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης»,Σαλαμίνας και ΕΛΜΕ: Πειραιά, Δ΄ Ανατολικής Αττικής, Θριασίου.)

 

Απεργούμε ενάντια στα εφιαλτικά σχέδια που απεργάζονται μεγάλο- εργοδότες-κυβέρνηση με την «πολύτιμη» στήριξη των ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Εκφράζουμε την ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που απεργούν για 75η ημέρα με αιτήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους-με δικά μας αιτήματα!!!

 

ü  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.

ü  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 13-14 ΜΙΣΘΟΥ

ü  OΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ü  ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ü  ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ü  ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,13-01-2012,ΣΤΙΣ 7Μ.Μ.,ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜ.ΣΧ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κυκλάδων 7).

Για το Δ.Σ

Κ. Καμαρινού Χ. Αγγελονίδη

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942                       
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 9- 01 - 2012
Αρ. Πρωτ.:
3/A

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

καθημερινή ενημέρωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου 

http://syllogospethoukididis.gr 

 

Κάλεσμα για  γενικη συνελευση

Καλή χρονιά με υγεία, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ταξική  αλληλεγγύη !

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το 2012 ξεκινάει με εξαγγελίες για νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, γιατρούς, φάρμακα, κατάργηση στο 13-14 μισθό, απολύσεις, νέες αυξημένες εισφορές, αυξημένες τιμές στα είδη πλατιάς κατανάλωσης . Η σχολική χρονιά έχει ξεπεράσει το μισό και όμως λείπουν ακόμη βιβλία και δάσκαλοι. Οι διορισμοί «τετραωριτών» και η αυθαίρετη μείωση-αλλαγή σύμβασης στα μέσα της χρονιάς στους μισθούς των αναπληρωτών συναδέλφων μας μόνο ως ντροπή και εξαθλίωση μπορεί να χαρακτηρισθούν. Οι σχολικές επιτροπές  δεν έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων , ενώ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια οι διάφορες ΜΚΟ και οι ιδιώτες που με τις ευλογίες των δημάρχων αξιοποιούν σχολικούς χώρους .

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ΣΕΒ και τη στήριξη και την ανοχή των «κοινωνικών εταίρων» ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σχεδιάζουν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση σε βάρος των εργαζομένων(προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο.

Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους αυξάνεται.

Σε αυτήν την κλιμακούμενη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, που βρίσκονται σε απεργία δυόμιση μήνες τώρα δείχνουν το δρόμο-αρνήθηκαν να υποταχθούν στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις!

Στις 17 Γενάρη έχει προκηρυχθεί παναττική 24ωρη απεργία απ΄ όλα τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, Σαλαμίνας).

Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης πέρα από τους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς. 

Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας και το Δ.Σ του Συλλόγου μας ψήφισε επιπλέον στάση εργασίας(3ωρη ή 4ωρη) ανάλογα με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρξει 24ωρη κινητοποίηση-απεργία.

Στις 17 Γενάρη πρέπει να απεργήσουμε όλοι μας!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500ευρω, μισοάνεργοι και χωρίς δικαιώματα  ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να υπερασπιστούμε τα δίκια μας. Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και τη φοροληστεία.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού – Ασφαλιστικού συστήματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, που θα γίνει την Παρασκευή13/1/2012, στις 7μ.μ, στο 6ο Δημ. Σχ. Αργυρούπολης (Κυκλάδων 7) για να ενημερωθούμε για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, στην 24ωρη απεργία!!!

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Κ. Καμαρινού Χ. Αγγελονί
 
More Articles...