ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 35

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΟΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Θουκυδίδης» εκφράζει ομόφωνα την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφισσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου (Διευθύντρια και  δασκάλα Τ.Ε.), για την εις βάρους τους μηνυτήρια αναφορά από εκπ/κό  του σχολείου με αφορμή την ανάρτηση ανακοίνωσης της ΔΟΕ (αρ.πρωτ.89/20/03/2012),    στον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου Διδασκόντων η οποία αφορούσε τη θέση της ομοσπονδίας, σχετικά με τη δικαστική προσφυγή του τελευταίου, εναντίον του Δ.Σ. του Συλλόγου της Γλυφάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων Σχολείου της Γλυφάδας όπου υπηρετούσε και επισημαίνει τα εξής:

1.Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της σχολικής ζωής είναι καταδικαστέα. Έχουμε την άποψη πως τέτοιου είδους διαφορές δε λύνονται  στις αίθουσες των δικαστηρίων, αλλά στα συλλογικά όργανα των Συλλόγων Διδασκόντων, τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Δ.Σ. των σωματείων.

2. Οι συναδέλφισσές μας ως μέλη του Συλλόγου μας και σύμφωνα με το καταστατικό μας (άρθρο 9 παρ. β, γ, δ-) έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ενημερώνουν διακινώντας τις ανακοινώσεις και θέσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων όλων των βαθμίδων.

3.Η ελευθερία της συνδικαλιστικής έκφρασης στους χώρους δουλειάς είναι κατακτημένο δικαίωμα, κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και επομένως ενέργειες τέτοιες, όπως του μηνυτή, το μόνο που κάνουν είναι να συναινούν στη γενικότερη προσπάθεια καταστολής της ενημέρωσης και της ελευθερίας έκφρασης, της καλλιέργειας φόβου και της αποθάρρυνσης της συμμετοχής στα κοινά. Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος ο  μηνυτής δεν θέλει να είναι μέλος του σωματείου.

4.Θεωρούμε αναίτια τη συγκεκριμένη μήνυση και την απόπειρα δίωξης των μελών μας.

5.Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και  αλληλεγγύη μας στις μηνυόμενες  συναδέλφισσες και καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ να τις  καλύψει νομικά, συνδικαλιστικά και οικονομικά.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού                                   Χριστίνα Αγγελονίδη