ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Πόλυ Σύριγγα (210 0022215-6973223771)

Αργυρούπολη, 30/4/2022

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις της Κυριακής 1ης Μαΐου στην Αθήνα.

Εργατική πρωτομαγιά 2022 : δύο χρόνια πανδημίας, ακρίβεια, υπέρογκοι λογαριασμοί, καθηλωμένοι μισθοί κι ένας πόλεμος που συνεχίζει μετά την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία. Κανένας λόγος επομένως για εργατική ειρήνη κι εφησυχασμό!

Ζούμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη κι επικίνδυνη περίοδο όπου όλα χειροτερεύουν για μας (ο πληθωρισμός εκτινάχτηκε στο 8,9 %, μέσα σε ένα χρόνο το κόστος στο φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 68%, στον ηλεκτρισμό  κατά 79%, στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 58,5%, χώρια οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα) ενώ η κυβέρνηση εμμονικά νομοθετεί εναντίον μας και σχεδιάζει το ένα μετά το άλλο χτύπημα.

Οι αυξήσεις ψίχουλα δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των ανατιμήσεων. Άλλωστε, όσον αφορά τις/τους εκπαιδευτικούς, ο μισθός συνεχίζει να παραμένει καθηλωμένος εδώ και χρόνια, ενώ περίπου το 30% του κλάδου δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ακόμη και με 3μηνες συμβάσεις. Τα 4 δις ευρώ που δίνει η χώρα για τη συμμετοχή της στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, την στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί, είναι πρόκληση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών με νεογέννητα μωρά ή με παιδιά που βρίσκονται σε προετοιμασία εξετάσεων που καλούνται να διαχειριστούν αυτή την έκρυθμη κατάσταση με τα έξοδα να τρέχουν και το μισθό να μην φτάνει για τίποτα.

Πρόκληση αποτελεί και το γεγονός ότι τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά εκπαιδευτικών, με απαρχαιωμένες υποδομές που φάνηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, χωρίς τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ το υπουργείο και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής τους ατζέντας ( αξιολόγηση, εξετάσεις Pisa, τράπεζα θεμάτων).

Κανένας συμβιβασμός!

• Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

• αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

• μαζικοί  διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτ(ρι)ών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτ(ρι)ών.

• κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πρώτης ανάγκης

• γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

• διαγραφή χρεών, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ