ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

Αργυρούπολη, 18/01/2022

Αρ. Πρωτ.:8

Προς :

Τους/Τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

ΚΗΡΥΞΗ 2ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΠΕΜΠΤΗ 20/1, ΣΤΙΣ 12.30 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα τις πρώτες ημέρες ανοίγματος των σχολείων, μιλώντας για «κάποιες αναμενόμενες αρρυθμίες», η κατάσταση δυστυχώς είναι τραγικά διαφορετική. H κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών! Κρύβει, όμως, το γεγονός ότι οι 10.000 εξ' αυτών, που βρέθηκαν θετικοί, βρίσκονταν στα σχολεία, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων. Πάνω από 25  εκπαιδευτικοί και 120 μαθητές στα σχολεία ευθύνης μας νοσούν  ή είναι στενές επαφές και λείπουν από τα σχολεία την πρώτη εβδομάδα.  Ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει τις επόμενες μέρες καθώς και πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τον φόβο υπερμετάδοσης του ιού. Τα δεκάδες έκτακτα κενά στην Δ’  Αθήνας έρχονται να προστεθούν στα ήδη δεκάδες λειτουργικά κενά στον σύλλογό μας, που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών τρίμηνης σύμβασης για την αντιμετώπιση των κενών αποτελούν εμπαιγμό καθώς και οι προφορικές εντολές από τις διευθύνσεις για διάλυση ωρολογίου προγράμματος, κατάργηση ολοημέρου και διδακτικών ωρών. Είναι απαράδεκτο και παράνομο να αφήνονται αστήριχτοι μαθητές/μαθήτριες των τμημάτων ΖΕΠ και παράλληλης στήριξης για να αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί  τους άλλες τάξεις με στόχο « την κανονικότητα» που ευαγγελίζεται το Υ.ΠΑΙ.Θ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης της εκπαίδευσης με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Προχωράμε σε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και καλούμε όλους τους συναδέλφους να τις ενισχύσουν, να είναι σε επαφή με το Δ.Σ. του συλλόγου.

Συντονίζουμε τη δράση μας με τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους.

Τις επόμενες ημέρες:

1. Την Τετάρτη 19/01  συμμετέχουμε μαζί με τις Ομοσπονδίες μας στο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητρήριο στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

2. Συμμετέχουμε  σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/1 (Προπύλαια 12.30) κηρύσσοντας 2 στάση εργασίας στα σχολεία του συλλόγου μας.

3. Προχωράμε αμέσως μετά σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα και σε ολομέλεια προέδρων για την κλιμάκωση της πάλης.

4. Συνεχίζουμε ενωμένοι στους σύλλογους διδασκόντων τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με όλα τα μέσα. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αποφάσεις κόντρα σε κάθε απόπειρα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της Διοίκησης να τις καταστρατηγήσουν.

5. Απαιτούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, εδώ και τώρα, να αποφασίσουν απεργία – απόχη από την αξιολόγηση σε όλα τα σωματεία και σε όλη την Ελλάδα, ενιαία, άμεσα, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του κλάδου και να εκφραστεί με ενιαίο τρόπο, η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

6. Το Σάββατο 22/1 προχωράμε, σε δια ζώσης, πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τον συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης του κλάδου για όλα τα ζητήματα, ως συνέχεια της αντίστοιχης πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15/9 στην Αθήνα, στην Γκράβα.

7. Έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τους Δημάρχους του Αλίμου και του Ελληνικού Αργυρούπολης για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και περιμένουμε να συναντηθούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

8. Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ Αθήνας την επόμενη εβδομάδα  μαζί με τους υπόλοιπους ΣΕΠΕ της περιοχής μας.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος, σωματεία και συνδικάτα, τοπικές και δημοτικές κινήσεις που πλήττονται και αναζητούν δρόμους συλλογικού αγώνα, να δώσουμε από κοινού την μάχη αυτή.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                       ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ