Ο καιρος
Who's Online
We have 44 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 16/01/2022

Αρ. Πρωτ.:7

Προς :

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπεί η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών στο ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής,του  ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, για να μετατραπούν  σε κέντρο εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει τεράστια υποβάθμιση του νοσοκομείου και επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων, ιδιαίτερα των νοσοκομείων Παίδων . Σημαίνει επίσης αύξηση της αναμονής των ΤΕΠ,  ότι τα παιδιά με χρόνια νοσήματα που είναι χρόνιοι ασθενείς  πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, σημαίνει ότι η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών θα είναι στον αέρα, σημαίνει επίσης  μετακινήσεις  προσωπικού νοσοκομείου « για να καλύψει τρύπες».

Οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες στα παιδιατρικά νοσοκομεία έρχονται «καθημερινά αντιμέτωποι με εκατοντάδες περιστατικά στα Επείγοντα, με την προσέλευση τους τελευταίους μήνες να έχει εκτοξευθεί και την αναμονή να φτάνει αρκετές φορές έως και τις 8 ώρες. Η υποστελέχωση των νοσοκομείων  από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων  οδηγεί σε τεράστια εξάντληση του προσωπικού, που εντάθηκε εν μέσω πανδημίας. Ταυτόχρονα, η υποβάθμιση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τα παιδιά, οδηγεί μερικές φορές στα Επείγοντα των νοσοκομείων περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που φθίνει διαρκώς.

Παράλληλα με τον τεράστιο όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία αυτά, από όλη την Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί ο απαραίτητος εμβολιασμός του πληθυσμού, αρχικά των ενηλίκων και στην συνέχεια των παιδιών ,χωρίς να προβλεφθούν ειδικά κέντρα . Απαιτούμε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, με παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών, και ταυτόχρονα να στελεχωθεί η ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, και όχι με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα και υπερφορτωμένα νοσοκομεία

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                         ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ


Last Updated (Thursday, 27 January 2022 20:10)