Ο καιρος
Who's Online
We have 21 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....
O ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8/5

Αρ.πρ.153
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΕΤΕ 27/04/2021

Α. Π.: 1563


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βαλτετσίου 42, Τ.Κ.: 106 81 Αθήνα FAX : 210 / 33.01.408 e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Πληρ.: Αθήνα 27/04/2021

Tηλ.2103300016ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

Νέα κινητοποίηση για την Αισθητική αγωγή και την Παιδεία

Το Σάββατο 8 Μαΐου 2021, στις 13.00

με αυτοκινητοπομπές και δίτροχα

εν όψει της εκδίκασης προσφυγής του ΕΕΤΕ ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των Εικαστικών Μαθημάτων από το Λύκειο, η οποία θα εκδικαστεί στις 13/5/21.Στην προχτεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας του ΕΕΤΕ στην οποία συμμετείχαν και οι συνάδελφοί μας που ήταν επί κεφαλής στις κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, αποφασίσθηκε η νέα μας κινητοποίηση να γίνει το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΗ 2021, στις 13.00.


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, θεωρώντας ότι το θέμα της αισθητικής αγωγής και της παιδείας είναι θέμα όλων, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, εργατικών συνδικαλιστικών ενώσεων και συνολικότερα λαϊκών φορέων, σας καλεί σε κοινό αγώνα και ζητά τη στήριξή σας στον αγώνα μας για το δικαίωμα κάθε παιδιού, κάθε μαθητή, στην αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία.


Μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18/4/21 σε 4 μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση για κάθε μαθητή, για την καλλιτεχνική παιδεία και την αισθητική αγωγή, για να μην καταργηθούν τα μαθήματα τέχνης στο Λύκειο, το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ καλεί σε νέα κινητοποίηση στις 8/5/21, με αυτοκινητοπομπή και δίτροχα, στις 13.00.

Η νέα κινητοποίηση θα γίνει εν όψει της εκδίκασης προσφυγής του ΕΕΤΕ και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των Εικαστικών Μαθημάτων από το Λύκειο, η οποία προσφυγή θα εκδικαστεί στις 13/5/21.


Καθημερινά, η κυβέρνηση επιδεικνύει το αυταρχικό της πρόσωπο και την περιφρόνησή της στον ελληνικό λαό. Χρησιμοποιεί την πανδημία και με διάγγελμα του πρωθυπουργού ανακοινώνει έναν άναρχο εγκλεισμό την στιγμή που ανοίγει τον τουρισμό. Ενώ έχει αναγάγει την ατομική ευθύνη ως μοναδικό υγειονομικό μέτρο ένα χρόνο τώρα και δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο μοναδικός της στόχος της είναι να στρέψει την αγανάκτηση του κόσμου σε λάθος κατεύθυνση και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, ενώ εφαρμόζει αντιλαϊκούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις. Ψηφίζει τον πρόσφατο νόμο για την Παιδεία και τον αποκλεισμό ή τη συρρίκνωση της τέχνης στην εκπαίδευση, τον κατακερματισμό και την κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων, την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Τη στιγμή που προσφέρει γη και ύδωρ στους μεγάλους οικονομικούς ομίλους, καταδικάζει σε πτώχευση όλους τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας, υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Παράλληλα αποφασίζει τη δημιουργία πρότυπων και πειραματικών δομών εκπαίδευσης με βασικό στόχο την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τον άκρατο ανταγωνισμό και το κυνήγι της χρηματοδότησης από χορηγίες, με βάση την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, για μία εκπαίδευση στην οποία η κυβέρνηση δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα, την ίδια στιγμή που κατασπαταλώνται τα χρήματα των φορολογουμένων σε κακόγουστες φιέστες και γκαλά, στην εμπορευματοποίηση μνημείων και του αστικού τοπίου, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και μέτρα παρωδία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στην πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών, με σκοπό τη βίαιη καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Η κυβέρνηση, με άλλοθι την πανδημία, κρατά χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ομηρία και την επισφάλεια ως αναπληρωτές, δημιουργώντας ένα χάος με την κατάθεση παράβολου που η ελαττωματική πλατφόρμα του υπουργείου απέκλεισε χιλιάδες υποψήφιους όλων των ειδικοτήτων και περίπου 400 εικαστικούς, με αποτέλεσμα για ένα παράβολο 3 ευρώ να αποκλείονται από την εκπαίδευση για τρία χρόνια.


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 Σχολές που απαιτούν σχέδιο θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και συλλογικά. Η απόφαση για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δεν πρέπει να περάσει.

Την Κυριακή 18 Απρίλη δώσαμε έναν σημαντικό αγώνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα με επιτυχία.


Το Σάββατο 8 Μάη 2021 συνεχίζουμε.

Θα είμαστε στους δρόμους με αυτοκινητοπομπές, για το δικαίωμα κάθε μαθητή στην αισθητική αγωγή και στην Καλλιτεχνική παιδεία.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας διεκδικεί το δικαίωμα όλων των μαθητών στην αισθητική αγωγή και στην καλλιτεχνική παιδεία.

Αγωνίζεται για μάθημα τέχνης σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία, εργαστηριακό. Για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση των αναπληρωτών.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΣΤΙΣ 6 ΜΑΪΟΥ.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΤΡΟΧΑ, ΣΤΙΣ 4 ΠΟΛΕΙΣ,

ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ 2021, ΣΤΙΣ 13.00


Η Τέχνη είναι δικαίωμα κάθε μαθητή.


Για το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ


Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Εύα Μελά Βικτώρια Νταρίλα

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                                       η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                 Ξιφαρά Βάνια

 

Έγγραφο1