Ο καιρος
Who's Online
We have 15 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 12/1/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:116

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καλή χρονιά, καλή δύναμη και υγεία σε όλες και όλους. Παρακαλούμε να ενημερώνονται οι συνάδελφοι με τα ενημερωτικά του Συλλόγου μας. Σε κάθε περίπτωση μπαίνετε και στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it όπου ανεβαίνουν όλες οι ανακοινώσεις του Σωματείου μας.

Συνάδελφισσες-οι, ενημερώστε το Δ.Σ. για τα προβλήματα που θα συναντήσουμε με το άνοιγμα των σχολείων σχετικά με καθαριότητα (αν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριών για όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου), με κενά σε εκπαιδευτικούς κ.λπ. Επικοινωνείτε με το Δ.Σ. για κάθε πρόβλημα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος :Αγγελονίδη Χριστίνα  (6945385686)


Το άνοιγμα- κλείσιμο των σχολείων με όρους πρωτοφανούς ανευθυνότητας και αδιαφορίας για το σύνολο της σχολικής κοινότητας- μαθητριών-ών- εκπαιδευτικών και γονιών - μας έχει εξαντλήσει από κάθε άποψη, αλλά και δίκαια εξοργίσει.

Πρόκειται για επικίνδυνη τακτική που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη λειτουργία των σχολείων,που θα οδηγήσει και στο επόμενο πιθανό κλείσιμο.

Μέσα σε 10 μήνες η κυβέρνηση απέδειξε πόσο απρόθυμη είναι να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη προστασία μας, αρνούμενη να χωρίσει τα τμήματα- εκτός από τον ένα μήνα λειτουργίας με εκ περιτροπής μάθημα- να εξασφαλίσει επαρκή καθαριότητα/ απολύμανση, να οργανώσει συστηματικά δωρεάν και έγκυρα προληπτικά τεστ, ενώ  απόθεσε στους Συλλόγους Διδασκόντων ακέραια όλη την ευθύνη για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων,πιθανών κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση των επαφών!

Τι έκανε η ίδια επί της ουσίας; ΤΙΠΟΤΑ! Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ! Αντίθετα μείωσε κι άλλο τους προϋπολογισμούς του 2021,τόσο γαι την παιδεία,όσο και για την υγεία,μιας και θεωρούνται κόστος!!!

Τον Σεπτέμβριο στοίβαξε σε αίθουσες κλουβιά 25–27 μαθητές-τριες, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «τι 15 – τι 27 το ίδιο είναι»! Το μοναδικό μέτρο που πήρε είναι μια μάσκα για γίγαντες και ένα παγουρίνο των 200 ml.

Τον Οκτώβρη έκλεισε εκατοντάδες τμήματα, ακόμα και ολόκληρα σχολεία, αλλά αρνήθηκε πεισματικά να κάνει επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθήτριες-ές και εκπαιδευτικούς, ώστε να έχει ακριβή εικόνα για τη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα. Χρησιμοποίησε μάλιστα έωλα επιχειρήματα, επικαλούμενη εκθέσεις του ΕΟΔΥ, χωρίς να παρουσιάζονται πουθενά αντίστοιχες έρευνες.

Στις 2 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης και 13 του Νοέμβρη κλείσανε πάλι για 2 βδομάδες που κράτησαν... ενάμιση μήνα.


Τώρα με τους ίδιους όρους ανοίγει ξανά τα σχολεία, στέλνοντάς μας πάλι όλες-ους μαζί τροφή για το θηρίο, να συνωστιζόμαστε ανά 25-26 σε μία αίθουσα για 6 ώρες, όταν το σπίτι μας στις γιορτές έπρεπε να δέχεται ως 9 άτομα το πολύ!

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα Μ.Μ.Μ, τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την υγεία του λαού συνολικά.


Όσον αφορά τα τεστ που ανακοίνωσε θα γίνουν μέσω πλατφόρμας, μετά από αίτημα δικό μας και σε συνδυασμό με μια περιορισμένη τυχαία δειγματοληψία. Επομένως πάλι δεν θα έχουμε με σαφήνεια την εικόνα διάδοσης του ιού στα σχολεία. Όσο για τα εμβόλια: με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, ικανοποιητική ανοσία οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουμε, αφού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση κινείται και η πλειοψηφία των Δήμων. Χαρακτηριστικά στον Δήμο Ελληνικού ο δήμαρχος χαρακτήρισε λαϊκίστικο αίτημα το σπάσιμο των τμημάτων στα δύο τον Σεπτέμβρη!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών-τριών μας. Όσο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά και τα διεκδικούμε.

Εκπαιδευτικοί-μαθητές-γονείς συνεχίζουμε να απαιτούμε:

 Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

 Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και παιδιά. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

 Να προταχθεί ο μαζικός και προαιρετικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

 Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο προχωράμε σε:

-        Συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την καταγραφή ελλείψεων και προβλημάτων δια ζώσης.

-        Συνεδριάσεις των Δ.Σ. ανοιχτές στις/ στους συναδέλφους με θέμα την οργάνωση και τη διεκδίκηση μέτρων για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

- Στην Αθήνα προχωράμε σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2 μ.μ.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις

2 μ.μ.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

 

Χριστίνα  Αγγελονίδη                                                                           Ξιφαρά Βάνια