Ο καιρος
Who's Online
We have 12 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 177

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Θουκυδίδης», εκφράζει  την θλίψη του για την αναντικατάστατη απώλεια του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια και η μουσική του είναι τεράστια παρακαταθήκη για τον λαό μας. Ο Μίκης έβαλε στο στόμα του απλού λαού λόγια μεγάλων ποιητών. Τα έργα του τραγουδήθηκαν σε απεργίες, συλλαλητήρια, σε θέατρα, σε ορχήστρες, σε χώρους δουλειάς, στο σχολείο. Οι δημιουργίεςτου ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και αγαπήθηκαν από όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος ως αντιστασιακός, εξόριστος και φυλακισμένος κατά τη διάρκεια της χούντας συνδέθηκε άρρηκτα με τους αγώνες για δημοκρατία κι ελευθερία. Η μουσική του, που ακόμα και σήμερα δίνει μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας, είναι αδιαχώριστη από τη ζωή και την επαναστατική του δράση και αφηγείται ολόκληρα κεφάλαια της Ιστορίας μας που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ.

Με τις ανεπανάληπτες μελωδίες του, «έντυσε» τους πιο προοδευτικούς στίχους των σύγχρονων μεγάλων ποιητών μας. Το κορυφαίο έργο του δεν μπορεί να το επισκιάσει τίποτα και κανένας.H μουσική του έφτασε στα ύψη της αισθητικής δημιουργίας, γιατί ήταν δεμένη με τις μεγάλες στιγμές και την πορεία του λαού μας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να γνωρίσουμε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας το μουσικό του έργο, τα ιστορικά γεγονότα με τα οποία συνδέθηκε αλλά και το προσωπικό παράδειγματου συνθέτη του με ποικίλες δράσεις,αφιερώματα, προβολές, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία στην τάξη και στον σχολικό προγραμματισμό.

Τα έργα του Μίκη θα συνεχίσουν  να  συντροφεύουν όλους τους αγώνες μας για μια κοινωνία καλύτερη κι έτσι κι εκείνος θα συνεχίσει να είναι ο καθημερινός μας σύντροφος στις μάχες για… να σημάνουν οι καμπάνες …!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ


 

 


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 176

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας να παραμείνει στον τόπο του!


ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ. ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9 ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τεράστια καταστροφή (σε σπίτια, δάση, αγροτικές καλλιέργειες, εργασιακούς χώρους) από τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια αλλά και σε όλη τη χώρα αποκαλύπτει τις διαχρονικές ευθύνες της αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δίκαια απαιτούν να πάρουν πίσω τη ζωή τους!

Με τον αγώνα τους, δίνουν αποφασιστική απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία από τη μια ανήγγειλε κυριολεκτικά ελάχιστα για τους πυρόπληκτους και από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό ο αγώνας του λαού της περιοχής απαιτείται να στηριχθεί πλατιά και να δυναμώσει η αλληλεγγύη αποφασιστικά.

Ο Σύλλογός μας  στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πυρόπληκτων και των φορέων τους που διοργάνωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον κόμβο της Στροφυλιάς στις 21/8/21 και ζητάμε την ικανοποίησή τους.

Απαιτεί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών των πυρόπληκτων τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

Έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση αποκατάσταση των σχολικών υποδομών (επισκευές, εποπτικό υλικό, ηλεκτρονική υποδομή κ.ά.). Επιπλέον χρηματοδότηση για κάλυψη των πρώτων αναγκών κάθε πυρόπληκτου μαθητή (τσάντα, τετράδια, γραφική ύλη κ.λπ.).

Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες συμπτύξεις και συγχωνεύσεις στην Εύβοια που ανακοινώθηκαν με αναλγησία μετά τις φωτιές. Να αξιοποιηθούν σχολεία που είχαν κλείσει τα τελευταία χρόνια με στόχο να φοιτήσουν όλα οι μαθητές στα σχολεία του τόπου τους.

Επιπλέον διορισμοί, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μορφωτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές ανάγκες των πυρόπληκτων μαθητών.

Να εξασφαλιστεί πλήρης διατροφή (πρωινό, κολατσιό, γεύμα και βραδινό), σε όλους τους μαθητές, αφού οι οικογένειές τους έχασαν τα πάντα ή μεγάλο μέρος από το βιος τους.

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατροφαρμακευτικές διαδικασίες πρόληψης και αντιμετώπισης (εμβόλια, πιστοποιητικά για γυμναστική, αντιμετώπιση ιώσεων κ.λπ.) για όλους τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑΣτη βάση αυτή, προχωράμε σε συλλογή σχολικών ειδών με στόχο να παραδοθούν πριν αρχίσουν τα μαθήματα. Άρα, καλούμε τους συναδέλφους  να συγκεντρώσουν σχολικά είδη και να τα παραδώσουν ως την Παρασκευή 10/9

Η συγκέντρωση της αλληλεγγύης για τους ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. της Αττικής θα γίνει το Σάββατο 11/9/2021 στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝΑΣ” στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β) από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ.

Αντιπροσωπεία των Εκπαιδευτικών Σωματείων θα παραδώσει τα σχολικά είδη την Κυριακή 12/9/2021 στο «Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον Κόμβο Στροφυλιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Προτεινόμενα είδη είναι: σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, ψαλιδάκια, γόμες, ξύστρες κ.ά.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμβάλλει έμπρακτα στην παραπάνω δράση!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων! Κανένας και καμία μόνη και κυρίως να μη μείνει κανένα πυρόπληκτο παιδί χωρίς τα απαιτούμενα για να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 175

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ!

Όλες-οι στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη στη 1:00 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει και τα όνειρα, τις ελπίδες, τα παιδικάχαμόγελα έχουν αντικαταστήσει η αγωνία και ο φόβος για την εξέλιξη τηςπανδημίας, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τηνπροστασία από την διάδοση  του ιού και για την κάλυψη των επιπτώσεων από την περσινή χρονιά του lockdown, αλλά φόρτωσε στις πλάτες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών νέες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις με το ν.4823/21 που ψήφισε κατακαλόκαιρα.

Είναι γελασμένοι όμως, αν νομίζουν πως θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε την διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος των ιδιωτών μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου.

-Απαιτούμε, εδώ και τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλες-ους, εκπαιδευτικούς και μαθήτριες-τές.

Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Καμία κενή θέση με το άνοιγμα των σχολείων.

Αραίωση των τμημάτων με 15 μαθητές-τριες ανά τάξη.

Άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας.

Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και υποδομών στα σχολεία.

Για τη στήριξη των μαθητών-τριών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και την ίδια την μορφωτική και εκπαιδευτική διαδικασία απαιτούμε:

Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολικής ύλης έτσι ώστε να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά που έχουν προκύψει.

Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας με την έναρξη της χρονιάς.

Ουσιαστική στήριξη της λειτουργίας του Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. Επαναφορά του υπεύθυνου δασκάλου στο Ολοήμερο.

Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία από την αρχή της χρονιάς.

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές – αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:

Να καταργηθεί – να μην εφαρμοστεί συνολικά ο ν.4823/21

Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων. Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων.

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση που στην ουσία πρόκειται για ασφυκτικό κρατικό έλεγχο, κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.. ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 1/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 174

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

"ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ" του Αισχύλου


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

στις 21.00

στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Βύρωνα -Υμηττού

του Γιάννη Τσίρου

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης, Παραγωγή: Θέατρο Πορεία, Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Σκηνικά :Μαγδαληνή Αυγερινού,Κοστούμια:Χριστίνα Πανοπούλου,

Μουσική Σύνθεση: Φώτης Σιώτας

Παίζουν:Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης, Ηρώ Μπέζου, Ιωάννης Παπαζήσης

ΧΟΡΟΣ:Α.Αντρέοβιτς, Δ.Βήτα, Φ.Γεωργιάδη, Κ.Δημάτη, Γ.Μεθενίτη, Ν.Μπούκλη, Δ.Ξαγοράρη, Λ.Ξεροβάσιλα, Α.Σαπρανίδου

Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Παπαϊωάννου (Βιολοντσέλο, effects)


Τιμή εισιτηρίου θεάτρου 15 ευρώ


Τα εισιτήρια θα προαγοραστούν μέσω του viva.gr. Η κράτηση έχει πραγματοποιηθεί ήδη. Λόγω των περιορισμένων θέσεων, δηλώνουν αρχικά αυστηρά μόνο τα μέλη του Σωματείουμας, (μόνιμοι, αναπληρωτές, εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης κτλ.).

Επικυρώστε τη συμμετοχή σας άμεσα πληρώνοντας το εισιτήριό σας στα μέλη του Δ.Σ. το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 6/9/21.C:\Users\GNR\Downloads\13-DSC_3373-696x464.jpg

Ο Προμηθέας Δεσμώτης, η συνταρακτική τραγωδία του Αισχύλου, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα. Έχει ήδη εισπράξει διθυραμβικές κριτικές.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για έναν ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας που επικαιροποιείταιακόμα και σήμερα …ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                               ΒΑΝΙΑ ΞΙΦΑΡΑ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη,

31/8/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:173

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


ΒάνιαΞιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Συναδέλφισσες-οι,

Την Τετάρτη την 1η του Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Μετά την ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά που κατάργησε το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απελευθέρωσε τις απολύσεις, παρεμπόδισε το δικαίωμα στην απεργία και υποβάθμισε τους ΣΕΠΕ, σειρά έχει η κατάργηση της δημόσιας ασφάλισης.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση και η παράδοσή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιωτικών  ασφαλιστικών εταιρειών που προετοιμάστηκε και στηρίχτηκε κι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ν. Κατρούγκαλου) αποτελεί πολιτική επιλογή δηλωμένη από πριν δια στόματος του πρωθυπουργού, όταν προεκλογικά διακήρυσσε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν όλα,περιορίζονταςδραστικά τη συμμετοχή κράτους και εργοδοσίας.

Απ' την άλλη μεριά εμείς- εκπαιδευτικοί, συνταξιούχες-οι, εργαζόμενες-οι, άνεργες-οι, νεολαία- δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτες-ους, βορά στα μεγάλα συμφέροντα και μας στερεί με κάθε νομοσχέδιο και απόφαση βασικά δικαιώματα στην υγεία, στην εργασία, στην ασφάλιση και στην εκπαίδευση οργανώνουμε τον αγώνα μας.

Παλεύουμε για:

  • Δωρεάν δημόσιο υποχρεωτικό και καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφιστεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

  • Για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και 13ης σύνταξης, καθώς και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί στην τελευταία δεκαετία.

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, εργαζόμενη-ο στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στο Σύνταγμα την Τετάρτη 1η του Σεπτέμβρη!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                             ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

 

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη,

29/8/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:172

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


ΒάνιαΞιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αποχαιρετισμός στην αγαπημένη μας συναδέλφισσα Χαρατσάρη Πόπη


Το Δ.Σ. με ανείπωτη θλίψη ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου μας ότι πριν λίγες μέρες,στις 22/8, έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας συνάδελφος  Χαρατσάρη Πόπη ,δασκάλα στο 3ο ΔΣ Ελληνικού,μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο. Η Πόπη έφυγε μόλις 57 ετών.

Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Συλλόγου μας, συμμετείχε στις διαδικασίες του και βοήθησε πρόθυμα σε αρκετές από αυτές.

Όλοι θα θυμόμαστε την Πόπη ως έναν γλυκό άνθρωπο, μια συνάδελφο ευαίσθητη, ήρεμη και χαμογελαστή και γι’ αυτό ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς. Με τη ζωή της και τη στάση της στο διάστημα της αρρώστιας της έδειξε θάρρος, γενναιότητα και αξιοπρέπεια αλλά και λαχτάρα να ζήσει και να προσφέρει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό ταξίδι Πόπη!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                             ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

 

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη,

27/7/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:171

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


ΒάνιαΞιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


 

Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά!

Απόσυρση τώρα του αντιδραστικού νομοσχεδίου!

 

O  ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης», καλεί όλους τους συναδέλφους στον αγώνα!

Συνεχίζουμε με νέα συγκέντρωσητην Τετάρτη 28/7,στις 6 μμ στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου – εφιάλτη.

 

Η κυβέρνηση επιμένει  (σύνηθες φαινόμενο όλων των κυβερνήσεων),να φέρει για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, μες το κατακαλόκαιρο, χωρίς να κουνηθεί φύλλο, το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, απαξιώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και επιδιώκει τη φίμωσή τους. Η προσπάθεια αυτή  βρήκε την πρώτη της απάντηση με την   κινητοποίηση  των εκπαιδευτικών σωματείων, των συλλόγων γονέων, των μαθητών, των εργατικών συνδικάτων στις 22 του Ιούλη. Συνεχίζουμε δυναμικά!

 

Λέμε όχι στο σχολείο – επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει.

Λέμε όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δεν αποδεχόμαστε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τα εργαστήρια δεξιοτήτων, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας.

Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει την/τον εκπαιδευτικό φοβισμένη/ο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, μέσω της τιμωρητικής αξιολόγησης – απόλυσης ,να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

 

Το νομοσχέδιο αυτό να μείνει στα χαρτιά!

  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για όλα τα σχολεία. Στήριξη με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους.  Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, ίδια για όλα τα παιδιά. Μέριμνα για τα παιδιά που χρειάζονται επιπλέον στήριξη με μόνιμες προσλήψεις ειδικών παιδαγωγών.

  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς.  Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να μειωθεί ο αριθμός  των μαθητών/ μαθητριών ανά τμήμα, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

 

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη 28/7,6 μμ στο  ΣύνταγμαΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                             ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

 

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη,

20/7/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:171

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


ΒάνιαΞιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Όλες-οι στον αγώνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, Πέμπτη22 Ιουλίου στις 7 μ.μ.

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσες-ους δεν συμμετέχουν στις  διαδικασίες της αξιολόγησης, για μετακινήσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από σχολείο στο σχολείο κ.α. Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους για το κατηγοριοποιημένο σχολείο με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς - αντιλαϊκούς νόμους.

Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την αυτονομία τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης.

Η   εφαρμογή του εν λόγω νομοσχεδίου αποτελεί κεντρική επιλογή της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τα θέματα εκπαίδευσης. Συνιστά πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών-τριών και στα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Η αυτονομία της σχολικής μονάδας είναι η άλλη όψη της απαλλαγής του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης. Υπηρετεί την κατηγοριοποίηση των μαθητριών-ών και των σχολείων, με εργαλείο το ασφυκτικό πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης. Τιμωρεί με στέρηση μισθού όσες-ους εκπαιδευτικούς δεν αποδεχθούν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο που ονομάζει «αξιολόγηση» αλλά και με απόλυση εκείνες-ους που θα αξιολογηθούν 2 φορές «μη ικανοποιητικοί» (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας).

Ταυτόχρονα, επιλέγουν την επ΄ αόριστον συνέχιση της εργασιακής ομηρίας ή και την οριστική απόλυση για χιλιάδες εκπαιδευτικούς συμβασιούχες/ους – αναπληρωτές/τριες, αφού γενικεύει τις υπερωρίες τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Πρέπει να απορριφθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά.

Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας  να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια.Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, ώστε να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο- έκτρωμα. Να μην ψηφιστεί.

Είμαστε αποφασισμένες-οι να το ακυρώσουμε στην πράξη. Με τον αγώνα μας θα νικήσουμε ξανά. Όπως υποχρεώσαμε σε ήττα την κυβέρνηση της ΝΔ με την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, με τις τηλε-εκλογές για τα ψευδο-υπηρεσιακά συμβούλια, με την κάμερα στην τάξη, έτσι θα τα καταφέρουμε και απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο.

Συνεχίζουμε με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, την Πέμπτη22 Ιουλίου στις 7 μ.μ.


Μπροστά οι ανάγκες των μαθητριών-ών μας!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                             ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

 

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη,

6/7/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:170

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


ΒάνιαΞιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΣΤΟ 7ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ακόμα δε στέγνωσε το μελάνι από την υπογραφή της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και ιδιώτες να εγκαθιστούν ΚΔΑΠ μέσα στους χώρους των σχολείων, και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συμμορφώνεται αυθαιρετώντας άμεσα και προκλητικά. Με επιστολή του προς τη διεύθυνση του 7ου Δημοτικού Σχολείου ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά- κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας και διαδικασίας-  να διαθέσει το γήπεδο-προαύλιο του σχολείου στο ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής  Απασχόλησης «ΠΑΙΧΝΙΔΙΖΕΙΝ» για τις ανάγκες του θερινού camp του.

Μας εξέπληξε αρνητικά το αυταρχικού τύπου "εντέλλεσθε" προς τη Δ/ντρια του 7ου Δημ. Σχ. Αργυρ/λης. Μέχρι σήμερα, η διαδικασία για την παραχώρηση σχολικών εγκαταστάσεων σε τρίτους ορίζει ότι, αφού υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο φορέα αίτηση στη διεύθυνση της σχολικής μονάδας, στη συνέχεια προωθείται στα αρμόδια όργανα του Δήμου με τη γνώμη του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας, δηλαδή με τη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων της σχολικής μονάδας(χωρίς να σημαίνει ότι γίνευαι αποδεκτή,αφού οι δημ. Αρχές έχουν την πλειοψηφία στις εποτροπές) .Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν.

Όσοι διαχειρίζονται τη χρήση των σχολείων πρέπει να έχουν κατά νου πως αυτά είναι δημόσια περιουσία, έχουν χτιστεί με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών με σκοπό σε αυτά να εκπαιδεύονται τα παιδιά τους χωρίς χρηματικό κόστος!

Με αφορμή την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση του Δήμου, ως Σύλλογος δηλώνουμε ότι στεκόμαστε απέναντι σε αποφάσεις που εναρμονίζονται πλήρως με την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης για  εκχώρηση των δημόσιων χώρων και των δημόσιων σχολικών μονάδων εν γένει σε ιδιώτες. Είμαστε αντίθετοι στην εμπορευματοποίηση των σχολικών χώρων. Τα σχολεία μπορούν και πρέπει, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του δήμου να αξιοποιηθούν ως χώροι ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, του πολιτισμού, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλα τα παιδιά. Μακριά από τη λογική της επιχειρηματικότητας, που προωθείται από την κυβέρνηση και τις περισσότερες πρώην και νυν δημοτικές αρχές, όπως του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Εδώ και τώρα να χρηματοδοτηθούν από το κράτος οι σχολικές μονάδες, να πραγματοποιείται η καλοκαιρινή απασχόληση για όλα τα παιδιά με κατάλληλο παιδαγωγικό πρόγραμμα, με πλήρη κάλυψη από μόνιμο προσωπικό, με ευθύνη του κράτους. Δεν δεχόμαστε τη λειτουργία οποιουδήποτε προγράμματος εντός των σχολείων μας με όρους αγοράς. Η παιδαγωγική, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ως σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες δεν συμβιβάζονται με καμία μορφή εμπορευματοποίησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής δεν έρχεται σε ανύποπτο χρόνο, ούτε σε πολιτικό κενό. Με την Υ.Α. για τα ΚΔΑΠ  στα σχολεία με την ευθύνη των Δήμων,  θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σχετικά με το ολοήμερο σχολείο, την ποιότητά του, τις εργασιακές σχέσεις και τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών. Δηλαδή σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης στα παιδιά του λαού μας, το δικαίωμά τους στη γνώση και στη ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους συλλόγους γονέων να μην κάνουν καμία έκπτωση στις προβλεπόμενες διαδικασίες, όχι απλώς για τυπικούς αλλά πολύ περισσότερο για ουσιαστικούς λόγους. Τα σχολεία και οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι τροφή στην αδηφάγα όρεξη της αγοράς. Τα περιφρουρούμε!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                             ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη,

3/7/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:169

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


ΒάνιαΞιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο απέναντι στις πραγματικές ανάγκες του σχολείου και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητριών-ών.

Σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση επιχειρεί να το ψηφίσει μέσα στο κατακαλόκαιρο!(Από τη συνάντηση των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με την Υπουργό Παιδείας)

Ολοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 7 Ιουλίου στα Προπύλαια  7  μ.μ. και αγωνιστική κλιμάκωση με συλλαλητήρια την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/6, συνάντηση των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, έπειτα από πρόσκλησή της, με θέμα το πολυνομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η Υπουργός, ακόμα και στη συγκεκριμένη προσχηματική συνάντηση, δεν έδωσε στις Ομοσπονδίες το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου αλλά παρουσίασε επιλεκτικά ορισμένους άξονες που αποκαλύπτουν, βέβαια, τον βαθιά αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα των επιχειρούμενων αλλαγών. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα τέτοιων συναντήσεων, μιας και η ίδια η εμπειρία δείχνει ότι αξιοποιούνται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Άλλωστε, η ίδια η Υπουργός δήλωσε ότι «νομοθετούμε με βάση το κυβερνητικό μας πρόγραμμα».

Η Υπουργός εξαρχής στη συνάντηση απέκλεισε κάθε συζήτηση για το θέμα των μόνιμων διορισμών, το χρονοδιάγραμμα, τις κατανομές, τον αριθμό, κ.ο.κ. Και μόνο αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός στην εκπαίδευση δεν αφορά την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που οξύνθηκαν μέσα στην πανδημία, δεν αφορά κανένα σαφές σχέδιο με σκοπό να αναχαιτιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά μας. Αντιθέτως, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υπερασπίστηκε τα 25αρια τμήματα, την επιλογή να στεγαστούν νήπια και προνήπια σε κοντέινερς, τις περικοπές στα προγράμματα της Β/θμιας, την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς με «μια απ’ τα ίδια», χωρίς μέτρα ώστε τα σχολεία να μην ξανακλείσουν από Σεπτέμβρη. Στις επίμονες ερωτήσεις για όλα αυτά δε δόθηκε καμία απάντηση!

Με βάση την παρουσίαση της Υπουργού Παιδείας μπορούμε να πούμε ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αποτελούν βαθιά, αντιδραστική τομή στη δομή και στο περιεχόμενο του σχολείου, διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο σχολείο και συνιστούν πλήγμα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Αλλάζουν βασικές πλευρές του σχολείου, ενισχύεται ο κατακερματισμός του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθούν να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί και μέσω της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης» μεταφέρεται η ευθύνη για το καθετί στον εκπαιδευτικό.

Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο, με βάση τα όσα ανέφερε η Υπουργός, περιλαμβάνει 4 άξονες, τη λεγόμενη «αυτονομία» το σχολείου, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, τις αλλαγές στις δομές εκπαίδευσης – επιλογή στελεχών και τα ζητήματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Εκτιμάμε ότι το τελικό νομοσχέδιο θα είναι ακόμα πιο αποκρουστικό απ’ όσο διαφαίνεται ως τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας του νομοσχεδίου αφορά την μεγαλύτερη «αυτονομία» της σχολικής μονάδας στο παιδαγωγικό κομμάτι, στο κομμάτι της λήψης αποφάσεων και εν γένει στη συνολική λειτουργία της. Η ίδια η εμπειρία μας δείχνει ότι πίσω από τις εύηχες λέξεις περί αυτονομίας κρύβεται ο στόχος της απαλλαγής του κράτους από τις υποχρεώσεις του στη χρηματοδότηση, τη στελέχωση, την επιμόρφωση, κ.α. Δεν ξεχνάμε ότι κριτήρια της λεγόμενης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας (που έμεινε στα χαρτιά από τη συντριπτική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία – αποχή) ήταν η διαχείριση των οικονομικών πόρων και του προσωπικού. «Αυτονομία» με βάση αυτή την εμπειρία σημαίνει μεγαλύτερη εξάρτηση του σχολείου από την τσέπη των γονιών και τις ανάγκες της αγοράς. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της Υπουργού ότι «το σχολείο θα μπορεί να αξιοποιεί τις υποδομές του με σκοπό την ανεύρεση οικονομικών πόρων», όπως επίσης και οι αναφορές για συνεργασία με διάφορους φορείς (ιδρύματα, ΜΚΟ, επιχειρήσεις) που αποκτούν λόγο ακόμα και στο τι θα διδάσκεται. Επιχειρείται ένα ακόμα χτύπημα στον ενιαίο χαρακτήρα του περιεχομένου σπουδών στο σχολείο με την εισαγωγή του λεγόμενου πολλαπλού βιβλίου. Η ίδια η Υπουργός ανέφερε ότι με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών θα κληθούν διάφορες συγγραφικές ομάδες να παράγουν τα δικά τους βιβλία, από τα οποία θα μπορεί να αποφασίζει το κάθε σχολείο ή ο εκπαιδευτικός ποιο θα αξιοποιεί. Η συγγραφή των βιβλίων από αρμοδιότητα του κράτους μεταφέρεται στους ιδιώτες, ενώ δεν εξασφαλίζεται η ευθύνη του κράτους για τη δωρεάν παροχή τους (εκτός αν το Υπουργείο σκέφτεται να λύσει το θέμα με φωτοτυπίες!!). Η δήθεν «ελευθερία επιλογής» υπονομεύει την πραγματική σύγχρονη ανάγκη για ένα ενιαίο, σύγχρονο, επιστημονικά και παιδαγωγικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα σπουδών. Ο διαχωρισμός των σχολείων σε «καλά» και «κακά» και η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων είναι άμεσα συνδεδεμένο και με τη διαφοροποίηση της σχολικής γνώσης, με την επιταγή να μη μαθαίνουν όλα τα παιδιά «τα ίδια γράμματα».

Ο/Η διευθυντής-ντρια της σχολικής μονάδας αποκτά υπερ-εξουσίες και συρρικνώνεται ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. Δημιουργείται ο θεσμός του μέντορα που θα έχει στην ευθύνη του τις/τους νέες-ους συναδέλφισσες-ους, όπως επίσης και οι συντονιστές-τριες τάξεων και αντικειμένων. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, που θα επιλέγονται από την/τον διευθύντρια-ντή του σχολείου, θα πριμοδοτούνται με μόρια για τις μελλοντικές επιλογές στελεχών και θα έχουν απαλλαγή από εξωδιδακτικά καθήκοντα. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται και η αύξηση της θητείας των διευθυντών-ντριών από 3 χρόνια σε 4, καθώς  και η κατάργηση του αριθμητικού περιορισμού της θητείας τους.

Δεύτερος πυλώνας θα είναι η λεγόμενη «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, δηλαδή ο ασφυκτικός έλεγχος ώστε να υλοποιούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο θα προβλέπεται εξοντωτική αξιολόγηση σε 2 πεδία: 1) ανά 4 χρόνια α) στη «γενική και ειδική διδακτική επάρκεια» από την/τον σύμβουλο εκπαίδευσης του εκάστοτε αντικειμένου β) στο «παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης», από την/τον διευθύντρια-ντή του σχολείου 2) ανά 2 χρόνια στο πεδίο της υπηρεσιακής «συνέπειας και επάρκειας» από την/τον σύμβουλο εκπαίδευσης και παιδαγωγικής ευθύνης και την/τον διευθύντρια-ντή του σχολείου από κοινού. Ο/η εκπαιδευτικός θα αξιολογείται ατομικά σε 4βαθμη κλίμακα και θα χαρακτηρίζεται ως μη ικανοποιητικός, ικανοποιητικός, πολύ καλός, εξαιρετικός. Οι εκπαιδευτικοί που θα κρίνονται ως μη ικανοποιητικοί και ικανοποιητικοί θα οδηγούνται σε «επιμόρφωση», για την οποία η Υπουργός απάντησε ότι δεν έχουν σκεφτεί τον τρόπο που θα γίνει!! Ξεπερνάει κάθε παιδαγωγική λογική η παρουσίαση της επιμόρφωσης ως φόβητρο! Το Υπουργείο Παιδείας κρύβει συνειδητά ότι ο χαρακτηρισμός υπαλλήλων με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα ως μη επαρκείς ανοίγει τον δρόμο έως και για την απόλυσή τους!! Η Υπουργός Παιδείας δεν έκανε αναφορά στις διαδικασίες της αξιολόγησης αλλά είναι γνωστό ότι αυτή θα συνδέεται με ατομικά φύλλα αξιολόγησης, συνέντευξη και παρατήρηση εντός της σχολικής τάξης. Ανέφερε ότι ο διευθυντής του σχολείου, για να αποκτά εικόνα στο αξιολογικό του πεδίο, θα παρακολουθεί το μάθημα του κάθε συναδέλφου όποτε αυτός κρίνει. Η ατομική αξιολόγηση και τα κριτήριά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αυτοαξιολόγηση, δημιουργείται ένα ασφυκτικό, γραφειοκρατικό πλέγμα γύρω από την/τον εκπαιδευτικό της τάξης που καμία σχέση δεν έχει με την ουσιαστική και απαραίτητη στήριξη της καθημερινής διδακτικής πράξης, τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων. Άλλωστε, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, αναζητούν τρόπους υπέρβασης καθημερινών προβλημάτων και σε αυτό ακριβώς χρειάζονται στήριξη. Το αξιολογικό πλέγμα που διαμορφώνεται στοχεύει στον πιο ασφυκτικό έλεγχο της δουλειάς του εκπαιδευτικού με βάση τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις. Αντίστοιχα συστήματα αξιολόγησης έχουν εφαρμοστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού με τραγικά αποτελέσματα. Στον αντίποδα της λογικής του Υπουργείου («όποιος αξιολογεί αξιολογείται») προτάσσουμε τη βαθιά παιδαγωγική θεώρηση πως όποια-ος εκπαιδεύει, πρέπει να στηρίζεται!

Δεμένος με τους δύο παραπάνω είναι και ο τρίτος πυλώνας που αφορά τις δομές εκπαίδευσης και τις επιλογές στελεχών. Προωθούνται αλλαγές στις δομές των ΠΕΚΕΣ. Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης αντικαθίσταται με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης που θα αναφέρεται σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και ταυτόχρονα δημιουργείται ο θεσμός του Περιφερειακού Επόπτη Ποιότητας (ένας ανά Περιφερειακή Διεύθυνση) και του Επόπτη Ποιότητας (διαμοιρασμένοι σε επίπεδο Διεύθυνσης). Οι συγκεκριμένοι κρίκοι της διοικητικής πυραμίδας σχετίζονται άμεσα με την προώθηση των διαδικασιών της αξιολόγησης, δηλαδή με τη μεταβίβαση των κατευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας προς τα κάτω και τον έλεγχο της προώθησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι οι Σύμβουλοι και οι Επόπτες, όπως φυσικά και οι Συντονιστές Εκπαίδευσης (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), ουσιαστικά και πρακτικά δε θα ενισχύουν τη δουλειά των συναδέλφων στην τάξη (κάτι τέτοιο είναι και πρακτικά αδύνατο με βάση τον όγκο σχολείων που ο καθένας θα έχει στην ευθύνη του), αλλά θα προωθούν την αξιολόγηση. Ζήσαμε άλλωστε την «υποστήριξή» τους όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της υποχρεωτικής αναστολής των σχολικών μονάδων, όταν οι εκπαιδευτικοί είτε ατομικά είτε συλλογικά μεταξύ τους προσπαθούσαν να διαχειριστούν τα προβλήματα αλλά και τα εμπόδια που πολλάκις έβαζε το ίδιο το ΥΠΑΙΘ. Επιπλέον, σε αδρές γραμμές χωρίς να δώσει λεπτομέρειες η Υπουργός αναφέρθηκε σε αλλαγές στο περιεχόμενο κα το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΚΕΣΥ.

Έγιναν ορισμένες σκόρπιες αναφορές στα ζητήματα των κριτηρίων επιλογής στελεχών, τα οποία με βάση τις δηλώσεις της Υπουργού θα παρουσιαστούν στην πορεία αναλυτικότερα.

Το πώς εννοεί το ΥΠΑΙΘ τον διάλογο φαίνεται ξεκάθαρα από τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση φέρνει το εν λόγω νομοσχέδιο, μέσα στο καλοκαίρι, με την ψήφιση να πηγαίνει Ιούλιο μήνα με τα σχολεία κλειστά. Η ίδια τακτική εδώ και χρόνια: αντιεκπαιδευτικά μέτρα να έρχονται με κλειστά σχολεία ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ έχουν ευθύνη να ενημερώσουν αναλυτικά τον κλάδο για τις αλλαγές, να προετοιμάσουν τις/τους εργαζόμενες-ους για ουσιαστική αναμέτρηση με την κυβέρνηση, να προτάξουν τις πραγματικές ανάγκες της λειτουργίας των σχολείων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση συνεχίζουν να νομοθετούν έχοντας γυρισμένη την πλάτη στις/στους μαθήτριες-τές, τις/τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Γνωρίζουν ότι το επερχόμενο νομοσχέδιο είναι αντιεκπαιδευτικό, για αυτό και επιδιώκουν να το περάσουν μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ομολογούν βέβαια με αυτόν τον τρόπο τι πραγματικά φοβούνται: την οργανωμένη διεκδίκηση και πάλη των συναδέλφων μέσα από τα Σωματεία τους. Άλλωστε, ήδη οι εκπαιδευτικοί έδωσαν τις απαντήσεις τους 5 φορές στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΙΘ (ηλεκτρονικές εκλογές, αξιολόγηση, κάμερες στην τάξη, τηλε-απουσίες, επέκταση ωραρίου νηπιαγωγών). Το ίδιο θα κάνουν και τώρα και αυτό η κυβέρνηση καλό είναι να το γνωρίζει.

Είμαστε σε θέση μάχης για μια ακόμη φορά! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να αποσύρουν το εν λόγω νομοσχέδιο και να πάρουν τώρα μέτρα για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς με βάση τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Καλούμε τα ΔΣ των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων και να απαντήσουν αγωνιστικά και άμεσα. Καλούμε τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να συνεδριάσουν άμεσα, να πάρουν θέση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την οργάνωση της πάλης του κλάδου.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ-ΩΝ ΜΑΣ!

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                             ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

Έγγραφο1


 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara