Ο καιρος
Who's Online
We have 17 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 1/11/2025
Αρ. Πρωτ.: 85


Προς τα μέλη του Συλλόγου

Κοινό κάλεσμα  6 Συλλόγων της Δ’ Αθήνας

για σύσκεψη νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020

Μετά την αρνητική στάση της Δ Διεύθυνσης σχετικά με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών μέχρι της 20/10 ως όφειλε, καλούμε διαδικτυακή σύσκεψη των συναδέλφων/σσων νεοδιόριστων του 2020 με τα ΔΣ των Συλλόγων της Δ Αθήνας για να σχεδιάσουμε και να συναποφασίσουμε τα επόμενά μας βήματα.

Η διαδικτυακή σύσκεψη θα γίνει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μμ.

Ο σύνδεσμος θα σταλεί τις επόμενες ημέρες

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ:

Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,

«Θουκυδίδης»,

Καλλιθέας  Μοσχάτου «Αριστοτέλης Έλλη Αλεξίου»,

Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης»,

Παλαιού Φαλήρου,

«Ο Παρθενώνας»

Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 26/10/2022
Αρ. Πρωτ.: 84


Προς τα μέλη του ΣυλλόγουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Π.Ε. « Ο Θουκυδίδης» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Την  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αλίμου με την συμμετοχή  εκπροσώπων του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου-Αργυρούπολης-  Ελληνικού « ΟΘουκυδίδης».Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η  πρόεδρος, Χ. Αγγελονίδη, η γραμματέας , Π. Σύριγγα και η ταμίας Β. Ξιφαρά, ενώ τον Δήμο Αλίμου εκπροσώπησαν η κα. Αραπάκη,πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η κα. Σύρμα πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αρμόδια επί των Οικονομικών του Δήμουκαι ο κος Αλβανός, πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στη διάρκεια της συζήτησης  με τους αντιπρόσωπους του Δήμου εκφράστηκαν  οι σοβαρές ενστάσειςμας απέναντι στην υλοποίηση της απόφασής του να απεγκαταστήσει τα κλιματιστικά από ορισμένες σχολικές μονάδες του Δήμου και στην πρόθεσή του να εξοικονομήσει ενέργεια αφαιρώντας λαμπτήρεςled από σχολεία, και τοποθετώντας τους σε άλλες δημόσιες δομές.Ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι   ενημέρωσε τα σχολεία   τον Σεπτέμβριο με  mail , (Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια), ζητώντας προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από τους συλλόγους διδασκόντων και ότι  σε κάποιες από αυτές στηρίχτηκε.Υποστηρίχθηκε ότι σε περίοδο ενεργειακής κρίσης δεν μπορεί κάποια δημόσια κτίρια να θερμαίνονται με διπλά μέσα. Για τους λαμπτήρες δεν τίθεται θέμα αφαίρεσής τους από τους σχολικούς χώρους.

Από μεριάς του Σωματείου έγινε σαφές ότι δεν διαπραγματευόμαστε τη θέρμανση και τον φωτισμό των σχολείων μας.Ούτε δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι μαθητές μας το κόστος των πολέμων και της ενεργειακής κρίσης που δημιουργούν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Ζητήσαμε την επαναφορά της λειτουργίας των κλιματιστικών στα Δημοτικά σχολεία, δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις η κεντρική θέρμανση, (διάρκεια και τρόπος λειτουργίας), δεν επαρκεί για να ζεσταθούν οι διαφορετικοί σχολικοί χώροι, (π.χ. γραφείο Διευθυντή ή Σ.Δ.). Ταυτόχρονα,οι εκπαιδευτικοί των σχολειών μας είναι σε θέση σαν υπεύθυνοι επιστήμονες που καλλιεργούν στους μαθητές τους περιβαλλοντική/οικολογική συνείδηση,  να κάνουν λελογισμένη χρήση της ενέργειας, αποφεύγοντας τις σπατάλες.

Ο Δήμος μας διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν άμεσα λάθη που έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα, όπως η απεγκατάσταση των κλιματιστικών σε νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε κοντέινερ, ή κλιματιστικών σε εργαστήρια υπολογιστών κι αιθουσών που στεγάζουν τμήματα του Ολοήμερου. Σε αυτούς τους χώρους ο κλιματισμός αποτελεί αναγκαία κι ικανή συνθήκη για τη σωστή λειτουργία τους. Δεσμεύτηκε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα όλα τα σχολεία θα  ζεσταίνονται σωστά κι επαρκώς, καθώς αυτό αποτελεί προτεραιότητά του.  Δεσμεύτηκε ακόμα ότι όσα σχολεία θέλουν να ζεστάνουν με κλιματισμό σχολικούς χώρους που δεν θερμαίνονται αρκετά από την κεντρική θέρμανση , θα κάνουν αίτημα στον Δήμο που θα ικανοποιείται άμεσα.

 

Τον προσεχή χειμώνα λοιπόν, καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Σ.Δ. τους να ενημερώσουν το Σωματείο για την τήρηση ή όχι των παραπάνω δεσμεύσεων.

 

 

 ΤΟ   ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                                                                           ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ

 

Έγγραφο1


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 20/10/2025
Αρ. Πρωτ.: 82


Προς τα μέλη του Συλλόγου

Κοινή ανακοίνωση 6 Συλλόγων της Δ’ Αθήνας για ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών


Την Δευτέρα 17/10/2022 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση 6 συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας (Γλυφάδας- Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης,Aργυρούπολης-Ελληνικού, Αλίμου «ο Θουκυδίδης», Καλλιθέας - Μοσχάτου «Αριστοτέλης Έλλη Αλεξίου», Νέας Σμύρνης « Ο Χρυσόστομος Σμύρνης», Παλαιού Φαλήρου, «Ο Παρθενώνας») με θέμα τις ηλεκτρονικές εκλογές για ανάδειξη αιρετών στις 5/11/2022.

Αποφασίστηκε ΑΠΟΧΗ από τις ηλεκτρονικές εκλογές και η συνυπογραφή του παρακάτω κειμένου, που έχει ήδη υπογραφεί κι από άλλους συλλόγους.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ / ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ & ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

Συνεχίζουμε από εκεί που 2 χρόνια πριν, πάλι με τη δράση των συλλόγων μας και όλου του εκπαιδευτικού κινήματος ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών με μαζική απόχη του 95% των συναδέλφων και δεν αναγνωρίσαμε, δεν νομιμοποιήσαμε καμία εκλογή από μια τέτοια διάτρητη διαδικασία.

Θεωρούμε πολύ αρνητική εξέλιξη την πρόσφατα δημοσιευμένη απόφαση μιας  πλειοψηφίας  του Δ.Σ. της  ΔΟΕ που αποδέχεται συμμετοχή στις ηλεκτρονικές  εκλογές αιρετών κόντρα στην  προηγούμενη ομόθυμη απόφαση του κλάδου. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησής της!

Διαπιστώθηκε από κοινού ότι συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές :

 • νομιμοποιεί/υλοποιεί  το  νόμο Χατζηδάκη

 • ανοίγει το δρόμο επιβολής των ηλεκτρονικών διαδικασιών και στα σωματεία μας με στόχο την αποσάθρωσή τους

 • υπονομεύει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα

 • προάγει τη νοθεία και τον εκβιασμό καθώς αφαιρεί κάθε δυνατότητα όχι μόνο στα σωματεία να έχουν καταλόγους ψηφισάντων αλλά -το πρωτοφανές- ακόμα και στις ίδιες τις εφορευτικές επιτροπές!!

Αποφασίσαμε από κοινού ότι:

 • καταγγέλλουμε τη διαδικασία και ζητάμε άμεση απόσυρση της εγκυκλίου ηλεκτρονικών εκλογών

 • απαιτούμε αποκλειστικά δια ζώσης εκλογική διαδικασία

 • ακυρώνουμε στην πράξη με αποχή από κάθε διαδικασία

 • δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια ! Καλούμε όλες τις παρατάξεις και ενδεχόμενους μεμονωμένους υποψηφίους να μην καταθέσουν υποψηφιότητα

 • κανένας συνάδελφος/ισσα -μέλος μας να μην είναι υποψήφιος/α

 • δεν μπαίνουμε-δεν «κλικάρουμε»  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και στα μηνύματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές εκλογές

 • καλούμε τις /τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν ως εφορευτική επιτροπή και μάλιστα εκτός  μέρας και ωραρίου εργασίας! Και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην αποδεχτούν διορισμό και καθήκοντα που αντιστρατεύονται τα συλλογικά μας συμφέροντα.

 • δε θα αναγνωρίσουμε κανέναν ψευδοαιρετό που θα δεχτεί να εκλεγεί από εκλογές-παρωδία στο βωμό της προσωπικής του ανέλιξης και προβολής υπηρετώντας  πελατειακές σχέσεις για πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Δεν θα αποτελούν αιρετούς του κλάδου αλλά τα στηρίγματα της επιβολής της πολιτικής της Κεραμέως στον κλάδο.

 • δεν θα υπηρετήσουμε την πολιτική του ΥΠΑΙΘ -κανένας σύλλογος δε θα αναλάβει ευθύνη συγκέντρωσης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας με τη Δ/νση Α’ Αθήνας.

Αφήνουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης από το κράτος  συνδικαλιστικής δράσης.

Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αποτροπή της διαδικασίας ηλεκτρονικών εκλογών

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ - Για να έχουμε σωματείο, συνδικάτο, αιρετούς

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΟ   ΔΣ

Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                                                           ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 23/10/2022
Αρ. Πρωτ.: 83


Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ 10.30π.μ.ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ: KAMIA ANOXH–KAMIA ANAMONH! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ,  ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Ανάγκη η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που μαςαφήνει να κρυώνουμε για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους Κλάδους και για τις/τους Εκπαιδευτικούς – με βάση την πρόταση των ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ που παρουσιάσαμε στις 30/9 σε κοινή συνέντευξη τύπου https://www.youtube.com/watch?v=4SMV6y0s0a για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό!

Την ίδια ώρα που οι 7 στις/στους 10 εργαζόμενες-ους έχουμε κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει τοχειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Η κυβέρνηση προκλητικά βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξει πολεμικές επεμβάσειςκαι τους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, αλλά καλεί τον λαό να ζει με δελτίο ρεύματος, με κουπόνια για την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών , να μαθαίνει στο ελεγχόμενο σκοτάδι, για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης πουθέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η κατάσταση στην εκπαίδευση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο!

Πίσω από τα μεγάλα καινοτόμα σχέδια της Κυβέρνησης που είναι «ντυμένα» με τον μανδύα του δήθεναναβαθμισμένου σχολείου κρύβεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Εκπαίδευση! Σχολικά κτίρια ακατάλληλα, τμήματα με 25 και πάνω μαθητές-τριες που στοιβάζονται ακόμα και σε κοντέινερ, Ειδικά Σχολεία χωρίς μεταφορά μαθητών και υποδομές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τασχολεία τους, Εκπαιδευτικοί–λάστιχο που γυρνούν από σχολείο σε σχολείο, χιλιάδες οι ελαστικά εργαζόμενες-οι αναπληρώτριες-ές που καλούνται να πληρώσουν 400 – 500 ευρώ για να στεγαστούν κι ακόμα περισσότερες-οι οι άνεργες-οι εκπαιδευτικοί.Την ίδια στιγμή  οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς έχει γίνει «μόνιμη»κατάσταση! Κι ο κατάλογος δεν τελειώνει, καταπατώντας βάναυσα πρώτα απ’ όλα τα μορφωτικά δικαιώματα τωνμαθητριών –ών μας, αλλά και τα δικάμας στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή!

Λέμε ένα μεγάλο: Φτάνει πια!

Οιεκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικόμας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα.Τα τελευταία 12 χρόνια "ματώσαμε" από τις περικοπές που μας επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς στις συνολικές ετήσιες απολαβές μας! Ένας/Μία  νεοδιόριστος/η, χωρίς παιδιά , που δουλεύει για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, αμείβεταιμε 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1.180 ευρώ».

Καμία αναμονή–όλοι/ όλες στοναγώνα!

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην «Μαλαματίνα» δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.Το ίδιο και οι μαζικοί αγώνες και οι μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία,στη Γερμανία, στο Βέλγιο,στις ΗΠΑ. Αυτοί οι αγώνες είναι ελπιδοφόροι. Δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες  δεν έχουν πει την τελευταία τους  λέξη.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο έτσι απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική, ακυρώνουμε την καταστολή τους που πάει χέρι χέρι με τα αντεργατικά μέτρα και νόμους τους (π.χ Χατζηδάκη), διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΙ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 30/9/2022:

ια το ζήτημα του μισθού: Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Άμεση απόδοση του κλεμμένου ΜΚ της διετίας 2016-2017, σε όλες-ους τις/του ςεκπαιδευτικούς. Κατάργηση του συνόλου των έκτακτων εισφορών που επιβαρύνουν τον μηνιαίο μισθό. Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των νόμων Βρούτση/Αxτσιόγλου που καταργούν τον καθορισμό του κατώτερου μισθού μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Για το ζήτημα της καθημερινής διαβίωσης: Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων με ευθύνη της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών. Επιδότηση ενοικίου στα 300 ευρώ το μήνα για όσες-ους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο. Δωρεάν σίτιση για τις/του ςεκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.

Για τη λειτουργία των σχολείων και τη σταθερή δουλειά: Μέτρα για την πανδημία, δωρεάν τεστ για όλες-ους. Κάλυψη τώρα όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ καθώς και προσωπικό καθαριότητας. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ–ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ!

Μέτρα τώρα για πλήρη λειτουργίαόλωντων σχολείων, εξασφάλιση μεταφοράς ώστε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στα ειδικά σχολεία τους! Αταλάντευτος αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην αξιολόγηση κι αυτονομία που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών-τριών. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει όλα τα παιδιά!


Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ για να σταματήσει ο αυταρχικός, αντιεκπαιδευτικός και αντιλαϊκός κατήφορος της Κυβέρνησης που υπηρετεί πιστά επιχειρηματικούς ομίλους,ΣΕΒ και εφοπλιστές!

Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μάς έχει όλες-ους ανάγκη!

9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 10.30 Προπύλαια!

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

ΤΟ   ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                                                                           ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ

 

Έγγραφο1


Last Updated (Monday, 24 October 2022 07:20)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 18/10/2022
Αρ. Πρωτ.: 81


Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10 ΣΤΙΣ 6 ΜΜ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ,ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, όπου θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε  για τα παρακάτω θέματα:

 • ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 Νοέμβρη 2022: Απεργούμε και διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εκπαιδευτικούς! Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για όλους τους αναπληρωτές! Απεργούμε μαζικά, αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τον σκληρό χειμώνα της παγωνιάς, της ακρίβειας, της εξαθλίωσης που μας ετοιμάζουν!

 • ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Επαναπροκήρυξη από τη ΔΟΕ και απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για κήρυξη Α-Α σε συντονισμό με πολλούς άλλους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ! Συνεχίζουμε να απεργούμε-απέχουμε, δε γινόμαστε μέντορες, συντονιστές, δε διχαζόμαστε στους Συλλόγους Διδασκόντων! Απαντάμε συλλογικά στον αυταρχισμό της διοίκησης!

 • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ! Καμιά αυταπάτη για τους πραγματικούς στόχους υλοποίησής της. Δε θα επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων και τη μετατροπή τους σε Α.Ε. Βάζουμε μπροστά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών-τριών μας, διεκδικούμε σύγχρονο Δημόσιο Σχολείο αντάξιο της τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου της εποχής μας!

 • ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ! Καλούμε τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να μην εφαρμόσουν τον ν. Χατζηδάκη, να μην πάνε σε ηλεκτρονικές εκλογές,έστω και την τελευταία στιγμή, να τις οργανώσουμε δια ζώσης. Συζητάμε την πρόταση του Δ.Σ., οργανώνουμε την αντίστασή μας στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας, το δικαίωμά μας να ψηφίζουμε δια ζώσης τους αιρετούς εκπροσώπους μας!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ-ΕΣ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ!ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

ΤΟ   ΔΣ

Έγγραφο1

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                                                           ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 13/10/2025
Αρ. Πρωτ.: 80


Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ-ΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΩΝ ΔΣ ΣΤΗ Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10  ΣΤΙΣ 2ΜΜ

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων-ισσών της ειδικής αγωγής.Με βάση το νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση,θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετικήπράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.


Η  Δ’ Διεύθυνση,όπως και πολλές άλλες,δεν έχει προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης,ισχυριζόμενη ότι το υπουργείο μέχρι τώρα δεν έχει στείλει κεντρικά μια εγκύκλιο και περιμένει οδηγίες, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’,Γ’, Ανατολικής Αττικής κα).

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τις/τους συναδέλφισσες-ους πιο ευάλωτες-ους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.


ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΟΙ ΜΑΣ, ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΕΣ-ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ:


Το ΠΥΣΠΕ Δ΄ Αθηνών να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την

μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων-ισσών Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Τη Διδασκαλική Ομοσπονδία ΔΟΕ, να πάρει αμέσως θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/10/2025
Αρ. Πρωτ.: 79


Προς τα μέλη του Συλλόγου
Δε συμμετέχουμε- απέχουμε από τις εκλογές παρωδία
για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της 5ης Νοεμβρίου!

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια χειραγώγησης δε θα περάσουν!

Δίνουμε και πάλι ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση!

O Σύλλογος Π.Ε « o Θουκυδίδης» καταγγέλλει την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που καθορίζει την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Καθορίζεται ότι η εκλογή θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες από την διοίκηση, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας, αφού σύμφωνα με τις πρωτοφανείς διατάξεις της εγκυκλίου, κανείς δεν θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων, δηλαδή κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει πόσοι και ποιοι ψήφισαν. Πρόκειται για μια διαδικασία διάτρητη, ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος.

Το Υπ. Παιδείας επιδιώκει:

 1. την επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης

 2. την καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων/συναδελφισσών,

 3. την καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων.

Το σωματείο μας πρωτοστάτησε μαζί με δεκάδες Συλλόγους και ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση (95% αποχή από τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές, 90% απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση», ακύρωση των καμερών στη τάξη κλπ). Καταφέραμε να ακυρώσουμε στην πράξη μέτρα, να συγκρουστούμε με τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας. Απέναντι στη νέα προκλητική στάση του Υπουργείου Παιδείας καλούμε όλους τους συναδέλφους / όλες τις συναδέλφισσες να σταθούμε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία!
Δεν συμμετέχουμε και δεν διευκολύνουμε τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο,
δεν ορίζουμε μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

 • Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.

 • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020.

 • Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες και όλες τις συναδέλφους/ όλους τους συναδέλφους  να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές - παρωδία.

 • Καλούμε όλους/ όλες  τους/ τις  εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

ΣΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ/OΛΕΣ  ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ
ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10/10/2025
Αρ. Πρωτ.: 78


Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Μετά την απαράδεκτη επιστολή της δημοτικής αρχής του δήμου Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων του δήμου, ζητώντας τους να περιορίσουν τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες, προκειμένου να πετύχουν «εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων»,σειρά έχει(προς το παρόν) ο Δήμος Αλίμου.Εκτός από την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάσταση των καυστήρων φυσικού αερίου σε σχολεία του Δήμου,συνεργεία τεχνικών πήγαν επίσης για να περιορίσουν τις λάμπες φωτισμού αιθουσών. Επίσης, δόθηκε διαταγή και έγινε πράξη η αποσύνδεση των κλιματιστικών από σχολικούς χώρους εκτός από εκείνους που φιλοξενούν ολοήμερα και ΚΔΑΠ.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή καταφεύγει στη μείωση με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης στις σχολικές αίθουσες,σε σχολεία που ήδη υπήρχε θέμα θέρμανσης τον προηγούμενο χειμώνα!

Θεωρούμε ότι δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 οι ζεστές και με επαρκή φωτισμό  σχολικές αίθουσες,ώστε οι μαθήτριες/ μαθητές να μπορούν στοιχειωδώς να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς- εκπαιδευτικοί,παιδιά και γονείς- τα σπασμένα των τεράστιων, ανεξέλεγκτων κερδών των μονοπωλιακών εταιρειών της ενέργειας που καρπώνονται απευθείας  τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό (τη δική μας φορολόγηση) ενώ ο λαός και πληρώνει αδρά και κρυώνει!

Καλούμε τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει και να ακυρώσει τα μέτρα που δυσχεραίνουν περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων.Αντίθετα,κράτος και Δήμοι να ενισχύσουν σημαντικά τις Σχολικές Επιτροπές για να μη ζήσουν οι μαθητές/μαθήτριές μας σε  σχολεία της ντροπής!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

 • Να διαγραφούν χρέη των σχολείων προς τις λεγόμενες πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο).

 • Να δοθεί φθηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία.

 • Να καλυφθούν ανάγκες σε αναλώσιμα, σχολικά είδη, μέσα καθαριότητας κ.τ.λ.

Καλούμε όλους τις/τους συναδέλφισσες-ους, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους γονείς και τις οργανώσεις τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αλίμου την Πέμπτη, 13 Οκτώβρη στις 14.30

ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10/10/2025
Αρ. Πρωτ.: 77


Προς τα μέλη του ΣυλλόγουΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ 100 ΕΩΣ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ

Ο πρώτος μισθός που περιμέναμε πώς και πώς οι αναπληρωτές-ριες για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα βασικά μπήκε κουτσουρεμένος! Πολλοί συνάδελφοι-ισσες είδαν στους λογαριασμούς να μπαίνουν 100-150 ευρώ λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε να μπούνε. Η δικαιολογία του Υπουργείου είναι ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το ΦΕΚ με τις προσλήψεις βγήκε στη δημοσιότητα την 1η Σεπτεμβρίου.

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΑΠΗΚΑΝ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!

Η αναλγησία του Υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει τελειωμό! Έχουμε χάσει 6 μισθούς από το 2009 και μετά, μας έχουν παγώσει κλιμάκια το 2016-17 και μας βάλανε να χρυσοπληρώνουμε τα περιβόητα προσόντα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πάνε ένα βήμα παραπέρα! Μας κόβουν και τα μεροκάματα, αλλά δε θα τους περάσει!

Ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα σωματεία μας και η ένταση της διεκδίκησης είναι μονόδρομος!

Ένα χρόνο μετά τη μεγαλειώδη απεργία των 100.000 απεργών παίρνουμε το νήμα και συνεχίζουμε!

Δε θα επιτρέψουμε να καταντήσει η διαβίωση μας μέσα στο μήνα λες και είναι σκηνή από θρίλερ μετρώντας και το τελευταίο ευρώ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ-ΕΣ  ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 13:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ 4 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΜΕΒΡΗ!

ΤΟ Δ.Σ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ