Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΕΣ
ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε "Ο Θουκιδίδης"
Συναδέλφισσες-οι
Σας καλοσωρίζουμε στο σύλλογο μας «ο Θουκυδίδης» . Το συγκεκριμένο ενημερωτικό φυλλάδιο έχει σκοπό να σε κατατοπίσει για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά σου δικαιώματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι αυτά τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες. Επίσης, η υπεράσπισή τους και, κυρίως, η διεύρυνσή τους και η εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών/αναπληρωτριών με αυτά των μονίμων συναδέλφων αποτελεί σημαντικό πεδίο διεκδίκησης και αγώνα για το εκπαιδευτικό κίνημα. Ο Σύλλογός μας καλεί όλους τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να υπερασπιστούν το πλαίσιο των εργασιακών μας δικαιωμάτων, να αρνούνται κάθε εντολή που το αντιστρατεύεται και καλύπτει συνδικαλιστικά όλα τα μέλη του γι’ αυτό.
Τι είναι ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε "ο Θουκιδίδης"
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. «ο Θουκιδίδης» είναι το πρωτοβάθμιο σωματείο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής Αλίμου, Αργυρούπολης- Ελληνικού. Είναι το συλλογικό όργανο διοίκησης του Σχολείου.Είναι το συλλογικό διεκδικητικό μας όργανο.
Όλοι οι συνάδελφοι συμμετέχουν ισότιμα στον Σύλλογο Διδασκόντων με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, κ.λπ.).
Μέλη του είναι όλοι/ όλες οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν ή έχουν οργανική θέση στα παραπάνω σχολεία με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση. Επομένως, μέλη, με πλήρη δικαιώματα, εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι και οι αναπληρωτές/ τριες.
Γιατί να είμαι μέλος του Συλλόγου;
Κύριος σκοπός του Συλλόγου μας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και ο αγώνας για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει ολόπλευρα τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών/μαθητριών μας. Ένα από τα βασικά αιτήματα του Συλλόγου μας είναι οι μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ όλες , αίτημα που αφορά άμεσα κάθε αναπληρωτή και αναπληρώτρια. Επίσης, ο Σύλλογος αποτελεί τη συλλογική μας έκφραση, το όργανο που υπερασπίζει κάθε συνάδελφο/ συναδέλφισσα από αυθαιρεσίες της διοίκησης. Για κάθε ζήτημα που σας απασχολεί, μπορείς να επικοινωνείς με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή να θέτεις συγκεκριμένα θέματα στη Γ.Σ μας.Μέλη του συλλόγου θεωρούνται οι οικονομικά τακτοποιημένοι συνάδελφοι-ες.
Τι είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων.
Όλοι οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες συμμετέχουν ισότιμα στο σύλλογο διδασκόντων με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση (μόνιμοι/μόνιμες, αναπληρωτές/ αναπληρώτριες,ωρομίσθιοι/ες, κ.λπ.). Ο Σύλλογος διδασκόντων έχει απαρτία και οι αποφάσεις του είναι έγκυρες όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα από τα απόντα.
Για όλα τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα που προκύπτουν στο σχολείο ο Σύλλογος Διδασκόντων οφείλει να συνεδριάζει και να τοποθετείται δημόσια γι’ αυτά. Όλες οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων πραγματοποιούνται εκτός διδακτικού και εντός εργασιακού ωραρίου, όπως προβλέπεται από την παρ. 3 του άρθρου 15 του ΠΔ 79/2017.
Διδακτικό και εργασιακό ωράριο
Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαραβίαστο και καθορίζεται από το Ν. 2517/97 (24 ώρες για όσους έχουν ως 10 χρόνια υπηρεσίας, 23 ώρες από 10 -15 χρόνια, 22 ώρες από 15-20 χρόνια και 21 ώρες από 20 και πάνω).
Ο Ν. 1566/85 κάνει σαφή διάκριση μεταξύ εργασιακού και διδακτικού ωραρίου, ορίζοντας με σαφήνεια ότι οποιαδήποτε απασχόληση στην τάξη εντάσσεται σε διδακτικό ωράριο. Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί ότι μπορεί συνάδελφος/συναδέλφισσα να «απασχολήσει» παιδιά στην τάξη στα πλαίσια του εργασιακού του/της ωραρίου.
Μετά τη λήξη του διδακτικού σου ωραρίου μπορείς να αποχωρείς από το σχολείο εκτός εάν σου έχει ανατεθεί από το σύλλογο διδασκόντων άλλο συγκεκριμένο έργο (εκπαιδευτικού/παιδαγωγικού-πολιτιστικού χαρακτήρα) ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Σε καμία περίπτωση η πρόσφατη διάταξη του άρθρου 245 του ν. 4512/2018, δεν θεσπίζει υποχρέωση παραμονής στο σχολείο των εκπαιδευτικών για τον πέραν του διδακτικού ωραρίου χρόνο, παρά μόνο όταν η παραμονή συνδέεται με συγκεκριμένα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στους/στις εκπαιδευτικούς από τα αρμόδια συλλογικά όργανα και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των 6 ωρών ημερησίως και των 30 ωρών εβδομαδιαίως. Άρα, είναι σαφές ότι καμιά οδηγία ή εντολή για υποχρεωτική παραμονή μέχρι τις 2 μ.μ. δεν είναι σύννομη, ως εκ τούτου την αρνούμαστε από όπου κι αν προέρχεται.
Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες της Παράλληλης Στήριξης διέπονται από διαφορετικό εργασιακό καθεστώς και δεν αποτελεί καθήκον τους να αφήνουν τους μαθητές/τις μαθήτριές τους και να καλύπτουν κενά στην πρωινή ζώνη. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει πίεση από την Διεύθυνση , ενημερώνουν τον Σύλλογο για να ενεργήσει ουσιαστικά.
Με τη συλλογική μας στάση και δράση μέσα στο σχολείο αναιρούμε στην πράξη τις επιπλέον αρμοδιότητες που δίνει ο νέος νόμος 4823/21 στον/στην Διευθυντή/ντρια, Προϊστάμενο/η, για να τον/την κάνουν δούρειο ίππο για να πιέζει τους συναδέλφους και να περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, και επιβάλλουμε τις συλλογικές αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων
Εφημερία αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.
Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου προσλαμβάνονται για συγκεκριμένο, μειωμένο, αριθμό ωρών. Ως εκ τούτου η ανάθεση εφημερίας η οποία γίνεται για όλους τους/τις εκπαιδευτικούς πλήρους ωραρίου δεν προκύπτει από κάποια διάταξη και γι’ αυτούς (το ίδιο συνέβαινε και με τους/τις ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς) και καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην τους αναθέτουν εφημερία.
Σε ό, τι αφορά τους/τις εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη μαθητών/μαθητριών, τα καθήκοντά τους ορίζονται από την Υ.Α. με ΦΕΚ 449/3-4-2007 όπου αναφέρεται ότι «Υλοποιούν το εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα και έξω από την τάξη και είναι συνολικά υπεύθυνοι/υπεύθυνες για όλες τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής (διαλείμματα, επισκέψεις, εκδηλώσεις κ.λπ.) στις οποίες συμμετέχει η μαθήτρια/ο μαθητής.» Είναι σαφές ότι δεν προκύπτει η ανάθεση εφημερίας σε αυτές/αυτούς, κάτι που, αν συμβεί, παρακωλύει την άσκηση των καθηκόντων τους.
Δικαιούμαι άδεια;
Σε ό,τι αφορά τις απουσίες εκπαιδευτικών λόγω αδειών, σε περίπτωση που δε στέλνονται αναπληρωτές για την κάλυψη των κενών, καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να αποφασίσουν έναν πάγιο ή κατά περίπτωση τρόπο για την κάλυψη του κενού που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να είναι η καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου κανενός συναδέλφου.
Ως αναπληρωτής/τρια εκπαιδευτικός δικαιούσαι τις παρακάτω άδειες:
ΑΔΕΙΑ ΚΥΗΣΗΣ – ΛΟΧΕΙΑΣ
Στις προσωρινές αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς χορηγείται άδεια μητρότητας 22 εβδομάδες. Από το διάστημα αυτό, 8 εβδομάδες θα χορηγούνται υποχρεωτικά πριν από την πιθανή ημερομηνία του τοκετού (άδεια τοκετού) και οι υπόλοιποι 3,5 μήνες μετά τον τοκετό (άδεια λοχείας). Υπόψη ότι οι 3,5 μήνες άδεια λοχείας-ανατροφής κερδήθηκε πρόσφατα – μόλις τον Φεβρουάριο του 2019 – μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση αίτημα αιχμής των σωματείων και του εκπαιδευτικού κινήματος παραμένει η πλήρης προστασία της κύησης και της μητρότητας, όπως στην περίπτωση των μονίμων συναδέλφων, με εννιάμηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Εναντιωνόμαστε επίσης στην πρόσφατη κατάπτυστη κυβερνητική εγκύκλιο που στερεί την άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστες/ νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.
ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί σε περίπτωση ασθενείας τους, δικαιούνται τις αποδοχές των εργασίμων ημερών ενός 15 ημέρου αν έχουν υπηρεσία στον ίδιο εργοδότη άνω των 10 ημερών και κάτω του έτους ή τις αποδοχές των εργασίμων ημερών ενός μηνός αν έχουν υπηρεσία στον ίδιο εργοδότη άνω του έτους. (Αρ.657 Α.Κ.).
Αναρρωτική άδεια με γνωμάτευση γιατρού ιδιώτη δεν χορηγείται.
Οι αναπληρώτριες/αναπληρωτές εκπαιδευτικοί εφόσον χρειάζονται αναρρωτική άδεια πρέπει να απευθύνονται στο Ι.Κ.Α. και δεν μπορούν να παραπέμπονται στις κατά τόπους υγειονομικές επιτροπές, οι οποίες έχουν αρμοδιότητα μόνο για τις/τους μόνιμες/ μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.
ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ
Για τις τρεις πρώτες μέρες της άδειας καταβάλλεται από το δημόσιο το μισό των αποδοχών που δικαιούται. Από το ΙΚΑ δεν δικαιούται τίποτε.
Για το διάστημα από την 4η μέχρι την 15η ημέρα παίρνει αποδοχές 12 ημερών αφαιρούμενης της επιδότησης του ΙΚΑ που αναλογεί στο διάστημα αυτό.
Για το διάστημα από την 16η ημέρα και μετά, μόνο την επιδότηση του ΙΚΑ.
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
Στους/Στις αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς μπορεί να χορηγηθεί κανονική άδεια απουσίας με αποδοχές για επτά (7) το πολύ εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος για λόγους εξαιρετικής ανάγκης.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
• Ειδική άδεια γάμου. Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, έχουν δικαίωμα άδειας με αποδοχές πέντε (5) εργάσιμων ημερών σε περίπτωση γάμου. Η άδεια αυτή χορηγείται αμέσως πριν ή αμέσως μετά την τέλεση του γάμου και όχι άλλη χρονική περίοδο.
Αίτηση για ειδική άδεια απουσίας
Αίτηση για ειδική άδεια απουσίας ΕΣΠΑ
• Ειδική άδεια λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα απουσίας με αποδοχές δύο εργάσιμων (2) ημερών σε περίπτωση θανάτου συγγενών α΄βαθμού
• Ειδική άδεια άσκησης εκλογικού δικαιώματος Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές μιας (1) έως τριών (3) ημερών, κατά περίπτωση, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, όπως κάθε φορά ορίζεται από το ΥΠ.ΕΣ. πριν από τη διενέργεια των εκλογών.
Ειδική άδεια δίκης: Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δικαιούνται άδεια για τη συμμετοχή σε δίκη ενώπιον οποιουδήποτε Δικαστηρίου (άρθρα 657 και 658 του Αστικού Κώδικα).
ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
Οι αναπληρωτές/αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί που έχουν τέκνα στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δικαιούνται να απουσιάζουν από την εργασία τους μέχρι τη συμπλήρωση τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών, για να επισκέπτονται το σχολείο των παιδιών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης (άρθρο 9 του Ν1483/1984 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Π.Δ/τος 193/1988). Η άδεια αυτή είναι με αποδοχές και χορηγείται στον ένα από τους δύο γονείς. Αν και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι, αποφασίζουν με κοινή συμφωνία και υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία τους, κάθε φορά, ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και για πόσο χρονικό διάστημα, που πάντως η συνολική διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβεί σε διάρκεια τις τέσσερις (4) ημέρες και για τους δύο γονείς.
Υποχρεωτικές υπερωρίες
Ο μόνος υπεύθυνος για την ανάθεση υπερωριών (σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου) είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων. Σε άλλη περίπτωση μόνο με σύμφωνη γνώμη του ΠΥΣΠΕ μπορούν να ανατεθούν υπερωρίες εγγράφως και οριζόμενες συγκεκριμένα.
Ο Σύλλογός μας, όπως και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., είναι αντίθετος με την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αναθέτουν υποχρεωτικές υπερωρίες σε συναδέλφους/συναδέλφισσες. Καλούμε, επίσης, και τα ΠΥΣΠΕ να μη συνηγορούν, σε καμιά περίπτωση, σε ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών. Δεν πρέπει να αποδεχτείς την ανάθεση υπερωρίας όταν χιλιάδες συνάδελφοι/συναδέλφισσές σου παραμένουν χωρίς εργασία.
Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης ή παράτυπης εντολής Προϊσταμένου/Προϊσταμένης , Δ/ντή Εκπαίδευσης, Συντονιστή/ Συντονίστριας ή Διευθυντή/Διευθύντριας ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ.
Τα διάφορα σεμινάρια, συνεδριάσεις Συλλόγου Διδασκόντων, ενημερώσεις-συναντήσεις με γονείς κ.λπ., δεν μπορεί να απαιτούν την παραμονή των συναδέλφων πέρα από το εργασιακό τους ωράριο και ασφαλώς σε καμία περίπτωση απογευματινές ώρες.
Γενικότερα, δεν εφαρμόζουμε καμιά προφορική εντολή της διοίκησης που αφορά καταστρατήγηση του πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων και σε κάθε περίπτωση να απαιτούμε έγγραφη και αιτιολογημένη εντολή. Καταγγέλλουμε αμέσως στον Σύλλογό μας κάθε αυθαιρεσία και παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Με βάση την πάγια θέση του Συλλόγου μας αντιπαλεύουμε την αξιολόγηση γιατί αποτελεί το εργαλείο για να περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών! Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει Απεργία – Αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης είτε ατομικής είτε της σχολικής μονάδας. Υλοποιούμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για Απεργία – Αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές.
ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ -
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ- ΑΔΕΙΩΝ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ
Last Updated (Wednesday, 21 September 2022 06:56)
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ «ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!
-
Εδώ και τώρα αύξηση 20% στους μισθούς μας! Καταβολή του 13ου & του 14ου μισθού
-
Άμεση καταβολή του κλεμμένου ΜΚ για το 2016 - 2017
-
Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί
-
Επιδότηση ενοικίου 300€ - Δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο, έκπτωση 50% σε όλα τα ΜΜΜ – Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες
Πρόκληση! Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει κανείς την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων! Δηλαδή, ανακοίνωσε την επιστροφή από 1,5€ έως 7€ το μήνα ανάλογα με το ΜΚ και αντίστοιχα 12€ περίπου ανά μήνα (δηλαδή ούτε ένα ευρώ την ημέρα σύνολο), την στιγμή που:
-
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια.
-
Ένας νεοδιόριστος/νεοδιόριστη, χωρίς τέκνα, που δουλεύει στην εκπαίδευση για πρώτη φορά, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1180 ευρώ. Πιο λίγο και από τον βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα!
-
Ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει στο κέντρο της Αθήνας ή του Πειραιά τουλάχιστον 400 ευρώ, ενώ στις νησιωτικές περιοχές φτάνει στα … 500 ευρώ!
-
Η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και το καθημερινό κόστος μετακίνησης από και προς το σχολείο γίνεται πραγματικά δυσβάστακτο.
Σε χαμηλότερα ΜΚ, η δήθεν αύξηση φυσικά είναι ακόμα πιο κάτω (κάτω από 12000 ευρώ τον χρόνο δεν υπήρχε ειδική εισφορά αλληλεγγύης).
Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά για χυδαία πρόκληση, για κοροϊδία! Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο … με το Χότζα… Αφού μας επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις ένα σωρό ληστρικές περικοπές, τώρα πρέπει να πούμε «και ζήτω», επειδή αφαίρεσαν … δύο (που έχουν και το μικρότερο κόστος). Αν νομίζει ότι έχει να κάνει με ζητιάνους η κυβέρνηση, είναι γελασμένη!! Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα. Γι’ αυτό απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!
Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!
Δεν περιμένουμε σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να επιβάλει το δίκιο μας. Καμία αναμονή για κυβερνητικές λύσεις από όλα αυτά τα κόμματα που μας μαύρισαν τη ζωή. Καμία αναστολή, εμείς έχουμε το δίκιο. Οργανώνουμε εδώ και τώρα αποφασιστικό αγώνα για τη ζωή μας και τη μόρφωση των μαθητών μας. Προετοιμάζουμε απεργιακό αγώνα και κλιμάκωση.
Καλούμε τα Δ.Σ. σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν αποφασιστική πρωτοβουλία για το ζήτημα του μισθού και της επιβίωσης των Εκπαιδευτικών, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το ζήτημα των μισθών, να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις και απεργία στον κλάδο. Να προετοιμάσουν την επιτυχία της Γενικής Απεργίας σε όλο το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα που κάλεσαν από κοινού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 9 του Νοέμβη.
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ) ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ.
Πριν λίγες ημέρες, με κοινή δήλωση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ανακοινώθηκαν τα περιβόητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δηλαδή το απόλυτο τίποτα! Προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους/εκτεθειμένες εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/ μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους . Ιδιαίτερα για τις/ τους εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/ μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.
Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν. Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσες/ όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).Τεράστιο ζήτημα υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτριών/ αναπληρωτών. Όσοι μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια. Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες (5.000 επιπλέον τμήματα ολοήμερου). Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Καταργείτα ιη υποχρέωση για self-test στους/στις μαθητές/ μαθήτριες, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, όταν εμφανιστούν συμπτώματα. Για μια ακόμα φορά, οι γονείς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.
Και ενώ όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν πάει περίπατο…οι ανεμβολίαστοι/ανεμβολίαστες εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα. Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους/τις αναπληρωτές/αναπληρώτριες συναδέλφους της Α’ φάσης (που δε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης)!Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.
Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση της πανδημίας στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.
-
Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους. Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapidtest στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.
-
15 μαθητές/μαθήτριες ανά τάξη.
-
Δωρεάν παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας.
-
Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ
Ένα Σχολείο για τη Γάζα
Αγαπητοί συνάδελφοι - ισσες
Ο Σύλλογός μας με απόφαση Γ.Σ. συμμετέχει στην καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα» με εκπαιδευτικές δράσεις αντιπολεμικού περιεχομένου.email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Θέμα : Κατανομή σχολείων στα μέλη του Δ.Σ.
Αγαπητοί συνάδελφοι-ισσες σας κάνουμε γνωστές εκ νέου τις σχολικές μονάδες και τα καινούργια μέλη του Δ.Σ. που έχουν την ευθύνη ενημέρωσής τους.Last Updated (Tuesday, 09 November 2010 20:20)
Σ Χ Ε Δ Ι Ο
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.
Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και άλλων φορέων του Δημοσίου Τομέα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
- Τις διατάξεις:
α. Των άρθρων 7 παράγραφοι 3 και 4 και 19 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
β. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98).
- Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
- Την υπ. αριθμ. ………………….. γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας,
με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποφασίζουμε :
Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:11)
Πραγματικό σφαγείο για τους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην δημόσια διοίκηση. Το λεγόμενο σχήμα της κινητικότητας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταφορές του προσωπικού, πέραν του ότι επιχειρεί μια ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα μέσω του εξαναγκασμού και με την απειλή της ανεργίας, στην πραγματικότητα υποκρύπτει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας ή εργάζονταν με σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Το «ταμπού» των απολύσεων που ζήταγε η τρόικα να σπάσει, σπάει και μάλιστα δραστικά και σε μεγάλη έκταση. Η μονιμότητα καταργείται μέσω της μαζικής κατάργησης οργανικών θέσεων και η διαθεσιμότητα αποτελεί το φύλλο συκής πίσω από το οποίο κρύβεται το χαρτί της απόλυσης. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα παρά το γεγονός ότι η μνημονιακή υποχρέωση αναφέρει μόνο 25.000 υπαλλήλους. Όσοι από αυτούς δεν μεταταχθούν ή δεν μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι θα απολυθούν με την λήξη της διαθεσιμότητας που διαρκεί ένα χρόνο
Ταυτόχρονα, αλλάζει άρδην το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, το οποίο πλέον θα αποτελεί μια ανεξέλεγκτα αιωρούμενη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων. Εισάγεται σε μαζική βάση το μέτρο της αργίας και το εργασιακό περιβάλλον λαμβάνει μεσαιωνικό χαρακτήρα. Το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά καταργείται, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές διώξεις ενώ ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό έλεγχο και με την απειλή της αργίας για την ζωή που διάγει και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει ακόμη κι εκτός εργασίας. Συγκεκριμένα θα τίθεται σε αργία ο υπάλληλος που επιθυμεί ένα διαφορετικό Σύνταγμα από το σημερινό ή έχει άλλη γνώμη για το πολίτευμα και την έννοια της Πατρίδας όπως κι εκείνος που διώκεται πειθαρχικά με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.
Αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο για τις μετατάξεις και μεταφορές, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αργία καθώς και την κατάργηση οργανικών θέσεων Προβλέπει:
Α. ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
- Επιτρέπονται οι μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δημοσίου.
- Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου επιτρέπεται η μεταφορά υπαλλήλων: α) Λόγω μεταβολής αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών β) για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γ) εφόσον μετά από αξιολόγηση προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο ΝΠΙΔ υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
- Οι ΙΔΑΧ μπορούν να μεταφέρονται και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
- Μετά την πράξη μεταφοράς ή μετάταξης του υπαλλήλου μπορεί να καταργείται η οργανική θέση που αυτός κατείχε στον προηγούμενο φορέα που εργαζόταν.
ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ:
α) Ο μόνιμος υπάλληλος που δεν θα εμφανιστεί στη θέση που μετατάχθηκε θεωρείται ότι διαπράττει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται τουλάχιστον με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ.
β) Αυτός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και δεν εμφανίζεται στη θέση που μετατάχθηκε η μεταφέρθηκε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.
γ) Ο ΙΔΑΧ που δεν εμφανίζεται στη νέα του θέση ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.
Β. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
- Οι μόνιμοι υπάλληλοι σε όλο το δημόσιο που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
- Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα: α) Μετατάσσονται εκουσίως (με τη θέλησή τους). β) Μετατάσσονται ή μεταφέρονται υποχρεωτικώς. γ) Τοποθετούνται προσωρινά σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου για κάλυψη προσωρινών αναγκών. δ) Υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης.
- Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και ο υπάλληλος παίρνει το 75% του βασικού του μισθού.
- Οι μονιμοι και οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ μόλις λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας.
Γ. ΑΡΓΙΑ
- Τίθενται σε αργία όσοι υπάλληλοι:
α) Έχουν καταδικαστεί σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση και όσοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε προσωρινή κράτηση ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.
β) Οι υπάλληλοι για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής.
γ) Για πειθαρχικά παραπτώματα όπως:
- Άρνηση αναγνώρισης συντάγματος και έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και στο Πολίτευμα.
- Παράβαση καθήκοντος
- Αποκόμιση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος υπέρ του ιδίου ή όπερ τρίτου κατά την άσκηση των καθηκόντων ή εξ αφορμής αυτών.
- Αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας
- Σοβαρή απείθεια
- Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων
- Χρησιμοποίηση ιδιότητας ή πληροφοριών λόγω της ιδιότητας προς όφελος του ιδίου ή τρίτων.
- Άρνηση συνεργασίας με τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις υπηρεσίες Ελέγχου στο Δημόσιο.
- Φθορά από ασυνήθιστη χρήση ή εγκατάλειψη ή παράνομη χρήση πράγματος που ανήκει στην υπηρεσία.
- Παράλειψη από τα πειθαρχικά όργανα δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικών παραπτωμάτων
- Μη τήρηση του ωραρίου
- Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες, αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση του πολίτη, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων, άρνηση συνεργασίας με τα ΚΕΠ, μη ανάρτηση ή πλημμελής ανάρτηση αποφάσεων στο διαδίκτυο, μη εφαρμογή απλουστευτικών διαδικασιών και αντιγραφειοκρατικών διατάξεων.
δ) Η αργία λήγει αν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία
ε) Ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία λαμβάνει κατά τη διάρκεια αυτής το 75% των νόμιμων αποδοχών του.
στ) Εννοείται πως όσοι καταδικαστούν τελεσίδικα σε οριστική παύση ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.
Δ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
1. Από την έναρξη της ισχύος ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ καταργούνται οι οργανικές θέσεις:
α) Χάνουν τις οργανικές τους θέσεις (οι οποίες καταργούνται) και βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.
Αυτές οι οργανικές θέσεις θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που τις κατέχουν θα βγουν σε διαθεσιμότητα εφόσον: ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: α) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και β) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των παραπάνω κλάδων και ειδικοτήτων (Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων) που υπηρετούν στον οικείο φορέα.
β) Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.
2. Με την δημοσίευση του νόμου οι Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων οφείλουν μέσα σε διάστημα 3 ημερών να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κατάλογο με τους υπαλλήλους που: α) τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης, β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Σε διάστημα δέκα ημερών οφείλουν να στείλουν στο Υπουργείο α) τον αριθμό των οργανικών θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων με τα οποία υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα β) τις πράξεις με τις οποίες τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, Η μη αποστολή των στοιχείων αυτών εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.
Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:00)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 7/2/2011 και αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου αλλά και την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται με: