Ο καιρος
Who's Online
We have 56 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

Last Updated (Friday, 04 March 2022 10:55)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 23/02/2022

Αρ. Πρωτ.:28

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Δελτίο Τύπου

Από τη Συνάντηση-παράσταση του ΣΕΠΕ « Ο Θουκυδίδης» με τον Δήμο Αλίμου σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα της περιόδου

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Ο Θουκυδίδης» είχε συνάντηση  με εκπροσώπους του δήμου Αλίμου για τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Από την πλευρά του Σωματείου παρευρέθηκαν στην συζήτηση η πρόεδρος Χ. Αγγελονίδη, η γραμματέας Π. Σύριγγα και η ταμίας Β. Ξιφαρά, ενώ από την πλευρά του Δήμου  ο κ. Μαριόλης, πρόεδρος της ΔΕΠ και αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών, η κα. Αραπάκη, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και η κα Δανοχρήστου.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:

 1. Ανέγερση σύγχρονων σχολικών κτιρίων: Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά.

 2. Χορήγηση δωρεάν μασκών βαρέου τύπου για όλο τον μαθητικό πληθυσμό

 3. Αίτημα για περισσότερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο και στα σχολεία

 4. Σχολικές καθαρίστριες-καθαριότητα σχολείων και πρωτόκολλα απολύμανσης λόγω Covid-19

 5. Ανέγερση του 2ουκλειστού γυμναστηρίου - ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον μαζικό αθλητισμό


Σχετικά με τη στέγαση βρεφών και νηπίων , ενημερωθήκαμε για τα σχέδια του Δήμου  να χτιστεί μεγάλος βρεφονηπιακός σταθμός χωρητικότητας 200  βρεφών στο Άνω Καλαμάκι, στο οικόπεδο της οδού Κουμουνδούρου, απέναντι από το Γ’ Γυμνάσιο. Απώτερος στόχος του δήμου είναι η κάλυψη των αναγκών του με ιδιόκτητα κτίρια.  Το Σωματείο μας τόνισε ότι λόγω της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης, της ταχύτατης ανοικοδόμησης στον Δήμο, αλλά και της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής γίνεται επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης Βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων με σύγχρονες προδιαγραφές και δωρεάν πρόσβαση όλων των παιδιών.

Σχετικά με το μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης,  ενημερωθήκαμε για την ίδρυση του 6ο Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Παλαιού Αλίμου, το οποίο θα εγκαινιαστεί την επόμενη  χρονιά. Επιμείναμε  στις ενστάσεις μας ότι οι προκάτ αίθουσές του, που πάρθηκαν από τις αυλές κάποιων νηπιαγωγείων του Αλίμου, είναι ακατάλληλες για τη στέγαση κι εξυπηρέτηση νηπίων και  νηπιαγωγών. Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για αίθουσες  σύγχρονων προδιαγραφών, κατάλληλου ύψους και ανθεκτικές στους σεισμούς. Ο Δήμος θα φροντίσει για την επίπλωση και την παροχή πλήρους υλικοτεχνικής υποδομής. Σαν σωματείο αξιώνουμε να παραδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα ένα νηπιαγωγείο αντάξιο των δυνατοτήτων της εποχής μας, λειτουργικό για τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους,  με χώρους εξυπηρέτησης του Ολοήμερου και διευκολύνσεις για τα νήπια ΑΜΕΑ και θα παρεμβαίνουμε διαρκώς γι’ αυτό.

Σε θετική εξέλιξη βρίσκονται και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ανέγερσης του 12ουΝηπ. Αλίμου, που  ζητάμε να χτιστεί, στο οικόπεδο 370της οδού 17ης Νοεμβρίου, μετά από σχετικό αίτημα της ΚΤΥΠ που εγκρίθηκε από το  Δ.Σ. . Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών και των φορέων τους που καρποφόρησε, στο οποίο το Σωματείο μας έχει πρωτοστατήσει. Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο μόνος μάταιος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Ταυτόχρονα, τονίσαμε την επιτακτική ανάγκη ανέγερσης του 8ου Δημοτικού στο ίδιο οικόπεδο, γεγονός που θα αποσυμφορήσει όλα τα όμορα δημοτικά που τώρα πληθυσμιακά ασφυκτιούν. Σαν Σωματείο φυσικά επικροτούμε την ανέγερση του 12ου Νηπιαγωγείου, αλλά αξιώνουμε ο Δήμος να πρωτοστατήσει στον αγώνα απόκτησης κι ενός σύγχρονου Δημοτικού, ασκώντας τις απαραίτητες πιέσεις για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά , νομικά ή άλλα προβλήματα.

Για την χορήγηση δωρεάν  ενισχυμένων μασκών ΚΝ-95 για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ενημερωθήκαμε ότι από την αρχή της χρονιάς ο Δήμος φρόντισε να προμηθευτεί έναν μεγάλο αριθμό κοινών μασκών που δεν καλύπτει όμως  όλους τους μαθητές. Ενημερωθήκαμε ότι με γραπτό αίτημα των σχολείων μπορούν να επαναπρομηθευτούν. Το Σωματείο τόνισε το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που επωμίζονται εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές προκειμένου να ακολουθήσουν τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα της πανδημίας και την σχεδόν ανύπαρκτη κρατική μέριμνα πάνω σε αυτό το θέμα. Συνεχίζουμε να ζητάμε δωρεάν μάσκες ΚΝ-95 για το εκπαιδευτικό, εργασιακό  και μαθητικό δυναμικό όλων των σχολείων.

Στην ίδια λογική κινήθηκαν τα αιτήματά μας  για ενίσχυση των κλιμακίων  ΕΟΔΥ σε περισσότερα μέρη του Αλίμου. Ήδη ο Δήμος αναγνωρίζοντας αυτήν την ανάγκη, επέκτεινε την αρχικά περιστασιακή παρουσία του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην αερογέφυρα της παραλίας, σε χώρο της οδού Μιαούλη που λειτουργεί με απογευματινό ωράριο για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των δημοτών. Το Σωματείο τόνισε ότι το Κράτος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της ιχνηλάτησης στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης με ειδικά στελεχωμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ  που θα περιοδεύουν στα σχολεία. Σε αυτόν τον  αγώνα  ο Δήμος πρέπει   να ασκήσει την ανάλογη πίεση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερωθήκαμε για την  απόφαση ανέγερσης του 2ου κλειστού Γυμναστηρίου στον δήμο και συγκεκριμένα σε δημοτικό οικόπεδο που γειτνιάζει με το 6ο Δ.Σ. Αλίμου. Η χρηματοδότηση του έργου, (3.600.000 €), όπως και του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Άνω Καλαμάκι, (4.000.000 €) θα γίνει από κοινοτικούς πόρους που εντάσσονται στο σχέδιο Τρίτση. Ήδη την άνοιξη θα αρχίσει ο προγραμματισμένος διεθνής διαγωνισμός με την λήξη του οποίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Το Σωματείο επικρότησε αυτή την εξέλιξη, αλλά ζήτησε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη χρήση του χώρου από το 6ο Δ.Σ. Οι εκπρόσωποι του Δήμου διαβεβαίωσαν  ότι το γυμναστήριο, κατόπιν συνεννοήσεως θα παραχωρείται στους μαθητές του δημοτικού. Στην πάγια θέση που εκφράστηκε από το Σωματείο για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στους χώρους άθλησης χωρίς αντίτιμο, δεν πήραμε  απάντηση για τις προθέσεις του Δήμου. Για εμάς, ο μαζικός αθλητισμός είναι επιτακτική ανάγκη, είναι δημιουργική έκφραση, είναι  πηγή ζωής και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον στερεί από κανέναν.

Για το θέμα των σχολικών καθαριστριών  ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος τη φετινή χρονιά ζήτησε  318 εργατοώρες ημερησίως για τον καθαρισμό των σχολείων και το Υπουργείο  έδωσε 170 . Την διαφορά των ωρών την καλύπτει με ίδια έξοδα, δίνοντας προτεραιότητα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαπιστώσαμε από κοινού ότι οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα δεν μπορούν να καλυφθούν με ευχολόγια και βασιζόμενοι στο φιλότιμο των καθαριστριών. Τα πρωτόκολλα απολύμανσης είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστούν. Με τις τεράστιες ελλείψεις στην χρηματοδότηση για τον καθαρισμό των σχολείων το  τεράστιο βάρος της καθαριότητας και της απολύμανσης πέφτει πάνω στις  ελάχιστες εργαζόμενες που πραγματικά ξεζουμίζονται για να τα καταφέρουν. Μεγάλο ζήτημα προκύπτει και στην περίπτωση νόσησης του εργαζόμενου.

Από τον Δήμο θα περιμέναμε μια δυναμικότερη και άμεση  αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών καθαριότητας που προκύπτουν λόγω πανδημίας , την ώρα μάλιστα που τα παιδιά στοιβάζονται σε 25άρια τμήματα. Οι εργαζόμενες στα δυόμισι χρόνια πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση του δωρεάν selftest. Αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και να τους χορηγούνται τα ΜΑΠ, η κυβέρνηση προβλέπει την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας από τα 150 στα 70 ευρώ. Σήμερα, που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση ή περικοπή είναι απαράδεκτη. Με τέτοιες  απαράδεκτες και τιμωρητικές  νομοθετικές ρυθμίσεις, που υποβιβάζουν τη θέση και τα εργασιακά- ασφαλιστικά  δικαιώματά τους,  «αναγνωρίζεται»  ο καθημερινός τους αγώνας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον αγώνα τους διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των θέσεων εργασίας τους, καθώς αποτελούν αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής. Καλούμε  τους Δήμους  να συμπορευτούν σε αυτόν τον αγώνα!

Εν κατακλείδι, η συνάντηση υπήρξε εποικοδομητική, δεδομένου ότι ενημερωθήκαμε για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τα σχολεία. Αν και ο Δήμος έδειξε να μας ακούει, δεν δεσμεύτηκε ουσιαστικά για τίποτε. Σαν Σωματείο θα συνεχίσουμε να βάζουμε ψηλά τον πήχη, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών μας.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΠΟΛΥ  ΣΥΡΙΓΓΑ

Έγγραφο1


Last Updated (Friday, 04 March 2022 10:38)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 23/02/2022

Αρ. Πρωτ.:27

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μαςΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20/2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

-ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ,ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ,ΣΤΙΣ 2 ΜΜ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Διοργανώθηκε την Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022 μαζική διαδικτυακή Σύσκεψη, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», «ΟΣΩΚΡΑΤΗΣ», «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, Φωκίδας«ΑΛ. ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ», Λήμνου, Χίου, Ικαρίας – Φούρνων και συμμετοχή των Συλλόγων «ΟΠΕΡΙΚΛΗΣ» και Ζακύνθου και με τη συμμετοχή εκατοντάδων Νηπιαγωγών από όλη την Ελλάδα,με θέμα:


"Η κατάσταση στα Νηπιαγωγεία και οι διεκδικήσεις μας για το ωράριο"


Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση, που είχε στο επίκεντρό της την εκρηκτικήκατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Νηπιαγωγεία. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων αλλά και οι Νηπιαγωγοί που πήραν τον λόγο ανέπτυξαν τις δυσκολίες της καθημερινότητας που βιώνουνμέσα στις τάξεις των Νηπιαγωγείων και δυσχεραίνουν το ίδιο το παιδαγωγικό τους έργο και τηχρόνια αδικία σε ότι αφορά το ωράριο των Νηπιαγωγών.

Προτάθηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. που πήραν την πρωτοβουλία και εμπλουτίστηκε από όσες/ους μίλησαν, ένα πλαίσιο με τα δίκαια αιτήματα των Νηπιαγωγών και τις διεκδικήσεις μας για το ωράριο. Στόχος είναι να γίνει κομμάτι της πάλης και της διεκδίκησης των Νηπιαγωγών αλλά και όλου του Κλάδου μέσα από τα σωματεία μας, γιατί πατάει πάνω στιςπραγματικές ανάγκες αλλά και στις υλικές προϋποθέσεις που υπάρχουν.Καλούμε τα Δ.Σ.  και των άλλων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. να συζητήσουν και να υιοθετήσουν το πλαίσιο:


«Φορτωνόμαστε τις ανεπάρκειες ενός συστήματος που βλέπει το παιδί και τις ανάγκες του σαν κόστος και τον εκπαιδευτικό σαν πολυεργαλείο. Το δημόσιο Νηπιαγωγείο στηρίζεται, το 2022,στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των Νηπιαγωγών.

Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, προχωράμε δυναμικά:

 • Στέλνουμε αίτημα άμεσα για συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, στην οποία θα  ζητήσουμε να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για το ωράριο!

 • Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 14.00, για νακαταθέσουμε στην πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας τα αιτήματά μας!

 • Να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις όλης της χώρας.

 • Κατάθεση από τα σωματεία νομοθετικής ρύθμισης για την πραγματική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών.

 • Πρόταση για να προχωρήσουν άμεσα τα σωματεία με πρωτοβουλίες σε επιτροπές,σε συσκέψεις Νηπιαγωγών όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα αιτήματα και ηδράση μας.»

 • Μέσα από τους Συλλόγους μας παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας !

Μόνο ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 22/02/2022

Αρ. Πρωτ.:26

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

 • Να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση»!

 • ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να στηρίξουν με όλα τα μέσα τους συναδέλφους, να οργανώσουν την ενιαία απάντηση του κλάδου απέναντι στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σπάει το ένα ρεκόρ αυταρχισμού μετά το άλλο. Μετά τις δικαστικές προσφυγές, τα «εντέλλεσθαι» και τον ανοιχτό εκφοβισμό των συναδέλφων, τώρα κάνει και το επόμενο βήμα. Στοχοποιεί διευθυντές/ριες και προϊσταμένους/ες που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή των σωματείων τους.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενεργοποιούν τις αντιδραστικές διατάξεις του άρθρου 56 του ν.4823/21 και συγκεκριμένα τα άρθρα 5,6, και 7 που αναφέρονται στις ευθύνες των διευθυντών των σχολείων να εφαρμόζουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, Κόπτση, στις 17/2, προχωράει σε «αναστολή οποιασδήποτε διαδικασίας εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης» σε Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέτοια έγγραφα φαίνεται να έχουν σταλεί σε ακόμα 114 Διευθυντές/ριες και προϊσταμένους/ες Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, η μοναδική τους εμμονή είναι η τιμωρία των εκπαιδευτικών που δεν υλοποιούν τα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αν στο ΥΠΑΙΘ έδειχναν τόσο ζήλο για όλα τα υπόλοιπα, θα είχαν καλυφθεί τα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν σήμερα, δε θα στοιβάζονταν τα παιδιά σε 25, 26 και πλέον κατά τμήμα, θα υπήρχαν αξιοπρεπείς νέες σχολικές μονάδες και όχι ασυντήρητα κτήρια, που στις αυλές τους δεσπόζουν κοντέινερς, θα υπήρχε ολοκληρωμένος σχεδιασμός ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που υπάρχουν στα παιδιά μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση (συνεχόμενα lockdown, τηλεκπαίδευση).

Οι συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των Ομοσπονδιών δεν ακυρώνονται με εγκυκλίους και διοικητικές αποφάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών.

Το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει, σε αυτή τη φάση, να στοχοποιήσει  τις/τους συγκεκριμένες/ συγκεκριμένους  συναδέλφισσες/συναδέλφους, με σκοπό να εκφοβίσει όλο τον κλάδο. Για μια ακόμα φορά παραδέχονται ότι τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της λεγόμενης «αξιολόγησης» είναι χρεοκοπημένα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου και δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τον βούρδουλα των πειθαρχικών κυρώσεων. Η γενική κατακραυγή του κλάδου οδηγεί από αναβολή σε αναβολή των διαδικασιών της «αξιολόγησης». Αυτή η διαδικασία έχει απαξιωθεί!

Μόνο η ενότητα του κλάδου, η κοινή στάση όλων των εκπαιδευτικών, η ενιαία έκφραση της αντίθεσης με το βαθιά αντιεκπαιδευτικό σχέδιο πανελλαδικά, και όχι ο κατακερματισμός, μπορεί να σπάσει τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία  του ΥΠΑΙΘ. Οι πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών χρειάζεται να αναλάβουν τις ευθύνες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πέρσι τον Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί με τις συλλογικές μας αποφάσεις, με την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις, με την συγκλονιστική απεργία στις 11/10, με τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, έχουμε κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτές τις συλλογικές μας αποφάσεις υπερασπιζόμαστε και κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής ποινών είναι, πέρα από όλα τα αλλά, και παράνομη. Το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι τα σχέδια του βρίσκουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο ενεργοποιώντας τιμωρητικές διατάξεις, ποινικοποιώντας ουσιαστικά το δικαίωμα της συμμετοχής σε μια αναγνωρισμένη μορφή αγώνα. Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Εδώ και τώρα:

 • Να ανακληθούν οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν τους 114 Διευθυντές/Διευθύντριες  Σχολικών Μονάδων. Να μην τολμήσουν να στοχοποιήσουν κανένα συνάδελφο/φισσα.

 • Τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οφείλουν να καλύψουν τους/τις  συναδέλφους /συναδέλφισσες με κάθε δυνατό τρόπο, να καταγγείλουν τις διώξεις, να αναλάβουν όλες τις διαδικασίες υπεράσπισής τους.

 • Να υπάρξει  αφενός  άμεση απάντηση στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ με παράσταση διαμαρτυρίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, την Πέμπτη στο ΥΠΑΙΘ, με απαίτηση για συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας και αφετέρου να προχωρήσει η ΔΟΕ-ΟΛΜΕ τώρα στην επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής. Συνάμα, μια τέτοια ωμή πρόκληση από την πλευρά του Υπουργείου, όπως κάθε άλλο αντιδραστικό σχέδιο που έχει σε εξέλιξη (εξετάσεις τύπου PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ) πρέπει να απαντηθεί με πανεκπαιδευτικό μέτωπο και άμεση απεργιακή απάντηση μέσα στο Φλεβάρη.


ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ/ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 22/02/2022

Αρ. Πρωτ.:25

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Διεκδικητικό πλαίσιο και πρόταση πάλης  του Δ.Σ.του ΣΕΠΕ  «Ο Θουκυδίδης»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 26/2,ΣΤΙΣ 12 ΜΜ ΣΤΟΣΥΝΤΑΓΜΑ(Ημέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτουκρούσματοςκορονοϊού στην  Ελλάδα),Συνδικάτων,Ομοσπονδιών,Εργατι- Κέντρων,Σωματείων

Συναδέλφισσες-οι,

Δυναμώνουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση για την προστασία της ζωής, της υγείας, της μόρφωσης και των δικαιωμάτων μας.

 • Η πρόσφατη κακοκαιρία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το κράτος είναι ανίκανο όταν πρέπει να υπηρετήσει τις ανάγκες μας, αλλά επιτελικό, ικανό και ταχύτατο όταν πρόκειται να προστατέψει τα κέρδη των εργοδοτών και των επιχειρήσεων. Αυτό το κράτος που με διαδικασίες fast-track ψηφίζει αντιλαϊκά νομοσχέδια, κηρύσσει μέσα σε λίγες ώρες παράνομες τις απεργίες των συνδικάτων, χρησιμοποιεί την καταστολή και την τρομοκρατία, είναι αναποτελεσματικό όταν πρόκειται για τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών/ μαθητριών μας.

 • Ερχόμαστε αντιμέτωποι/αντιμέτωπες με το τεράστιο κύμα ακρίβειας. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου ζει στα όρια της φτώχειας. Η μισθολογική καθήλωση (έχει να δοθεί αύξηση στον κλάδο πάνω από 10 χρόνια) αλλά και το μισθολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δυσκολεύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του μήνα.

 • Ενώ μετράμε πάνω 23.000 νεκρούς από την πανδημία, και το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει σχεδόν καταρρεύσει, τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν με το πρωτόκολλο « ντροπή» του 50%+1 και η κυβέρνηση  συνεχίζει την προκλητική ενίσχυση των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

 • Η κυβέρνηση της Ν.Δ., επιμένει να επιβάλει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους 4692/20, 4823/21, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ διατηρεί άθικτο και αξιοποιεί στο ακέραιο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης.

 • Δεν πρέπει να ανεχτούμε ότι ενώ υπάρχουν χρήματα για πολεμικούς εξοπλισμούς δεν υπάρχει καμία οικονομική ενίσχυση για τις υποδομές , το προσωπικό και τα μέσα που προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, είναι μονόδρομος να δυναμώσει ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

 • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας αλλά και του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου του Γαβρόγλου. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών/αναπληρωτριών.

 • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, για τη θέρμανση και για όλες τις έκτακτες ανάγκες.

 • Σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων. Γενναία χρηματοδότηση για την επισκευή των κτιρίων και σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των απαράδεκτων κοντέινερς. Αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία.

 • Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις, με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική κατοχύρωση του ωραρίου τους με νομοθετική ρύθμιση.

 • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών/μαθητριών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους/όλες κ.λ.π.). Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών/νοσηλεύτριες και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία όσων τμημάτων ένταξης χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

 • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.

 • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.

Πρόγραμμα Δράσης:

 • Προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις ΣΕΠΕ και καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ σε ολομέλεια προέδρων μέσα στον  Φλεβάρη για την οργάνωση των αγώνων μας.

 • Το Σάββατο 26/2, δύο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των Συνδικάτων στο Σύνταγμα για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας.

 • Απαιτούμε από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να κηρύξουν 24ωρη απεργία στην εκπαίδευση .

 • Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και γυναικείων οργανώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών  στις 8η Μάρτη.

 • Προχωράμε σε πανελλαδική πρωτοβουλία Συλλόγων για τη διεκδίκηση της πραγματικής κατοχύρωσης του ωραρίου των Νηπιαγωγών με όλα τα μέσα (κινητοποιήσεις, πρόταση νόμου κ.τ.λ.)

 • Συνεχίζουμε τις κοινές πρωτοβουλίες δράσης με τους γονείς,

 • Συμμετέχουμε στην κοινή συνέντευξη τύπου ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με αφορμή τις διώξεις εκπαιδευτικών στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

 • Απαιτούμε να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη). Εάν οι ομοσπονδίες δεν το πράξουν, οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ, μέσα από κοινό συντονισμό και με ενιαίο τρόπο, να πάρουν επάνω τους την κήρυξη απεργίας/αποχής πανελλαδικά, ώστε να εκφραστεί η συλλογική αντίθεση του κλάδου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 17/02/2022

Αρ. Πρωτ.:24

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Για την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης

Τα Τμήματα Ένταξης, ως θεσμός της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που αφορά σε μαθητές/ μαθήτριες  με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, επιτελούν κρίσιμο εκπαιδευτικό έργο και ως τέτοια είναι αναγκαία, για την ουσιαστική υποστήριξη των μαθητών/μαθητριών ώστε να μπορούν με εξατομικευμένο διδακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  εστιάζοντας στην δυσκολία αυτή καθαυτή, να σημειώνουν γενικότερη μαθησιακή  πρόοδο,  διευκολύνοντάς την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωστόσο, αν και επιτελούν ένα τόσο σημαντικό έργο, ο αριθμός τους είναι αναντίστοιχος με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ το έλλειμμα αυτό εκτινάσσεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα, μαθητές/μαθήτριες  με ήπιες αναπηρίες να οδηγούνται στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Από τις 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  που προβλέπονταν με την εγκύκλιο του Υπουργείου  Παιδείας (Αρ. Πρωτ.:  48132 / Δ3) για ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) και οι προτάσεις με   όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν στη δημοσίευση της απόφασης ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιορισμένοι/νεοδιορισμένες εκπαιδευτικοί  στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορά εκατοντάδες μαθητές/ μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όσο καθυστερεί η ίδρυσή τους, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν χωρίς εξειδικευμένη υποστήριξη στα σχολεία τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατόν, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, καθώς αρχές Μάρτη επίκεινται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Με δεδομένο πως πολλοί / πολλές εκπαιδευτικοί διορίστηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειές τους, οι νέες οργανικές θέσεις θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους/ περισσότερες  να επιστρέψουν κοντά στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάρει άμεσα θέση:

 • Να δημιουργηθούν Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία, έτσι ώστε κανένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες να μη μένει εκτός.

 • Να προχωρήσουν οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί σε Ειδική και Γενική Αγωγή ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.

 • Να ολοκληρωθεί η ίδρυση  των Τμημάτων Ένταξης ΤΕ και η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ώστε οι νέες οργανικές θέσεις που θα προκύψουν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία των μεταθέσεων.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

 


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 17/02/2022

Αρ. Πρωτ.:23

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2 ΣΤΙΣ 6μ.μ. , ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ


https://us06web.zoom.us/j/85390129997

Η μόρφωση των παιδιών μας δεν είναι κόστος!

Στήριξη της δουλειάς των Νηπιαγωγών – ουσιαστική κατοχύρωση του ωραρίου!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Φορτωνόμαστε τις ανεπάρκειες ενός συστήματος που βλέπει το παιδί και τις ανάγκες του σαν κόστος και τoυς/τις εκπαιδευτικούς σαν πολυεργαλείο. Το δημόσιο Νηπιαγωγείο στηρίζεται, το 2022, στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των Νηπιαγωγών.


Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα δεν μπορεί να συνεχιστεί:

 • 25άρια τμήματα στοιβαγμένα σε χώρους ακατάλληλους  για αίθουσες διδασκαλίας, (κοντείνερ, πρόχειρες κατασκευές, ιδιωτικοί χώροι ενοικίασης, κτλ.)  Είναι προκλητικό το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας, αύξησε τον αριθμό των τμημάτων από 22 σε 25!

 • Η πολυδιαφημιζόμενη «ψηφιοποίηση» του Νηπιαγωγείου εξαντλείται στην αντικατάσταση των «fax», ενώ σε πολλές περιπτώσεις λείπει ακόμα και ο απολύτως απαραίτητος εξοπλισμός για μια στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία.

 • Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών μειώνεται τα τελευταία χρόνια αισθητά σε όλες τις βαθμίδες.

 • Επειδή το Νηπιαγωγείο αποτελεί το πρώτο και πιο κρίσιμο κομμάτι τη εκπαίδευσης, ο/η Νηπιαγωγός καλείται να εντοπίσει ειδικές μαθησιακές ανάγκες και άλλα προβλήματα, να παραπέμψει και στην καλύτερη των περιπτώσεων να υπάρξει την ίδια χρονιά διάγνωση και τη δεύτερη χρονιά παράλληλη στήριξη.

 • Μέσα σε μια νύχτα  η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2016, αύξησε το ωράριο των Νηπιαγωγών κατά ένα 45λεπτο τη μέρα, αυξάνοντας συνολικά τον διδακτικό χρόνο σε 30 ώρες τουλάχιστον. Με τον ίδιο νόμο το ολοήμερο έγινε προαιρετικό και άνοιξε ο δρόμος για να μείνουν στον αέρα το 1/3 των οργανικών θέσεων. Είναι γνωστό επίσης ότι το εργασιακό ωράριο των Νηπιαγωγών ταυτίζεται με το διδακτικό, αφού σε κάθε δραστηριότητα της μέρας η ηλικία των παιδιών επιβάλλει διδακτική προσέγγιση και μάλιστα χωρίς διάλειμμα.

 • Ακόμα πιο ασφυκτικό είναι το πλαίσιο για τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, που μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας καλούνται να διεκπεραιώσουν έναν απίστευτο όγκο διοικητικής εργασίας, αφού χρόνο με τον χρόνο μετακυλίονται οι διοικητικές ευθύνες από τις Διευθύνσεις προς τα Νηπιαγωγεία.

 • Μέσα στην πανδημία, με τα ανύπαρκτα μέτρα και πρωτόκολλα λάστιχο, με τις οδηγίες και τις εγκυκλίους που αγνοούν τις ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, με τα συσσωρευμένα ελλείμματα λόγω της τηλεκπαίδευσης, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ως εδώ!

Δεν πάει άλλο με την απαξίωση και την κοροϊδία!

Είμαστε πάνω απ’ όλα παιδαγωγοί που θέλουμε να έχουμε το κατάλληλο πλαίσιο για να στηρίξουμε την επιστήμη μας. Χρειαζόμαστε κατάλληλους χώρους για παιδιά, με τον απαραίτητο παιδαγωγικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Θέλουμε ο χρόνος που έχουμε με τα παιδιά να είναι παραγωγικός και όχι να διακόπτουμε κάθε λίγο την εκπαιδευτική διαδικασία για να απαντάμε σε τηλέφωνα και email. Θέλουμε να μειώνονται οι ώρες εργασίας μας ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας μας. Μέσα από τους Συλλόγους μας παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μόνο ο συλλογικός αγώνας και η διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να δώσει λύσεις!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Α) Εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής  Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

 • Δημιουργία σύγχρονων κτιρίων, αιθουσών και υποδομών, όπου θα εξασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η δυνατότητα σίτισης και χαλάρωσης των νηπίων, οι αύλειοι και βοηθητικοί χώροι που θα καλύπτουν το σύνολο των παιδαγωγικών αναγκών. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (από ΥΠΑΙΘ και Δήμους) αντικατάστασης όλων των ακατάλληλων κατασκευών  από  σύγχρονα κτίρια.

 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των Νηπιαγωγών που έχουν εργαστεί τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για την  κάλυψη των πραγματικών κενών.

 • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των Νηπιαγωγείων χωρίς επιβάρυνση των οικογενειών.


Β) Στήριξη της διαπαιδαγωγικής, εκπαιδευτικής διαδικασίας, με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών της Προσχολικής ηλικίας.

 • Τμήματα μέχρι 15 νήπια, ώστε να επιτελείται η παιδαγωγική πράξη με τους απαραίτητους όρους. Στα τμήματα που λειτουργούν με 15 μαθητές και άνω να τοποθετηθεί και δεύτερη/ος Νηπιαγωγός.

 • Στελέχωση των Νηπιαγωγείων με προσωπικό Ειδικής Αγωγής, Τμήματα Ένταξης και Παράλληλη Στήριξη όπου χρειάζεται, για να καλυφτούν οι ανάγκες.

 • Σύγχρονο και παιδαγωγικά αναβαθμισμένο αναλυτικό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες των νηπίων, με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή δήμων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων. Όχι στον βομβαρδισμό των δεξιοτήτων και τον κατακερματισμό της παιδαγωγικής πράξης.


Γ) Ενίσχυση της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και της εργασίας των Νηπιαγωγών, επιστημονική, οικονομική και εργασιακή αναβάθμιση.

 • Εδώ και τώρα, πραγματική νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών, δηλαδή  εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών και όλων των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά (1/θ, 2/θ, 3/θ κ.τ.λ.), με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας (24 ώρες εισαγωγικό και μείωση ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας για όλες/ους τους/τις συναδέλφους).

 • Η ώρα 10:00 - 10:45 του ωρολογίου προγράμματος να προσμετράται ως διδακτική ώρα. Δηλαδή το πρωινό ωράριο 8:00 – 13:00 να λογίζεται ως διδακτικό 6ωρο, όπως αντίστοιχα και στο Δημοτικό. Με βάση αυτό να υπολογίζεται και η μείωση ωραρίου ή η υπερωριακή αποζημίωση. Καμία ώρα υπερωρίας απλήρωτη. Να εφαρμοστεί εδώ και τώρα η μείωση του ωραρίου στα 4/θ Νηπιαγωγεία.

 • Επιπλέον μία ώρα μείωση του διδακτικού ωραρίου των Προϊσταμένων καθημερινά, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέρχονται στον καθημερινό φόρτο εργασίας. Ανάληψη από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μιας σειράς διοικητικών καθηκόντων των σχολικών μονάδων, προκειμένου να απελευθερωθούν από την αφόρητη γραφειοκρατία.

 • Σε κάθε 2/θ Νηπιαγωγείο και άνω τοποθέτηση επιπλέον Νηπιαγωγού, για να γίνει πράξη η μείωση ωραρίου.

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Ξεπάγωμα στα Μ.Κ. της διετίας 2015 -2017. Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. 12.000€ αφορολόγητο.


 • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ.

 • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ!

 • ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/2 ΣΤΙΣ 6μ.μ. ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ

ΩΡΑΡΙΟ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 9/02/2022

Αρ. Πρωτ.:22

Προς :

Τους/Τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Να δοθεί εδώ και τώρα η 9μηνη άδεια ανατροφής σε όλους τους νεοδιόριστους! Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στη λογική «κόστους- οφέλους», με τις ανάγκες των εργαζομένων να βρίσκονται πάντα στην πρώτη πλευρά, αφαίρεσε από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα σε άδεια ανατροφής αντίστοιχης με αυτή των μονίμων.

Ενώ ένας μόνιμος συνάδελφος δικαιούται  να κάνει χρήση της  άδειας μέχρι το παιδί να κλείσει τα 4 χρόνια, για τον δόκιμο (νεοδιορισμένο) αυτό το δικαίωμα αφαιρείται  μόλις το παιδί κλείσει τα 2 χρόνια. Επίσης για τους μόνιμους η άδεια είναι 9μηνης διάρκειας, ενώ για τους νεοδιορισμένουςτο υπουργείο χρησιμοποιεί αυθαίρετα έναν αλγόριθμο που μειώνει τη διάρκεια της άδειας με βάση την ηλικία του παιδιού. Αποτέλεσμα αυτής της αυθαιρεσίας είναι πολλοί εκπαιδευτικοί να στερηθούν εξολοκλήρου τη χρήση της άδειας ή να τους δοθεί με περικοπές, καταστρατηγώντας ένα αυτονόητο δικαίωμα- αυτό της μητρότητας και της ανατροφής των παιδιών. Σε πολλές περιπτώσεις οικογένειες «έσπασαν»στα δύο αφου ο τόπος διορισμού ήταν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας,  ή από τον τόπο που υπηρετούσαν τα τελευταία χρόνια ως αναπληρωτές, προγραμματίζοντας τη ζωή τους με βάση αυτό, με τεράστιες οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Ως αναπληρωτές, είχαν ανύπαρκτα δικαιώματα και πολλά εμπόδια στη δημιουργία οικογένειας, με βασικότερο την ελάχιστη άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής. Μετά τον διορισμό τους οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την αναλγησία της κυβέρνησης και τον υπολογισμό βασικώναναγκών τους ως «έξοδα» για το κράτος. Οι χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί β΄ κατηγορίας.

Ακόμα και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, όμως το Υπουργείο κωλυσιεργεί, βασιζόμενο στο ότι η απόφαση δεν έχει φτάσει υπηρεσιακώς στο αρμόδιο τμήμα ώστε να συνταχθεί νέα εγκύκλιος.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

 • Να δοθεί η εννιάμηνη άδεια ανατροφής σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς χωρίς άλλη καθυστέρηση.

 • Αναδρομική ισχύ του νόμου για όσους νεοδιόριστους είχαν παιδί κάτω των τεσσάρων ετών κατά την ημερομηνία διορισμού τους.

Δικαίωμα αντίστοιχης άδειας για τους αναπληρωτές. Εξίσωση των αδειών τους με αυτές των μονίμων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 9/02/2022

Αρ. Πρωτ.:21

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Άμεση κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης εκπ/,ων Εδικής Αγωγής

Να ανοίξουν τώρα και να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί σε Γενική και Ειδική Αγωγή για να καλυφθούν όλα τα κενά!

Η ολιγωρία του Υπ.Παιδείας είναι απαράδεκτη.

Χιλιάδες εκπ/οί κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην ανεργία!

 

Συναδέλφισσες,οι

Με το άρθρο 64 του ν.4692/2020 καταργήθηκε η διάταξη του άρθρου 66 του ν.4589/2019 (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που αφορούσε στην τριετή διάρκεια ισχύος των αξιολογικών πινάκων κατάταξης των υποψήφιων προς πρόσληψη και διορισμό εκπαιδευτικών και οι πίνακες ισχύουν, πλέον, για δύο έτη. Οι υπάρχοντες οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούνιο του 2020 και, κατά συνέπεια, λήγει η διάρκεια ισχύος τους το τρέχον έτος.

Το Υπουργείο Παιδείας, παρά το γεγονός ότι η πολιτική του ηγεσία ήταν αυτή που μείωσε -ορθώς- τη διάρκεια ισχύος τους, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την κατάρτιση νέων πινάκων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ολιγωρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τη ΔΟΕ (5 Ιανουαρίου 2022), η απάντησή στο ερώτημα γιατί δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων, όπως ορίζει ο νόμος, ήταν πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και πως έχει γίνει ερώτημα στο ΑΣΕΠ, το οποίο έχει μεγάλο φόρτο εργασίας!!!Οι προθεσμίες πλέον είναι ασφυκτικές και είναι σαφής η αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών για την έκδοση νέας προκήρυξης και την κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης των υποψήφιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το ψευτοεπιχείρημα πως ο υπερβολικός φόρτος εργασίας του ΑΣΕΠ δεν επιτρέπει την κατάρτιση των πινάκων και να επιχειρήσει να μετακυλήσειτις ευθύνες σε τρίτους. Η στελέχωση των Ανεξάρτητων Αρχών αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης. Όταν το Υπουργείο νομοθετούσε, γνώριζε τα δεδομένα και οφείλει να εφαρμόσει τον Νόμο. Θα πρέπει να γνωρίζει πως:

 • δεν μπορεί να παίζει με τους προγραμματισμούς ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι αποφοίτησαν από τις Σχολές τους, δεν έχουν τη δυνατότητα ένταξης στους πίνακες οι οποίοι είναι «κλειδωμένοι»!

 • δεν μπορεί να αδιαφορεί για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι για δύο χρόνια άνεργοι, εξ αιτίας ενός λάθους αξίας τριών ευρώ, στην πληρωμή του σχετικού παράβολου για την ένταξή τους στους υφιστάμενους πίνακες!

 • δεν μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν αποκτήσει την τελευταία διετία, με κόπο και οικονομικό κόστος, επιπλέον τίτλους σπουδών, τους οποίους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν προκειμένου να μοριοδοτηθούν, καθώς οι πίνακες είναι «κλειδωμένοι»!

Οποιαδήποτε σκέψη για νομοθέτηση παράτασης της ισχύος των υφιστάμενων πινάκων για ένα ακόμη έτος είναι άδικη, απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει οδυνηρές συνέπειες για χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι εξ αιτίας της μη εφαρμογής ψηφισμένων νόμων και χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία απολύτως ευθύνη, θα βρεθούν για μία ακόμη χρονιά στην ανεργία.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα από το ΑΣΕΠ να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάρτιση των νέων πινάκων.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για το άνοιγμα των πινάκων, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πόσο «κόπτεται» για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων αλλά και για τους χιλιάδες συμβασιούχους που αγωνιούν όχι μόνο για το πού θα βρεθούν, αλλά ακόμα και για το αν την επόμενη χρονιά θα έχουν δουλειά.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάρει άμεσα θέση, να απαντήσει στα ερωτήματα χιλιάδων συναδέλφων:

        Ν’ ανοίξουν οι πίνακες της ΕΑΕ, κατά το τρέχον σχολικό έτος, ώστε να γίνει έγκαιρα η έκδοση των νέων πινάκων.

        Να προχωρήσουν οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί σε Ειδική και Γενική  Αγωγή,ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων. Συμμετέχουμε μαζικά στους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, δυναμώνουμε του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κατάργηση του ν. 4589, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 8/02/2022

Αρ. Πρωτ.:20

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του  ΣΕΠΕ « Ο Θουκιδίδης» καλεί όλους τους/τις  εκπαιδευτικούς σε μαζική μαχητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον μεγάλο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των οικογενειών τους. Είναι υποχρέωση όλων μας,  να σταθούμε στο πλευρό τους για να μην ολοκληρωθεί το έγκλημα της Κυβέρνησης στη ΛΑΡΚΟ!

Την Τρίτη, 1Φλεβάρη, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί μέτρων στήριξης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, παρέδωσε «τελεσίγραφο» ένα σχέδιο- καρμανιόλα με το οποίο προτίθεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στον Φλεβάρη και να πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες οικογένειες διώχνοντας τους από τον οικισμό, ώστε να παραδώσει την επιχείρηση στους ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους που θα έχουν δικαιώματα.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ωστόσο, οι Κυβερνήσεις διαχρονικά, συστηματικά προχώρησαν στην απαξίωση της επιχείρησης, στην στοχοποίηση  των εργαζομένων  και στην υπερχρέωσή της.

Με τα τελευταία δεδομένα επιβεβαιώνεται  ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους αλλά οι κυβερνήσεις και τα ιδιωτικά συμφέροντα που απομυζούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις υποδομές που έφτιαξε ο λαός, για τον πετάξουν μετά στον δρόμο.

. Ψηλά το κεφάλι! Στο δρόμο του αγώνα βρίσκονται οι λύσεις!

Οι εργαζόμενοι με τον πολύχρονο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη ΛΑΚΡΟ όλα αυτά τα χρόνια ενάντια σε σχέδια κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων. Το ίδιο θα γίνει  και τώρα!

ΤΩΡΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δε θα επιτρέψουμε καμία οικογένεια και κανένας μαθητή-τρια  μας να ξεσπιτωθεί!

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ έχουν δίπλα τους εκατοντάδες σωματεία εργαζόμενων και φορείς από όλη την  Ελλάδα, δίνοντας τους δύναμη και αισιοδοξία και στήριξη να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους. Αυτή η συμπαράσταση δεν είναι λόγια, αλλά  η έμπρακτη στήριξη με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί που πάντα έχουν οι εργαζόμενοι ως βασικό όπλο στους αγώνες τους.

1)Την Πέμπτη 10/2 στηρίζουμε την 24ωρη απεργία, και την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

2)Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στην ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στον Κινηματογράφο Ίλιον, στη Λάρυμνα, στις 10:30 το πρωί και θα μετατραπεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο. Θα συμμετάσχουν Σωματεία, Σύλλογοι, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Κόμματα και τοπική Διοίκηση, οι κάτοικοι της περιοχής , για να προχωρήσει ο συντονισμός μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, που θα απαιτεί τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara