Ο καιρος
Who's Online
We have 17 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824968 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                                                                                                                   Αρ. Πρωτ :30-12/3/2014

Προς: τους  συναδέλφους

Δ’ Δ/νση Π.Ε Αθηνών

ΔΟΕ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΥ

Με έγγραφο της Δ’ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών προς τις Σχολικές Μονάδες οι εκπαιδευτικοί προσκαλούνται σε σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων που αφορά το μάθημα της Ιστορίας μέσα από πολιτιστικά προγράμματα.

Η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων επιλέγει τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου μόνο για 25 άτομα, σε μια ευαίσθητη κοινωνικά και πολιτικά θεματική, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ιδιωτική πρωτοβουλία (εφοπλιστική, βιομηχανική, τραπεζική μεγαλοεπιχειρηματική κλπ.), οι Μ.Κ.Ο. και όποιες άλλες «καλοπροαίρετες» συνδρομές στις κατεξοχήν αρμοδιότητες της πολιτείας, όχι μόνο μας γεμίζουν καχυποψία, αλλά μας ενισχύουν την πεποίθηση ότι όλα πλέον παραδίδονται στην αδηφάγα διάθεση των οικονομικά δυνατών που θέλουν με κάθε τρόπο να τροφοδοτούν με τις δικές τους επιλογές κουλτούρας και συμπεριφοράς, να διαμορφώνουν και να ελέγχουν κοινωνικές αντιλήψεις και ανακλαστικά με σαφή και σταθερό στόχο ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ .

Ως εκπαιδευτικούς, ο πολιτιστικός τους μανδύας δε μας πείθει. Γνωρίζουμε καλά ότι στα σχέδια της Ε.Ε και των ντόπιων οικονομικών υπηρετών τους μετά την ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια, τους σιδηρόδρομους, τις ακτογραμμές, τη γη μας γενικότερα απλώνουν τα πλοκάμια τους στην υγεία και την εκπαίδευση. Σκόπιμα η παρέμβαση ξεκινάει από την ΙΣΤΟΡΙΑ- επιδιώκουν το «ξαναγράψιμό» της !!! Στοχεύουν στην απαλοιφή της μνήμης, στη σταθερή αλλοτρίωση των συνειδήσεων - την ΥΠΟΤΑΓΗ

 

 • Ø Ως Δ.Σ. θεωρούμε απαράδεκτο το σύνολο μιας τέτοιας διοργάνωσης και καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν σε αυτό.
 • Ø Καλούμε τη Δ΄Δ/ση να αποσύρει την άδεια για τη διενέργειά της.

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824968 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)

Αρ. Πρωτ :28 10/3/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις “πύλες της κολάσεως” για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί – ιδιωτικοποιεί – οργανισμούς, απολύει εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλάει την περιουσία τους.

Φέρνουν και νέα μέτρα. Είτε τα πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς, έρχονται νέα μέτρα! Ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία, νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.

Συνάδελφε, Η βελτίωση της ζωής σου είναι στα χέρια σου!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
 • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.  
 • Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
 • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν Φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.  
 • Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.

 

1. Όλοι στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 12 του Μάρτη 2014.

2. Όλοι στην 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 του  Μάρτη.

 

ds_2014

 

lixoudoxora

Την Κυριακή 9 Μάρτη 2014, στις 11,30 π.μ. 

Στο 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  

«Η ΛIΧΟΥΔΟΧΩΡΑ»

 

ΤΗΣ ΤΑΜΑΡΑΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ

 

Σε ένα μακρινό πλανήτη ζουν οι εργατικοί Λιχούδηδες, οι αχόρταγοι κοιλαράδες και οι παιχνιδιάρηδες φρουτόδρακοι... Οι Λιχούδηδες δουλεύουν για τους κοιλαράδες: Φτιάχνουν γλυκά και μαζεύουν φρούτα. Κρυφό τους όνειρο είναι να φάνε τούρτα. Οι κοιλαράδες κάνουν τα πάντα για να μεγαλώνει η κοιλιά τους. Οι μέρες κυλάνε μονότονα, ώσπου οι προετοιμασίες για τα γενέθλια της χαζοβιόλας πριγκίπισσας οδηγούν σε μια μεγάλη μάχη!  Ποιος νίκησε; Και γιατί εξαφανίστηκαν τα λαχανικά; Γιατί ο κοιλαράς Τερηδόνας δε θέλει να πλένει τα δόντια του; Και πως ένα ατύχημα έκανε άνω κάτω μια ολόκληρη χώρα, τη Λιχουδοχώρα; Όλα αυτά και άλλα θα δουν τα παιδιά στη σκηνή.

Θα συνεχίσουμε με γλυκά και χορό.

 


Last Updated (Friday, 14 March 2014 13:53)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αρ. Πρωτ :21  16/2/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε τις εκδηλώσεις:

1. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

«Η Λιχουδοχώρα»,

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 11.30 π.μ,

στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Βοσπόρου 17-ξεκινά από τα είδη κήπου του Praktiker )

2. Ο ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ «ΧΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΗ,

στο κέντρο «Ιερά οδός» (Ιερά οδός 18-20),  

με ΞΑΡΧΑΚΟ-ΒΙΤΑΛΗ-ΣΑΪΑ και με οικεία και αθάνατα ακούσματα του Τσιτσάνη –«Νυν και αεί». !!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΓΚΑΙΡΑ-ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ….ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΚΑΙ…ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΘΕΙ!!!

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αρ. Πρωτ :20   16/2/2014

 

Προς: τους  συναδέλφους

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μονάδων του ΕΟΠΥΥ

 

Συνάδελφοι, ισσες

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εφαρμόζοντας το νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ψηφίστηκε στις 11/2, έστειλε έγγραφη εντολή προς όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα! 

Το ξεγύμνωμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε με τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα 8.000 γιατρών. Στον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν 1.400 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατανέμονται σε 57 περιφερειακές διευθύνσεις - εκ των οποίων οι εφτά βρίσκονται στην Αττική. Η διαδικασία, δε, της διαθεσιμότητας - κινητικότητας, σύμφωνα με το νόμο θα διαρκέσει ένα μήνα.

Μέσα σε όλες τις μονάδες που κλείνουν είναι και κέντρα όπως το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), το μοναδικό δημόσιο στη χώρα, που λειτουργεί από το 1966 και δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών έχοντας ελάχιστο προσωπικό.

Η διαδικασία αυτή θέτει σε κίνδυνο την περιουσία ανεκτίμητης αξίας που χτίστηκε, μεταπολεμικά, πρωτίστως απ' τον ιδρώτα των ασφαλισμένων. Αφού, για ένα - τουλάχιστον - μήνα, όλες αυτές οι υποδομές και το υλικό – περιουσία αρκετών δις ευρώ(ακίνητα, πανάκριβα μηχανήματα και αναλώσιμο υλικό)- θα βρίσκονται υπό την εποπτεία 57 ανθρώπων.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ που απειλείται από την δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας για κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται καιρό τώρα με :

 • Τη δραστική  υποχρηματοδότηση  των  Κρατικών  Νοσοκομείων,  των Κέντρων  Υγείας,  του  ΕΟΠΥΥ  και  των  ασφαλιστικών  ταμείων.  ( Για το 2014 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων  κατά  32%,  του  ΕΟΠΥΥ  κατά  30% και  της  φαρμακευτικής  δαπάνης  κατά  15%)
 • Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, δηλαδή την μετατροπή του από κοινωνική υπηρεσία σε «μαγαζί».
 • Τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.
 • Την παράλληλη αύξηση  της  συμμετοχής  των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  (μέσα στην  τελευταία τριετία αυξήθηκε από  το  9%   στο  27%) .
 • Τη διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών».
 • Την υπολειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που στερούνται  τα αναγκαία  μέσα,  σε υποδομές,  προσωπικό,  εξοπλισμό,  υγειονομικό  υλικό  κ.ά.

Ο νόμος για την Π.Φ.Υ., που ψηφίστηκε στην Βουλή, έρχεται να διαλύσει ότι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! Τώρα όλοι μαζί να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους.

Ζητάμε :

ü Να  αποσυρθεί  ο νόμος  για  τη  Πρωτοβάθμια  Φροντίδα  Υγείας  (ΠΦΥ).

ü Να μην κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ, να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες.

ü Ούτε ένα ευρώ από τους ασφαλισμένους ή τους άνεργους για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες,  να  καταργηθούν  όλα  τα  γκισέ  πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.

ü Να πάψουν  τα  νοσοκομεία  να  είναι  επιχειρήσεις. Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.

ü Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια.

ü Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  επιστημονικού  και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση  όλων των συμβασιούχων.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ , όπως στο σημερινό στις 6.00 μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ 

ds_2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΛΙΜΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 15/02/14                                     αρ. πρωτ.16

Προς: 1.Μέλη Συλλόγου

2. Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων

ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Υ.ΖΗ.Ν

Και ο χορός των προγραμμάτων στο «νέο σχολειό » καλά κρατεί.

Και πάλι το γνωστό πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν χτυπά τις πόρτες των σχολειών ψάχνοντας για πελάτες!!! Καθόλου τυχαία η περίοδος: τώρα που εμπορευματοποιούν πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας, που εμείς και τα παιδιά μας δεν έχουμε φάρμακα και γιατρούς, θέλουν να κάνουν μετρήσεις στα παιδιά μας!!! Μας εμπαίζουν!!

Επανακοινοποιούμε τις περυσινές αποφάσεις και θέσεις Συλλόγου μας και  της ΔΟΕ που διαφωτίζουν το «Ποιόν» της συγκεκριμένης καθόλου αθώας έρευνας του «Χαροκόπειου».  Συγκεκριμένα

 1. Ποιος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα στοιχεία; Ποιος μας διασφαλίζει σήμερα ότι η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί και θα αφορά ολόκληρο το μαθητικό πληθυσμό της χώρας δεν θα διαρρεύσει (πάλι) σε ιδιωτικές εταιρείες ; Μας προβληματίζει αυτή η «απογραφή» του μαθητικού πληθυσμού. Δε διασφαλίζεται η ανωνυμία των μαθητών και των μαθητριών από τη στιγμή που θα συμπληρωθεί ο αριθμός μητρώου τους.

Δεν πάνε πολλά χρόνια (2005), που το «Χαροκόπειο», με τη χρηματοδότηση της Coca Cola, οργάνωσε έρευνα σε 700 δημοτικά σχολεία (Δ΄ τάξη), με θέμα «Διατροφή και κληρονομικότητα στην παιδική ηλικία». Στο τέλος του συμφωνητικού του Πανεπιστήμιου αυτού με την εταιρεία, υπήρχαν κάποιοι όροι όπως ότι ... «τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μόνο ύστερα από την έγκριση της εταιρείας» ή ότι «η τράπεζα γενετικού υλικού και άλλων πληροφοριών που θα προκύψει είναι περιουσία της ίδιας εταιρείας». Νέα ήθη στην εκπαίδευση. Πέρσι ακόμα το Πανεπιστήμιο αυτό είχε κάνει παρόμοια έρευνα και είχε παρουσιάσει τα αποτελέσματά της, σε εκδήλωση όπου τον «πρώτο λόγο» είχε η Νestle (που ήταν και χρηματοδότης του προγράμματος). Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό φιγουράρει πρώτο πρώτο στο site αυτής της εταιρείας. Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας αυτής ή φέτος προωθούν άλλη εταιρεία ;

2. Πού μπορεί να χρησιμεύσει αυτή η «απογραφή» του μαθητικού πληθυσμού. Αν χρειάζονται αυτά τα στοιχεία στο υπουργείο παιδείας, γιατί δεν συμπεριλαμβάνει όλη αυτή την επιχείρηση στο πρόγραμμα του σχολείου ή στη συλλογή στατιστικών που γίνεται κάθε χρόνο, παρά αναθέτει σε «πρόγραμμα» το φακέλωμα όλων των μαθητών της χώρας ;

 

3. Τι θα κάνει αν προκύψουν συμπεράσματα ως προς τη «διάπλαση» ή τη «διατροφή» των μαθητών ; Σκοπεύει το Υπουργείο να παρέμβει με κάποιο τρόπο ; Ή ακόμα μια φορά θα μείνουν στις διαπιστώσεις, αφού πρώτα «ξεκοκαλίσουν» ένα ακόμα προγραμματάκι κι ένα ακόμα σχετικό κονδύλι (βλέπε π.χ. και τον οδοντιατρικό έλεγχο);

 1. Ζητείται από τα σχολεία της χώρας να καλύψουν από μόνα τους το κόστος προμήθειας των υλικών για τις μετρήσεις των μαθητών, ενώ είναι γνωστό ότι πολλά σχολεία λόγω της υποχρηματοδότησης,  δεν έχουν τα βασικά υλικά για να λειτουργήσουν (πετρέλαιο, χαρτιά, συντήρηση φωτοτυπικών, χαρτόνια, είδη καθαριότητας, κ.α.).  ή αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς γιατί τα χρήματα από τις σχολικές επιτροπές δε φτάνουν. Άραγε το ποσό των 1.500.000 € με το οποίο χρηματοδοτήθηκε το Ε.Υ.ΖΗ.Ν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. τελικά πού θα πάει;

5. Η υλοποίηση του προγράμματος σε πανεθνικό επίπεδο σημαίνει ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής θα διακοπεί λόγω της έρευνας για δυο τουλάχιστον εβδομάδες για όλους τους μαθητές και μαθήτριες της χώρας.

 

6. Τελικά το δημόσιο σχολείο και οι  μαθητές μετατρέπονται από χώρος γνώσης σε κέντρο επιχειρηματικής δράσης των εταιρειών και οι εκπαιδευτικοί πλασιέ τους.  Υπονομεύεται έτσι η βασική λειτουργία του δημόσιου σχολείου και διογκώνεται υπερβολικά η γραφειοκρατική διαδικασία μέτρησης, καταγραφής, συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, καταλόγων στοιχείων κλπ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ενάντια στα προγράμματα και στη δράση ή την είσοδο επιχειρήσεων, ΜΚΟ, ιδιωτικών εταιρειών στα σχολεία.

¨   Καλούμε τους συναδέλφους γυμναστές και τις νηπιαγωγούς να μη συμπληρώσουν τίποτα απ΄ αυτά τα χαρτιά. Κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει. Να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους με τα παιδιά , το μάθημά τους, το ημερήσιο πρόγραμμά τους και να μη δίνουν σημασία στους διάφορους που θέλουν να κάνουν το σχολείο πεδίο δοκιμών και πειραμάτων

¨ Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να δρουν σχετικά με τα όποια προγράμματα ερωτηματολόγια  κλπ, σύμφωνα με τις θέσεις του συλλόγου  και του κλάδου, κρατώντας ενιαία στάση.

¨ Καλούμε τους συλλόγους γονέων να μην επιτρέψουν να γίνουν τα παιδιά μας στατιστικά στοιχεία στα συρτάρια εταιρειών.

ds_2014

 

 

 

 

 

 

 

 DOE

Αρ. Πρωτ:2090

Αθήνα 29/3/2013

 

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

Με αφορμή τη «Διενέργεια Προγράμματος ΕΥΖΗΝ  στην Π.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας»  διαπιστώνουμε ότι:

 • Καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 11, ΠΕ 70 και ΠΕ 60 να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο, με αμφίβολα δεδομένα και με ανατροπή της ροής του προγράμματος των σχολικών μονάδων.
 • Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προβούν σε μετρήσεις όπως αυτές περιγράφονται στο σχετικό οδηγό αξιολόγησης σωματικής και φυσικής κατάστασης πέρα και έξω από τα δεδομένα του προγράμματος του σχολείου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι:

 • Πρώτο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι να διασφαλίσουν την ομαλή  λειτουργία του δημόσιου σχολείου που πλήττεται από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις.
 • Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών.

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 14- 02 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 17

Προς:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ενώσεις Γονέων-Σύλλογοι Γονέων

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: “ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (TEACHERS 4 EUROPE).

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα (Commission) με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (και στο σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης) με τίτλο “Teachers4Europe” («Δάσκαλοι για την Ευρώπη»).

Οι επιδιώξεις του προγράμματος αναφέρονται μέσα στην ίδια την πρόσκληση: ......Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι: Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας. Να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και εμπειρίες των μαθητών της Δ', Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικού σχετικά με το νέο περιβάλλον, τις ευκαιρίες που παρουσιάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.....Να αποτελέσουν μέλη μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας που θα προωθεί και θα ενθαρρύνει πρωτοβουλίες σχετικές με την αξιοποίηση της Ενιαίας Αγοράς και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους....... ”.

Οι εμπνευστές του προγράμματος ενδιαφέρονται επίσης οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν να είναι... γνήσιοι εκφραστές των αντιλήψεων που θα κληθούν να... μεταλαμπαδεύσουν. Έτσι, ανάμεσα στα κριτήρια για την επιλογή όσων θα συμμετάσχουν στη δράση συμπεριλαμβάνεται ο «Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός» του ίδιου του εκπαιδευτικού.

Αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές τους αυτή η προσπάθεια εξωραϊσμού της Ε.Ε. Tην ώρα που τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια, που πολλοί μαθητές μας δεν έχουν καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ίδια ώρα να δαπανούνται τεράστια ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων που σκοπεύουν να εξωραΐσουν την Ε.Ε. στα μάτια των μαθητών ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ.

Αλήθεια, μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα θα μάθουν τα παιδιά ότι:

 • Στην Ε.Ε. υπάρχουν αυτή τη στιγμή 27 εκατομμύρια άνεργοι ΚΑΙ ΣΤΗΝΧΩΡΑ ΜΑΣ 1,5 εκατομμύριο;
 • Ότι η Ε.Ε., από κοινού με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση(που έχει την περίοδο αυτή την Προεδρία!) τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα, για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων;
 • Θα διδαχθούν οι μαθητές ότι, την ώρα που υπάρχουν πεινασμένοι συμμαθητές τους στο σχολείο, η Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση δαπανούν 3,5 εκ. ευρώ για να προωθήσουν μέσω της αξιολόγησης το «νέο σχολείο» της ημιμάθειας και των χορηγών; Ότι η Ε.Ε. ζητά να γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών;
 • Ότι απαιτεί να μειωθούν οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μην μπορούν να αγοράσουν ούτε πετρέλαιο;
 • Ότι θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί;
 • Θα ενημερώσουν άραγε τους μαθητές ότι η Ε.Ε. έχει ενεργή συμμετοχή σε πολέμους, όπως κατά  της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης κ.α;

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καλεί τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Να γυρίσουν την πλάτη τους τόσο σε αυτό το πρόγραμμα, όσο και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα, που, κατακλύζουν το «νέο σχολείο». Κανείς να μη δεχτεί να παίξει το παιχνίδι τους. Να μη δεχτούν οι δάσκαλοι να γίνουν  «παπαγαλάκια» της ΕΕ. Έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους για τα «έργα και τις ημέρες» της Ε.Ε.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε. Ε. ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ  ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ 2:00 Μ. Μ.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Καμαρινού Κυριακή (2109824068 / 6976404853)

Λώλης Κωνσταντίνος(2109610234 / 6944395369)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 14- 02 - 2014
Αρ. Πρωτ.: 15

Προς:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ενώσεις Γονέων-Σύλλογοι Γονέων

Αλληλεγγύη στο Λαό της Κεφαλονιάς  

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης-Ελληνικού -Αλίμου «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» εκφράζει την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς στις δύσκολες ώρες που περνάει από τα χτυπήματα του σεισμού στην περιοχή. Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που δίνουν ζεστό χρήμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα ενώ από την άλλη αρνούνται δαπάνες για δημόσιες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία και εργατικές κατοικίες.

Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, του λαού είναι ζωτικής σημασίας, είναι έργο υποδομής.

Απαιτούμε να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και να παρθούν μέτρα στήριξης των πληγέντων από το σεισμό, να γίνει ουσιαστικός έλεγχος όλων των κτιρίων και των υποδομών στο νησί.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, απευθύνει κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς. Παίρνει πρωτοβουλία, για συγκέντρωση απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης και προώθησή τους στο δοκιμαζόμενο λαό μέσω του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς.

 

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να συγκεντρώσουν υλικά σε  κάθε σχολική μονάδα. Ο Σύλλογος σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς θα αναλάβει να στείλει  τα υλικά που θα μαζευτούν στο νησί  για να τα διαθέσει το ίδιο το Εργατικό Κέντρο.

Συγκέντρωση μέχρι Πέμπτη 27Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή28/2/2014 θα γίνει παραλαβή από τα σχολεία.

 

Για τον τρόπο παραλαβής από τα σχολεία θα λάβετε νέα ανακοίνωση.

ds_2014

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  ΛΗΞΟΥΡΙ

1η Κατηγορία

 

Οινόπνευμα λευκό

Πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας

Πάνες για παιδιά

Υποσέντονα μιας χρήσης

Χαρτί υγείας

Χλωρίνες

Γάζες Άκοπες

Φυσιολογικούς ορούς 1000 ml

Betadin solution

Betadin scrable

Γάντια μιας χρήσης μέγεθος small

 

2η Κατηγορία – Τρόφιμα

Γάλα εβαπορέ

Φρυγανιές

Άνθος αραβοσίτου βανίλια

Κομπόστες

Ζάχαρη

Ντοματοπολτός

 

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια

Κουβέρτες

Κλινοσκεπάσματα

Ράντζα

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                 ΑΡ.ΠΡΩΤ.14-14/2/14

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ)

 

Χιλιάδες εργαζόμενοι, προσελήφθηκαν τους τελευταίους μήνες στα σχολεία, μέσα από τα  προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Προγράμματα που αποτελούν οδηγία της Ε.Ε., έχουν ήδη εφαρμοστεί στις χώρες της για να ανακυκλώνουν την ανεργία. Αρκετές χιλιάδες από τους εργαζόμενους αυτούς, χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν κενά, που δημιουργήθηκαν με τις διαθεσιμότητες (π.χ. σχολικοί φύλακες κ.ά.), στην εκπαίδευση, στη φύλαξη σχολείων και αλλού. Ταυτόχρονα, δεν αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι αυτοί ως εργαζόμενοι, αλλά ως «ωφελούμενοι».

Η κυβέρνηση επιχειρεί έτσι να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους αυτούς βασικά εργασιακά δικαιώματα. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης»

Καλεί τους συναδέλφους αυτού του προγράμματος να συσπειρωθούν και να απευθύνονται για κάθε θέμα τους στο σωματείο μας και στις επιτροπές αγώνα των εργαζόμενων στην κοινωφελή εργασία. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για :

ü  Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζομένους στα προγράμματα. Να έχουν δικαίωμα σε άδεια και ασθένεια με πληρωμή, σε βιβλιάριο ασθενείας από την πρώτη μέρα.

ü  Να υπάρξει στοιχειώδης προστασία αυτών και των οικογενειών τους, με επίδομα ανεργίας για όλους, όταν  τελειώνει το Πρόγραμμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να έχουν δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, Πρόσβαση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς. Φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης.

Απαιτούμε:

 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ελαστικής εργασίας σε μόνιμες προσλήψεις με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
 • Καμία διαθεσιμότητα-απόλυση. Να παρθούν πίσω όσες έγιναν μέχρι τώρα

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 6.30Μ.Μ ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κυκλάδων 22)

ds_2014

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara