Ο καιρος
Who's Online
We have 20 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 21- 09 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 32

ΠΡΟΣ:    ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΤΙΣ 7.00, ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ας τους σταματήσουμε

Ο λαός κι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ευθύνη για κανένα χρέος και δεν έχουν άλλη ανοχή. Υπάρχει τρόπος κι είναι αυτονόητος :

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. 

Last Updated (Friday, 05 October 2012 17:22)

 

 

“Παιδιά ενός κατώτερου θεού” οι μαθητές με ειδικές ανάγκες για το Υπουργείο Παιδείας και την ελληνική Πολιτεία

Η εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι το μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών, βιώνοντας μια πρωτοφανή περίοδο όπου ακόμη και «αυτονόητες ανάγκες» έχουν μπει στη μέγγενη των περικοπών. Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι περισσότερες σχολικές μονάδες ΣΜΕΑΕ άνοιξαν μόνο για τον αγιασμό, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και στην πλειονότητα των τμημάτων ένταξης. Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους που περιμένουν δάσκαλο "παράλληλης στήριξης", αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει προσληφθεί κανείς εκπαιδευτικός για το σκοπό αυτό.

Τα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα τελευταία χρόνια αντί να αναβαθμιστούν, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών και των μνημονίων οδηγούνται σε λουκέτο. Δυστυχώς η ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας και άλλων πολιτειακών παραγόντων αρχίζει και τελειώνει στους λόγους που εκφωνούνται στα σχολεία αυτά κατά την ημέρα του αγιασμού.

Παράλληλα οι απόφοιτοι των ΠΤΕΑ βρίσκονται σε αδιέξοδο. Με ευθύνη της πολιτείας, θεωρούνται ικανοί να εργάζονται μόνο για αναπληρωτές ενώ καλύπτουν, εδώ και χρόνια , θέσεις μόνιμου προσωπικού. Η εξαγγελία διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή κάθε φορά μένει μόνο στα χαρτιά και στις εξαγγελίες των Υπουργών, ενώ η θέση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο, ακόμη και σήμερα, παραμένει κενή!!

Απαιτούμε:

 1. Άμεση διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Π.Ε. 61, Π.Ε. 71. Να σταματήσει το καθεστώς της «μόνιμης αναπλήρωσης» στην Ειδική Αγωγή και ο εμπαιγμός των νέων συναδέλφων. Να υλοποιηθεί επιτέλους ο πρώτος ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής και να γίνουν οι πρώτοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή.
 2. Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, σήμερα κιόλας, για:
 • την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό σε όλες τις ΣΜΕΑΕ.
 • τη στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
 • την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη , που πληρούν τις προϋποθέσεις, με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό
 1. Άμεση πρόσληψη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις ΣΜΕΑΕ..
 2. Έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής
 3. Λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών αυτών από και προς το σχολείο.

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΣΜΕΑΕ

Last Updated (Wednesday, 19 September 2012 21:37)

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

 

 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει σε 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στα βάρβαρα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα που απαιτεί η Τρόικα και αδυνατεί να «αρνηθεί» η Συγκυβέρνηση δημιουργώντας έτσι τετελεσμένα όσον αφορά τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη μετατροπή της χώρας σε Ζώνη φθηνής και χωρίς δικαιώματα εργασίας.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας στοχεύει στην πλήρη ισοπέδωση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και με τελικό στόχο στην εκποίηση του Δημόσιου πλούτου της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο Τομέα δίνουν τον κοινό αγώνα την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012 με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου και προειδοποιούν ότι μαζί με την κοινωνία θα συνεχίσουν να μάχονται ως την τελική απέλαση της Τρόικας και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών της. Είναι μια μάχη που οφείλουμε να τη δώσουμε όχι μόνο για τα δικαιώματα μας αλλά και για τα δικαιώματα της επόμενης γενιάς.

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Last Updated (Wednesday, 19 September 2012 21:34)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη Χριστίνα-2109922610                    
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12- 9 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 31

ΠΡΟΣ:   ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τον κ. Τσακωνάκο, αναπληρωτή Διευθυντή Εκπ/σης της Δ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών.

Συναντηθήκαμε την Τρίτη, στις 12 μ.μ. και συζητήσαμε τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων μας, θέτοντας τα παρακάτω:

 • Τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών (ιδιαίτερα άνεργων και ανασφάλιστων γονέων) για δωρεάν παροχές υγειονομικής περίθαλψης. Την παροχή δωρεάν εμβολιασμών σε όλα τα παιδιά από τις υπάρχουσες κρατικές δομές (ΠΙΚΠΑ, ΙΚΑ, κτλ).
 • Τον υποσιτισμό όλο και περισσότερων παιδιών.
 • Την κατάσταση των σχολικών κτηρίων , το 60% των οποίων χτίστηκαν προ 25 ετίας και τα οποία συντηρούνται στοιχειωδώς, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των Δήμων και την απουσία της κρατικής μέριμνας
 • Την σχεδόν μηδαμινή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Ακόμη και όταν δοθεί η Β΄ δόση του 2012 για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών , η συνολική χρηματοδότηση θα είναι κατά 60% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!
 • Την ένδεια που επιφυλάσσεται στη νεότερη γενιά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με 570 ευρώ, τη στιγμή που 3,3 δις ευρώ διατίθενται στα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ στους «εργολάβους» της ιδιωτικοποίησης της Εκπαίδευσης.
 • Την αποδυνάμωση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής. Πληθωρικά τμήματα νηπίων, προνήπια που μένουν απ΄ έξω όταν η εγγραφή στα Νηπιαγωγεία γίνεται ύστερα από κλήρωση.
 • Τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τα πληθωρικά τμήματα. Μια τέτοιου είδους «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικού προσωπικού χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τους ελάχιστους διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών της φετινής σχολικής χρονιάς.
 • Τη δαμόκλειο σπάθη της «Αξιολόγησης»-μοχλό για τη χειραγώγηση της επιστημονικής συνείδησης των εκπαιδευτικών, την εργασιακή τους ομηρία (μισθολογική εξέλιξη, απόλυση), την κατηγοριοποίηση των σχολείων.
 • Την καθυστέρηση στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών , κυρίως ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία και ειδικά το ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν οι εξής:

 • Δεν υπάρχει εικόνα για τον εμβολιασμό των παιδιών.
 • Το θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων είναι ζήτημα κεντρικής διαχείρισης και σχεδιασμού.
 • Το θέμα με την κλήρωση των προνηπίων είναι θέμα «κτηριακό» και επομένως των δημοτικών αρχών , οι οποίες είναι κυρίως αρμόδιες για την ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων.
 • Τα τμήματα στα σχολεία θα είναι μέχρι 25άρια.
 • Ο Διευθυντής είναι θετικός ως προς την αξιολόγηση με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΔΟΕ

Εμείς επαναλάβαμε τις θέσεις μας και τα αιτήματά μας :

 • Για γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Κανένας χορηγός στα σχολεία-αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
 • Δωρεάν σίτιση των παιδιών (ιδιαίτερα των άνεργων και γονέων).
 • Δωρεάν πετρέλαιο και φυσικό αέριο . Απαλλαγή από το ΦΠΑ για τις Σχολικές Επιτροπές. Απαλλαγή των σχολείων από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ (υπερχρεωμένα σχολεία).
 • Να δρομολογηθεί η ίδρυση και η κατασκευή νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.
 • Τμήματα όχι μεγαλύτερα των 20 μαθητών-15 για τα Νηπιαγωγεία.
 • Η αξιολόγηση και η αύξηση ωραρίου θα συναντήσουν τη ριζική αντίθεση όλων των εκπαιδευτικών. Κατοχύρωση ωραρίου των Νηπιαγωγών.
 • Καμιά υπερωρία, από κανένα συνάδελφο.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για την κάλυψη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Last Updated (Wednesday, 19 September 2012 21:26)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη Χριστίνα-2109922610                    
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 11- 9 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 30

ΠΡΟΣ:   ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σάς εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά, δημιουργική, αγωνιστική, με δύναμη και πίστη πώς το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι αντίστοιχο των προσδοκιών, των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων της εποχής μας, ώστε να ζήσει όλος ο κόσμος σε καλύτερη κοινωνία.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία με σχεδόν μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με δραστικά μειωμένη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, με ουσιαστικά ασυντήρητα σχολεία, με προνήπια και παιδιά με ειδικές ανάγκες να μένουν πάλι κατά χιλιάδες έξω από τις σχολικές δομές.

Ταυτόχρονα, τη φοροληστεία συνεχώς να εντείνεται, τις οικογένειές μας και γενικότερα τη λαϊκή οικογένεια να στενάζει. Μαθητές να υποσιτίζονται, να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά εμβόλια.

Η ζωή μας κάνει διαρκώς άλματα προς τα πίσω. Η αντιλαΐκή επίθεση που συναποφασίζουν και επιβάλλουν Τρόϊκα, τρικομματική Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Κεφάλαιο οδηγούν το λαό σε παραπέρα φτώχια και εξαθλίωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει και καθορίζει την ένταση και το μέγεθος της αντίδρασης όλων των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στην Τακτική συνεδρίασή του στις 6/9/2012 πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.(Οι αποφάσεις ψηφίστηκαν και από την ΑΔΕΔΥ).

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όργανο για την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει τον δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω :

 1. I. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
 2. II. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.)
 3. III. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

 

ΘΕΜΑ 2ο: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να καλέσει τα κόμματα της Βουλής, ώστε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.

Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.

Ενότητα, Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

 

ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικας.

ΘΕΜΑ 5ο:ΑΠΕΡΓΙΑ 12/09/2012

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που αποφάσισε η ΔΟΕ, πριν την απεργία της Τετάρτης, 12/09/12,αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών με ταυτόχρονο κάλεσμα των συναδέλφων για συμμετοχή.

ΘΕΜΑ 6Ο :ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα, μπροστά στους αγώνες που πρέπει αναπτυχθούν και να προγραμματιστούν.

Μετά την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7.00, ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ας τους σταματήσουμε

Ο λαός κι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ευθύνη για κανένα χρέος και δεν έχουν άλλη ανοχή. Υπάρχει τρόπος κι είναι αυτονόητος :

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Η Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού                                                            Χριστίνα Αγγελονίδη

Last Updated (Wednesday, 19 September 2012 21:23)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 23-04 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 23

ΠΡΟΣ:   1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΧΙ στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της φιλανθρωπίας, των Μ.Κ.Ο, των προγραμμάτων και της διαφοροποίησης !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα, με την απόλυτη κάλυψη του υπουργείου Παιδείας, πληθαίνουν τα φαινόμενα της «προσφοράς» και της φιλανθρωπίας ανθρώπων, ομάδων, ΜΚΟ-επιχειρήσεων κτλ, που πλειοδοτούν πάνω στο κουφάρι της δημόσιας εκπαίδευσης και του υποσιτισμού των παιδιών.

Είναι μέγιστη υποκρισία να ενδιαφέρονται τάχα για τον υποσιτισμό των παιδιών του λαού μας όταν στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης πλήττεται το οικογενειακό λαϊκό εισόδημα, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας– Υγείας– Πρόνοιας και φορολογούνται βάναυσα οι εργαζόμενοι.

Είναι έγκλημα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σ΄ αυτές τις συνθήκες τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας προς όφελός τους, για ακόμη περισσότερο κέρδος!!!Η «φιλανθρωπία» τους είναι μια ακόμη μπίζνα! !

Τα σχολεία μας έχουν κατακλειστεί από "ειδήμονες", υπαλλήλους εταιρειών, που έρχονται να μας κάνουν το ΔΑΣΚΑΛΟ-πως θα τρώμε, τι θα τρώμε, τι θα πίνουμε, πως θα περπατάμε κ.λ.π.-χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε αν όσα λέγονται στους μαθητές μας είναι έγκυρα και επιστημονικά. Στο χορό έχουν μπει και οι Δήμοι!

Θυμηθείτε μόνο το περυσινό πρόγραμμα που πάλι είχε σα στόχο…«τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών» (4 μήλα και πορτοκάλια, 3 αγγουράκια και σακουλάκια  ύποπτων σταφίδων!)Η δαπάνη του ανήλθε σε 2.221.083 € τα οποία δόθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης(Ε.Ε. και Ελλάδας) σε ιδιωτική εταιρεία(Σπανός ΑΒΕΕΤ)

Το ίδρυμα Νιάρχου ταΐζει κι αυτό τα παιδιά μας! Ίδρυσε μια Μ.Κ.Ο. που σε συνεργασία με το Σωματείο των Κυλικείων θα δίνουν για έναν χρόνο 200 σάντουιτς, 200 γάλατα κ.ά. (συγκεκριμένων εταιρειών) στα παιδιά που θα έχουν το πολυπόθητο κουπόνι! Τα κυλικεία θα παίρνουν ένα ποσοστό από το κουπόνι. Ο «Στεργίου» ταΐζει κάποιους μήνες τώρα με υγιεινά… κρουασάν τα παιδιά! Η «pizza fun» μοιράζει υγιεινές… πίτσες!

Με την ίδια επίφαση της … υγιεινής αγωγής το Υπουργείο Παιδείας με την Φ14/9/6730/Γ1 στις 20/1/2012 μπάζει στα σχολεία την εταιρεία “Doll”, η οποία θα μοιράσει στους μαθητές-πελάτες τις μπανανούλες της!.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης», έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα που βάζει μέσα στο σχολείο το κέρδος, τη διαφήμιση, την επιχειρηματική δράση. Κάθε τέτοιο πρόγραμμα που αλλάζει το χαρακτήρα του σχολείου κι ανοίγει το δρόμο για το «σχολείο της αγοράς», για το «σχολείο επιχείρηση».

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί:

 • Ø Να μην επιτρέψετε σε καμία επιχείρηση-χορηγό να μπει στο δημόσιο σχολείο. Καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων στη διατροφή των παιδιών μας και στο περιεχόμενο του σχολείου. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δε χρειάζονται ελεημοσύνη, χρειάζονται γονείς με μόνιμη δουλειά, χρειάζονται ζωή, δουλειά και μόρφωση με πλήρη δικαιώματα. Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί και το διατροφικό πρόβλημα.
 • Ø Να αρνηθείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα διανομής μπανανών.
 • Ø Να ελέγχετε τα προγράμματα των επισκέψεων που πραγματοποιείτε, γιατί πίσω από πολλά κρύβονται επιχειρήσεις.

Παλεύουμε για:

 • Ø Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
 • Ø Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή Μ.Κ.Ο. και χορηγών. 
 • Ø Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, για δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού πλήρους απασχόλησης. 

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας

 

Κυριακή Καμαρινού                       Χριστίνα Αγγελονίδη 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 2-04 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 21

ΠΡΟΣ:   1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ για τους μετανάστες

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, που δημιουργεί η κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των κομμάτων της πλουτοκρατίας , αλλά και περιφερειαρχών, εξαπολύει νέα επίθεση σε χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν περνώντας τα σύνορα χωρίς χαρτιά και προσπαθεί να τους φορτώσει την ευθύνη για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνοντας την δημιουργία 30 νέων κέντρων κράτησης-στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα.

Τα καθημερινά πτώματα μεταναστών και προσφύγων που ξεβράζονται στον Έβρο και στα παράλια της Ελλάδας, οι θάνατοι από κρυοπαγήματα, από πείνα, πεζοπορία, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα αστικά κέντρα, η έλλειψη κάθε μέτρου πρόληψης και περίθαλψης δεν απασχολούν τη συγκυβέρνηση. Δε νοιάζεται για τις επιθέσεις των «φασιστοειδών» και τους ξυλοδαρμούς των μεταναστών, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ακόμη κι έξω από τα σχολεία, όπου ξυλοκοπούνται μετανάστες μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών- μαθητών μας! Αυτό που την απασχολεί είναι να ξεγλιστράει από τις ευθύνες της, να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για τα μέτρα που παίρνει, να μιλά υποκριτικά περί «υγειονομικής βόμβας» οξύνοντας τα ρατσιστικά ένστικτα.

Σχεδιάζει φυλακές ύψιστης ασφάλειας με τριπλά συρματοπλέγματα που δεν θα κρατούν εγκληματίες, αλλά κυνηγημένους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που η μοναδική τους παρανομία θα είναι ότι πιάστηκαν χωρίς χαρτιά. Εκεί θα κρατούνται φυλακισμένοι για 18 μήνες και έπειτα θα απελαύνονται μετανάστες και πρόσφυγες, αφού η συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ και ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ, απαγορεύουν την προώθησή τους στις χώρες προορισμού τους με τα ανάλογα έγγραφα.

Η επίθεση στους μετανάστες και πρόσφυγες αποτελεί πλευρά της γενικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ντόπιων και ξένων. Το «σάρωμα», που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι για να στηριχθεί η προσπάθεια Καμίνη και Κυβέρνησης να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να παραδοθεί το κέντρο της Αθήνας «άσπιλο και αμόλυντο» στα σαγόνια των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων και όχι για να βοηθηθούν οι μικρομαγαζάτορες που αφανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όπως και οι κάτοικοι της περιοχής.

Καλούμε τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους Έλληνες εργάτες, να ξεσκεπάζουν τους πραγματικούς στόχους της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης που υλοποιεί τις οδηγίες των καπιταλιστών. Με φράχτες, FRONTEX και στρατόπεδα φυλακές, δεν σταματάνε οι λαοί που βρίσκονται σε απόγνωση να επιλέγουν το δρόμο της προσφυγιάς και του οικονομικού μετανάστη. Τα στρατόπεδα τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και Ελλήνων εργαζομένων,ιδιαίτερα της νεολαίας.!!!

Διέξοδος είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το χτύπημα του δουλεμπορίου, της μαύρης εργασίας, της πορνείας, της ναρκοκουλτούρας.

Καταγγέλλουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης- φυλάκισης μεταναστών.

 • Ζητάμε τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες, για να περιθάλπονται – σιτίζονται, στεγάζονται, θα λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
 • Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλόνο ΙΙ της ΕΕ.
 • Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
 • Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
 • Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
 • Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών - προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάιν από την ΕΕ.
 • Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
 • Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν και το δικαιούνται.
 • Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες - πρόσφυγες στις πατρίδες τους, πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                        
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 2-04 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 21

ΠΡΟΣ:   1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ για τους μετανάστες

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, που δημιουργεί η κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των κομμάτων της πλουτοκρατίας , αλλά και περιφερειαρχών, εξαπολύει νέα επίθεση σε χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν περνώντας τα σύνορα χωρίς χαρτιά και προσπαθεί να τους φορτώσει την ευθύνη για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνοντας την δημιουργία 30 νέων κέντρων κράτησης-στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα.

Τα καθημερινά πτώματα μεταναστών και προσφύγων που ξεβράζονται στον Έβρο και στα παράλια της Ελλάδας, οι θάνατοι από κρυοπαγήματα, από πείνα, πεζοπορία, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα αστικά κέντρα, η έλλειψη κάθε μέτρου πρόληψης και περίθαλψης δεν απασχολούν τη συγκυβέρνηση. Δε νοιάζεται για τις επιθέσεις των «φασιστοειδών» και τους ξυλοδαρμούς των μεταναστών, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ακόμη κι έξω από τα σχολεία, όπου ξυλοκοπούνται μετανάστες μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών- μαθητών μας! Αυτό που την απασχολεί είναι να ξεγλιστράει από τις ευθύνες της, να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για τα μέτρα που παίρνει, να μιλά υποκριτικά περί «υγειονομικής βόμβας» οξύνοντας τα ρατσιστικά ένστικτα.

Σχεδιάζει φυλακές ύψιστης ασφάλειας με τριπλά συρματοπλέγματα που δεν θα κρατούν εγκληματίες, αλλά κυνηγημένους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που η μοναδική τους παρανομία θα είναι ότι πιάστηκαν χωρίς χαρτιά. Εκεί θα κρατούνται φυλακισμένοι για 18 μήνες και έπειτα θα απελαύνονται μετανάστες και πρόσφυγες, αφού η συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ και ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ, απαγορεύουν την προώθησή τους στις χώρες προορισμού τους με τα ανάλογα έγγραφα.

Η επίθεση στους μετανάστες και πρόσφυγες αποτελεί πλευρά της γενικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ντόπιων και ξένων. Το «σάρωμα», που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι για να στηριχθεί η προσπάθεια Καμίνη και Κυβέρνησης να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να παραδοθεί το κέντρο της Αθήνας «άσπιλο και αμόλυντο» στα σαγόνια των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων και όχι για να βοηθηθούν οι μικρομαγαζάτορες που αφανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όπως και οι κάτοικοι της περιοχής.

Καλούμε τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους Έλληνες εργάτες, να ξεσκεπάζουν τους πραγματικούς στόχους της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης που υλοποιεί τις οδηγίες των καπιταλιστών. Με φράχτες, FRONTEX και στρατόπεδα φυλακές, δεν σταματάνε οι λαοί που βρίσκονται σε απόγνωση να επιλέγουν το δρόμο της προσφυγιάς και του οικονομικού μετανάστη. Τα στρατόπεδα τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και Ελλήνων εργαζομένων,ιδιαίτερα της νεολαίας.!!!

Διέξοδος είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το χτύπημα του δουλεμπορίου, της μαύρης εργασίας, της πορνείας, της ναρκοκουλτούρας.

Καταγγέλλουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης- φυλάκισης μεταναστών.

 • Ζητάμε τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες, για να περιθάλπονται – σιτίζονται, στεγάζονται, θα λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
 • Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλόνο ΙΙ της ΕΕ.
 • Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
 • Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
 • Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
 • Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών - προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάιν από την ΕΕ.
 • Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
 • Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν και το δικαιούνται.
 • Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες - πρόσφυγες στις πατρίδες τους, πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.

 

 

Last Updated (Monday, 26 March 2012 20:38)

 

Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αργυρούπολης –Αλίμου –Ελληνικου          «Ο Θουκυδίδης» αρ.πρωτ17/ 14-3-12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , σας προσκαλούμε την

Τετάρτη, 21 Μαρτίου και ώρα 5.00 μ .μ. στην Αίθουσα θεάτρου του 5ου Δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης ( Ολυμπίας 5) να παρακολουθήσουμε το βραβευμένο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Πουλιά στον βάλτο».


 

Η ταινία αναφέρεται στην συμμετοχή και προσφορά των γυναικών στον απελευθερωτικό αγώνα 1941-1944. Αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης μοιράζονται με τους άντρες τις λαβωματιές και το θάνατο, τα βασανιστήρια, τις εξορίες, τα στρατόπεδα της εξόντωσης. Στηρίζεται στις προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν.. Μια ταινία κάλεσμα σε όλες και όλους μας να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα της ζωής που μας επιβάλλουν, να μη φοβηθούμε, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους- ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ!

 

Last Updated (Tuesday, 20 March 2012 10:34)

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara