Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας «ο Θουκυδίδης»  27/3/2024           Κήρυξη Απεργίας- Αποχής

Απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας «ο Θουκυδίδης»  27/3/2024           Κήρυξη Απεργίας- Αποχής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                                            Αργυρούπολη,27/3/2024

«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                                                                                        Aρ.Πρωτ.: 213
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                                            Προς  τα μέλη του Συλλόγου ,ΔΟΕ

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)            Προς τη Δ’ Διεύθυνση ΠΕ                          ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)                            Αττικής

email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com            

Απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας «ο Θουκυδίδης»  27/3/2024           Κήρυξη Απεργίας- Αποχής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 27/3/2024, όπου, με μαζική συμμετοχή και την απαιτούμενη καταστατική απαρτία ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση του Δ.Σ., που αποτελεί πλέον και απόφαση της Γ.Σ. για την παραπέρα πορεία του αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση αλλά και για τις εργασιακές και οικονομικές διεκδικήσεις μας . Η πρόεδρος του Συλλόγου μας θα πάει στηνΟλομέλεια Προέδρων 1/4 με την απόφαση της Γ.Σ. μας και δικαίωμα ψήφου! Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. 

Συνοπτικά αποφασίσαμε:

  •  Ο αγώνας είναι τώρα στα χέρια των ίδιων των εκπαιδευτικών! Η τρομοκρατία δε μας λυγίζει! Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!
  •  Προκήρυξη Απεργίας – Αποχής από τον Σύλλογό μας «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ενάντια  στις διαδικασίες που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση που ξεκινάει αμέσως.
  •  Απαιτούμε από τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει Απεργία – Αποχή και να καλύψει

πανελλαδικά τον αγώνα μας.

  •  Κάλεσμα και Συμμετοχή στην Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ,την Κυριακή 31/3 στις 12.00 μ.μ. στο Μαράσλειο.
  •  Συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου ή 16-17
  •  Επίσης, συμμετοχή 28/3: στις 13.30 στη Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΔ.

Άμεσα αγωνιστικά βήματα:

Υπογράφουμε από την Πέμπτη 28/3 μαζικά τη συμμετοχή μας στην Απεργία-Αποχή που κήρυξε ο Σύλλογός από τη Γ.Σ. με τη Δήλωση που θα φτάσει στα email μας! Την πρωτοκολλούμε στο σχολείο από την Παρασκευή 29/3 και στέλνουμε αντίγραφο στο email του Συλλόγου μας.

Δηλώνουμε εφόσον χρειαστεί τις στάσεις εργασίας ενάντια στις διαδικασίεςαξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και ο Σύλλογός μας (1 ως 3 ώρες) για μην πραγματοποιηθούν παρακολουθήσεις σε διδασκαλίες και  εξωδιδακτικές συναντήσεις. Οι αποφάσεις της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας για στάσεις εργασίας από την ζωντανή παρακολούθηση του μαθήματος (Σύμβουλος και Δ/ντης) είναι σε πλήρη ισχύ και καλύπτουν τους πάντες.

Ενημερώνουμε το Δ.Σ. σε κάθε στάδιο και όπου υπάρξει ανάγκη.Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους-ισσες που σε κάθε γωνιά της χώρας κρατάμε όρθια τα σχολεία, που παλεύουμε καθημερινά να υπερνικήσουμε δυσκολίες και να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο. Εδώ είναι η ελπίδα και η δύναμη μας. Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση, να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να μεταφέρουν το «κόστος» στους γονείς, να μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε κυνηγούς χορηγών, δε θα περάσει!

Ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας έχει στριμώξει για τα καλά την Κυβέρνηση. Η καθημερινότητα που ζούμε όλοι μας μέσα και έξω από το σχολείο, αλλά και η πλήρης αποτυχία της να πείσει για τις αντιπαιδαγωγικές και αντιεκπαιδευτικές στοχεύσεις της, την έχει αναγκάσει να καταφεύγει μόνο στους εκβιασμούς και τις απειλές. Δώδεκα φορές έχει στείλει στα δικαστήρια τον αγώνα που δίνουμε εδώ και τρία χρόνια! Εκδίδουν εγκυκλίους που κραδαίνουν ξανά και ξανά τον «μπαμπούλα» των ποινών. Οι εξελίξεις δε μας ξαφνιάζουν! Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες προκατασκευασμένες δικαστικές αποφάσεις θα μας λυγίσουν!

Αλήθεια γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, με τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς που καταστρατηγούν ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά;

Με τον αγώνα μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα απαντήσουμε συλλογικά, θα συνεχίσουμε το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης! Ενεργοποιούμε αμέσως την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας για προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από το πρωτοβάθμιο Σωματείο μας σε συντονισμό με άλλους συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τους χιλιάδες συναδέλφους που επιθυμούν και απαιτούν να συνεχιστεί ο αγώνας που δίνουμε. Να προχωρήσει σε συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με όλα τα μέσα και τους τρόπους που αυτή μπορεί να προκηρυχθεί ξανά. Τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ ο αγώνας να κρατηθεί ανοιχτός ΕΝΙΑΙΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΊΔΟΥ

 

Related Post

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

  ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε   ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη   Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)   ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362) email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com       Αργυρούπολη, 31/1/2024 Αρ. Πρωτ.: 199   Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362) email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com   Αργυρούπολη, 3/3/2024 Αρ. Πρωτ.: 206 Προς  τα μέλη του Συλλόγου Προς τη Δ’ Διεύθυνση ΠΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη Aρ.Πρωτ.: 219 Αργυρούπολη, 16/4/2024                                                                   Προς τα μέλη του Συλλόγου   Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)