Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Η απεργία στις 28 Φεβρουαρίου ήταν συγκλονιστική! Το δίκιο και η ζωή θα κερδίσουν…

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                                                                    Αργυρούπολη, 4/3/2024

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»              Aρ.Πρωτ.: 208
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                                        Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη

(2109922610/6945385686)                ,

Νικολαΐδου Ειρήνη(2109610234/6976879362)      email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

Προχωράμε την Παρασκευή 8/3, (ημέρα ψήφισης του απαράδεκτου νομοσχέδιου για την ίδρυση ιδωτικών ΑΕΙ) σε νέα 24ωρη  απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο.(3ωρη στάση από ΔΟΕ 8-11πμ και στάση της ΑΔΕΔΥ από 11πμ-έως το τέλος ) στις 12 μμ στα  Προπύλαια.

Συναδέλφισσες-οι,

Στις 28/2 οι δρόμοι σε όλη τη χώρα βούλιαξαν. Εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν.

Όλοι μαζί αποφασίσαμε να κάνουμε την οργή και το θυμό μας αγώνα για ζωή. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να πληρώσουν αυτοί που φταίνε (και τα πρόσωπα και οι πολιτικές). Αυτοί που για τα κέρδη των λίγων δεν υπολογίζουν τις ζωές μας. Για να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική της οικονομικής και εργασιακής εξαθλίωσης. Για το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας.

Η επιτυχία της απεργίας είναι ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι πραγματοποιήθηκε κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Οι αγώνες των τελευταίων ημερών όπως των αγροτών, των φοιτητών, της εργατικής τάξης σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς και φυσικά η απεργία στις 28/2 είναι το πιο ελπιδοφόρο γεγονός. Φανερώνουν τη δύναμη του λαού, στριμώχνουν την κυβέρνηση και ανοίγουν προοπτική έντασης του αγώνα. Ο λαός και οι αγώνες του μπορούν να αντιπαλέψουν κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, να σαρώσουν το δήθεν ανίκητο 41%.  Αυτή είναι η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και τη πολιτική που για κέρδη των λίγων τσακίζει τις ζωές των πολλών. Αυτός ο δρόμος του αγώνα είναι που πρέπει να δυναμώσει το επόμενο διάστημα για να γίνει ο αγώνας μας ακόμα πιο αποτελεσματικός και νικηφόρος. Η απεργία στις 28/2/24 έγινε γιατί ήταν ανάγκη αλλά και υποχρέωση μας. Η στάση του καθενός καταγράφηκε. Τώρα προχωράμε στο επόμενο βήμα συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και με πίστη στη δύναμη μας.

·         Με την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής ενάντια στην ατομική αξιολόγηση (ΑΔΕΔΥ- ΔΟΕ)

·         με την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο που μπαίνει για ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα –  8/3, με στήριξη του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των φοιτητών,

·         με νέες Γ.Σ. και ένταση του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με νέα απεργία

·         με την μεγάλη προσπάθεια για να δυναμώσουμε τη συσπείρωση στα σωματεία μας, να χτίσουμε ένα κίνημα αντάξιο των αναγκών και απαιτήσεων μας .

Είμαστε πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι, προχωράμε μπροστ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                       ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ

Κηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησηςΚηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης