Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)
email: 
syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

 

Αργυρούπολη, 3/3/2024
Αρ. Πρωτ.: 206

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Προς τη Δ’ Διεύθυνση ΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00

    Όλες οι πρόσφατες διοικήσεις του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις όποιες διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις τους (και) προς τους συναδέλφους θεατρολόγους, δεν έχουν προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων της συγκεκριμένης ειδικότητας εν όψει των όποιων επικείμενων διορισμών. Μάλιστα στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστοι διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και οι συνάδελφοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναπληρωτές, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν σε 2 ή και 3, στην καλύτερη περίπτωση, σχολεία.

  Με αφορμή, λοιπόν, την προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κατσαρό, ο Σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00 για διεκδίκηση σύστασης νέων οργανικών θέσεων θεατρολόγων. Οι συνάδελφοι απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός και το «θέατρο του παραλόγου» από πλευράς Υπουργείου, το οποίο, επί της ουσίας, λέει ότι «δε σας διορίζουμε γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, τις οποίες εμείς δε συστήνουμε, ώστε να μη σας διορίσουμε»!!!

Ο Σύλλογός μας  στέκεται στο πλευρό των θεατρολόγων-μελών του και μαζί τους διεκδικεί:

  1. Μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των κενών σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος.
  2. Μεταθέσεις όσων συναδέλφων/ισσών θεατρολόγων το επιθυμούν, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί – ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν.
  3. Να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να διδάξει.

Παράλληλα, διεκδικούμε:          Θεατρική αγωγή σε όλα τα σχολεία, τις  τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.   Ένας/μία θεατρολόγος ανά σχολείο. Επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε’ και Στ’ τάξη .Να δίνονται και να καλύπτονται όλα τα κενά από την Α΄ φάση και από την αρχή της χρονιάς.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                   ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ

Related Post

Κηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησηςΚηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362) email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com   Αργυρούπολη, 19/2/2024 Αρ. Πρωτ.: 202 Προς  τα μέλη του Συλλόγου Κηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης