Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων θεατρολόγων στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΝικολαΐδουΕιρήνη(2109610234/6976879362)
syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

Αργυρούπολη, 3/3/2024
Αρ. Πρωτ.: 206

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

Προς τη Δ’ Διεύθυνση ΠΕ

Όλες οι πρόσφατες διοικήσεις του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις όποιες διακηρύξεις και διαβεβαιώσεις τους (και) προς τους συναδέλφους θεατρολόγους, δεν έχουν προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων της συγκεκριμένης ειδικότητας εν όψει των όποιων επικείμενων διορισμών. Μάλιστα στον συγκεκριμένο κλάδο έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστοι διορισμοί τα τελευταία χρόνια, με τη δικαιολογία πως δεν υπήρχαν οργανικά κενά (!!!), τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και οι συνάδελφοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους αναπληρωτές, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν σε 2 ή και 3, στην καλύτερη περίπτωση, σχολεία.

Με αφορμή, λοιπόν, την προγραμματισμένη συνάντηση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.) με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Κατσαρό, ο Σύλλογος μας συμμετέχει και καλεί στην κινητοποίηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 4/3 στις 14:00 για διεκδίκηση σύστασης νέων οργανικών θέσεων θεατρολόγων. Οι συνάδελφοι απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός και το «θέατρο του παραλόγου» από πλευράς Υπουργείου, το οποίο, επί της ουσίας, λέει ότι «δε σας διορίζουμε γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις, τις οποίες εμείς δε συστήνουμε, ώστε να μη σας διορίσουμε»!!!

Ο Σύλλογός μας  στέκεται στο πλευρό των θεατρολόγων-μελών του και μαζί τους διεκδικεί:

1. Μόνιμους διορισμούς και κάλυψη όλων των κενών σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος.
  2. Μεταθέσεις όσων συναδέλφων/ισσών θεατρολόγων το επιθυμούν, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί – ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν.
  3. Να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να διδάξει.

Παράλληλα, διεκδικούμε:          Θεατρική αγωγή σε όλα τα σχολεία, τις  τάξεις και τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.   Ένας/μία θεατρολόγος ανά σχολείο. Επαναφορά του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε’ και Στ’ τάξη .Να δίνονται και να καλύπτονται όλα τα κενά από την Α΄ φάση και από την αρχή της χρονιάς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                   ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 28/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ στις 30/5/2024!ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 28/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ στις 30/5/2024!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»    26/5/2024 Παράκληση να σταλεί άμεσα σε όλους τους συναδέλφους! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 28/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Σχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 3ου Δ.Σ. Ελληνικού σε τρεις συναδέλφισσες του σχολείουΣχετικά με την αναφορά της Διευθύντριας του 3ου Δ.Σ. Ελληνικού σε τρεις συναδέλφισσες του σχολείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη Aρ.Πρωτ.: 227 Αργυρούπολη, 3/6/2024                                                                  Προς τα μέλη  του Συλλόγου  Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    Νικολαΐδου Ειρήνη (2109610234/6976879362   Σχετικά με την αναφορά