Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" frontpage ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

n n n n n

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

n

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

n

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

n

ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

n n n

n

Αργυρούπολη, 26/11/2023
Αρ. Πρωτ.: 187

n

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

n n n n n

Συμμετοχή σε σύσκεψη συνδικάτων-ομοσπονδιών-εργατικών κέντρων

n

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει  σε σύσκεψη στην οποία καλούν ένας μεγάλος αριθμός σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων τη Δευτέρα 27/11 στις 18:30 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) με σκοπό τον συντονισμό της δράσης μας ενάντια σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από κοινού οι εργαζόμενοι.

n

Καλούμε όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών ώστε μαζί με τα σωματεία του ιδιωτικού  τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

n

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι.

n

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα “pass”, τα “καλάθια” και οι “μειωμένες τιμές” δεν αποτελούν λύση.

n

Τα νοσοκομεία είναι στα όρια της συντριβής με κλινικές να βάζουν λουκέτο, χειρουργεία να αναστέλλονται, θεραπείες να αναβάλλονται.

n

Ως εδώ με την κυβερνητική κοροϊδία

n

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα, δηλ. για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλει,όταν πληρώνουμε το 95% των φόρων και βλέπουμε τα χρήματά μας να πηγαίνουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μια προκλητική φοροασυλία την ίδια στιγμή που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, εντατικοποιούν την εργασία, διατηρούν τους χαμηλούς μισθούς, δεν πληρώνουν υπερωρίες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μαζί, οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες  αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές/

n

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

n

Η κυβέρνηση και η επιχειρηματικοί όμιλοι δεν είναι ανίκητοι

n

Aυτό έδειξε η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 21 του Σεπτέμβρη, η δύναμη του συντονισμού και της κοινής δράσης των σωματείων που έριξαν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση. Αυτό δείχνουν οι τεράστιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, εναντίωσης στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ.

n

Η αξιοποίηση των στρατιωτικών μας υποδομών, των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων για αυτούς τους σκοπούς, μας ματώνει και οικονομικά αλλά και  για να σφαγιάζεται  ο Παλαιστινιακός κι άλλοι λαοί, και δεν έχουν  να έχουν σχέση με την αμυντική θωράκιση της χώρας.

n

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για νέες μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

n

Καλούμε τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα για:

n

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

n

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

n

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

n

Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

n

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

n

Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

n

Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

n

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

n

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

n

Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

n

Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών (π.χ. κολυμβητήρια) και άλλων κοινωνικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί).

n

n

n

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

n


n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

n

n

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗΧΡΙΣΤΙΝΑ                                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

n

Έγγραφο1

n

 

]]>

Related Post

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

n n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 8/6/2023Αρ. Πρωτ.: 153

ΑΠΕΡΓΙΑ 15/2 – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ!ΑΠΕΡΓΙΑ 15/2 – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ!

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 19/2/2023Αρ. Πρωτ.: 118 n

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ(ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ),ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/10 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ(ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ),ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε n ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n n Αργυρούπολη, 23/10/2023Αρ. Πρωτ.: 177 n Προς  τα