Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" frontpage ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! δΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! δΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

n

n n n n n n n n
n

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

n

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

n

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

n
n

n

Αργ/ρούπολη, 31/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 133

n

Προς τα μέλη του Συλλόγου

n
n
n

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Δεν ξεχνάμε ποιοι φταίνε για το έγκλημα στα Τέμπη!Δε θα είμαστε εμείς και οι μαθητές μας τα επόμενα θύματα!Εδώ και τώρα ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές στα σχολεία!

n

Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, που ακολούθησαν αυτά που συνέβησαν πριν λίγο καιρό με το σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία αναδεικνύουν ότι ο αγώνας για να μην έχουμε και άλλα τέτοια δυστυχήματα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

n

Η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για τα ζητήματα της ασφάλειας και της θωράκισης στα σχολεία κινούνται στις ίδιες ράγες που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα στα Τέμπη. Είναι η λογική ότι προχωράει μόνο ό,τι φέρνει κέρδη και αφήνεται στο έλεος της τύχης ό,τι απαιτεί μεγάλο κόστος.

n

Μια απλή ματιά στη σημερινή κατάσταση στα σχολεία αρκεί για να δει κανείς ότι απέχουμε πολύ από μια κατάσταση που διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση. Ταβάνια που πέφτουν, σχολεία που πλημμυρίζουν, αίθουσες κλουβιά, κανένας αντισεισμικός έλεγχος.

n

Ακόμη και η υπάρχουσα νομοθεσία (υγεία και ασφάλεια εργαζομένων, κανονισμοί πυροπροστασίας, αντισεισμικής προστασίας, ειδικές προβλέψεις για σχολικές μονάδες κ.λπ.) δεν εφαρμόζονται ουσιαστικά και ο έλεγχος εφαρμογής τους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους είναι ελλιπής. Κενά στην ίδια τη νομοθεσία συμβάλλουν στην ελλιπή εφαρμογή της.

n

Εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον γίνονται συνεχείς προσπάθειες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς-κατασκευαστικούς ομίλους, για την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της μελέτης, κατασκευής αλλά και της χρήσης των Σχολείων και άλλων δημοσίων κτηρίων. Ταυτόχρονα υποβαθμίστηκε η παρέμβαση του κράτους (την περίοδο του 2ου μνημονίου) στην κατασκευή σχολικών κτιρίων συγχωνεύοντας τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων με άλλους οργανισμούς που αφορούν όλα τα δημόσια κτίρια  δημιουργώντας τον οργανισμό ΚΤ.ΥΠ.

n

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όπως:

n
    n
  • n

    η δραματική περικοπή των κρατικών κονδυλίων που δίνονται στην ΚΤ.ΥΠ. για τη Σχολική Στέγη -πάνω από 70% τα τελευταία χρόνια.

    n
  • n
  • n

    η μεθοδευμένη αποψίλωση του φορέα από μηχανικούς (μετατάχθηκαν τα 2/3) αμέσως μετά την απένταξη από το Υπερταμείο στις αρχές του 2018.

    n
  • n
  • n

    ενδεικτική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να διαθέτει πάνω από 50 εκατομμύρια Ευρώ από το 2017 και μετά για αναθέσεις δεκάδων μελετών σχολείων σε ιδιώτες!

    n
  • n
n

Διεκδικούμε:

n
    n
  • n

    Να ελεγχθούν έγκαιρα όλα τα σχολικά κτίρια. Χρειάζεται να μπει πρόγραμμα ξεκινώντας από τα πιο παλιά κτίρια.

    n
  • n
  • n

    Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια. Ο ουσιαστικός ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

    n
  • n
  • n

    Σημαντική αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη, προκειμένου να καλυφθούν και οι δραματικές περικοπές της περιόδου των μνημονίων που ξεπέρασαν το 70% !!

    n
  • n
  • n

    ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της Κτ.Υπ. σε μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε ο έλεγχος καταλληλότητας και η απαλλοτρίωση οικοπέδων, η μελέτη, η δημοπράτηση, η επίβλεψη κατασκευής, ο εξοπλισμός και οι έλεγχοι να γίνονται εξ ολοκλήρου από τον φορέα.

    n
  • n
  • n

    Τη μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας και μέτρα ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και σταθερούς περιοδικούς προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

    n
  • n
  • n

    Να χρηματοδοτηθούν μελέτες για όλα τα σχολικά κτίρια, που θα περιλαμβάνουν 2 στάδια:

    n
  • n
n

Α.    Μελέτη Αποτίμησης Στατικής και Αντισεισμικής Επάρκειας Φέροντα Οργανισμού (Φ.Ο.).

n

Β.     Μελέτες Ενισχύσεων αν ο υπάρχων Φ.Ο. κριθεί ανεπαρκής.

n
    n
  • n

    Μετά τις μελέτες να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των ενισχύσεων και των απαιτούμενων συντηρήσεων και επισκευών, που θα προκύψουν. Αυτό σημαίνει αποκάλυψη του Φ.Ο. (γκρέμισμα τοίχων, πατωμάτων κτλ) – ενίσχυση του Φ.Ο. και μετά ξαναχτίσιμο του κτιρίου

    n
  • n
  • n

    .Να γίνει συγκεκριμένος σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί επισήμως – πρόγραμμα για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων. Να δρομολογηθούν σύγχρονα αντισεισμικά κτιριακά συγκροτήματα. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003 επικαιροποιημένος).

    n
  • n
  • n

    Να μειωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.Το κράτος να έχει την ευθύνη και την εποπτεία για τους    ελέγχους και τις επισκευές στα σχολεία.

    n
  • n
  • n

    Να κατοχυρωθεί θεσμικά η ΚΤΥΠ ως ο κατεξοχήν αρμόδιος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του κράτους για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές με προτεραιότητα στις υποδομές Παιδείας, να χρηματοδοτηθεί και να θωρακιστεί η λειτουργία της με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να είναι εφικτή η επαρκής και ολοκληρωμένη άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

    n
  • n
n

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

n

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

n

Έγγραφο1

n

]]>

Related Post

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

n n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 4/3/2023Αρ. Πρωτ.: 123

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

  n n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 6/5/2023Αρ.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7)ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΡΙΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7)

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργυρούπολη, 31/1/2023Αρ.