Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" frontpage ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

n

n n n n n n n n
n

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

n

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

n

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

n
n

Αργυρούπολη, 31/8/2023
Αρ. Πρωτ.: 165

n

Προς  τα μέλη του Συλλόγου

n
n
n

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ,ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

n

Μπροστά οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας!

n

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

n

Άλλη μια σχολική χρονιά δρομολογείται να κυλήσει στις ράγες της δημοσιονομικής λιτότητας και του πλασματικού πρωτογενούς πλεονάσματος.

n

Το Υπουργείο Παιδείαςκάνει λόγο για 30.000 κενά που θα καλυφθούν με αναπληρωτές(την περσινή χρονιά έγιναν 47.167 προσλήψεις αναπληρωτών)ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές και δεν έχουν καταγραφεί οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων (π.χ. μακροχρόνιες άδειες).Τα πραγματικά κενά υπολογίζονται τουλάχιστον 40.000. Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείαςμε έγγραφό του (93506/Δ3/25-8-2023) επισημαίνει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι δεν λογίζονται ως κενά οι ανάγκες για παραπάνω από 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης στο ίδιο τμήμα ακόμη και αν υπάρχουν αρκετές γνωματεύσεις μαθητών που χρειάζονται στήριξη! Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης αν υπάρχουν ανάγκες θα στηρίζουν μαθητές και όμορων σχολείων!

n

Χιλιάδες συναδέλφισσες/οι της Παράλληλης Στήριξης θα απολυθούν και πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο/η εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα.

n

Οι αναπληρώτριες/ές εκπαιδευτικοί για μια ακόμη χρονιά καλούνται να λύσουν με τον πενιχρό μισθό τους την άλυτη εξίσωση της διαβίωσής τους, τα πανάκριβα ενοίκια, τα έξοδα των μετακινήσεών τους και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.Το δε Υπουργείο τους κόβει 7 μεροκάματα ορίζοντας ως ημέρα ανάληψης υπηρεσίας την 7η του Σεπτέμβρη για να εξισορροπήσει τα ψίχουλα της αύξησης του 3,7 % στους μισθούς τους από 1η Ιανουαρίου, στα κονδύλια του ΕΣΠΑ! Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος σημειώνονται μαζικές παραιτήσεις αναπληρωτών/τριών που πλέον βλέπουν ότι ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ ακυρώνει τις όποιες θυσίες τους.

n

Απαιτούμε:

n
    n
  • n

    Να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά δίνοντάς τα στη δημοσιότητα σε μία φάση και μέρα ανάληψης υπηρεσίας των αναπληρωτών την 1η Σεπτεμβρίου.

    n
  • n
  • n

    Να διευκολυνθούν χρονικά στην ανάληψη υπηρεσίας οι συνάδελφοι που προέρχονται από πυρόπληκτες περιοχές χωρίς να χάσουν μεροκάματα σχετικά με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

    n
  • n
  • n

    Να τοποθετούνται οι αναπληρωτές με βάση τη σειρά πρόσληψης και τη δήλωσή τους, να έχουν δικαίωμα αίτησης βελτίωσης και οι αναπληρωτές συνάδελφοι, να μη μετακινούνται μετά την τοποθέτησή τους χωρίς αίτησή τους.

    n
  • n
  • n

    Απαιτούμε από τη ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας να εξασφαλίσει πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών και να διεκδικήσει όλες τις αναγκαίες προσλήψεις χωρίς καμία περικοπή.

    n
  • n
  • n

    Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος της στέγασης των αναπληρωτών και όλων των εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους. Με επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση στα 300€, με αξιοποίηση δομών και συγκροτημάτων κατοικιών, με συγκεκριμένες δράσεις από Δήμους και Περιφέρειες. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση όλων των αναπληρωτών αλλά και όσων άλλων εκπαιδευτικών μετακινούνται από και προς τον τόπο εργασία τους. Πραγματικές αυξήσεις μισθών 20%, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

    n
  • n
  • n

    Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Καμιά σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

    n
  • n
  • n

    Να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ).

    n
  • n
  • n

    Δημιουργία όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεωνσυνολικά στην ΕιδικήΑγωγή, συμπεριλαμβανομένης της ΠαράλληληςΣτήριξης.

    n
  • n
n


n

Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση του αγώνα.

n

Να οργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΔ και στις κατά τόπους Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

n


n

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

n


Έγγραφο1

n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

n

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

n

]]>

Related Post

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(ΔΕΠ).ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ(ΔΕΠ).

n n n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε n ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n ΠαπαδοπούλουΦρόσω(2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργυρούπολη, 6/10/2023Αρ. Πρωτ.: 173 n Προς 

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 27/4/2023Αρ. Πρωτ.: 139 n