ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

n

n n n n n n n n
n

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

n

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

n

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

n
n

n

Αργ/ρούπολη, 28/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 130

n

Προς τα μέλη του Συλλόγου

n
n
n


n
n n n n n n n n
n
n


n

Με πρόσχημα την προστασία του περιαστικού πρασίνου, χωρίς διάλογο με τα σχολεία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε σχολεία του Δήμου.Να σταματήσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού!

n

Όχι κάμερες στα  σχολεία!

n


n

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

n


n

Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αποφάσισε εν κρυπτώ την προμήθεια και τοποθέτηση καμερών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, οι οποίες μάλιστα θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, για να προστατεύουν τις θερμικές κάμερες που με τη σειρά τους θα παρακολουθούν το περιαστικό (!) πράσινο του Οικογενειακού Πάρκου Αργυρούπολης και του Πάρκου Αφροδίτης…

n


n

Με μέσο ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τις δασικές πυρκαγιές (!), τέσσερα πάρκα και δύο σχολεία θα εποπτεύονται από θερμικές και οπτικές κάμερες σε 24ωρη βάση.

n


n

Τον ηλεκτρονικό «Πολύφημο» -που έρχεται, δήθεν, για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό- συμπληρώνουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης. Χρήματα πεταμένα (210.000,00 € !) σε αγορές καμερών και λογισμικών παρακολούθησης την ώρα που τα σχολεία μας χρειάζονται ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς φύλακες.

n

Με αυτή την πράξη η Δημοτική Αρχή, ανεξάρτητα από προθέσεις, ανοίγει τον δρόμο για πολύ επικίνδυνες πρακτικές παρακολούθησης και καταστολής της ελευθερίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Επωμίζεται τεράστια ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει μια πιθανή στοχοποίηση μαθητών, των γονέων τους, αλλά και των εκπαιδευτικών.

n

Περαιτέρω, η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου, πόσο μάλλον των μαθητών και των μαθητριών, επηρεάζεται, όταν γνωρίζουν ότι τους καταγράφει μια οποιαδήποτε τύπου κάμερα. Ο ψυχικός και συναισθηματικός κόσμος των μαθητών και των μαθητριών αλλάζει και μόνο στην ιδέα ότι παρακολουθούνται, όταν στο χώρο υπάρχουν τα μάτια «του Μεγάλου Αδελφού», οι κάμερες παρακολούθησης.

n

Το σχολείο είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών. Αυτή η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην αλληλεπίδραση των μαθητών και των μαθητριών με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Η ύπαρξη ακόμα και «άδειων κουτιών» κάμερας παρακολούθησης αποτελεί ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών ενός σχολείου οι οποίοι βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Παρέμβαση στην κουβέντα τους, στις παρέες τους και συνολικά στη συμπεριφορά τους. Είναι παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο να «διδάσκονται» τα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και εκφράζονται.

n


n

Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν για να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια, με ευθύνη του κράτους, σε όμορφους και άνετους χώρους και προαύλια. Θα έπρεπε να πρωτοστατήσει, για να γίνει ενδελεχής αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων, να διεκδικήσει από το κράτος μέτρα για την καθαριότητα στη διάρκεια της λειτουργίας τους και τη φύλαξη των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

n

Μετά το τέλος των μαθημάτων οι αύλειοι χώροι να αποδίδονται και πάλι στα παιδιά για ελεύθερες / δωρεάν δραστηριότητες αθλητισμού, για αθλοπαιδιές, να αποτελούν ζωντανές κυψέλες νεανικής δημιουργίας στον ελεύθερο χρόνο τους.

n

n

Όπως φαίνεται, όμως, για τη δημοτική αρχή, όπως και για το υπουργείο Παιδείας, η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον αποτελεί κόστος.

n


n

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: υπάρχουν τελικά χρήματα μόνο για κάμερες;

n

Η κάλυψη των επιτακτικών αναγκών είναι ζήτημα διεκδίκησης! Όμως σε αυτό τον αγώνα η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει άλλο μετερίζι!

n

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό συνολικά να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά μας, οι συνάδελφοί μας, οι γονείς θα πρέπει δήθεν να συμβιβαστούν, εννοείται «για το καλό τους», με την παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής.

n


n

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτό το αυταρχικό μέσο χειραγώγησης.

n


n

Να σταματήσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού!

n


n

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

n


n
    n
  • n

    Το Δ.Σ. του Θουκυδίδη υποστηρίζει το Σύλλογο Διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης σε κάθε νόμιμη ενέργειά του κατά της τοποθέτησης καμερών στο σχολείο.

    n
  • n
  • n

    Συντονιζόμαστε με την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, την Ένωση Γονέων και τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Αργυρούπολης και του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, για να αποτρέψουμε τις κάμερες στα σχολεία.

    n
  • n
n

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

n


n

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

n


n

Έγγραφο1

n

 

]]>

Related Post

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 12.30 μ.μ.ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 12.30 μ.μ.

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργ/ρούπολη, 7/6/2023Αρ. Πρωτ.: 151 n

Στηριζουμε την Κινητοποιηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπ. Παιδειας την Παρασκευη 27/1/2023 στις 14:30.Στηριζουμε την Κινητοποιηση του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στο Υπ. Παιδειας την Παρασκευη 27/1/2023 στις 14:30.

n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργυρούπολη, 24/1/2023Αρ.