Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" frontpage ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

n

n n n n n n n n
n

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

n

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

n

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com

n
n

Αργ/ρούπολη, 2/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 122

n

Προς τα μέλη του Συλλόγου

n
n
n

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

n

Ο   ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης», δηλώνουμε  καθαρά και αποφασισμένα ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που μετατρέπει το παιδοογκολογικό κέντρο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και « Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη –ΕΛΠΙΔΑ”» ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!
Η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα υγείας είναι πρώτα απ’ όλα υπόθεση δική μας.
Η πανδημία απέδειξε περίτρανα πως η πολιτική που θέλει την Υγεία εμπόρευμα αδιαφορεί πλήρως για την υγεία μας. Οι κυβερνήσεις εξασφαλίζουν κέρδη στους ομίλους που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας. Αυτόδείχνουν και οι αριθμοί που δημοσιοποιούνται κατά καιρούς. Ιδιαίτερα στην πανδημία τα κέρδη των εταιρει- ων στον τομέα της υγείας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των επιχειρηματιών. Αντίθετα, τα δημόσια νοσοκομεία και οιεργαζόμενοι σε αυτά στέναξαν στην προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν με τον Covid.
Όμως, και πριν από την πανδημία η κατάσταση ήταν εφιαλτική για κάθε ασθενή που πήγαινε στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας που συγκεντρώνονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η περίθαλψη παιδιών ήταν ήδη πολύ δύσκολη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τον έναν ή άλλοντρόπο άνοιξαν το δρόμο για την μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων ή τμημάτων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), επιτρέποντας σε επιχειρηματίες να γεμίζουν τις τσέπες τους με τον πόνο μας.
Όταν μια κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την περίθαλψη παιδιών, που αποτελούν το μέλλον μιας χώρας δείχνεικαθαρά το μίσος της απέναντι στον άνθρωπο, φαίνεται καθαρά η σαπίλα του συστήματος που ζούμε. Στο παιδίμε καρκίνο οι επιχειρηματίες της Υγείας βλέπουν έναν πελάτη.
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι διαγιγνώσκονται με καρκίνο 330 παιδιά έως 16 ετών. Το 2020 o ετήσιοςαριθμός νέων περιστατικών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών ήταν 16 ανά 100.000 άτομα και οι συχνότεροι τύποι παιδικών καρκίνων στην Ελλάδα είναι λευχαιμίες, καρκίνοι εγκεφάλου – κεντρικού νευρικού συστήματος,
τα μη-Hodgkin λεμφώματα, οι νεφρικοί όγκοι και το λέμφωμα Hodgkin (Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Καρκίνου). Ηεκδήλωση του παιδικού καρκίνου συσχετίζεται (ή αποδίδεται ευθέως) με συγκεκριμένους περιβαλλοντικούςπαράγοντες ή συνήθειες του τρόπου ζωής. Με την πολιτική που επιβαρύνει το περιβάλλον και μας εξαναγκάζει σε κακή ποιότητα ζωής, επενδύσεις σαν την παραπάνω λογίζονται ως πολύ κερδοφόρες.
Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών  καλούμε όλους- ες στις κινητοποιήσεις του υγειονομικού προσωπικού και των συλλόγων γονέων .

n

Όχι στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση του  Παιδοογκολογικού του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «H Αγία Σοφία».

n

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

n

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

n

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ     ΦΡΟΣΩ

n

Έγγραφο1

]]>

Related Post

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

n n n n n n n ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη n Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686) n Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com n n n Αργυρούπολη,