Ο καιρος
Who's Online
We have 20 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινιού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610                     
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Αργυρούπολη, 22- 11 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 50

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Δημόσια Διοίκηση, για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους θεμελιώνουν συνθήκες  τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!

Συγκεκριμένα:

Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι οι οργανικές τους θέσεις των οποίων καταργούνται, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο να «σωθεί» αποδεχόμενος και την  ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού ! ! !

Β) Η διαδικασία  της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι σε κάθε στιγμή στην διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!

Γ) Ξεκινάνε το πογκρόμ των απολύσεων  μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες (!)  από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και  Διοικητικών Γραμματέων.

Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για την ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κυριολεκτικά νεκρανασταίνονται στη νέα εγκύκλιο (Φ277/14476/Δ2 ,19/11/12) ως κριτήρια διαθεσιμότητας ή απόλυσης τα γνωστά ….. «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»!!!, ήτοι

 • Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.
 • Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας.
 • Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση.
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες.

 

Με δυο λόγια, ό, τι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του. Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Αυτή είναι η αρχή, είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικό για απόλυση-αν τους το επιτρέψουμε! Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο , αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαίκά δικαιώματα. 

Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο -ταξικό, αντιλαϊκό, πιο  στενά  δεμένο με τους μηχανισμούς της Ε.Ε, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το μήνυμα είναι σαφές: ή υπάκουος και οσφυοκάμπτης, ή χωρίς δουλειά.

Να οργανώσει την πάλη του ώστε να αποσυρθεί τώρα η τρομοκρατική εγκύκλιος.

Να μη περάσει καμιά απόλυση.  Αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και σ΄ όλες τις απολύσεις.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                            syllogos                                             Η Γραμματέας

                                       Κυριακή Καμαρινού                                                                                                                          Χριστίνα Αγγελονίδη

 

ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρος δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο. Παίρνουμε αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας, για αγώνες με αποτέλεσμα, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφασίζουμε από τα κάτω και μετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Η΄ εμείς ή τα μονοπώλια !

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Last Updated (Tuesday, 27 November 2012 18:44)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Ντάκουλας

ntakoulasΈφυγε  πρόωρα από τη ζωή και επέστρεψε  στη γη που τον γέννησε, στη γη που  αγάπησε και  τον αγάπησε, τα ΜΕΛΙΑΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ο φίλος μας, ο συνάδελφός μας, ο αγωνιστής δάσκαλος, το στέλεχος της ΠΑΣΚ ΔΗ.ΣΥ. και του συνδικαλιστικού κινήματος, Γιάννης Ντάκουλας.

Έφυγε παλεύοντας, όπως και σε όλη τη ζωή του. Ως γνήσιος Ηπειρώτης δεν κιότεψε εκλιπαρώντας το χάρο για λίγη ζωή ακόμη.

Ανθρωπιστής και πολίτης ενεργός, μπολιασμένος με τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έχοντας ενστερνιστεί προοδευτικές κοινωνικές ιδέες, ξεχώριζε για το ατομικό του ήθος.

Ο Γιάννης υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ήθος, αφοσίωση, ευγένεια, την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα, από όλες τις θέσεις που τάχθηκε. Η ανιδιοτέλεια που τον διέκρινε και  η μαχητικότητά του, έκανε την πορεία του να σημαδευτεί  από μία μόνο λέξη: την ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Πίστευε στην ανάγκη ενός δημοκρατικού, σύγχρονου, καινοτόμου, δημόσιου σχολείου και  πάλεψε γι’ αυτό  σε όλη τη διαδρομή του, ως δάσκαλος της τάξης, ως συνδικαλιστής και τα τελευταία χρόνια ως  στέλεχος των ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ στα σχολεία και υπεύθυνος  Αγωγής Υγείας  της Δ΄ Δ/νσης ΠΕ Αθήνας.

Ευγενικός, ευαίσθητος , δυναμικός , ευθύς και ειλικρινής, ο Γιάννης, έδινε με πάθος τη μάχη για τα συλλογικά δικαιώματα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων . Δεν έλλειψε ούτε στιγμή, και μέχρι το τέλος του , από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ιδέες του και την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η απουσία του θα είναι αισθητή τόσο στην οικογένεια του, όσο και στους φίλους και συνεργάτες του. Η αναλυτική του σκέψη και ο ορθολογισμός του, ο συνυπάρχων με ένα βαθύτατο συναισθηματισμό, θα αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου μας καθώς επίσης και τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένειά του.

Γιάννη, πάντα θα είσαι δίπλα μας, στις σκέψεις μας, στους αγώνες μας και στις καρδιές μας...

Φίλε Γιάννη!! Καλό ταξίδι …

Αντί στεφάνου, ύστερα από επιθυμία της οικογένειας του συναδέλφου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο κατάθεσε χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας μαθητή του 7ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υπήρξε θύμα τροχαίου.

Αριθμός λογαριασμού: 89741424-1 , ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΙΒΑΝ :  GR 5509631850000000897414241,Τηλ. Σχολείου : 2551023143

Αργυρούπολη, 9/11/2012

Last Updated (Friday, 23 November 2012 07:23)

 

Πραγματικό σφαγείο για τους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην δημόσια διοίκηση. Το λεγόμενο σχήμα της κινητικότητας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταφορές του προσωπικού, πέραν του ότι επιχειρεί μια ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα μέσω του εξαναγκασμού και με την απειλή της ανεργίας, στην πραγματικότητα υποκρύπτει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας ή εργάζονταν με σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Το «ταμπού» των απολύσεων που ζήταγε η τρόικα να σπάσει, σπάει και μάλιστα δραστικά και σε μεγάλη έκταση. Η μονιμότητα καταργείται μέσω της μαζικής κατάργησης οργανικών θέσεων και η διαθεσιμότητα αποτελεί το φύλλο συκής πίσω από το οποίο κρύβεται το χαρτί της απόλυσης. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα παρά το γεγονός ότι η μνημονιακή υποχρέωση αναφέρει μόνο 25.000 υπαλλήλους. Όσοι από αυτούς δεν μεταταχθούν ή δεν μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι θα απολυθούν με την λήξη της διαθεσιμότητας που διαρκεί ένα χρόνο

Ταυτόχρονα, αλλάζει άρδην το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο,  το οποίο πλέον θα αποτελεί μια ανεξέλεγκτα αιωρούμενη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων. Εισάγεται σε μαζική βάση το μέτρο της αργίας και το εργασιακό περιβάλλον λαμβάνει μεσαιωνικό χαρακτήρα. Το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά καταργείται, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές διώξεις ενώ ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό έλεγχο και με την απειλή της αργίας για την ζωή που διάγει και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει ακόμη κι εκτός εργασίας. Συγκεκριμένα θα τίθεται σε αργία ο υπάλληλος που επιθυμεί ένα διαφορετικό Σύνταγμα από το σημερινό ή έχει άλλη γνώμη για το πολίτευμα και την έννοια της Πατρίδας όπως κι εκείνος που διώκεται πειθαρχικά με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο για τις μετατάξεις και μεταφορές, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αργία καθώς και την κατάργηση οργανικών θέσεων Προβλέπει:

 

 

Α. ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

 1. Επιτρέπονται οι μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δημοσίου.
 2. Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου επιτρέπεται η μεταφορά υπαλλήλων: α) Λόγω μεταβολής αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών β) για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γ) εφόσον μετά από αξιολόγηση προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο ΝΠΙΔ υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
 3. Οι ΙΔΑΧ μπορούν να μεταφέρονται και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
 4. Μετά την πράξη μεταφοράς ή μετάταξης του υπαλλήλου μπορεί να καταργείται η οργανική θέση που αυτός κατείχε στον προηγούμενο φορέα που εργαζόταν.

 

 

 

 

 

ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ:

α) Ο μόνιμος υπάλληλος που δεν θα εμφανιστεί στη θέση που μετατάχθηκε θεωρείται ότι διαπράττει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται τουλάχιστον με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ.

β) Αυτός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και δεν εμφανίζεται στη θέση που μετατάχθηκε η μεταφέρθηκε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

γ) Ο ΙΔΑΧ που δεν εμφανίζεται στη νέα του θέση ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

 

 

 

Β. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 1. Οι μόνιμοι υπάλληλοι σε όλο το δημόσιο που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
 2. Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα: α) Μετατάσσονται εκουσίως (με τη θέλησή τους). β) Μετατάσσονται ή μεταφέρονται υποχρεωτικώς. γ) Τοποθετούνται προσωρινά σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου για κάλυψη προσωρινών αναγκών. δ) Υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης.
 3. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και ο υπάλληλος παίρνει το 75% του βασικού του μισθού.
 4. Οι μονιμοι και οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα  εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ μόλις λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας.

 

 

Γ. ΑΡΓΙΑ

 1. Τίθενται σε αργία όσοι υπάλληλοι:

α) Έχουν καταδικαστεί σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση και όσοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε προσωρινή κράτηση ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

 

β) Οι υπάλληλοι για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής.

 

γ) Για πειθαρχικά παραπτώματα όπως:

 

 • Άρνηση αναγνώρισης συντάγματος και έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και στο Πολίτευμα.
 • Παράβαση καθήκοντος
 • Αποκόμιση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος υπέρ του ιδίου ή όπερ τρίτου κατά την άσκηση των καθηκόντων ή εξ αφορμής αυτών.
 • Αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας
 • Σοβαρή απείθεια
 • Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων
 • Χρησιμοποίηση ιδιότητας ή πληροφοριών λόγω της ιδιότητας προς όφελος του ιδίου ή τρίτων.
 • Άρνηση συνεργασίας με τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις υπηρεσίες Ελέγχου στο Δημόσιο.
 • Φθορά από ασυνήθιστη χρήση ή εγκατάλειψη ή παράνομη χρήση πράγματος που ανήκει στην υπηρεσία.
 • Παράλειψη από τα πειθαρχικά όργανα δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικών παραπτωμάτων
 • Μη τήρηση του ωραρίου
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες, αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση του πολίτη, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων, άρνηση συνεργασίας με τα ΚΕΠ, μη ανάρτηση ή πλημμελής ανάρτηση αποφάσεων στο διαδίκτυο, μη εφαρμογή απλουστευτικών διαδικασιών και αντιγραφειοκρατικών διατάξεων.

 

δ) Η αργία λήγει αν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία

 

ε) Ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία λαμβάνει κατά τη διάρκεια αυτής το 75% των νόμιμων αποδοχών του.

 

στ) Εννοείται πως όσοι καταδικαστούν τελεσίδικα σε οριστική παύση ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

 

Δ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

 

1. Από την έναρξη της ισχύος ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ καταργούνται οι οργανικές θέσεις:

 

α) Χάνουν τις οργανικές τους θέσεις (οι οποίες καταργούνται) και βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι  δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτές οι οργανικές θέσεις θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που τις κατέχουν θα βγουν σε διαθεσιμότητα εφόσον: ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: α) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και β) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των παραπάνω κλάδων και ειδικοτήτων (Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων) που υπηρετούν στον οικείο φορέα.

 

β) Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

2. Με την δημοσίευση του νόμου οι Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων οφείλουν μέσα σε διάστημα 3 ημερών να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κατάλογο με τους υπαλλήλους που: α) τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης, β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Σε διάστημα δέκα ημερών οφείλουν να στείλουν στο Υπουργείο α) τον αριθμό των οργανικών θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων με τα οποία υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα β) τις πράξεις με τις οποίες τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, Η μη αποστολή των στοιχείων αυτών εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:00)

 

Σ Χ Ε Δ Ι Ο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.

Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και άλλων φορέων του Δημοσίου Τομέα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις:

α. Των άρθρων 7 παράγραφοι 3 και 4  και 19 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

β. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98).

 1. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 1. Την υπ. αριθμ. ………………….. γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας,

με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποφασίζουμε :

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:11)

Read more...

 


Last Updated (Friday, 23 November 2012 07:28)

 
More Articles...