Ο καιρος
Who's Online
We have 54 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 8/02/2022

Αρ. Πρωτ.:19

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO!

Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες!

Το Δ.Σ. της Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» , καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσε η εργοδοσία και η κυβέρνηση τη Δευτέρα απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO.

ΜΑΤ, ΟΥΚ, Λιμενικό Σώμα και ότι άλλο μηχανισμό μπορεί να φανταστεί κανείς επιστρατεύτηκε  για να κάμψει την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, είναι ικανό και ταχύτατο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της COSCO. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργατών στο λιμάνι.

Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής των αγώνων - απεργιών.

Nα ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Ο αγώνας των εργατών της COSCO είναι αγώνας όλων μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 8/02/2022

Αρ. Πρωτ.:18

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Δελτίο Τύπου

από  την  παράσταση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « O Θουκιδίδης»  στην Διευθύντρια Π.Ε. Δ’ Αθήνας κα. Μεïντάση

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου  του 2022, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Ο Θουκιδίδης» αποτελούμενο από 6 μέλη συναντήθηκε με την διευθύντρια Εκπαίδευσης κα. Μεïντάση και τον Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ, ύστερα από προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να  εκθέσουμε τα παρακάτω θέματα:

 1. Κενά εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις  αναπληρωτών/τριών  3μηνης διάρκειας – αναπληρώσεις απουσιών.

 2. Τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, (Εικαστικών- Θεατρολόγων)

 3. Αναπληρωτέ/τριες της Ειδικής Αγωγής – τοποθέτηση εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης .

 4. Πρωτόκολλα πανδημίας - παροχή selftest- rapidκαι  μοριακών με ευθύνη του ΕΟΔΥ

 5. Καθαριότητα- Απολύμανση σχολικών μονάδων και δωρεάν παροχή μασκών βαρέου τύπου για όλους.

 6. Σχολικοί Νοσηλευτές/τριες   και Ειδικό Προσωπικό

 7. Άδεια ευπαθών ομάδων/ Άδεια ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς

 8. Καθυστέρηση απόδοσης Μ.Κ. αναπληρωτών

 9. Ζητήματα καταγγελιών σε διευθυντές/διευθύντριες  κι  εκπαιδευτικούς

 10. Θέματα που προέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα με την κακοκαιρία Ελπίδα

 11. Καταγραφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων

 12. Σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία

 13. Νέες σχολικές υποδομές  Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της περιοχής μας

 14. Νέα όρια Νηπιαγωγείων

 15. Εφαρμογή Εθνικών εξετάσεων αποφοίτων Δημοτικών και Γυμνασίων (τύπου PIZA)

 16. Έγκαιρη απόδοση των συντάξεων στους /στις  ενδιαφερόμενους /ενδιαφερόμενες εκπαιδευτικούς


Αιχμή δόρατος των αιτημάτων μας στάθηκε το πρόβλημα των πάγιων κενών σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στα σχολεία. Η Διεύθυνση μας  ενημέρωσε ότι από την αρχή της χρονιάς τοποθετήθηκαν 1300 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων στην περιοχή της Δ’, ενώ δεν αναμένεται 3η φάση τοποθετήσεων. Τα μακροχρόνια κενά είναι 3 θεατρολόγοι , 3 εικαστικοί και 3 γυμναστές, ενώ έχουν προσληφθεί για αναπλήρωση κενών λόγωCOVID:  12 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70, 22 εκπαιδευτικοί ΠΕ 08, 20 νοσηλευτές και 10 ΕΚΠ. Βασικό πρόβλημα που θίξαμε ήταν αυτό της κάλυψης των κενών λόγω των απουσιών εκπαιδευτικών που ασθενούν, είτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από Τμήματα Ένταξης, είτε με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στις τάξεις, είτε τέλος με υπερβάσεις ωραρίων των εκπαιδευτικών. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι το Υπουργείο τόσο με τις ελλιπείς τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, όσο και με την απουσία ουσιαστικών μέτρων αναπληρώσεις των νοσούντων εκπαιδευτικών επιλέγει μάλλον να τιμωρήσει παρά να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους μαθητές που πλήχτηκαν ανεπανόρθωτα από την τηλεκπαίδευση. Η Διεύθυνση μας διευκρίνισε ότι στην τελευταία εγκύκλιο γίνεται σύσταση να μην μοιράζονται τα παιδιά, αλλά τελικά την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου την φέρει με τις αποφάσεις του  ο Σύλλογος Διδασκόντων,  ο οποίος μπορεί να αποφασίσει να μοιράζονται τα παιδιά όπως γίνεται ήδη σε αρκετά σχολεία της Δ’ χωρίς προβλήματα.

Εμείς εμμένουμε ότι όσο η Κυβέρνηση δεν διορίζει μόνιμους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις πάγιες ανάγκες των σχολείων , όσο διαχειρίζεται στην πανδημία τις επιπλέον ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, όσο έμμεσα προωθεί τις αναπληρώσεις των απουσιών των εκπαιδευτικών με συναδέλφους Παράλληλης Στήριξης, τόσο βαθύτερα πλήττει την ποιότητα και την υπόσταση του δημόσιου σχολείου.Παραμένουμε αμετακίνητοι από τις θέσεις μας:

Σταθεροί και μόνιμοι διορισμοί σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των σχολειών μας.

Κάλυψη όλων των κενών από συναδέλφους ειδικοτήτων, (Εικαστικούς, Θεατρολόγους κτλ)

Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για κάθε μαθητή που τον χρειάζεται.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα απαράδεκτα κι ελλιπέστατα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας με τα πληθωρικά τμήματα και το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 σε ισχύ. Επισημάναμε ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαντλείται στις μάσκες και τον αερισμό των τάξεων, τη στιγμή που δεν εξασφαλίζεται  η αναγκαία διαδικασία για άμεσα δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ, (self, rapid, μοριακά) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ.Αυτό βρίσκεται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης των μέτρων για την  αντιμετώπιση της πανδημίας συζητήθηκε  η παροχή δωρεάν, ενισχυμένων μασκών στα σχολεία, λόγω του αυξημένου κόστους και της επιβάρυνσης που υφίστανται οι  εργαζόμενοι/ εργαζόμενες  δυόμισι χρόνια τώρα.Η Διεύθυνση δήλωσε ότι υπάρχει πλεόνασμα απλών μασκών που μπορεί  να μοιραστεί στα σχολεία με αίτημά τους, χωρίς όμως να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μας. Τέλος, καταθέσαμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσπιστία μας για τη σοβαρή στροφή των πρωτοκόλλων προστασίας που μετατρέπονται σε πρωτόκολλα διάδοσης,  με την κατάργηση της καραντίνας για τους/τις νοσούντες από 10 σε 5 ημέρες.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η καθαριότητα/απολύμανση των σχολικών μονάδων λόγω μη μόνιμων προσλήψεων από τους δήμους ατόμων με πλήρες ωράριο, ικανών να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων. Αναδείξαμε τον πρωτεύοντα ρόλο των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες για να καλύψουν το ωράριό τους συχνά έρχονται μετά τις 10 στα σχολεία, έχοντας στις πλάτες τους και την απολύμανση των χώρων. Ως Κλάδος ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θεωρούμε τιμωρητικά τα μέτρα που αφορούν τις καταβολές, τις συνθήκες εργασίας  και  ασφάλισή τους. Για εμάς αποτελούν δομικό κύτταρο του σχολικού οργανισμού κι απαιτούμε έτσι να αντιμετωπίζονται.

Επίσης συζητήθηκε η αξία των  Σχολικών Νοσηλευτών και του Ειδικού Προσωπικού στα σχολεία και ο καταλυτικός ρόλος που αυτοί θα μπορούσαν να παίξουν την εποχή της πανδημίας, αν τοποθετούνται έγκαιρα και βάσει κεντρικού κρατικού προγραμματισμού . Επισημάνθηκε από πλευράς της Διεύθυνσης ότι δεν έχει γίνει πρόσφατα καμία πρόσληψη στην Δ’ Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με τον ισχυρισμό ότι οι νοσηλευτές έχουν τοποθετηθεί σε δομές υγείας.

Σχετικά με το θέμα των αδειών ειπώθηκε ότι για τον επανακαθορισμό των ευπαθών ομάδων και της χορήγησης των αδειών ειδικού σκοπού των εκπαιδευτικών δεν υπάρχει καμία μέριμνα ή νεότερη ενημέρωση.

Την καθυστέρηση απόδοσης των Μ.Κ. στους αναπληρωτές/αναπληρώτριες  η Διεύθυνση απέδωσε στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού, δεδομένου ότι ένας μεγάλος όγκος δουλειάς καλείται να καλυφθεί από δύο μόνο εργαζόμενους/εργαζόμενες . Παρόλα αυτά,  πήραμε διαβεβαιώσεις ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες να τελεσφορήσει.

Εξίσου μείζον θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν εν μέσω κακοκαιρίας και οι συχνές οχλήσεις από γονείς στην Διεύθυνση για παροχή τηλεκπαίδευσης  την εβδομάδα που τα σχολεία ήταν κλειστά με απόφαση της Περιφέρειας και των Δήμων. Η απάντηση της Διεύθυνσης ήταν ότι τα σχολεία ήταν κλειστά για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι όλα λειτούργησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΥΠΕΘ.

Για τις καταγγελίες ιδιωτών σε σχολικές μονάδες για ποικίλα θέματα, που έχουν φέρει σε αδιέξοδο διευθυντές κι εκπαιδευτικούς, η Διεύθυνση τοποθετήθηκε ότι αδυνατεί να πάρει κάποια ευθύνη ή να καλύψει νομικά ή διοικητικά τους εμπλεκόμενους. Στη συζήτηση εντοπίστηκε το παράδοξο του νομικού κενού που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους/ τις εργαζόμενες  εκπαιδευτικούς  μέσα στον χώρο του σχολείου σαν κανονικούς πολίτες  κι όχι σαν ρόλο που ενεργεί σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του θεσμού που υπηρετεί. Έτσι, ενώ η ίδια η Περιφέρεια δεν νομιμοποιείται να παρέχει καμία υπηρεσιακή ή νομική κάλυψη στους/τις εκπαιδευτικούς, αυτοί καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά με ιδία μέσα, απολογούμενοι για τα αυτονόητα  της λειτουργίας του σχολείου τους. Καλούμε το Υπουργείο και τη ΔΟΕ να τοποθετηθούν σχετικά με το θέμα και η Ομοσπονδία να στηρίξει νομικά τους συναδέλφους και τα σχολεία.

Η ψευδής επικοινωνιακή εικόνα του ΥΠΑΙΘ περί κανονικότητας αυτοαναιρείται, καθώς από ότι αποδεικνύεται μοναδική έγνοια του είναι η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων, της τηλεκπαίδευσης  και της αξιολόγησης, ακόμα και σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στη συζήτηση τονίσαμε ιδιαίτερα ότι δεν συναινούμε στη σκόπιμη προσπάθεια γενίκευσης της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης από πλευράς του ΥΠΑΙΘ, με αφορμή την κακοκαιρία. Η εκπαιδευτική τάξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταφερθεί στον ιδιωτικό χώρο του κάθε εκπαιδευτικού ή του κάθε μαθητή. Ο ρόλος της Κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Η απάντηση της Διεύθυνσης ήταν ότι από την στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά, είναι κλειστά για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το επόμενο θέμα ήταν η καταγραφή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων. Εντοπίσαμε ότι αυτός ζητήθηκε μέσα σε εκβιαστικά χρονικά πλαίσια, εν μέσω πανδημίας κι ενώ οι διευθυντές/διευθύντριες  σχολικών μονάδων ή οι Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων καθημερινά επωμίζονται μεγάλο φόρτο δουλειάς δηλώντας κρούσματα και ιχνηλατήσεις. Η έλλειψη τεχνικών γνώσεων για την καταγραφή του, η απουσία εκπαιδευτικών πληροφορικής στα νηπιαγωγεία, οι αυξημένες αρμοδιότητες των Προϊσταμένων δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος. Ζητήσαμε να δοθεί χρόνος παράτασης και να τοποθετηθεί κατάλληλο υποστηρικτικό προσωπικό

Παράλληλα επικαιροποιήσαμε το πάγιο αίτημα του Κλάδου για επάνδρωση των σχολείων με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σχετικά με το θέμα της σχολικής στέγης υπενθυμίσαμε το πάγιο αίτημά μας για εκσυγχρονισμό της, καθώς στην Δ΄ Διεύθυνση υπάρχει τεράστιο ζήτημα και υπερπλήρη συχνά τμήματα προνηπίων/νηπίων καλούνται να στεγαστούν ακόμα και σε ακατάλληλα  κοντέινερ.  Ζητήσαμε άμεσα το χτίσιμο σχολείων σύγχρονων προδιαγραφών και όχι να φυτεύονται κακέκτυπα αιθουσών στα υπάρχοντα προαύλια, χωρίς να πληρούν βασικές προϋποθέσεις. Ενθαρρυντικό γεγονός για την περιοχή μας είναι η ίδρυση δύο νέων νηπιαγωγείων στον Άλιμο, κάτω και από τη δική μας πίεση όλα αυτά τα χρόνια (6ου και 12ου).

Για τα όρια των Νηπιαγωγείων και την ισομερή κατανομή των μαθητών/μαθητριών  που θέσαμε, έγινε πρόταση από την Διεύθυνση να γίνει συζήτηση με τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς κατά περιοχές, ώστε να συμφωνήσουν σε ένα πλάνο ορίων που η Διεύθυνση διατίθεται να υπογράψει.

Ταυτόχρονα, θέσαμε το ζήτημα διεξαγωγής Εθνικών Εξετάσεων των μαθητών της Στ΄ τάξης και της Γ΄ γυμνασίου, τύπου PIZA. Θεωρούμε ότι αυτές οι εξετάσεις συντελούν στην κατηγοριοποίηση και τον διαχωρισμό σχολείων και μαθητών/μαθητριών. Θεωρούμε ακόμη ότι δεν προάγουν το επίπεδο και την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης. Αντίθετα, θα εντείνουν τον ανταγωνισμό , την μονομέρεια των γνώσεων και την ημιμάθεια. Δεν συναινούμε στην διεξαγωγή τους.

Τέλος σχετικά με την έγκαιρη απόδοση των συντάξεων στους συναδέλφους, η Διεύθυνση φάνηκε αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, δεδομένου ότι για πρώτη χρονιά κατατέθηκαν τόσο νωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Συνάδελφοι/σσες,

Για άλλη μια φορά πέρα από τα ευχολόγια, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα αιτήματα του σωματείου. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ατομική ευθύνη και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Δεν αρκούμαστε στα λίγα. Περισσότερο από ποτέ είναι τώρα επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας με κοινό μέτωπο με μαθητές/ μαθήτριες και γονείς και να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Μένουμε κοντά στο σωματείο μας. Ενημερώνουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε κι ενημερωνόμαστε ανελλιπώς για τις δράσεις του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 7/02/2022

Αρ. Πρωτ.:15

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ «Ο θΟΥΚΥΔΊΔΗς» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μην περάσει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

Η δήθεν ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, που συγκροτήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει  επί Ν.Δ., με πόρισμα που ανακοινώθηκε πρόοσφατα  έχει σκοπό να εφαρμόσει μνημονιακή δέσμευση για εξορθολογισμό των ΒΑΕ, προωθώντας περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα των σχολικών καθαριστριών.  Οι σχολικές καθαρίστριες είναι αυτές που εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας με 10μηνες συμβάσεις με πολλές από αυτές να έχουν βρεθεί ξαφνικά χωρίς δουλειά και άλλες να εργάζονται με λιγότερες ώρες με μειωμένους μισθούς.

Είναι οι εργαζόμενες πού τα δύο χρόνια και πλέον της πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση του δωρεάν self test. Εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους με μεγάλη συρροή κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας δυνατά απολυμαντικά που καταστρέφουν την υγεία τους.

Σε αυτές τις συνθήκες αντί οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να τους χορηγούνται τα ΜΑΠ η κυβέρνηση τους ετοιμάζει νέα αρνητική έκπληξη.  Το πόρισμα της επιτροπής προβλέπει την περικοπή του επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα. Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση η περικοπή είναι απαράδεκτη. Διεκδικούμε:    Καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος.       Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 2:00 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο. (Πανεπιστημίου απέναντι από τα προπύλαια.)


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 7/02/2022

Αρ. Πρωτ.:17

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μαςΨήφισμα για τη δίωξη συναδέλφου για μη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση

Το Δ.Σ.  του ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης», ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα), που διδάσκει.

Είμαστε αντίθετοι με την εξοντωτική ποινή ενάντια στον συνάδελφο, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι υγειονομικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνθήκες που βιώνουμε ως εργαζόμενοι έχουν οξυνθεί. Η δίωξη του συναδέλφου για «μη παροχή τηλεκπαίδευσης» και μάλιστα σε μάθημα εργαστηριακό, το οποίο από τη φύση του πρέπει να διδάσκεται δια ζώσης, και έχει νόημα μόνο με τη φυσική συμμετοχή και εμπλοκή των ίδιων των μαθητών, είναι άδικη και εκδικητική.

Η περικοπή των μισθών του συναδέλφου γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α' Πειθαρχικό Συμβούλιο Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.

Απαιτούμε την άμεσα ανάκληση της ποινής του συναδέλφου!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 7/02/2022

Αρ. Πρωτ.:16

Προς :

Τους/Τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», καλεί στην Παράσταση Διαμαρτυρίας του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στις 17 Φεβρουαρίου 2022 στο Υπ. Παιδείας στις 14.30. Για να διευκολύνει τις/ τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να συμμετέχουν, κηρύσσει από 1 - 4 ώρες στάση εργασίας στο ωράριο καθενός/καθεμιάς  μεταξύ 12.35 – 4 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με βάση τη θέση του Σωματείου μας για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, θεωρεί ότι η καλλιτεχνική παιδεία παίζει αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Στη βάση αυτή υιοθετεί το κάλεσμα του ΠΕΣΥΘ και τα αιτήματα που προβάλει στη φάση αυτή και καλεί στην Κινητοποίηση.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κάλεσμα του ΠΕΣΥΘ για την κινητοποίηση: «Παράσταση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ στο Υπουργείο Παιδείας, Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 14:30Άμεση κάλυψη όλων των κενών – Επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής

Η αυλαία έπεσε. Οι φάσεις προσλήψεων που έγιναν άφησαν πίσω τους εκατοντάδες κενά, διαμορφώνοντας αδιανόητες συνθήκες στην ήδη δυστοπική εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι και καθιστώντας πολλούς συναδέλφους μας άνεργους. Γιατί για κάποιους μπορεί η σχολική χρονιά να προχωρά, όμως για κάποιους δεν άρχισε καν.

Το υπουργείο, για άλλη μια φορά, έκρυψε κάτω από το χαλί τις ελλείψεις και πανηγύρισε την ομαλή και κανονική λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον προκλητικό, σε μια χρονική περίοδο που η πανδημία καλπάζει, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας εκτός από τις μάσκες που χρεωνόμαστε οι ίδιοι, οικογένειες και εκπαιδευτικοί, σε μια περίοδο που πρωτοστατούν οι απειλές και ο εκφοβισμός, σε μια περίοδο που οι μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών όλων των βαθμίδων έχουν πολλαπλασιαστεί, το ΥΠΑΙΘ να μειώνει κατά 20%  τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και να συγχωνεύει τμήματα, πολλές φορές σε σχολεία με ακατάλληλες κτηριακές υποδομές και μικροσκοπικές αίθουσες.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν 200 θεατρολόγοι συνάδελφοί μας που εργάζονταν επί σειρά ετών στην εκπαίδευση αντιμετωπίζουν το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας μετά και τις προσλήψεις του Ιανουαρίου. Όλα αυτά σε συνθήκες ακρίβειας και ανατιμήσεων, που κάνουν δύσκολη την επιβίωση και για όλους τους εργαζόμενους.

Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα της ανεργίας των συναδέλφων, είναι κυρίως η απαξίωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και μαθητριών μας, που, γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πια.Η Θεατρική Αγωγή, όπως και τα Εικαστικά και η Μουσική, ως μέσο δημιουργικής έκφρασης και ευαισθητοποίησης, επιδρά πολλαπλά στην απελευθέρωση της φαντασίας του μαθητή και στην ψυχική ενδυνάμωση, αλλά και ως εργαλείο μάθησης, μέσα από τον πειραματισμό και την έρευνα, έχει συμβολή στο παιδαγωγικό έργο του σχολείου.

Το ξήλωμα της Αισθητικής Αγωγής και της αισθητικής καλλιέργειας που μπορεί να δώσει στον μελλοντικό άνθρωπο όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα κριτικά, ενώ ταυτόχρονα να υπερασπίζεται το δικαίωμά του σε μια ποιοτική και αρμονική ζωή, μπαλώθηκε από «εργαστήρια δεξιοτήτων», που ουδεμία σχέση έχουν με τα μαθήματα Τέχνης και Πολιτισμού, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μάς ρωτούν με απορία και απογοήτευση γιατί από την Δ᾽ δημοτικού και έπειτα δεν θα ξαναδιδαχθούν Θεατρική Αγωγή!

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Συγκεντρωνόμαστε όλες και όλοι στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 14:30, για να διεκδικήσουμε:

Την κάλυψη όλων των κενών Θεατρικής Αγωγής από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και την κάλυψη όλων των κενών, στα σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε κάθε κλάδο και ειδικότητα.

Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και αγαπά – Όχι στις αναθέσεις των μαθημάτων ειδικοτήτων. Ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα των μαθητών και μαθητριών – Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ Δημοτικού, διάχυσή του στο Γυμνάσιο ως τρίτο πυλώνα της Αισθητικής Αγωγής και επαναφορά του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο.

Απόδοση όλων των πραγματικών οργανικών κενών στον κλάδο μας – Σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων – Μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ζητούμε την ίδια μέρα και ώρα της συγκέντρωσης συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Καλούμε:

τα Σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.),την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής,την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων,την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.),το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.),την Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,τον Σύλλογο Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ.

σε συμμετοχή, στήριξη και συμπόρευση στον δίκαιο αγώνα μας. Παρακαλούμε τα Σωματεία να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 
More Articles...
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara