Ο καιρος
Who's Online
We have 14 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Αποφάσεις Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 180

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων για το τι ισχύει και τι κάνουμε, ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
1. Ισχύει η Απεργία – Αποχή που έχουν κηρύξει αρχές του 2021 ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ από τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας (ν. 4692/20 και Υ.Α. 140/21 για την εσωτερική
και εξωτερική αυτοαξιολόγηση σχολείου) και συμμετείχε ο Κλάδος με ποσοστό σχεδόν 98%.
Θυμίζουμε ότι όλα τα σχολεία του Συλλόγου μας  αποφάσισαν με πρακτικό Απεργία – Αποχή. Άρα καμία συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων δεν κάνουμε για προγραμματισμό με βάση τον ν. 4692/20 και την Υ.Α. 140/21.
2.   Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας: α. καλεί να μην προχωρήσετε σε ψήφιση και ανάρτηση Κανονισμού Λειτουργίας, άλλωστε η ΥΑ δίνει περιθώριο ως τέλος του 2021 β. καλεί το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει τελική θέση που να καλύπτει τους Συλλόγους Διδασκόντων για το θέμα. Θυμίζουμε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας αποτελεί δείκτη αξιολόγησης.
3.   Για όσα προβλέπει ο νέος νόμος 4823/21 Κεραμέως, που ψηφίστηκε κατακαλόκαιρο, για την αυτονομία σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση, ο Σύλλογός μας  έχει τοποθετηθεί . Ζητάμε από τα ΔΣ ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ να κηρύξουν τώρα Απεργία – Αποχή από την ατομική αξιολόγηση και πλευρές της αυτονομίας και των εργαστηρίων δεξιοτήτων που συνδέονται με αυτήν. Ως τότε δεν προχωράμε σε καμία διαδικασία, άλλωστε δεν έχουν βγει εφαρμοστικές διατάξεις που να το επιβάλουν αυτή τη στιγμή.
4.   Για τα εργαστήρια δεξιοτήτων, που μπήκαν πλέον ως μάθημα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, κι αποτελούν κομμάτι ενός γιγαντιαίου προγράμματος ΕΕ, καλούμε όλους-ες να διδάξουν
και μέσα από αυτά την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, να αρνηθούν πιέσεις για διαφορετικό περιεχόμενο. Όσον αφορά πλευρές που σχετίζονται με την αξιολόγηση (αναρτήσεις, portofolio μαθητών κλπ.) καλούμε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ να τις εντάξουν στην Απεργία–Αποχή, ώστε να μην τις εφαρμόσουμε.
5.   Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία του σχολείου.
6.   Μέσα στους Συλλόγους Διδασκόντων απαιτούμε να παίρνονται οι αποφάσεις συλλογικά και να ακυρώσουμε στην πράξη «εξουσίες» που δίνει ο νέος νόμος 4823/21 στις/ους διευθύντριες/ές, για να τις/τους κάνει δούρειο ίππο ώστε να εφαρμόσει η κυβέρνηση την αντιεκπαιδευτική της πολιτική.
7.   Ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει σε ΓΣ στις 21/9 για περαιτέρω ενημέρωση και συλλογική δράση. Θα κάνει νέες συσκέψεις και δράσεις με Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων για τις εξελίξεις στην
εκπαίδευση και θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ που θα γίνει 18 ή 19 Σεπτέμβρη στην Αθήνα για συντονισμό της δράσης.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ,ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 179

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ,15/9 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!


Συναδέλφισσες-οι,
Η κατάσταση στα σχολεία με το άνοιγμα (κενά, υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις αναπληρωτών, καθαριότητα, κτηριακά, πρωτόκολλα covid κλπ), είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.

Τα μεγάλα κενά στην Ειδική Αγωγή και κύρια στην παράλληλη στήριξη και στα ΤΕ, οι μετακινήσεις λόγω της διαδικασίας υπηρεσιακών μεταβολών που ακολουθήθηκε,το σοβαρότατο έλλειμμα στην  καθαριότητα, δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Απαιτούμε τώρα κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς και καθαριότητα για το άνοιγμα των σχολείων! Τα πρωτόκολλα covid καθιστούν τα σχολεία εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.Να τα πάρουν πίσω! Μέτρα τώρα για ανοιχτά ασφαλή σχολεία.

Μετά τη δυναμική συγκέντρωση Εκπαιδευτικών, Γονιών, μαθητών και φοιτητών στο Υπουργείο Παιδείας στις 7/9 , συνεχίζουμε μαχητικά στις15/9,στα Προπύλαια,στις 6.30μμ.
Ο νόμος Χατζηδάκη που φέρνει το 10ωρο-13ωρο, βάζει εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων και στο δικαίωμα της απεργίας, αλλά  και ο νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος 4823/21της  Κεραμέως, που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι για την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση θα μείνουν στα χαρτιά!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κίνημα έρχεται αντιμέτωπο με τέτοιου είδους νομοθετικά τερατουργήματα που επιχειρούν να φέρουν σιγή ιχθύος στους-στις εργαζόμενους/ες με τρομοκρατία και ασφυκτικό έλεγχο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος νομοθετεί σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.
Οι συλλογικοί μαζικοί αγώνες και η συσπείρωση όλων των εργαζομένων απέναντι στα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα τους καταστήσουν κι αυτή τη φορά ανενεργούς!

Ισχύει η Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση σχολικής μονάδας. Απαιτούμε να κηρυχτεί τώρα από ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ Απεργία Αποχή και για την ατομική αξιολόγηση και πλευρές της αυτονομίας και των εργαστηρίων δεξιοτήτων που εμπλέκονται με αυτήν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.15 μαθήτριες-τές ανά τάξη!

  • Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Κάλυψη όλων των κενών.

  • Εδώ και τώρα β’ φάση προσλήψεων. Μονιμοποίηση των αναπληρωτριών-τών!

  • Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων!

  • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά!


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 6/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 176

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας να παραμείνει στον τόπο του!


ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ. ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9 ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΤΙΔΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η τεράστια καταστροφή (σε σπίτια, δάση, αγροτικές καλλιέργειες, εργασιακούς χώρους) από τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια αλλά και σε όλη τη χώρα αποκαλύπτει τις διαχρονικές ευθύνες της αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει και οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δίκαια απαιτούν να πάρουν πίσω τη ζωή τους!

Με τον αγώνα τους, δίνουν αποφασιστική απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία από τη μια ανήγγειλε κυριολεκτικά ελάχιστα για τους πυρόπληκτους και από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό ο αγώνας του λαού της περιοχής απαιτείται να στηριχθεί πλατιά και να δυναμώσει η αλληλεγγύη αποφασιστικά.

Ο Σύλλογός μας  στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των πυρόπληκτων και των φορέων τους που διοργάνωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον κόμβο της Στροφυλιάς στις 21/8/21 και ζητάμε την ικανοποίησή τους.

Απαιτεί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των παιδιών των πυρόπληκτων τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

Έκτακτη χρηματοδότηση για την άμεση αποκατάσταση των σχολικών υποδομών (επισκευές, εποπτικό υλικό, ηλεκτρονική υποδομή κ.ά.). Επιπλέον χρηματοδότηση για κάλυψη των πρώτων αναγκών κάθε πυρόπληκτου μαθητή (τσάντα, τετράδια, γραφική ύλη κ.λπ.).

Να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες συμπτύξεις και συγχωνεύσεις στην Εύβοια που ανακοινώθηκαν με αναλγησία μετά τις φωτιές. Να αξιοποιηθούν σχολεία που είχαν κλείσει τα τελευταία χρόνια με στόχο να φοιτήσουν όλα οι μαθητές στα σχολεία του τόπου τους.

Επιπλέον διορισμοί, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες μορφωτικές, ψυχολογικές, κοινωνικές ανάγκες των πυρόπληκτων μαθητών.

Να εξασφαλιστεί πλήρης διατροφή (πρωινό, κολατσιό, γεύμα και βραδινό), σε όλους τους μαθητές, αφού οι οικογένειές τους έχασαν τα πάντα ή μεγάλο μέρος από το βιος τους.

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατροφαρμακευτικές διαδικασίες πρόληψης και αντιμετώπισης (εμβόλια, πιστοποιητικά για γυμναστική, αντιμετώπιση ιώσεων κ.λπ.) για όλους τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑΣτη βάση αυτή, προχωράμε σε συλλογή σχολικών ειδών με στόχο να παραδοθούν πριν αρχίσουν τα μαθήματα. Άρα, καλούμε τους συναδέλφους  να συγκεντρώσουν σχολικά είδη και να τα παραδώσουν ως την Παρασκευή 10/9

Η συγκέντρωση της αλληλεγγύης για τους ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. της Αττικής θα γίνει το Σάββατο 11/9/2021 στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝΑΣ” στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β) από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ.

Αντιπροσωπεία των Εκπαιδευτικών Σωματείων θα παραδώσει τα σχολικά είδη την Κυριακή 12/9/2021 στο «Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον Κόμβο Στροφυλιάς στη Βόρεια Εύβοια.

Προτεινόμενα είδη είναι: σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, κασετίνες, ψαλιδάκια, γόμες, ξύστρες κ.ά.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμβάλλει έμπρακτα στην παραπάνω δράση!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων! Κανένας και καμία μόνη και κυρίως να μη μείνει κανένα πυρόπληκτο παιδί χωρίς τα απαιτούμενα για να ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 10/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 178

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

Δελτίο Τύπου από την συνάντηση  των Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Δ’Διεύθυνσης Αθήνας με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης (Τετάρτη 8/9)

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8/9/2021 παράσταση διαμαρτυρίας στην  Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Δ΄Διεύθυνσης, κα. Μεïντάση,  προκειμένου να απαντηθούν μια σειρά ζητημάτωνπου προκύπτουν με το άνοιγμα των σχολείων. Η ψευδής επικοινωνιακή εικόνα που το ΥΠΑΙΘ επιλέγει να προωθήσει, ότι δηλαδή όλα είναι έτοιμα από την 1η Σεπτέμβρη για να ανοίξουν τα σχολεία αυτοαναιρείται, καθώς από ότι αποδεικνύεται μοναδική έγνοια για το Υπουργείο είναι η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν άρον – άρον μέσα στο κατακαλόκαιρο πριν κλείσει η Βουλή.Από τη Διεύθυνση δε δόθηκε καμία οδηγία πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν διαρρεύσει, παρά μόνο ότι θα υπάρξουν περαιτέρω επίσημες διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες. Καταθέσαμε τον έντονο προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σοβαρή στροφή που γίνεται στα πρωτόκολλα προστασίας, τα οποία μετατρέπονται σε πρωτόκολλα διάδοσης του κορωνοϊού,  με την κατάργηση της καραντίνας, και το κλείσιμο του τμήματος μόνο εάν ο αριθμός των μαθητών που νοσούν είναι άνω του 50%+1! Αναδείξαμε τις τεράστιες επιπτώσεις της διάδοσης των μεταλλάξεων του ιού στη δημόσια υγεία και το πόσο ευάλωτοι είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές σε αυτές. Διευκρινίσεις αναμένονται τόσο για τον καθορισμό των ευπαθών ομάδων, όσο και για το αν θα δοθούν άδειες ειδικού σκοπού, εφόσον χρειαστεί.

Βασικό θέμα που έθιξαν όλα τα σωματεία ήταν οι διαδικασίες τοποθετήσεων που έγιναν τον Αύγουστο με κλειστά σχολεία και αδυναμία πραγματοποίησης Συλλόγων Διδασκόντων που θα αναδείκνυαν τα κενά και τις υπερραριθμίες. Η Διεύθυνση περιγράφοντας αναλυτικά τη σειρά που τηρήθηκε στις τοποθετήσεις, τόνισε τις δυσκολίες που προέκυπταν σε κάθε στάδιο από τις συνεχείς αλλαγές στα δεδομένα των κενών στα σχολεία. Όλος αυτός ο κυβερνητικός ανορθολογισμός που βαφτίστηκε έγκαιρος προγραμματισμός έχει σαν αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν σχολεία με ελλιπές εκπαιδευτικό προσωπικό κι άλλα με πλεονάζον. Οι Σύλλογοι αναδείξαμε ότι αυτό θα έχει σαν συνέπεια τις ετεροχρονισμένες μετακινήσεις των αναπληρωτών, παραβιάζοντας τους πίνακες πρόσληψής τους. Ζητήσαμε να δημοσιοποιηθούν όλα τα πραγματικά κενά στη σελίδα της Διεύθυνσης και να υπάρξει για τους αναπληρωτές δυνατότητα βελτίωσης της θέσης τους.

Συγκεντρωτικά η Δ΄ Διεύθυνση έστειλε στο Υπουργείο τα εξής κενά: 110 Π.Ε.70 (στάλθηκαν 95), 170 Π.Ε.60 (στάλθηκαν 163), 51 Π.Ε.08 (στάλθηκαν 37), 45 Π.Ε.06 (στάλθηκαν 29), 37 Θ.Α. (στάλθηκαν 29), 8 Μουσικοί (στάλθηκαν 7), 9 Πληροφορικής (στάλθηκαν 8), 10 Π.Ε.11 (στάλθηκαν 10). Ενημερωθήκαμε ότι η β΄ φάση τοποθετήσεων προβλέπεται να γίνει 26-28 Σεπτεμβρίου. Το Υπουργείο κωφεύει στο βασικό αίτημά μας για άμεση τοποθέτηση όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών σε μία φάση από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Μείζον θέμα της συζήτησης από μεριάς των εκπαιδευτικών στάθηκε ο διορισμός των αναπληρωτών Παράλληλης Στήριξης (Π.Σ.). Εδώ το Υπουργείο απέτυχε παταγωδώς. Από τις 580 αιτήσεις τοποθετήθηκαν 274, ενώ από τις 100 νηπιαγωγούς Π.Σ. στάλθηκαν 49. Κοινή διαπίστωση όλων των σωματείων είναι ότι το Υπουργείο τοποθετώντας τους μισούς περίπου εκπαιδευτικούς από αυτούς που χρειάζονται σε αυτόν τον τομέα, διαλέγει μάλλον να τιμωρήσει παρά να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους μαθητές που πλήχτηκαν ανεπανόρθωτα από την τηλεκπαίδευση. Κρίσιμο ζήτημα στη συζήτηση αποτέλεσε το γεγονός ότι οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλούνται να βγάλουν τα κάρβουνα από τη φωτιά κατανέμοντας τις ώρες των Π.Σ. με δική τους ευθύνη. Κάναμε σαφές στη Διοίκηση ότι αυτός δεν είναι ο ρόλος μας και ζητήσαμε να μας δοθούν εξ άνωθεν σαφείς οδηγίες για την κατανομή αυτών των ωρών.Εμμένουμε στο πάγιο αίτημα του Κλάδου: Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για κάθε μαθητή που τον χρειάζεται. Το Υπουργείο, ενημερωθήκαμε, ότι σε αυτό το αίτημα απαντά με προσεχείς τοποθετήσεις των υπόλοιπων απαραίτητων εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβρη.

Επιπλέον αναδείξαμε τον πρωτεύοντα ρόλο των ωρών Ενισχυτικής Διδασκαλίαςκαι ζητήσαμε από τη Διεύθυνση να φανεί γενναιόδωρη στην έγκρισή τους, μια και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κεντρικά κανένα οργανωμένο σχέδιο, καμία ουσιαστική ενέργεια για την κάλυψη των μαθησιακών αλλά και τωνψυχο-κοινωνικών προβλημάτων των μαθητών μας που έχουν συσσωρευτεί από την πανδημία και το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων.

Υπενθυμίσαμε το πάγιο αίτημά μας για αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Επιπλέον για τα τμήματα του Ολοήμερου Σχολείου ζητήσαμε να λειτουργήσουν με ολιγομελή τμήματα, ώστε να αποφευχθεί ο έντονος συγχρωτισμός των μαθητών από διαφορετικά τμήματα. Η Διεύθυνση μας υπενθύμισε ότι λόγω των συνθηκών πανδημίας ακόμα και τώρα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των γονέων για εγγραφή στο Ολοήμερο, γεγονός που διευκολύνει το σπάσιμο των μεγάλων τμημάτων. Απάντηση όμως που δεν δεσμεύει την Διοίκηση να υπαναχωρήσει απέναντι στην τήρηση του  νόμου των 25μελών τμημάτων.

Εξίσου μείζον θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η καθαριότητα των σχολείων, πρόβλημα που από μεριάς της Διοίκησης μετατέθηκε στους Δήμους. Με 20.000.000 ευρώ μείον από τον προϋπολογισμό της καθαριότητας στους Δήμους πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους των σχολείων; Το δίχως άλλο θα πρέπει η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με ενισχυμένες οικονομικά σχολικές επιτροπές.

Τέθηκε επίσης το σοβαρότατο ζήτημα της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Στους δήμους της Δ΄Διεύθυνσης υπάρχει τεράστιο ζήτημα σχολικής στέγης και υπερπλήρη συχνά τμήματαπρονηπίων/νηπίων καλούνται να στεγαστούν ακόμα και σε ακατάλληλα κοντέινερ.Γονείς και μαθητές συχνά αναγκάζονται με ευθύνη τους να μετακινούνται μακριά από τα σπίτια τους. Ζητάμε να χτιστούν σχολεία σύγχρονων προδιαγραφών κι όχι να φυτεύονται κακέκτυπα αιθουσών στα υπάρχοντα προαύλια.

Συνάδελφοι/σσες,

Συνεχίζουμε δυναμικά. Δεν αρκούμαστε στα λίγα. Μένουμε κοντά στο σωματείο μας. Ενημερώνουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε κι ενημερωνόμαστε ανελλιπώς για τις δράσεις του.


ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΒάνιαΞιφαρά

(210 9913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/9/2021
Αρ. Πρωτ.: 177

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Θουκυδίδης», εκφράζει  την θλίψη του για την αναντικατάστατη απώλεια του μεγάλου μας δημιουργού, Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια και η μουσική του είναι τεράστια παρακαταθήκη για τον λαό μας. Ο Μίκης έβαλε στο στόμα του απλού λαού λόγια μεγάλων ποιητών. Τα έργα του τραγουδήθηκαν σε απεργίες, συλλαλητήρια, σε θέατρα, σε ορχήστρες, σε χώρους δουλειάς, στο σχολείο. Οι δημιουργίεςτου ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και αγαπήθηκαν από όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος ως αντιστασιακός, εξόριστος και φυλακισμένος κατά τη διάρκεια της χούντας συνδέθηκε άρρηκτα με τους αγώνες για δημοκρατία κι ελευθερία. Η μουσική του, που ακόμα και σήμερα δίνει μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας, είναι αδιαχώριστη από τη ζωή και την επαναστατική του δράση και αφηγείται ολόκληρα κεφάλαια της Ιστορίας μας που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ.

Με τις ανεπανάληπτες μελωδίες του, «έντυσε» τους πιο προοδευτικούς στίχους των σύγχρονων μεγάλων ποιητών μας. Το κορυφαίο έργο του δεν μπορεί να το επισκιάσει τίποτα και κανένας.H μουσική του έφτασε στα ύψη της αισθητικής δημιουργίας, γιατί ήταν δεμένη με τις μεγάλες στιγμές και την πορεία του λαού μας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να γνωρίσουμε στις μαθήτριες και στους μαθητές μας το μουσικό του έργο, τα ιστορικά γεγονότα με τα οποία συνδέθηκε αλλά και το προσωπικό παράδειγματου συνθέτη του με ποικίλες δράσεις,αφιερώματα, προβολές, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία στην τάξη και στον σχολικό προγραμματισμό.

Τα έργα του Μίκη θα συνεχίσουν  να  συντροφεύουν όλους τους αγώνες μας για μια κοινωνία καλύτερη κι έτσι κι εκείνος θα συνεχίσει να είναι ο καθημερινός μας σύντροφος στις μάχες για… να σημάνουν οι καμπάνες …!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                            ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ


 

 


 
More Articles...