ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμαρινιού Κυριακή-2109813942 Αγγελονίδη  Χριστίνα-2109922610

Αργυρούπολη, 22- 11 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 50

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Δημόσια Διοίκηση, για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους θεμελιώνουν συνθήκες  τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!

Συγκεκριμένα:

Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι οι οργανικές τους θέσεις των οποίων καταργούνται, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο να «σωθεί» αποδεχόμενος και την  ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού ! ! !

Β) Η διαδικασία  της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι σε κάθε στιγμή στην διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!

Γ) Ξεκινάνε το πογκρόμ των απολύσεων  μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες (!)  από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και  Διοικητικών Γραμματέων.

Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για την ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι κυριολεκτικά νεκρανασταίνονται στη νέα εγκύκλιο (Φ277/14476/Δ2 ,19/11/12) ως κριτήρια διαθεσιμότητας ή απόλυσης τα γνωστά ….. «διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»!!!, ήτοι

• Άρνηση αναγνώρισης του Συντάγματος ή έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και τη δημοκρατία.
  • Απρεπής ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός ή εκτός της υπηρεσίας.
  • Ασέβεια και απείθεια προς τη διοίκηση.
  • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες.

Με δυο λόγια, ό, τι και να κάνει ένας εκπαιδευτικός, ένας δημόσιος υπάλληλος, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την απόλυσή του. Πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί κάθε πιθανό πειθαρχικό παράπτωμα του εργαζόμενου για να τον οδηγήσει στη διαθεσιμότητα και την απόλυση.

Αυτή είναι η αρχή, είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικό για απόλυση-αν τους το επιτρέψουμε! Οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο , αφορούν όλο το λαό. Έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με την ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών στο λαό, με τα λαίκά δικαιώματα.

Το αστικό κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο -ταξικό, αντιλαϊκό, πιο  στενά  δεμένο με τους μηχανισμούς της Ε.Ε, πιο επιθετικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Το μήνυμα είναι σαφές: ή υπάκουος και οσφυοκάμπτης, ή χωρίς δουλειά.

Να οργανώσει την πάλη του ώστε να αποσυρθεί τώρα η τρομοκρατική εγκύκλιος.

Να μη περάσει καμιά απόλυση.  Αγώνας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και σ΄ όλες τις απολύσεις.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                            syllogos                                             Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού                                                                                                                          Χριστίνα Αγγελονίδη

ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρος δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο. Παίρνουμε αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας, για αγώνες με αποτέλεσμα, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφασίζουμε από τα κάτω και μετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων. Η΄ εμείς ή τα μονοπώλια !

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Last Updated (Tuesday, 27 November 2012 18:44)