ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Ντάκουλας

ntakoulasΈφυγε  πρόωρα από τη ζωή και επέστρεψε  στη γη που τον γέννησε, στη γη που  αγάπησε και  τον αγάπησε, τα ΜΕΛΙΑΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ο φίλος μας, ο συνάδελφός μας, ο αγωνιστής δάσκαλος, το στέλεχος της ΠΑΣΚ ΔΗ.ΣΥ. και του συνδικαλιστικού κινήματος, Γιάννης Ντάκουλας.

Έφυγε παλεύοντας, όπως και σε όλη τη ζωή του. Ως γνήσιος Ηπειρώτης δεν κιότεψε εκλιπαρώντας το χάρο για λίγη ζωή ακόμη.

Ανθρωπιστής και πολίτης ενεργός, μπολιασμένος με τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έχοντας ενστερνιστεί προοδευτικές κοινωνικές ιδέες, ξεχώριζε για το ατομικό του ήθος.

Ο Γιάννης υπηρέτησε με υπευθυνότητα, ήθος, αφοσίωση, ευγένεια, την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό κίνημα, από όλες τις θέσεις που τάχθηκε. Η ανιδιοτέλεια που τον διέκρινε και  η μαχητικότητά του, έκανε την πορεία του να σημαδευτεί  από μία μόνο λέξη: την ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Πίστευε στην ανάγκη ενός δημοκρατικού, σύγχρονου, καινοτόμου, δημόσιου σχολείου και  πάλεψε γι’ αυτό  σε όλη τη διαδρομή του, ως δάσκαλος της τάξης, ως συνδικαλιστής και τα τελευταία χρόνια ως  στέλεχος των ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ στα σχολεία και υπεύθυνος  Αγωγής Υγείας  της Δ΄ Δ/νσης ΠΕ Αθήνας.

Ευγενικός, ευαίσθητος , δυναμικός , ευθύς και ειλικρινής, ο Γιάννης, έδινε με πάθος τη μάχη για τα συλλογικά δικαιώματα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων . Δεν έλλειψε ούτε στιγμή, και μέχρι το τέλος του , από την πρώτη γραμμή του αγώνα για τις ιδέες του και την αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η απουσία του θα είναι αισθητή τόσο στην οικογένεια του, όσο και στους φίλους και συνεργάτες του. Η αναλυτική του σκέψη και ο ορθολογισμός του, ο συνυπάρχων με ένα βαθύτατο συναισθηματισμό, θα αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για το χαμό του συναδέλφου μας καθώς επίσης και τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένειά του.

Γιάννη, πάντα θα είσαι δίπλα μας, στις σκέψεις μας, στους αγώνες μας και στις καρδιές μας...

Φίλε Γιάννη!! Καλό ταξίδι …

Αντί στεφάνου, ύστερα από επιθυμία της οικογένειας του συναδέλφου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο κατάθεσε χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας μαθητή του 7ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υπήρξε θύμα τροχαίου.

Αριθμός λογαριασμού: 89741424-1 , ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΙΒΑΝ :  GR 5509631850000000897414241,Τηλ. Σχολείου : 2551023143

Αργυρούπολη, 9/11/2012

Last Updated (Friday, 23 November 2012 07:23)