ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Δ.Σ. ΔΟΕ

Δ΄Δ/ΝΣΗ Π.Ε.ΑΘΗΝΩΝ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σάς εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά, δημιουργική, αγωνιστική, με δύναμη και πίστη πώς το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας θα είναι αντίστοιχο των προσδοκιών, των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων της εποχής μας, ώστε να ζήσει όλος ο κόσμος σε καλύτερη κοινωνία.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολεία με σχεδόν μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με δραστικά μειωμένη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων, με ουσιαστικά ασυντήρητα σχολεία, με προνήπια και παιδιά με ειδικές ανάγκες να μένουν πάλι κατά χιλιάδες έξω από τις σχολικές δομές.

Ταυτόχρονα, τη φοροληστεία συνεχώς να εντείνεται, τις οικογένειές μας και γενικότερα τη λαϊκή οικογένεια να στενάζει. Μαθητές να υποσιτίζονται, να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά εμβόλια.

Η ζωή μας κάνει διαρκώς άλματα προς τα πίσω. Η αντιλαΐκή επίθεση που συναποφασίζουν και επιβάλλουν Τρόϊκα, τρικομματική Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Κεφάλαιο οδηγούν το λαό σε παραπέρα φτώχια και εξαθλίωση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει και καθορίζει την ένταση και το μέγεθος της αντίδρασης όλων των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στην Τακτική συνεδρίασή του στις 6/9/2012 πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.(Οι αποφάσεις ψηφίστηκαν και από την ΑΔΕΔΥ).

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και όργανο για την απόλυση χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει τον δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω :

1. I. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
  2. II. Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.)
  3. III. Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

ΘΕΜΑ 2ο: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να καλέσει τα κόμματα της Βουλής, ώστε να ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.

Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των δανειστών και των τραπεζιτών.

Ενότητα, Αγώνας, Συμμαχία για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και διαμορφώνεται καθημερινά πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει ως κύριο σκοπό τη μεθόδευση του σφαγιασμού των εργαζόμενων. Κανένας κοινωνικός διάλογος! Καμία συμμετοχή σε αυτόν, που οδηγεί στην υποταγή, στο συμβιβασμό και στην παράδοση ότι έχει μείνει από εργατικό δικαίωμα. Βάζει πλάτη στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα.

Να δοθεί αγωνιστική απάντηση παντού, σε όλους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Για να αποτραπεί η ψήφιση και η υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της Τρόικας.

ΘΕΜΑ 5ο:ΑΠΕΡΓΙΑ 12/09/2012

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που αποφάσισε η ΔΟΕ, πριν την απεργία της Τετάρτης, 12/09/12,αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών με ταυτόχρονο κάλεσμα των συναδέλφων για συμμετοχή.

ΘΕΜΑ 6Ο :ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα, μπροστά στους αγώνες που πρέπει αναπτυχθούν και να προγραμματιστούν.

Μετά την ΑΠΟΦΑΣΗ της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 7.00, ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ας τους σταματήσουμε

Ο λαός κι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ευθύνη για κανένα χρέος και δεν έχουν άλλη ανοχή. Υπάρχει τρόπος κι είναι αυτονόητος :

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Η Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

Κυριακή Καμαρινού                                                            Χριστίνα Αγγελονίδη

Last Updated (Wednesday, 19 September 2012 21:23)