ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)

Αργυρούπολη, 23-04 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 23

ΠΡΟΣ:   1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΧΙ στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της φιλανθρωπίας, των Μ.Κ.Ο, των προγραμμάτων και της διαφοροποίησης !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα, με την απόλυτη κάλυψη του υπουργείου Παιδείας, πληθαίνουν τα φαινόμενα της «προσφοράς» και της φιλανθρωπίας ανθρώπων, ομάδων, ΜΚΟ-επιχειρήσεων κτλ, που πλειοδοτούν πάνω στο κουφάρι της δημόσιας εκπαίδευσης και του υποσιτισμού των παιδιών.

Είναι μέγιστη υποκρισία να ενδιαφέρονται τάχα για τον υποσιτισμό των παιδιών του λαού μας όταν στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης πλήττεται το οικογενειακό λαϊκό εισόδημα, ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας– Υγείας– Πρόνοιας και φορολογούνται βάναυσα οι εργαζόμενοι.

Είναι έγκλημα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν σ΄ αυτές τις συνθήκες τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας προς όφελός τους, για ακόμη περισσότερο κέρδος!!!Η «φιλανθρωπία» τους είναι μια ακόμη μπίζνα! !

Τα σχολεία μας έχουν κατακλειστεί από "ειδήμονες", υπαλλήλους εταιρειών, που έρχονται να μας κάνουν το ΔΑΣΚΑΛΟ-πως θα τρώμε, τι θα τρώμε, τι θα πίνουμε, πως θα περπατάμε κ.λ.π.-χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε αν όσα λέγονται στους μαθητές μας είναι έγκυρα και επιστημονικά. Στο χορό έχουν μπει και οι Δήμοι!

Θυμηθείτε μόνο το περυσινό πρόγραμμα που πάλι είχε σα στόχο…«τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών» (4 μήλα και πορτοκάλια, 3 αγγουράκια και σακουλάκια  ύποπτων σταφίδων!)Η δαπάνη του ανήλθε σε 2.221.083 € τα οποία δόθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης(Ε.Ε. και Ελλάδας) σε ιδιωτική εταιρεία(Σπανός ΑΒΕΕΤ)

Το ίδρυμα Νιάρχου ταΐζει κι αυτό τα παιδιά μας! Ίδρυσε μια Μ.Κ.Ο. που σε συνεργασία με το Σωματείο των Κυλικείων θα δίνουν για έναν χρόνο 200 σάντουιτς, 200 γάλατα κ.ά. (συγκεκριμένων εταιρειών) στα παιδιά που θα έχουν το πολυπόθητο κουπόνι! Τα κυλικεία θα παίρνουν ένα ποσοστό από το κουπόνι. Ο «Στεργίου» ταΐζει κάποιους μήνες τώρα με υγιεινά… κρουασάν τα παιδιά! Η «pizza fun» μοιράζει υγιεινές… πίτσες!

Με την ίδια επίφαση της … υγιεινής αγωγής το Υπουργείο Παιδείας με την Φ14/9/6730/Γ1 στις 20/1/2012 μπάζει στα σχολεία την εταιρεία “Doll”, η οποία θα μοιράσει στους μαθητές-πελάτες τις μπανανούλες της!.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Θουκυδίδης», έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο πρόγραμμα που βάζει μέσα στο σχολείο το κέρδος, τη διαφήμιση, την επιχειρηματική δράση. Κάθε τέτοιο πρόγραμμα που αλλάζει το χαρακτήρα του σχολείου κι ανοίγει το δρόμο για το «σχολείο της αγοράς», για το «σχολείο επιχείρηση».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί:

• Ø Να μην επιτρέψετε σε καμία επιχείρηση-χορηγό να μπει στο δημόσιο σχολείο. Καμία εμπλοκή των επιχειρήσεων στη διατροφή των παιδιών μας και στο περιεχόμενο του σχολείου. Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δε χρειάζονται ελεημοσύνη, χρειάζονται γονείς με μόνιμη δουλειά, χρειάζονται ζωή, δουλειά και μόρφωση με πλήρη δικαιώματα. Μόνο έτσι μπορεί να λυθεί και το διατροφικό πρόβλημα.
  • Ø Να αρνηθείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα διανομής μπανανών.
  • Ø Να ελέγχετε τα προγράμματα των επισκέψεων που πραγματοποιείτε, γιατί πίσω από πολλά κρύβονται επιχειρήσεις.

Παλεύουμε για:

• Ø Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
  • Ø Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός, κτλ) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή Μ.Κ.Ο. και χορηγών.
  • Ø Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, για δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού πλήρους απασχόλησης.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας