ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)

Αργυρούπολη, 2-04 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 21

ΠΡΟΣ:   1.Μέλη Συλλόγου,

2.ΔΟΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ για τους μετανάστες

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης - φυλακές, που δημιουργεί η κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τη σύμφωνη γνώμη ή την ανοχή των κομμάτων της πλουτοκρατίας , αλλά και περιφερειαρχών, εξαπολύει νέα επίθεση σε χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν περνώντας τα σύνορα χωρίς χαρτιά και προσπαθεί να τους φορτώσει την ευθύνη για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, την ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοινώνοντας την δημιουργία 30 νέων κέντρων κράτησης-στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα.

Τα καθημερινά πτώματα μεταναστών και προσφύγων που ξεβράζονται στον Έβρο και στα παράλια της Ελλάδας, οι θάνατοι από κρυοπαγήματα, από πείνα, πεζοπορία, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα αστικά κέντρα, η έλλειψη κάθε μέτρου πρόληψης και περίθαλψης δεν απασχολούν τη συγκυβέρνηση. Δε νοιάζεται για τις επιθέσεις των «φασιστοειδών» και τους ξυλοδαρμούς των μεταναστών, που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ακόμη κι έξω από τα σχολεία, όπου ξυλοκοπούνται μετανάστες μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών- μαθητών μας! Αυτό που την απασχολεί είναι να ξεγλιστράει από τις ευθύνες της, να δημιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για τα μέτρα που παίρνει, να μιλά υποκριτικά περί «υγειονομικής βόμβας» οξύνοντας τα ρατσιστικά ένστικτα.

Σχεδιάζει φυλακές ύψιστης ασφάλειας με τριπλά συρματοπλέγματα που δεν θα κρατούν εγκληματίες, αλλά κυνηγημένους από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που η μοναδική τους παρανομία θα είναι ότι πιάστηκαν χωρίς χαρτιά. Εκεί θα κρατούνται φυλακισμένοι για 18 μήνες και έπειτα θα απελαύνονται μετανάστες και πρόσφυγες, αφού η συνθήκη ΣΕΓΚΕΝ και ο κανονισμός του Δουβλίνου ΙΙ, απαγορεύουν την προώθησή τους στις χώρες προορισμού τους με τα ανάλογα έγγραφα.

Η επίθεση στους μετανάστες και πρόσφυγες αποτελεί πλευρά της γενικότερης επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ντόπιων και ξένων. Το «σάρωμα», που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι για να στηριχθεί η προσπάθεια Καμίνη και Κυβέρνησης να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις, να παραδοθεί το κέντρο της Αθήνας «άσπιλο και αμόλυντο» στα σαγόνια των πολυεθνικών και των κερδοσκόπων και όχι για να βοηθηθούν οι μικρομαγαζάτορες που αφανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όπως και οι κάτοικοι της περιοχής.

Καλούμε τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους Έλληνες εργάτες, να ξεσκεπάζουν τους πραγματικούς στόχους της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης που υλοποιεί τις οδηγίες των καπιταλιστών. Με φράχτες, FRONTEX και στρατόπεδα φυλακές, δεν σταματάνε οι λαοί που βρίσκονται σε απόγνωση να επιλέγουν το δρόμο της προσφυγιάς και του οικονομικού μετανάστη. Τα στρατόπεδα τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και Ελλήνων εργαζομένων,ιδιαίτερα της νεολαίας.!!!

Διέξοδος είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το χτύπημα του δουλεμπορίου, της μαύρης εργασίας, της πορνείας, της ναρκοκουλτούρας.

Καταγγέλλουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης- φυλάκισης μεταναστών.

• Ζητάμε τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες - πρόσφυγες, για να περιθάλπονται – σιτίζονται, στεγάζονται, θα λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, μέχρι να δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, για να συνεχίζουν το ταξίδι τους.
  • Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλόνο ΙΙ της ΕΕ.
  • Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
  • Να δίνονται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα νομιμοποίησης σε όλους για να μπορούν να πάνε στις χώρες προορισμού.
  • Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
  • Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων όσων μεταναστών - προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των κλαδικών Συμβάσεων για όσους έρχονται με εταιρείες ενοικίασης προσωπικού (δουλεμπόριο) και την οδηγία Μπολκεστάιν από την ΕΕ.
  • Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.
  • Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν χωρίς όρους και περιορισμούς όσα παιδιά ενηλικιώνονται και να δοθεί ιθαγένεια σε όσους το επιθυμούν και το δικαιούνται.
  • Να σταματήσει η χώρα μας να συμμετέχει σε επεμβάσεις σε ξένες χώρες. Για να επιστρέψουν οι μετανάστες - πρόσφυγες στις πατρίδες τους, πρέπει να φύγουν οι Έλληνες φαντάροι και όλοι οι στρατοί κατοχής από τις χώρες τους. Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.