Ο καιρος
Who's Online
We have 23 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

ΠΛΗΡΟΦ: Καμαρινού Κυριακή (2109813942,6976404853)

Αγγελονίδη Χριστίνα(2109922610,6945385686)                         
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 13-02 - 2012
Αρ. Πρωτ.: 12

  1. Μέλη του Συλλόγου
  2. ΔΟΕ
  3. Σύλλογοι Γονέων- Ενώσεις Γονέων

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ:

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ».

 

“Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς το κούτελο στο χώμα! Χασίσι αν θες μετά χαράς, αλλ’ όχι λεφτεριά”.

Κώστας Βάρναλης

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ο Θουκυδίδης», δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με την ονομασία «Κώδικας Ναρκωτικών», το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στους ιδιώτες.

 

Το νομοσχέδιο αυτό είναι άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών με στόχο να κοντρολάρουν τις ζωές μας τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση, την υποταγή και προσαρμογή σε ό, τι ευνοεί την πλουτοκρατία.

 

Στα μέτρα που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας όπως αυτό της ανεργίας, της επιβολής των χαρατσιών, της μείωσης των μισθών, της αφαίρεσης ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, φέρνουν σαν ενισχυτικό το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ναρκωτικών που επεξεργάζονταν χρόνια τώρα και δεν τολμούσαν να περάσουν.

 

 

  1. Οι προφάσεις, ότι «σέβονται την ελευθερία μας» στα πλαίσια του «δικαιώματος στην «αυτοπροσβολή»(sic!), ότι «με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες», ότι «θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι», δεν μπορούν να ξεγελάσουν όλους εμάς που καθημερινά παλεύουμε για να υψώσουμε την εργατική τάξη, στο επίπεδο που θα μπορεί ελεύθερα να καθορίζει τη ζωή της και να αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει, για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της.
  2. Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε άλλες χώρες είναι ενδεικτικό για τον αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά. Όπου η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι εύκολη, τα ποσοστά χρήσης είναι 5πλάσια από την Ελλάδα (Δανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Σλοβενία). Αντίθετα, όπου υπάρχει δυσκολία (Ελλάδα, Κύπρος, Φινλανδία) τα ποσοστά είναι χαμηλά. Η χρήση των παράνομων ουσιών στις νεαρές ηλικίες είναι: Τσεχία 46%, Ισπανία 38%, Ελβετία 34%, Γαλλία 53%.!
  3. Ισχυρίζονται υποκριτικά ότι «με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται το δικαίωμα στη θεραπεία», την ίδια στιγμή που  με την υποχρηματοδότηση και τις υποχρεωτικές εφεδρείες - απολύσεις εργαζόμενων, οδηγούν στο κλείσιμο ή την υπολειτουργία, ακόμα και τις υπάρχουσες δομές πρόληψης και απεξάρτησης από κάθε ουσία («στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα).
  4. Με την προώθηση της υποκατάστασης το μόνο που εξασφαλίζεται είναι το «δικαίωμα» να θεωρείται ο εξαρτημένος, «ασθενής πάσχων από χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο» και το «δικαίωμα» της πρόσβασης σε υπηρεσίες διά βίου χορήγησης υποκατάστατων, που είναι κι αυτά και ναρκωτικά και θανατηφόρα.

Σχεδιασμένα και στη χώρα μας επιχειρείται η απελευθέρωση ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων και το δυνάμωμα της εργατικής αλληλεγγύης.

Καλούμε σε συναγερμό όλους τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους, τα σωματεία, και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το έκτρωμα αυτό. Να αγωνιστούν για την πραγματική απελευθέρωσή τους από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας σε κανέναν.

Αγαπάμε τα παιδιά μας, αγωνιζόμαστε για το σήμερα και αύριο τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αφαιρεί τη ζωή τους».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

O Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο "κώδικας ναρκωτικών".

O Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη δωρεάν, συστηματική και "στεγνή" - χωρίς υποκατάστατα - υποστήριξη των χρηστών.

O Να στηριχτεί η πρόληψη, η υποστήριξη στεγνών προγραμμάτων, δουλειά για τους αποθεραπευμένους χρήστες, προγράμματα μέσα στις φυλακές, ειδικούς εισαγγελείς για τις υποθέσεις των ναρκωτικών , μέτρα που να οδηγούν στη θεραπεία την πραγματική και όχι εγκλεισμό και υποκατάστατα.

O Να αυξηθούν αντί να κόβονται οι επιχορηγήσεις των "στεγνών" προγραμμάτων, να στηριχτούν με περισσότερους εργαζόμενους τα προγράμματα πρόληψης, αντί να βγαίνουν στην εφεδρεία.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Κ. Καμαρινού Χρ. Αγγελονίδη

Last Updated (Tuesday, 14 February 2012 21:32)