Ο καιρος
Who's Online
We have 21 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.                                Αργυρούπολη, 19 - 9 - 2011
ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                    Αρ. Πρωτ.: 57
«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                               Προς: Μέλη του Συλλόγου μας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:                                                                                                                                                                                               Μπαγατέλας Δημήτρης : 2109920604 / 6977694573                                                                                                             Λώλης Κωνσταντίνος:     2109916932 / 6944395369                      
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Θέμα:   «Υπερωρίες – εργασιακά δικαιώματα – έκτακτη συνέλευση »

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η φετινή χρονιά ξεκινά με μειωμένους διορισμούς δασκάλων και νηπιαγωγών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κενές διδακτικές ώρες στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σε πολλά σχολεία είναι αυτό της ανάθεσης υπερωριών, προκειμένου να καλυφθούν οι ώρες που περισσεύουν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συμπληρωματικά στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θέλει να διατυπώσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να απορρίπτουμε τις υπερωρίες.

α. Με αγώνες έχουμε πετύχει τη μείωση του διδακτικού ωραρίου μας, ενώ στις άμεσες διεκδικήσεις μας είναι η εξίσωση του ωραρίου των δασκάλων και των νηπιαγωγών με αυτό των συναδέλφων μας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

β. Πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού στα πολυθέσια σχολεία, που θα καλύπτει τις ώρες που περισσεύουν, την ενισχυτική διδασκαλία καθώς και τις ολιγοήμερες απουσίες συναδέλφων.

γ. Με την υπερωριακή διδασκαλία συγκαλύπτονται τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να μη διορίζονται εκπαιδευτικοί.

δ. Η υπερωριακή διδασκαλία εντατικοποιεί τις συνθήκες εργασίας μας, με επιπτώσεις τόσο σε εμάς όσο και στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναθέσουν με πρακτικό υπερωριακή διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς του σχολείου τους.

Σε κάθε περίπτωση, εάν η υπηρεσία αναθέσει υποχρεωτική υπερωρία σε εκπαιδευτικούς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και το Δ.Σ. του συλλόγου μας , κηρύσσει συνεχείς στάσεις εργασίας για τη συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων που αρνούνται να εργασθούν υπερωριακά.  

Για όλα αυτά , για την παραπέρα πορεία , αλλά και για τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς , καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έκτακτη συνέλευση τη Δευτέρα 26 – 9 – 2011 και ώρα 19. 00 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.        Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους και όλες υγεία, μια δημιουργική και αγωνιστική σχολική χρονιά!

 

Last Updated (Monday, 19 September 2011 20:50)