Ο καιρος
Who's Online
We have 17 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

 

Αθήνα 10-03-2011

Σχετικά με τις καταγγελίες για τα «μεταπτυχιακά» που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Σας κοινοποιώ επιστολή, την οποία απέστειλα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , σχετικά με τις καταγγελίες που υπάρχουν για «μεταπτυχιακούς τίτλους» που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό.

Δημήτρης Μπράτης


ΜΠΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αθήνα 5 Μαρτίου 2011

ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

τηλ. 6974750402

fax: 2103246893

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Προς:

1. Την Υπουργό Παιδείας

κ. Άννα Διαμαντοπούλου

2. Την Υφυπουργό Παιδείας

κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

3. Τον Υφυπουργό Παιδείας

κ. Γιάννη Πανάρετο

Κοιν:

Δ.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ: Μεταπτυχιακοί τίτλοι εξωτερικού

 

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες (και επώνυμα), από συναδέλφους, για την απόκτηση, από ορισμένους εκπαιδευτικούς, μεταπτυχιακών τίτλων από το εξωτερικό, έναντι αμοιβής. Παρατηρείται, μάλιστα, το φαινόμενο, κάποιοι μέσα σε μια πενταετία να έχουν αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, από διαφορετικές χώρες του εξωτερικού, ενώ υπηρετούσαν στην Ελλάδα και χωρίς να έχουν λάβει εκπαιδευτική άδεια.

Ο στόχος της απόκτησης όλων αυτών των τίτλων είναι, κυρίως, η κατάληψη μιας θέσης στελέχους στην εκπαίδευση (Δ/ντή Εκπαίδευσης, Σχολ. Συμβούλου, Δ/ντή Σχολείου κλπ.), αφού σύμφωνα με το Ν.3848/2010 το διδακτορικό μοριοδοτείται με 6 μονάδες, το μεταπτυχιακό με 4 και επειδή αποκτήθηκαν στο εξωτερικό μοριοδοτούνται επιπλέον με 2,5 μονάδες για την ξένη γλώσσα.

 

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Επειδή το φαινόμενο αυτό έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και οι καταγγελίες πληθαίνουν και προκειμένου να μην αδικούνται συνάδελφοι, οι οποίοι νόμιμα και με κόπο απέκτησαν τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους, θα πρέπει να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα επανελέγχου τόσο των τίτλων όσο και της ξένης γλώσσας, έτσι ώστε οι διαδικασίες επιλογής στελεχών που θα ακολουθήσουν να είναι έγκυρες και αξιόπιστες.

Ιδιαίτερα για την πιστοποίηση της γνώσης της ξένης γλώσσας επισημαίνω ότι θα πρέπει να προβλεφθεί και στο Συμβούλιο Επιλογής Σχολικών Συμβούλων αντίστοιχη διαδικασία μ’ αυτή που προβλέπεται στο Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, όπου οι υποψήφιοι εξετάζονται προφορικά στην ξένη γλώσσα από ξενόγλωσσους καθηγητές

.

Ο

Αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης

Last Updated (Thursday, 10 March 2011 07:17)