Είναι ψέματα ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και γι΄ αυτό προωθεί το θεσμό του μέντορα νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού, όπως μας διαβεβαιώνει η Υπουργός Παιδείας με βάση το κείμενο για τη διαβούλευση.

Ο θεσμός αυτός εντάσσεται στη λογική του «νέου Σχολείου» της αγοράς, της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης  του εκπαιδευτικού και του σχολείου.

• Είναι η περαιτέρω υποβάθμιση πτυχίου – επαγγέλματος.
  • Είναι μέτρο που βάζει τον παλιό εκπαιδευτικό απέναντι στο νέο, αφού ο παλιός θα θεωρηθεί υπεύθυνος για την απόλυση  και το χτύπημα των δικαιωμάτων του νέου.
  • Είναι μέτρο που δεν έχει σχέση με την επιστημονική πληρότητα και ικανότητα του εκπαιδευτικού.
  • Είναι ένα ακόμα μέτρο που οδηγεί στην πολλαπλή αξιολόγηση και χειραγώγηση του εκπαιδευτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, ο νέος εκπαιδευτικός  που θα ακολουθεί την αμφίβολη για μονιμοποίηση διαδρομή: απόκτηση πτυχίου – πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας -  εξετάσεις ΑΣΕΠ – συλλογή μορίων μέσα από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας,  θα καταλήγει στη διετή δόκιμη υπηρεσία, όπου ο μέντορας θα αξιολογεί και θα κρίνει την παραμονή του ή μη στην εκπαίδευση.

¨   Δε συναινούμε, αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε στο θεσμό του μέντορα και καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να μη συμμετάσχει στη διαβούλευση για το μέντορα, αλλά και συνολικά για το νέο σχολείο κομμάτι του οποίου είναι και αυτός ο θεσμός.

Κανένας συνάδελφος να μη συνεργαστεί με το Υπουργείο παίζοντας το ρόλο του μέντορα στην εφαρμογή της αξιολόγησης

Μετράμε το παιδαγωγικό μας έργο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των μαθητών και παλεύουμε για ένα ενιαίο δημόσιο αποκλειστικά δωρεάν 12χρονο Σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Last Updated (Saturday, 19 February 2011 22:29)