Ο καιρος
Who's Online
We have 38 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 20/11/2022
Αρ. Πρωτ.: 94

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΣ ΣΤΗ Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Εμπαιγμός νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2020-ΕΑ

από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Υπουργείο


Α.  Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, αντιπροσωπείες των ΣΕΠΕ Ελληνικού-Αργυρούπολης, Aλίμου, Γλυφάδας, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας και Παρθενώνας πραγματοποιήσαμε για τρίτη φορά παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή ΔΙΠΕ Δ΄Αθήνας, Ιωάννη Κουμέντο με κύριο θέμα τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων της ΕΑ του 2020.

Για μια ακόμη φορά απαιτήσαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 που έχουν από τον Αύγουστο ολοκληρώσει τη 2ετή δοκιμαστική θητεία τους και ο ίδιος προσωπικά είναι υπεύθυνος να εισηγηθεί στο ΠΥΣΠΕ την μονιμοποίησή τους.

Συνιστούν πρόκληση οι απαντήσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι είναι σαν να του ζητάμε ρουσφέτι γιατί υπάρχει ασάφεια στο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να προχωρήσει στην πράξη μονιμοποίησης.

Με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο 5 άλλες διευθύνσεις εκπαίδευσης προχώρησαν ως όφειλαν σε πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του2020 και  θα συνέχιζαν και άλλες αν οι πάσης φύσης υποστηρικτές της αξιολόγησης δεν επικαλούνταν «νομικό κενό».

Οι 8.500 νεοδιόριστοι/ες του 2020 που για πολλά χρόνια αναπλήρωναν πάγια κενά των σχολείων μακριά από τα σπίτια τους  μετατρέπονται σε υλικό για την παραπαίουσα αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πληροφορίες στον Τύπο ότι ετοιμάζεται τροπολογία με την οποία οι νεοδιόριστες/οι του 2020 επιτρέπεται να υποβάλλουν αίτηση για διευθυντές/τριες σχολείων, αλλά δεν μπορούν (ενώ το δικαιούνται!) να μονιμοποιηθούν χωρίς αξιολόγηση, δείχνουν ότι σε βάρος των συναδελφισσών/ων μας στήθηκε ένα άθλιο σκηνικό εμπαιγμού , εξαπάτησης και ομηρίας από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το Υπουργείο.

Ούτε να τη σκεφτούν μια τέτοια ενέργεια!
Οι νεοδιόριστοι/ες του 2020 δε ζητούν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης. Θέλουν να μπορούν να ζήσουν στους τόπους κατοικίας τους! Θέλουν και δικαιούνται ό,τι ορίζει ο νόμος την χρονιά που διορίστηκαν! Να μονιμοποιηθούν μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

Β.   Στην παράσταση θίχτηκαν δυο ακόμα θέματα για τα οποία ως Σύλλογοι περιμένουμε την επίσημη  τοποθέτηση-απάντηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης .

1. Το θέμα του ορισμού απο τον Διευθυντή εκπαίδευσης των Διευθυντών και  Προισταμένων των νηπιαγωγείων ως ενεργειακούς –ες  υπεύθυνους στα σχολεία.

2.  Την σοβαρή καθυστέρηση στην προώθηση των δικαιολογητικών των προς συνταξιοδότηση  συναδέλφων-ισσών  στο Γ.Λ.Κ.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ