Ο καιρος
Who's Online
We have 18 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 13/11/2022
Αρ. Πρωτ.: 91

Προς τον Διευθυντή της Δ’ Αθήνας ΠΕ

Κοινοποίηση :ΔΟΕ

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Προς τον Διευθυντή ΔΙΠΕ Δ΄Αθήνας

κ. Ιωάννη Κουμέντο


Θέμα: «Ορισμός Υπεύθυνων Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων στις σχολικές μονάδες»


Κε Διευθυντή,

με το υπ αρ.πρωτ. 12602 έγγραφό σας (4/11)  προς συγκεκριμένους Δήμους και προς τις σχολικές μονάδες της Δ’ Διεύθυνσης,ορίσατε ως ενεργειακά υπεύθυνους στα σχολεία και νηπιαγωγεία τους Διευθυντές-τριες και τις Προϊσταμένες.

1. Την απόφαση αυτή θεωρούμε  απαράδεκτη για τους εξής λόγους:

  • Γιατί δεν αναφέρεστε στις διατάξεις βάσει των οποίων την εκδώσατε και τις οποίες καλείτε τους/τις διευθυντές/τριες και τις προϊστάμενες Δημοτικών και Νηπιαγωγείων να εφαρμόσουν.

  • Γιατί τα σχολικά κτήρια είναι ευθύνη των ΟΤΑ και ο Υπεύθυνος Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων ορίζεται από τον οικείο Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη και αυτός με τη σειρά του ορίζει τους Διοικητικά Υπεύθυνους ( βλ. ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 – ΦΕΚ Β- 3424/2.7.22

  • Γιατί βάσει της γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ οι διευθυντές/τριες και προϊσταμένες Δημοτικών και Νηπιαγωγείων δεν μπορούν να οριστούν Διοικητικά Υπεύθυνοι Ενεργειακών Υποδομών/Εγκαταστάσεων καθώς δεν ανήκουν διοικητικά στους ΟΤΑ.

2. Οι εκπαιδευτικοί δεν δεχόμαστε μετακύλιση στις σχολικές μονάδες,μέσω των διευθυντών/τριών τους, της ευθύνης για μείωση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας - 10% μέσα στο 2022 σε σύγκριση με το 2019 καθώς είναι πασίγνωστο ότι η εξοικονόμηση ενέργειας σε παλαιά κτήρια όπως είναι τα περισσότερα διδακτήρια  απαιτεί όχι μόνο συντήρηση αλλά και  ανανέωση του ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ψύξης/θέρμανσης, φωτισμού, λειτουργίας εργαστηριακών και άλλων υποδομών, η οποία είναι ευθύνη των Δήμων και του κράτους,απαιτεί επίσης και την κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτιρίων.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αποσύρετε την απόφασή σας.

Έγγραφο1

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                 Η ΓραμματέαςΧριστίνα Αγγελονίδη                              Φρόσω Παπαδοπούλου


 

Last Updated (Monday, 14 November 2022 09:13)