Ο καιρος
Who's Online
We have 40 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 26/10/2022
Αρ. Πρωτ.: 84


Προς τα μέλη του ΣυλλόγουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Π.Ε. « Ο Θουκυδίδης» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Την  Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμο Αλίμου με την συμμετοχή  εκπροσώπων του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου-Αργυρούπολης-  Ελληνικού « ΟΘουκυδίδης».Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η  πρόεδρος, Χ. Αγγελονίδη, η γραμματέας , Π. Σύριγγα και η ταμίας Β. Ξιφαρά, ενώ τον Δήμο Αλίμου εκπροσώπησαν η κα. Αραπάκη,πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η κα. Σύρμα πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και αρμόδια επί των Οικονομικών του Δήμουκαι ο κος Αλβανός, πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στη διάρκεια της συζήτησης  με τους αντιπρόσωπους του Δήμου εκφράστηκαν  οι σοβαρές ενστάσειςμας απέναντι στην υλοποίηση της απόφασής του να απεγκαταστήσει τα κλιματιστικά από ορισμένες σχολικές μονάδες του Δήμου και στην πρόθεσή του να εξοικονομήσει ενέργεια αφαιρώντας λαμπτήρεςled από σχολεία, και τοποθετώντας τους σε άλλες δημόσιες δομές.Ο Δήμος ισχυρίστηκε ότι   ενημέρωσε τα σχολεία   τον Σεπτέμβριο με  mail , (Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια), ζητώντας προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας από τους συλλόγους διδασκόντων και ότι  σε κάποιες από αυτές στηρίχτηκε.Υποστηρίχθηκε ότι σε περίοδο ενεργειακής κρίσης δεν μπορεί κάποια δημόσια κτίρια να θερμαίνονται με διπλά μέσα. Για τους λαμπτήρες δεν τίθεται θέμα αφαίρεσής τους από τους σχολικούς χώρους.

Από μεριάς του Σωματείου έγινε σαφές ότι δεν διαπραγματευόμαστε τη θέρμανση και τον φωτισμό των σχολείων μας.Ούτε δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι μαθητές μας το κόστος των πολέμων και της ενεργειακής κρίσης που δημιουργούν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Ζητήσαμε την επαναφορά της λειτουργίας των κλιματιστικών στα Δημοτικά σχολεία, δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις η κεντρική θέρμανση, (διάρκεια και τρόπος λειτουργίας), δεν επαρκεί για να ζεσταθούν οι διαφορετικοί σχολικοί χώροι, (π.χ. γραφείο Διευθυντή ή Σ.Δ.). Ταυτόχρονα,οι εκπαιδευτικοί των σχολειών μας είναι σε θέση σαν υπεύθυνοι επιστήμονες που καλλιεργούν στους μαθητές τους περιβαλλοντική/οικολογική συνείδηση,  να κάνουν λελογισμένη χρήση της ενέργειας, αποφεύγοντας τις σπατάλες.

Ο Δήμος μας διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν άμεσα λάθη που έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα, όπως η απεγκατάσταση των κλιματιστικών σε νηπιαγωγεία που στεγάζονται σε κοντέινερ, ή κλιματιστικών σε εργαστήρια υπολογιστών κι αιθουσών που στεγάζουν τμήματα του Ολοήμερου. Σε αυτούς τους χώρους ο κλιματισμός αποτελεί αναγκαία κι ικανή συνθήκη για τη σωστή λειτουργία τους. Δεσμεύτηκε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα όλα τα σχολεία θα  ζεσταίνονται σωστά κι επαρκώς, καθώς αυτό αποτελεί προτεραιότητά του.  Δεσμεύτηκε ακόμα ότι όσα σχολεία θέλουν να ζεστάνουν με κλιματισμό σχολικούς χώρους που δεν θερμαίνονται αρκετά από την κεντρική θέρμανση , θα κάνουν αίτημα στον Δήμο που θα ικανοποιείται άμεσα.

 

Τον προσεχή χειμώνα λοιπόν, καλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Σ.Δ. τους να ενημερώσουν το Σωματείο για την τήρηση ή όχι των παραπάνω δεσμεύσεων.

 

 

 ΤΟ   ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                                                                                           ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ

 

Έγγραφο1