ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)

Αργυρούπολη, 10/10/2025

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Μετά την απαράδεκτη επιστολή της δημοτικής αρχής του δήμου Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων του δήμου, ζητώντας τους να περιορίσουν τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες, προκειμένου να πετύχουν «εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων»,σειρά έχει(προς το παρόν) ο Δήμος Αλίμου.Εκτός από την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για αντικατάσταση των καυστήρων φυσικού αερίου σε σχολεία του Δήμου,συνεργεία τεχνικών πήγαν επίσης για να περιορίσουν τις λάμπες φωτισμού αιθουσών. Επίσης, δόθηκε διαταγή και έγινε πράξη η αποσύνδεση των κλιματιστικών από σχολικούς χώρους εκτός από εκείνους που φιλοξενούν ολοήμερα και ΚΔΑΠ.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η δημοτική αρχή καταφεύγει στη μείωση με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης στις σχολικές αίθουσες,σε σχολεία που ήδη υπήρχε θέμα θέρμανσης τον προηγούμενο χειμώνα!

Θεωρούμε ότι δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 οι ζεστές και με επαρκή φωτισμό  σχολικές αίθουσες,ώστε οι μαθήτριες/ μαθητές να μπορούν στοιχειωδώς να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν θα πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς- εκπαιδευτικοί,παιδιά και γονείς- τα σπασμένα των τεράστιων, ανεξέλεγκτων κερδών των μονοπωλιακών εταιρειών της ενέργειας που καρπώνονται απευθείας  τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό (τη δική μας φορολόγηση) ενώ ο λαός και πληρώνει αδρά και κρυώνει!

Καλούμε τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει και να ακυρώσει τα μέτρα που δυσχεραίνουν περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων.Αντίθετα,κράτος και Δήμοι να ενισχύσουν σημαντικά τις Σχολικές Επιτροπές για να μη ζήσουν οι μαθητές/μαθήτριές μας σε  σχολεία της ντροπής!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

• Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

• Να διαγραφούν χρέη των σχολείων προς τις λεγόμενες πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο).

• Να δοθεί φθηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία.

• Να καλυφθούν ανάγκες σε αναλώσιμα, σχολικά είδη, μέσα καθαριότητας κ.τ.λ.

Καλούμε όλους τις/τους συναδέλφισσες-ους, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους γονείς και τις οργανώσεις τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Αλίμου την Πέμπτη, 13 Οκτώβρη στις 14.30

ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                                 ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ