Ο καιρος
Who's Online
We have 41 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ          (2109922215/6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/1/2022

Αρ.πρ. 4


Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Καταγγέλουμε τις μεγάλες ελλείψεις ακόμα και στα self – test για τους μαθητές/τις μαθήτριες και  τις/τους εκπαιδευτικούς!


Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί ακόμα και για τη στοιχειώδη προστασία
από την πανδημία! Ανοίγει με εγκληματικό τρόπο τα σχολεία τη Δευτέρα !


Από χθες φτάνουν από όλη την Ελλάδα , καταγγελίες από γονείς, μαθητές/μαθήτριες  και συναδέλφους/συναδέλφισσες  ότι τα self - test έχουν εξαντληθεί από τα  φαρμακεία και δεν υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον του αυτοελέγχου εν όψει του ανοίγματος των σχολείων!

Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία καταρρίπτεται παταγωδώς ακόμα ένα επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν αυξημένο testing στη σχολική κοινότητα.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν οι δηλώσεις της Υφυπουργού για παραλαβή των τεστ το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα το πρωί από τις σχολικές μονάδες! Την αποκλειστική ευθύνη για το μπάχαλο και την ταλαιπωρία μαθητών/μαθητριών  και γονιών που θα δημιουργηθεί το πρωί της Δευτέρας την έχει το Υπουργείο Παιδείας.

Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, δεν είναι τυχαία, ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Εγκληματεί συνειδητά σε βάρος της υγείας των μαθητών/μαθητριών , των εκπαιδευτικών και των γονέων υλοποιώντας την ωμή παραδοχή της ίδιας της Υπουργού ότι από Δευτέρα αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση στην πράξη έχει παραδεχτεί ότι χρήματα για επιδοτήσεις των μονοπωλίων υπάρχουν, για την υγεία του λαού όχι.


Καλούμε τους συναδέλφους/τις συναδέλφισσες  σε κάθε σχολείο να μπουν μπροστά, να υπερασπιστούν την υγεία τους και την υγεία των μαθητών/μαθητριών. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει ούτε καν τα απαραίτητα τεστ, κανένας/καμία εκπαιδευτικός και μαθητής/μαθήτρια  να μην μπει στην τάξη! Να μην επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο κανένας και καμία. Ενημερώνουμε άμεσα το Δ.Σ. για την κατάσταση σε κάθε σχολείο!

Καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται προκειμένου να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να μη κινδυνέψουν οι συνάδελφοι/οι συναδέλφισσες και οι μαθητές/οι μαθήτριες!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                        Σύριγγα Πόλυ