Ο καιρος
Who's Online
We have 18 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ          (2109922215/6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/1/2022

Αρ.πρ. 3


Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Σχολεία ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Oι εκπαιδευτικοί ,οι μαθητές/μαθήτριες και οι οικογένειες μας, δεν είμαστε αναλώσιμοι/αναλώσιμες

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

 • Δευτέρα 10/11 στις 17:00 προχωράμε σε συνέντευξη τύπου Συλλόγων και ΕΛΜΕ στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. Αποκαλύπτουμε την πραγματική κατάσταση στα σχολεία.

 • Τρίτη 11/1 στις 17:30 πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρία μαζί με Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και τους μαθητές/ τις μαθήτριες στο Υπουργείο Υγείας με απαίτηση για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

 • Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 13/1,στις 17:00, μαζί τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής.


Εκφράζουμε την οργή, την αγανάκτηση  και την ανησυχία ολόκληρης της κοινωνίας ακούγοντας το υπουργείο Παιδείας εν μέσω της επέλασης της Όμικρον  να ανοίγει τα σχολεία και να την υποδέχεται χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προφύλαξης παιδιών- εκπαιδευτικών- οικογενειών. Το ένα επιπλέον self test μόνο για την πρώτη εβδομάδα και η διευρυμένη διενέργεια self test στο τμήμα σε περίπτωση κρούσματος σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ονομαστούν μέτρα και το μόνο που προκαλούν είναι αγανάκτηση!

Για μία ακόμα φορά ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, το προσωπικό των σχολικών μονάδων και οι οικογένειές μας νιώθουμε αναλώσιμες-οι και τίποτε περισσότερο. Για την κυβέρνηση ο διαχωρισμός των πολιτών με το κριτήριο του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού-  διαφορετική οδηγία σε περίπτωση θετικού τεστ  σε εμβολιασμένες-ους εκπαιδευτικούς χωρίς την 3η δόση- και η επιβολή μιας ψεύτικης εικόνας διαχείρισης που όμως σκοντάφτει στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλες-οι παραμένουν μοναδικές γραμμές πλοήγησης στο χάος.

Το κόστος της προφύλαξης της υγείας μας από τις μάσκες- υψηλής προστασίας ή διπλές- μέχρι τα rapid και τα PCR αποτελεί ξανά ατομική μας ευθύνη, ενώ οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι και ουσιαστικά μειώνονται εν μέσω των ιδιωτικών συμφερόντων των κέντρων υγείας, των ανατιμήσεων και των φουσκωμένων λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το απαράδεκτο 50% +1, για να κλείσει ένα τμήμα, το αίσχος της 5νθήμερης καραντίνας, δημιουργούν τις συνθήκες ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη των κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονικό διάστημα από 30/11 έως 27/12 του 2021, τα κρούσματα στις ηλικίες 0 ήταν 35.718, δηλαδή το 25% των συνολικών κρουσμάτων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πριν ακόμα επεκταθεί η μετάλλαξη όμικρον.

Το μόνο για το οποίο στ΄ αλήθεια ενδιαφέρεται αυτή η κυβέρνηση είναι πώς θα υλοποιήσει και θα τρέξει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική (κατηγοριοποίηση σχολείων, υποχρηματοδότηση, Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ κλπ). Μην ξεχνιόμαστε άλλωστε, το υπουργείο απαιτεί μέσα στις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων να αναρτήσουμε τα κείμενα της Β2 Αξιολόγησης!..

Η τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ότι τα κενά που θα προκύπτουν από τους εκπαιδευτικούς που θα νοσούν «θα καλύπτονται εκ των ενόντων» πέρα από κυνική είναι και παραδοχή ότι τους είναι πλήρως αδιάφορο το πώς θα εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.


Δεν περιμένουμε λύσεις από αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θεωρούν την υγεία και τη μόρφωση ως κόστος. Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα, με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.


Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

 • Μικρότερο αριθμό παιδιών ανά τμήμα

 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία και τακτική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ  σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 • Κατάργηση του σημερινού πρωτοκόλλου που απαιτεί  50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα όταν η  Βουλή έκλεισε αστραπιαία με ένα κρούσμα!

 • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς

 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα.

 • Δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

 • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

 • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στις/ους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσες/ους βρίσκονται σε καραντίνα ή επιτηρούν μικρά παιδιά / ηλικιωμένες/ους.

 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

 • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

 • Kάθε σκέψη για υπέρβαση των  ωραρίων των εκπαιδευτικών ή τηλεκπαίδευση από τους/τις  ασθενείς εκπαιδευτικούς να την ξεχάσουν. Οι νοσούντες είναι ασθενείς και δεν θα επιτρέψουμε καμία απολύτως παραβίαση. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τις/τους διευθύντριες/διευθυντές να ενημερώνουν το σωματεία για κάθε τέτοια απόπειρα από την πλευρά της Διεύθυνσης της Δ Αθήνας.

 • Σε περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην εφαρμογή  τηλε-« εκπαίδευσης», την εφαρμόζουμε ΜΟΝΟ από τα σχολεία μας, και με τον όποια ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δίκτυο σύνδεσης υπάρχει και φυσικά αφού χορηγηθεί ανάλογος εξοπλισμός δωρεάν και στις/στους μαθήτριες/μαθητές μας.

Συντονίζουμε τη δράση μας με γονείς,  μαθητές-τριες και όλες-ους τις-ους εργαζόμενες-ους!

Κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας δυναμικά με νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τις αμέσως επόμενες μέρες.

Εδώ και τώρα τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αναλάβουν την ευθύνης τους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                             Σύριγγα Πόλυ