ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

(2109913100 / 6944334752)

Αργυρούπολη, 2/12/2020

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ, ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ KAI ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Κοντεύει να τελειώσει το  πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία του Συλλόγου μας εξακολουθούν να λειτουργούν με κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, παράλληλης στήριξης, τμημάτων ένταξης, σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στο πρωινό και στο ολοήμερο πρόγραμμα! Οι διορισμοί των συναδέλφων αναπληρωτών, παρ’ όλο που έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις φάσεις προσλήψεων, είναι πολύ λιγότεροι από πέρσι. Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις της φετινής χρονιάς, που μετά τη Δ΄ φάση ξεπερνούν τις 37.000, είναι μέχρι στιγμής λιγότερες κατά 6.522 σε σχέση με την περσινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια και κατά 3.810 στη Δευτεροβάθμια, συνολικά δηλαδή πάνω από 10.000 λιγότερες προσλήψεις. Οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης αναλαμβάνουν δύο, τρία ακόμη και τέσσερα παιδιά, ενώ σε άλλα σχολεία το ολοήμερο υπολειτουργεί! Άραγε πώς «αξιολογείται» το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση στη στήριξη του Δημόσιου σχολείου και στην ουσιαστική αναβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας; Πλήρως ανεπαρκείς και επιεικώς απαράδεκτοι! Περισσεύουν από πλευράς τους οι απειλές και οι πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς για να περάσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που με θέρμη υποστηρίζουν, ενώ στο δια ταύτα αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν επιδεικτικά και στην πράξη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, καταδικάζουν στην ομηρία και στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές που περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι μήπως δουλέψουν φέτος  Αίσχος! Δεν φτάνει που εδώ και δύο χρόνια κυριολεκτικά λειτουργούν όλα τα σχολεία σε τεντωμένο σκοινί, χωρίς ούτε ένα μέτρο ασφάλειας και υγιεινής για την πανδημία, παγιώνεται και μια απαράδεκτη πρακτική να υπάρχουν κενά στα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς! Απαιτούμε να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά άμεσα! Να μπει τέλος στην καταστρατήγηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών! Συνεχίζουμε να παλεύουμε για σύγχρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο με μόνιμο προσωπικό, αντίστοιχο των αναγκών μας!

ΤΟ ΔΣ

Last Updated (Tuesday, 13 September 2022 15:39)