Ο καιρος
Who's Online
We have 25 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 13/5/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:155

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)


email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Όλοι-ες στο συλλαλητήριο συνδικάτων ,σωματείων και ομοσπονδιών την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 7μ.μ. στα Προπύλαια.Κάτω τα χέρια από το 8ωρο.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα παρουσιάσει σήμερα το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας».

Βασικοί άξονες του νομοσχεδίου είναι:

– Η άρση των εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Η αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης,  εντείνοντας την εκμετάλλευση. Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση του 8ωρου και με τη βούλα!

– Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές.

– Η παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Είναι στη διαβούλευση και το σχετικό νομοσχέδιο για το δημόσιο.

– Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

Αυτά τα μέτρα συνοδεύονται και από νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, με το φακέλωμα των συνδικαλιστικών φορέων, την δημιουργία μηχανισμών αποτροπής της περιφρούρησης της απεργίας, την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, που πρακτικά ακυρώνει την ίδια την απεργία.


Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνουμε μαζί τη μάχη . Οι ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, πάντα έφερναν ανατροπές και στο Δημόσιο. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό εργάσιμο χρόνο, αφορά όλους τους εργαζόμενους και δε θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε,όσο και να προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου,

Προετοιμαζόμαστε για συνέχεια της δράσης μας με πανεργατική απεργία τις επόμενες μέρες.


Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να αποσυρθεί τώρα!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                                                       η Γραμματέας

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                 Ξιφαρά Βάνια

 

Έγγραφο1