Ο καιρος
Who's Online
We have 25 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 12/4/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:148

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝΠαρά το ηχηρό μήνυμα των εκπαιδευτικών, που  με  ποσοστό αποχής από την παρωδία των ηλεκτρονικών «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου 2020 να φτάνει στο  95%,το Yπουργείο Παιδείας  συνέχισε τον αυταρχικό του κατήφορο προχωρώντας σε συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Είναι γνωστό επίσης ότι έχουν υποβληθεί οι παραιτήσεις των αιρετών (τακτικών και αναπληρωματικών ) οι οποίοι αναδείχτηκαν σε αυτές τις ‘’ψευδοεκλογές’’ και ότι τόσο ο Σύλλογός μας ,όσο και  η ΔΟΕ απαιτούμε  την παράταση της θητείας των αιρετών που είχαν εκλεγεί το 2018 μέχρι την διεξαγωγή νέων εκλογών, δια ζώσης.

Το Υπ.Παιδείας και η Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ και ΔΕ Αττικής όμως προχώρησε  πραξικοπηματικά, με την υπ’ αριθ .πρωτ. Φ.30/4593/31 - 3 -2021 (ΑΔΑ : Ψ71Ν46ΜΤΛΗ-Μ92) απόφασή της, σε ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Δ΄Αθήνας διορίζοντας νέα μέλη στις θέσεις των παραιτηθέντων αιρετών  μεταξύ των οποίων και δύο εκπαιδευτικούς μέλη του Συλλόγου μας, δημιουργώντας  νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλα με δοτούς και διορισμένους.

Η θέση του Συλλόγου μας ‘’ο Θουκυδίδη’’ αλλά και  της ΔΟΕ ,παραμένει σταθερή.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα  δοτά μέλη όλων των Υπηρεσιακών συμβουλίων δεν έχουν καμμιά ηθική νομιμοποίηση και είναι καταδικαστέα στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Υλοποιώντας τις αποφάσεις του Συλλόγου μας αλλά της ΔΟΕ καλούμε τα παραπάνω διορισμένα μέλη του ανασυγκροτημένου ΠΥΣΠΕ να καταθέσουν ΑΜΕΣΑ τις παραιτήσεις τους μέχρι  16/4/2021  και να τις κοινοποιήσουν στο Σύλλογό μας. Σε διαφορετική περίπτωση θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου,  ενώ το ΔΣ του Συλλόγου μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει τις διαδικασίες διαγραφής τους με βάση το καταστατικό.

Κανένας/καμία εκπαιδευτικός σε δοτή θέση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 

Απαιτούμε :

  • Την κατάργηση του άρθρου 22 του νόμου 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. (Φ.350/52/139940), όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

  • Την απόσυρση του νόμου 4763/2020 και του σχετικού άρθρου 123, που προβλέπει το διορισμό δοτών "εκπροσώπων" στα Υ.Σ.

  • Την παράταση της θητείας των εκλεγμένων αιρετών, που έληξε στις 31/12, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή δια ζώσης εκλογικών διαδικασιών.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Έγγραφο1

Η Πρόεδρος                                                                 η Γραμματέας

 

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                       Ξιφαρά Βάνια