Ο καιρος
Who's Online
We have 26 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Aργυρούπoλη, 28/1/2021

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

Αρ. Πρωτ.:125

Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)


Βάνια Ξιφαρά: (2109913100/6944334752)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Την Τετάρτη το μεσημέρι συναντήθηκε το ΔΣ του Συλλόγου Π.Ε. «ο Θουκυδίδης» με την Διευθύντρια της Δ’ Διεύθυνσης ,κα Μεϊντάση.Τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Για την Υ.Α. που αυξάνει το διδακτικό ωράριο των Νηπιαγωγών.

Το ΔΣ ανέλυσε διεξοδικά το θέμα και απαίτησε να μη γίνει καμιά αύξηση ωραρίου και  την απόσυρση της υπουργικής απόφασης.

Η Διευθύντρια εκπαίδευσης συμφώνησε με τα ζητήματα που μπήκαν ,είπε ότι δεν θα ζητήσει νέα προγράμματα και ότι θεωρεί πως η συγκρότηση πρακτικών θα κατοχυρώσει τους συλλόγους διδασκόντων των Νηπιαγωγείων.

Επίσης είπε ότι δεν έχουν υπάρξει προβλήματα από γονείς στην Δ’ Διεύθυνση.

2. Για την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων και το πρόβλημα με τα προκάτ στον Δήμο Αλίμου.

Τ ο  ΔΣ τόνισε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα χρηματοδότησης για την ανέγερση νέων Νηπιαγωγείων και δημοτικών, την μείωση του αριθμού των μαθητών,τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών,την προσληψη ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα,όπως και σχολικών νοσηλευτών (πολύ σοβαρό ζήτημα λόγω και της πανδημίας).   Η Διευθύντρια μας ενημέρωσε ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα αλλά του Υπουργείου Παιδείας..

Επίσης την παρουσία μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τραπεζοκόμων.

Σχετικά με τα απαράδεκτα προκάτ σε πέντε Νηπιαγωγεία του Δήμου Αλίμου,είπε ότι δεν το γνώριζε το γεγονός και  ότι θα επικοινωνήσει με το Δήμο.

3. Για την κατάσταση γενικότερα στα σχολεία, την έλλειψη μέτρων προστασίας για την πανδημία ,τα αποτελέσματα της τηλεκπαίδευσης κλπ

Το ΔΣ τοποθετήθηκε αναλυτικά στην ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση που επιστρέψαμε στα σχολεία-νηπ/α,χωρίς καμιά αραίωση μαθητών,αξιοποίηση αιθουσών,πλήρη καθαριότητα  κλπ

Χωρίς τέστ και με μια πλατφόρμα -διαδικασία που δεν εξυπηρετεί τους εκπαιδευτικούς και λειτουργεί δειγματοληπτικά.Ζητήσαμε από την Διευθύντρια και τη δική της προτροπή προς τους Δήμους της περιοχης της Δ Διεύθυνσης για πρωτόκολλα  απολύμανσης των σχολικών μονάδων λόγω COVID-19.


Την αναγκαιότητα να λειτουργήσει η ενισχυτική διδασκαλία, αφού η τηλεκπαίδευση δημιούργησε πολλαπλά προβλήματα ,ιδιαίτερα στους πιο αδύνατους μαθητές.

4. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Δεδομένου ότι οι αναπληρωτές ξεπέρασαν εφέτος τις 50.000, κενά συνεχίζουν να υπάρχουν  και οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι αυξημένες,είναι επιτακτική ανάγκη οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδροs Έγγραφο1 Η Γραμματέας

 

Χριστίνα  Αγγελονίδη                                                                          Ξιφαρά Βάνια