Ο καιρος
Who's Online
We have 58 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 23/01/2022

Αρ. Πρωτ.:9

Προς :

Τους/Τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας

Δευτέρα και Τρίτη,κλειστά σχολεία λόγω χιονιά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα σχολεία, σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας, κλείνουν λόγω των καιρικών συνθηκών! Τα ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία, η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό μαθητών-τριών ανά τάξη, το κυβερνητικό σχέδιο «ανοιχτές πόρτες και παράθυρα», σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες ή ανύπαρκτες υποδομές και τα προβλήματα θέρμανσης των σχολείων, δημιουργούν για μια ακόμα φορά μια εκρηκτική κατάσταση!

Το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν. Ήδη μια σειρά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στέλνουν οδηγίες για ενεργοποίηση του «αμαρτωλού» WEBEX τις επόμενες μέρες.

Θέλουμε να ρωτήσουμε τους «φωστήρες» του Υπ. Παιδείας, τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές-τριες που δε διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους, τους συναδέλφους-ισσες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων για την τηλεκπαίδευση; Αύριο, εκείνους δε θα τους πιάσουν τα καιρικά φαινόμενα; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα μετακινηθούν με ασφάλεια, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα μέσα της τηλεκπαίδευσης; Τι θα γίνει χωρίς «ειδική άδεια» για όλους τους γονείς; Ποιος θα κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι; Τι θα γίνει με τους συναδέλφους-ισσες που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης;

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για χάσιμο των μαθημάτων λόγω χιονιά καθώς εξακολουθεί να μην καλύπτει τα χιλιάδες λειτουργικά κενά, που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και τα χιλιάδες κενά λόγω covid που συνεχώς προστίθενται και καθημερινά χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων.

Είναι επίσης απαξιωτικό και παράλογο για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τέτοιου έιδους «παραγγελιές»,λες και δεν γνωρίζουν την κατάσταση στα σχολεία.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει όλες τις νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν την τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας για σχολεία με ασφάλεια και υγειινή.

Απαιτούμε:

 • Να αποσυρθούν εδώ και τώρα όλες οι οδηγίες περί υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που κλείνουν λόγω καιρού.

 • Το ΥΠΑΙΘ να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Αυτή είναι η βασικότερη προϋπόθεση για την αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών.

 • Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτη άδεια, με 100% αποζημίωση, στους γονείς όπου θα είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών τους.

Επισημαίνουμε ότι,  με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που επικαλούνται, το ΥΠΑΙΘ και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

Α) Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών προσωπικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

Β) Το ΥΠΑΙΘ και οι Δ/νσεις εκπαίδευσης οφείλουν να παρέχουν όλα τα τεχνολογικά μέσα εντός της σχολικής μονάδας και για όλους τους εκπαιδευτικούς. Είναι δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να ζητήσουν να παραβρεθούν στα σχολεία τους για κάθε είδους καθήκον που τους ανατίθεται.

Γ) Επιπλέον, με δεδομένα τα παραπάνω, σε περιπτώσεις όπου οι καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη ή επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών στις σχολικές  μονάδες που είναι κλειστές με απόφαση Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να μεταβούν.  Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος. Να πάρουν ενυπόγραφα την ευθύνη με σχετικές εγκυκλίους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, για τα οποία ποτέ δεν αποζημιωθήκαμε και χωρίς επιμόρφωση, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν! Σήμερα είναι ο καιρός, χθες ήταν οι μαθητικές καταλήψεις και η απόπειρα να μετατραπούν οι καθηγητές σε καταδότες των αγωνιζόμενων μαθητών, αύριο θα είναι η αδυναμία του κράτους να στείλει εκπαιδευτικούς σε μια σειρά περιοχές. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο!

 • Εδώ και τώρα μέτρα για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

 • Τα σωματεία θα σταθούν στο πλευρό όλων των εκπαιδευτικών απέναντι σε κάθε απειλή και διοικητή αυθαιρεσία.

 • Τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οφείλουν άμεσα να πάρουν θέση! Να απαιτήσουν από το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει την εγκύκλιο για την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και να καλύψουν με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς.

 • Παρακαλούμε να ενημερώνεται άμεσα το σωματείο σε περιπτώσεις που παρατηρηθούν υπερβάσεις καθήκοντος ή αυθαίρετες ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                                           ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 18/01/2022

Αρ. Πρωτ.:8

Προς :

Τους/Τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

ΚΗΡΥΞΗ 2ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΠΕΜΠΤΗ 20/1, ΣΤΙΣ 12.30 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα τις πρώτες ημέρες ανοίγματος των σχολείων, μιλώντας για «κάποιες αναμενόμενες αρρυθμίες», η κατάσταση δυστυχώς είναι τραγικά διαφορετική. H κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών! Κρύβει, όμως, το γεγονός ότι οι 10.000 εξ' αυτών, που βρέθηκαν θετικοί, βρίσκονταν στα σχολεία, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων. Πάνω από 25  εκπαιδευτικοί και 120 μαθητές στα σχολεία ευθύνης μας νοσούν  ή είναι στενές επαφές και λείπουν από τα σχολεία την πρώτη εβδομάδα.  Ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει τις επόμενες μέρες καθώς και πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τον φόβο υπερμετάδοσης του ιού. Τα δεκάδες έκτακτα κενά στην Δ’  Αθήνας έρχονται να προστεθούν στα ήδη δεκάδες λειτουργικά κενά στον σύλλογό μας, που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών τρίμηνης σύμβασης για την αντιμετώπιση των κενών αποτελούν εμπαιγμό καθώς και οι προφορικές εντολές από τις διευθύνσεις για διάλυση ωρολογίου προγράμματος, κατάργηση ολοημέρου και διδακτικών ωρών. Είναι απαράδεκτο και παράνομο να αφήνονται αστήριχτοι μαθητές/μαθήτριες των τμημάτων ΖΕΠ και παράλληλης στήριξης για να αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί  τους άλλες τάξεις με στόχο « την κανονικότητα» που ευαγγελίζεται το Υ.ΠΑΙ.Θ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης της εκπαίδευσης με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.


Προχωράμε σε άμεσες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και καλούμε όλους τους συναδέλφους να τις ενισχύσουν, να είναι σε επαφή με το Δ.Σ. του συλλόγου.

Συντονίζουμε τη δράση μας με τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους.

Τις επόμενες ημέρες:

 1. Την Τετάρτη 19/01  συμμετέχουμε μαζί με τις Ομοσπονδίες μας στο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητρήριο στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

 2. Συμμετέχουμε  σε Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 20/1 (Προπύλαια 12.30) κηρύσσοντας 2 στάση εργασίας στα σχολεία του συλλόγου μας.

 3. Προχωράμε αμέσως μετά σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα και σε ολομέλεια προέδρων για την κλιμάκωση της πάλης.

 4. Συνεχίζουμε ενωμένοι στους σύλλογους διδασκόντων τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με όλα τα μέσα. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές μας αποφάσεις κόντρα σε κάθε απόπειρα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της Διοίκησης να τις καταστρατηγήσουν.

 5. Απαιτούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, εδώ και τώρα, να αποφασίσουν απεργία – απόχη από την αξιολόγηση σε όλα τα σωματεία και σε όλη την Ελλάδα, ενιαία, άμεσα, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του κλάδου και να εκφραστεί με ενιαίο τρόπο, η συντριπτική αντίθεση του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

 6. Το Σάββατο 22/1 προχωράμε, σε δια ζώσης, πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για τον συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης του κλάδου για όλα τα ζητήματα, ως συνέχεια της αντίστοιχης πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 15/9 στην Αθήνα, στην Γκράβα.

 7. Έχουμε ζητήσει συναντήσεις με τους Δημάρχους του Αλίμου και του Ελληνικού Αργυρούπολης για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και περιμένουμε να συναντηθούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 8. Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ Αθήνας την επόμενη εβδομάδα  μαζί με τους υπόλοιπους ΣΕΠΕ της περιοχής μας.


Καλούμε όλες τις δυνάμεις του εκπαιδευτικού κινήματος, σωματεία και συνδικάτα, τοπικές και δημοτικές κινήσεις που πλήττονται και αναζητούν δρόμους συλλογικού αγώνα, να δώσουμε από κοινού την μάχη αυτή.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                       ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 16/01/2022

Αρ. Πρωτ.:7

Προς :

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Θεωρούμε απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπεί η λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών στο ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής,του  ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, για να μετατραπούν  σε κέντρο εμβολιασμού. Αυτό σημαίνει τεράστια υποβάθμιση του νοσοκομείου και επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων, ιδιαίτερα των νοσοκομείων Παίδων . Σημαίνει επίσης αύξηση της αναμονής των ΤΕΠ,  ότι τα παιδιά με χρόνια νοσήματα που είναι χρόνιοι ασθενείς  πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, σημαίνει ότι η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών θα είναι στον αέρα, σημαίνει επίσης  μετακινήσεις  προσωπικού νοσοκομείου « για να καλύψει τρύπες».

Οι εργαζόμενοι/εργαζόμενες στα παιδιατρικά νοσοκομεία έρχονται «καθημερινά αντιμέτωποι με εκατοντάδες περιστατικά στα Επείγοντα, με την προσέλευση τους τελευταίους μήνες να έχει εκτοξευθεί και την αναμονή να φτάνει αρκετές φορές έως και τις 8 ώρες. Η υποστελέχωση των νοσοκομείων  από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων  οδηγεί σε τεράστια εξάντληση του προσωπικού, που εντάθηκε εν μέσω πανδημίας. Ταυτόχρονα, η υποβάθμιση και υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τα παιδιά, οδηγεί μερικές φορές στα Επείγοντα των νοσοκομείων περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που φθίνει διαρκώς.

Παράλληλα με τον τεράστιο όγκο περιστατικών που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία αυτά, από όλη την Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί ο απαραίτητος εμβολιασμός του πληθυσμού, αρχικά των ενηλίκων και στην συνέχεια των παιδιών ,χωρίς να προβλεφθούν ειδικά κέντρα . Απαιτούμε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού, με παρακολούθηση των τυχόν παρενεργειών, και ταυτόχρονα να στελεχωθεί η ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων, και όχι με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα και υπερφορτωμένα νοσοκομεία

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                         ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ


Last Updated (Thursday, 27 January 2022 20:10)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 12/01/2022

Αρ. Πρωτ.:6

Προς :

1. Τον Δήμαρχο  Ελληνικού Αργυρούπολης

Κ. Γιάννη Κωνσταντάτο

Κοιν:

Δημοτικό Συμβούλιο                   Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
Αίτημα συνάντησης  του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ «  Ο Θουκιδίδης» με τον Δήμαρχο Ελληνικού -Αργυρούπολης.


Θέμα:   Καθαριότητα σχολικών μονάδων και μέτρα ενάντια στην πανδημία


Σας ενημερώνουμε ότι θα επιθυμούσαμε μια άμεση συνάντηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα με τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο  για την συζήτηση των παρακάτω εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων ώστε να μην μετατρέπονται τα σχολεία μας σε υγειονομικές εστίες υπερμετάδοσης του covid-19. :

Α) Ενίσχυση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Β) Αύξηση του αριθμού και του ωραρίου των κλιμακίων του ΕΟΔΥ για Δωρεάν τεστ (rapid και μοριακά) για τους μαθητές/μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Γ) Δωρεάν χορήγηση μασκών υψηλής προστασίας ΚΝ 95  σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.


Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας .


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                       ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥLast Updated (Thursday, 27 January 2022 20:08)

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ          (2109922215/6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/1/2022

Αρ.πρ. 4


Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Καταγγέλουμε τις μεγάλες ελλείψεις ακόμα και στα self – test για τους μαθητές/τις μαθήτριες και  τις/τους εκπαιδευτικούς!


Το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί ακόμα και για τη στοιχειώδη προστασία
από την πανδημία! Ανοίγει με εγκληματικό τρόπο τα σχολεία τη Δευτέρα !


Από χθες φτάνουν από όλη την Ελλάδα , καταγγελίες από γονείς, μαθητές/μαθήτριες  και συναδέλφους/συναδέλφισσες  ότι τα self - test έχουν εξαντληθεί από τα  φαρμακεία και δεν υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον του αυτοελέγχου εν όψει του ανοίγματος των σχολείων!

Πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία καταρρίπτεται παταγωδώς ακόμα ένα επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας για δήθεν αυξημένο testing στη σχολική κοινότητα.

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν οι δηλώσεις της Υφυπουργού για παραλαβή των τεστ το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα το πρωί από τις σχολικές μονάδες! Την αποκλειστική ευθύνη για το μπάχαλο και την ταλαιπωρία μαθητών/μαθητριών  και γονιών που θα δημιουργηθεί το πρωί της Δευτέρας την έχει το Υπουργείο Παιδείας.

Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, δεν είναι τυχαία, ούτε οφείλεται σε ανικανότητα. Εγκληματεί συνειδητά σε βάρος της υγείας των μαθητών/μαθητριών , των εκπαιδευτικών και των γονέων υλοποιώντας την ωμή παραδοχή της ίδιας της Υπουργού ότι από Δευτέρα αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση στην πράξη έχει παραδεχτεί ότι χρήματα για επιδοτήσεις των μονοπωλίων υπάρχουν, για την υγεία του λαού όχι.


Καλούμε τους συναδέλφους/τις συναδέλφισσες  σε κάθε σχολείο να μπουν μπροστά, να υπερασπιστούν την υγεία τους και την υγεία των μαθητών/μαθητριών. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει ούτε καν τα απαραίτητα τεστ, κανένας/καμία εκπαιδευτικός και μαθητής/μαθήτρια  να μην μπει στην τάξη! Να μην επιτρέψουμε να μπει σε κίνδυνο κανένας και καμία. Ενημερώνουμε άμεσα το Δ.Σ. για την κατάσταση σε κάθε σχολείο!

Καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται προκειμένου να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να μη κινδυνέψουν οι συνάδελφοι/οι συναδέλφισσες και οι μαθητές/οι μαθήτριες!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                        Σύριγγα Πόλυ


 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ          (2109922215/6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 9/1/2022

Αρ.πρ. 3


Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Σχολεία ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Oι εκπαιδευτικοί ,οι μαθητές/μαθήτριες και οι οικογένειες μας, δεν είμαστε αναλώσιμοι/αναλώσιμες

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

 • Δευτέρα 10/11 στις 17:00 προχωράμε σε συνέντευξη τύπου Συλλόγων και ΕΛΜΕ στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. Αποκαλύπτουμε την πραγματική κατάσταση στα σχολεία.

 • Τρίτη 11/1 στις 17:30 πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρία μαζί με Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και τους μαθητές/ τις μαθήτριες στο Υπουργείο Υγείας με απαίτηση για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

 • Νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 13/1,στις 17:00, μαζί τα εργατικά συνδικάτα της Αττικής.


Εκφράζουμε την οργή, την αγανάκτηση  και την ανησυχία ολόκληρης της κοινωνίας ακούγοντας το υπουργείο Παιδείας εν μέσω της επέλασης της Όμικρον  να ανοίγει τα σχολεία και να την υποδέχεται χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προφύλαξης παιδιών- εκπαιδευτικών- οικογενειών. Το ένα επιπλέον self test μόνο για την πρώτη εβδομάδα και η διευρυμένη διενέργεια self test στο τμήμα σε περίπτωση κρούσματος σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ονομαστούν μέτρα και το μόνο που προκαλούν είναι αγανάκτηση!

Για μία ακόμα φορά ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, το προσωπικό των σχολικών μονάδων και οι οικογένειές μας νιώθουμε αναλώσιμες-οι και τίποτε περισσότερο. Για την κυβέρνηση ο διαχωρισμός των πολιτών με το κριτήριο του επαναλαμβανόμενου εμβολιασμού-  διαφορετική οδηγία σε περίπτωση θετικού τεστ  σε εμβολιασμένες-ους εκπαιδευτικούς χωρίς την 3η δόση- και η επιβολή μιας ψεύτικης εικόνας διαχείρισης που όμως σκοντάφτει στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλες-οι παραμένουν μοναδικές γραμμές πλοήγησης στο χάος.

Το κόστος της προφύλαξης της υγείας μας από τις μάσκες- υψηλής προστασίας ή διπλές- μέχρι τα rapid και τα PCR αποτελεί ξανά ατομική μας ευθύνη, ενώ οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι και ουσιαστικά μειώνονται εν μέσω των ιδιωτικών συμφερόντων των κέντρων υγείας, των ανατιμήσεων και των φουσκωμένων λογαριασμών ΔΕΚΟ.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το απαράδεκτο 50% +1, για να κλείσει ένα τμήμα, το αίσχος της 5νθήμερης καραντίνας, δημιουργούν τις συνθήκες ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη των κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονικό διάστημα από 30/11 έως 27/12 του 2021, τα κρούσματα στις ηλικίες 0 ήταν 35.718, δηλαδή το 25% των συνολικών κρουσμάτων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πριν ακόμα επεκταθεί η μετάλλαξη όμικρον.

Το μόνο για το οποίο στ΄ αλήθεια ενδιαφέρεται αυτή η κυβέρνηση είναι πώς θα υλοποιήσει και θα τρέξει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική (κατηγοριοποίηση σχολείων, υποχρηματοδότηση, Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ κλπ). Μην ξεχνιόμαστε άλλωστε, το υπουργείο απαιτεί μέσα στις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων να αναρτήσουμε τα κείμενα της Β2 Αξιολόγησης!..

Η τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ότι τα κενά που θα προκύπτουν από τους εκπαιδευτικούς που θα νοσούν «θα καλύπτονται εκ των ενόντων» πέρα από κυνική είναι και παραδοχή ότι τους είναι πλήρως αδιάφορο το πώς θα εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.


Δεν περιμένουμε λύσεις από αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές, της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θεωρούν την υγεία και τη μόρφωση ως κόστος. Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα, με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.


Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

 • Μικρότερο αριθμό παιδιών ανά τμήμα

 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία και τακτική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ  σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 • Κατάργηση του σημερινού πρωτοκόλλου που απαιτεί  50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα όταν η  Βουλή έκλεισε αστραπιαία με ένα κρούσμα!

 • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς

 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα.

 • Δωρεάν παροχή όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

 • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

 • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στις/ους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσες/ους βρίσκονται σε καραντίνα ή επιτηρούν μικρά παιδιά / ηλικιωμένες/ους.

 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.

 • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

 • Kάθε σκέψη για υπέρβαση των  ωραρίων των εκπαιδευτικών ή τηλεκπαίδευση από τους/τις  ασθενείς εκπαιδευτικούς να την ξεχάσουν. Οι νοσούντες είναι ασθενείς και δεν θα επιτρέψουμε καμία απολύτως παραβίαση. Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τις/τους διευθύντριες/διευθυντές να ενημερώνουν το σωματεία για κάθε τέτοια απόπειρα από την πλευρά της Διεύθυνσης της Δ Αθήνας.

 • Σε περίπτωση που το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην εφαρμογή  τηλε-« εκπαίδευσης», την εφαρμόζουμε ΜΟΝΟ από τα σχολεία μας, και με τον όποια ηλεκτρονικό εξοπλισμό και δίκτυο σύνδεσης υπάρχει και φυσικά αφού χορηγηθεί ανάλογος εξοπλισμός δωρεάν και στις/στους μαθήτριες/μαθητές μας.

Συντονίζουμε τη δράση μας με γονείς,  μαθητές-τριες και όλες-ους τις-ους εργαζόμενες-ους!

Κλιμακώνουμε τις διεκδικήσεις μας δυναμικά με νέα πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τις αμέσως επόμενες μέρες.

Εδώ και τώρα τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να αναλάβουν την ευθύνης τους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                             Σύριγγα Πόλυ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ          (2109922215/6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 21/12/2021

Αρ.πρ. 2


Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Ψήφισμα

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η νέα κατάπτυστη εγκύκλιος Κόπτση

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από νέα εγκύκλιο του Γ.Γ., συνεχίζει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν, εδώ και σχεδόν δέκα μήνες, τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Το ΥΠΑΙΘ εξαπολύει ένα νέο κυνήγι μαγισσών στον χώρο της εκπαίδευσης, στήνει έναν απαράδεκτο μηχανισμό τρομοκράτησης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΙΘ απέστειλε πίνακες σε όλες τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) της χώρας με τα σχολεία που δεν ανάρτησαν είτε την αποτίμηση της περσινής σχολικής χρονιάς είτε τον προγραμματισμό της φετινής. Την ίδια στιγμή, ζητάει από τους Διευθυντές/ριες και Προϊσταμένους/ες των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων να αιτιολογήσουν τους λόγους που δεν ανάρτησαν τα κείμενα και επιπλέον να αποστείλουν τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ!! Τέλος, απαιτεί από τις ΠΔΕ να αποστείλουν στο ΥΠΑΙΘ όλα τα έγγραφα με βάση τα οποία ορίστηκαν οι συγκεκριμένοι Διευθυντές/ριες και Προϊστάμενοι/ες, προφανώς για να ενεργοποιήσει τις τιμωρητικές διατάξεις του ν. 4823/2021.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Στεκόμαστ απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών.Από πέρσι τον Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί με τις συλλογικές μας αποφάσεις, με την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις, με την συγκλονιστική απεργία στις 11/10, με τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, έχουμε κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτές τις συλλογικές μας αποφάσεις υπερασπιζόμαστε και κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής ποινών είναι, πέρα από όλα τα αλλά, και παράνομη.

Το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι τα σχέδια του βρίσκουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο, τις συκοφαντίες, την ανοιχτή τρομοκρατία. Μετά τις δικαστικές προσφυγές και την ανοιχτή καταστολή των ΜΑΤ, προχωράει ένα βήμα παραπέρα και στρώνει το έδαφος της επιβολής ποινών.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Δε θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθεί κανένας-μια συνάδελφος-ισσα στα πλαίσια του συλλογικού αγώνα που δίνουμε ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια.

 • Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος.

 • Να σταματήσει κάθε διαδικασία στοχοποίησης συναδέλφων, κάθε προπαρασκευαστική διαδικασία επιβολής ποινών.

 • Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να απειλεί και να τρομοκρατεί, θα όφειλε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων,  με τη θωράκισή τους από την πανδημία και όχι να τα μετατρέπει σε εστίες υπερμετάδοσης. Να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να πάρει μέτρα για σχολικές υποδομές πριν θρηνήσουμε θύματα, να ασχοληθεί με μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που οξύνονται και ξεσπούν βίαια μέσα στα σχολεία. Δυστυχώς, η κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική ρίχνει λάδι στη φωτιά των προβλημάτων και την ίδια στιγμή στοχοποιεί τους-τις εκπαιδευτικούς που, εδώ και δύο χρόνια, δίνουν μάχη για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία.

Καλούμε εδώ και τα τώρα τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση απέναντι στο νέο αυταρχικό κρεσέντο του Υπουργείου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης και την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής!

Όλοι-ες οι συνάδελφοι-ισσες μένουμε δυνατοί-ες και ενωμένοι-ες, συσπειρωμένοι στις συλλογικές μας αποφάσεις. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης είναι έωλη και θα πέσει στο κενό!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                        Σύριγγα Πόλυ

Έγγραφο1

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ          (2109922215/6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 21/12/2021

Αρ. Πρ.  1

Προς τα Μέλη του Συλλόγου


Α. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το Δ.Σ. που εκλέχτηκε στις εκλογές 8/12/2021 στην 1η Συνεδρίασή του στις 20/12/2021 προχώρησε στη συγκρότησή του:


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΗΛ. ΣΧ.

ΚΙΝΗΤΟ

Πρόεδρος

Aγγελονίδη Χριστίνα

2109922610

6945385686

Α’ Αντιπρόεδρος

Ζέλιος Γιώργος

2109618827

6944553195

Β’Αντιπρόεδρος

Λώλης Κων/νος

2109610234

6944395369

Γ. Γραμματέας

Σύριγγα Πόλυ

2109922215

6973223771

Ειδ. Γραμματέας

Πετριτσοπούλου Νάση

2109618634

6980019031

Ταμίας

Ξιφαρά Βάνια

2109913100

6944334752

Μέλη

Ζιώγα Σοφία

2109618827

6977955299

Εκίζογλου Γιάννης

2109614248

6934867127

Παυλόπουλος Κων/νος

2109922212

6947724422
Β. ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Αγγελονίδη Χριστίνα

6ο ΔΣ Αργ/λης,Κωφών-Βαρ/ων, Εγκ. Παρ/ση

3Ο,9Ο /Αργ/λης , Κωφών-Βαρ/ων

Ξιφαρά Βάνια

1ο ,2ο -7ο ,3ο Αλίμου


1ο,2ο,3Ο, 9ο Αλίμου

Ζιώγα Σοφία

3ο,4ο Ελληνικού

1ο,5ο Ελληνικού

Ζέλιος Γιώργος

11ο ,8ο Αργ/λης

11 ,15οΑργ/λης  και  4ο Ελληνικού

Εκίζογλου Γιάννης

4ο ,7ο Αργ/λης

4,6,13ο Αργ/λης

Σύριγγα Πόλυ


4ο ,5ο ,6ο Αλίμου


4ο,5,10Ο ,11ο Αλίμου

Πετριτσοπούλου Νάση

1ο ,2ο Ελληνικού

2ο,3ο,6ο Ελληνικού

Λώλης Κων/νος

1ο , 3ο Αργ/λης ,  9ο Αλίμου

1ο,5ο Αργ/λης και   7ο , 8ο Αλίμου

Παυλόπουλος Κων/νος

2ο ,5ο Αργ/λης

2ο,7ο,10 Αργ/λης

Γ. ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάζει, στο γραφεία του Συλλόγου (Κυκλάδων 7) Αργυρούπολη. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές για όλα τα

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγγελονίδη Χριστίνα                                                                                                                        Σύριγγα Πόλυ
Έγγραφο1

 


Last Updated (Sunday, 16 January 2022 17:56)

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 8/12/2021

Προς τα Μέλη του ΣυλλόγουΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ    ‘’Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ’’ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ (8/12/2021)

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΕ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2019

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΕ


ψήφισαν

401

489


Άκυρα – Λευκά

13

35


Έγκυρα

388

454


Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών

148 ψήφους 3έδρες

172 ψήφους -3 έδρες


ΔΑΚΕ

63 ψήφους

2 έδρες

113 ψήφους-2 έδρες


ΔΗΣΥ

69 ψήφους

2 έδρες

90 ψήφους- 2 έδρες


ΕΝΕΔΡΑ

67 ψήφους

2 έδρες

79 ψήφους-  2 έδρες


ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

41 ψήφους     -----
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών, στην εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας στις 8 του Δεκέμβρη, παρόλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έβαλε η κυβέρνηση για να την αποτρέψει! Δόθηκε ηχηρή απάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, στην κυβέρνηση και σε όσους θέλουν να βάλουν λουκέτο στο συνδικαλιστικό κίνημα και στα εκπαιδευτικά σωματεία με τον νόμο Χατζηδάκη, να αφήσουν  αφοπλισμένους τους εκπαιδευτικούς, χωρίς άδεια, χωρίς συλλογικές διαδικασίες, να αποδυναμώσουν τη μαζική συλλογική δράση, να φιμώσουν τη φωνή μας!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν την 7η Δεκέμβρη στην Τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου μας, διαδικασία που πρέπει να αποκτήσει πιο μαζικά χαρακτηριστικά.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που βοήθησαν στην εφορευτική επιτροπή,στη δισδικασία  των εκλογών!

8/12/2021

 

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Βάνια  Ξιφαρά

(2109913100 / 6944334752)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 5/12/2020
Αρ. Πρωτ.: 205

Προς τα Μέλη του Συλλόγου

Α)    ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» (ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,ΑΛΙΜΟΣ)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΟΙ
1. ΟΛΕΣ-ΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,7/12 ΣΤΙΣ 6.30μμ-9 μμ ,ΣΤΟ 6Ο ΔΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΚΥΚΛΑΔΩΝ 7

2. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΜΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ   ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΣ,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/12 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΩΔΕΙΟΥ (ΚΥΠΡΟΥ 97, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ  eurobank

3.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΝΟΣΗΣΗΣ,RAPID TESTS.

4. MAZIKOΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ,ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (νόμος Χατζηδάκη κλπ)

5.ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!!!

Β)   ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΕ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας,μέσω της Προέδρου, έκανε παρέμβαση στις δυο  συντονίστριες  (κα Βουβούση και  κα Καζέλα),διαμαρτυρόμενο για το διαδικτυακό σεμινάριο που έχουν βάλει στις 8/12,με κλειστά  τα Νηπ/α.Ζητήσαμε να αλλάξει η ημερομηνία,που συμπίπτει με αυτήν των εκλογών μας.Οι συντονίστριες αρνήθηκαν.Το ΔΣ θα προσπαθήσει εκ νέου την μετάθεση του σεμιναρίου. Όποια κι αν θα είναι η εξέλιξη,καλούμε τις Συναδέλφισσες-ους, με κάθε τρόπο να προσέλθουν στην ψηφοφορία του σωματείου.Οι συντονίστριες είναι ενημερωμένες.....

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΒΑΝΙΑ ΞΙΦΑΡΑ

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara