Ο καιρος
Who's Online
We have 32 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19/9/2022
Αρ. Πρωτ.: 66

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ «ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

 • Εδώ και τώρα αύξηση 20% στους μισθούς μας! Καταβολή του 13ου & του 14ου μισθού

 • Άμεση καταβολή του κλεμμένου ΜΚ για το 2016 - 2017

 • Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί

 • Επιδότηση ενοικίου 300€ - Δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο, έκπτωση 50% σε όλα τα ΜΜΜ – Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες

Πρόκληση! Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει κανείς την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων! Δηλαδή, ανακοίνωσε την επιστροφή από 1,5€ έως 7€ το μήνα ανάλογα με το ΜΚ και αντίστοιχα 12€ περίπου ανά μήνα (δηλαδή ούτε ένα ευρώ την ημέρα σύνολο), την στιγμή που:

 • Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια.

 • Ένας νεοδιόριστος/νεοδιόριστη, χωρίς τέκνα, που δουλεύει στην εκπαίδευση για πρώτη φορά, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1180 ευρώ. Πιο λίγο και από τον βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα!

 • Ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει στο κέντρο της Αθήνας ή του Πειραιά τουλάχιστον 400 ευρώ, ενώ στις νησιωτικές περιοχές φτάνει στα … 500 ευρώ!

 • Η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και το καθημερινό κόστος μετακίνησης από και προς το σχολείο γίνεται πραγματικά δυσβάστακτο.

Σε χαμηλότερα ΜΚ, η δήθεν αύξηση φυσικά είναι ακόμα πιο κάτω (κάτω από 12000 ευρώ τον χρόνο δεν υπήρχε ειδική εισφορά αλληλεγγύης).

Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά για χυδαία πρόκληση, για κοροϊδία! Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο … με το Χότζα… Αφού μας επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις ένα σωρό ληστρικές περικοπές, τώρα πρέπει να πούμε «και ζήτω», επειδή αφαίρεσαν … δύο (που έχουν και το μικρότερο κόστος). Αν νομίζει ότι έχει να κάνει με ζητιάνους η κυβέρνηση, είναι γελασμένη!! Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα. Γι’ αυτό απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!

Δεν περιμένουμε σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να επιβάλει το δίκιο μας. Καμία αναμονή για κυβερνητικές λύσεις από όλα αυτά τα κόμματα που μας μαύρισαν τη ζωή. Καμία αναστολή, εμείς έχουμε το δίκιο. Οργανώνουμε εδώ και τώρα αποφασιστικό αγώνα για τη ζωή μας και τη μόρφωση των μαθητών μας. Προετοιμάζουμε απεργιακό αγώνα και κλιμάκωση.

Καλούμε τα Δ.Σ. σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν αποφασιστική πρωτοβουλία για το ζήτημα του μισθού και της επιβίωσης των Εκπαιδευτικών,  να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το ζήτημα των μισθών, να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις και απεργία στον κλάδο. Να προετοιμάσουν την επιτυχία της Γενικής Απεργίας σε όλο το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα που κάλεσαν από κοινού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 9 του Νοέμβη.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                               ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

ΠόλυΣύριγγα (2100022215-6973223771)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 19/9/2022
Αρ. Πρωτ.: 65

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ) ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ.

Πριν λίγες ημέρες, με κοινή δήλωση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ανακοινώθηκαν  τα περιβόητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δηλαδή το απόλυτο τίποτα! Προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους/εκτεθειμένες  εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/ μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους . Ιδιαίτερα για τις/ τους εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/ μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν. Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσες/ όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).Τεράστιο ζήτημα υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτριών/ αναπληρωτών. Όσοι μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια. Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες (5.000 επιπλέον τμήματα ολοήμερου). Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Καταργείτα ιη υποχρέωση για self-test στους/στις μαθητές/ μαθήτριες, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, όταν εμφανιστούν συμπτώματα. Για μια ακόμα φορά, οι γονείς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.

Και ενώ όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν πάει περίπατο…οι ανεμβολίαστοι/ανεμβολίαστες  εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα. Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους/τις  αναπληρωτές/αναπληρώτριες συναδέλφους της Α’ φάσης (που δε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης)!Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση της πανδημίας στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

 • Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους. Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapidtest στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.

 • 15 μαθητές/μαθήτριες ανά τάξη.

 • Δωρεάν παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

 • Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ                                               ΠΟΛΥ ΣΥΡΙΓΓΑ
 

Ένα  Σχολείο για τη Γάζα

Αγαπητοί συνάδελφοι - ισσες

Ο Σύλλογός μας με απόφαση Γ.Σ. συμμετέχει στην καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα» με εκπαιδευτικές δράσεις αντιπολεμικού περιεχομένου.

Read more...

 

Last Updated (Sunday, 17 October 2010 20:05)

Read more...

 

Last Updated (Friday, 15 October 2010 22:43)

Read more...

 

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Θέμα : Κατανομή σχολείων στα μέλη του Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι-ισσες σας κάνουμε γνωστές εκ νέου τις σχολικές μονάδες και τα καινούργια μέλη του Δ.Σ. που έχουν την ευθύνη ενημέρωσής τους.

Last Updated (Tuesday, 09 November 2010 20:20)

Read more...

 

Σ Χ Ε Δ Ι Ο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.

Σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των οργανικών μονάδων του Κράτους, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και άλλων φορέων του Δημοσίου Τομέα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις:

α. Των άρθρων 7 παράγραφοι 3 και 4  και 19 του ν. 4024/2011 (Α’ 226) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».

β. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, όπως κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α’ 98).

 1. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος δεν προκαλείται πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 1. Την υπ. αριθμ. ………………….. γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας,

με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αποφασίζουμε :

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:11)

Read more...

 

Πραγματικό σφαγείο για τους δημοσίους υπαλλήλους δημιουργεί η κυβέρνηση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην δημόσια διοίκηση. Το λεγόμενο σχήμα της κινητικότητας με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μεταφορές του προσωπικού, πέραν του ότι επιχειρεί μια ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα μέσω του εξαναγκασμού και με την απειλή της ανεργίας, στην πραγματικότητα υποκρύπτει μαζικές απολύσεις υπαλλήλων που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας ή εργάζονταν με σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Το «ταμπού» των απολύσεων που ζήταγε η τρόικα να σπάσει, σπάει και μάλιστα δραστικά και σε μεγάλη έκταση. Η μονιμότητα καταργείται μέσω της μαζικής κατάργησης οργανικών θέσεων και η διαθεσιμότητα αποτελεί το φύλλο συκής πίσω από το οποίο κρύβεται το χαρτί της απόλυσης. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν πως μέσα στο 2013 πάνω από 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με τα νέα μέτρα παρά το γεγονός ότι η μνημονιακή υποχρέωση αναφέρει μόνο 25.000 υπαλλήλους. Όσοι από αυτούς δεν μεταταχθούν ή δεν μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, το πολυνομοσχέδιο αναφέρει ρητά ότι θα απολυθούν με την λήξη της διαθεσιμότητας που διαρκεί ένα χρόνο

Ταυτόχρονα, αλλάζει άρδην το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο,  το οποίο πλέον θα αποτελεί μια ανεξέλεγκτα αιωρούμενη δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων. Εισάγεται σε μαζική βάση το μέτρο της αργίας και το εργασιακό περιβάλλον λαμβάνει μεσαιωνικό χαρακτήρα. Το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά καταργείται, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές διώξεις ενώ ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό έλεγχο και με την απειλή της αργίας για την ζωή που διάγει και τις πράξεις στις οποίες προβαίνει ακόμη κι εκτός εργασίας. Συγκεκριμένα θα τίθεται σε αργία ο υπάλληλος που επιθυμεί ένα διαφορετικό Σύνταγμα από το σημερινό ή έχει άλλη γνώμη για το πολίτευμα και την έννοια της Πατρίδας όπως κι εκείνος που διώκεται πειθαρχικά με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο για τις μετατάξεις και μεταφορές, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αργία καθώς και την κατάργηση οργανικών θέσεων Προβλέπει:

 

 

Α. ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

 

 1. Επιτρέπονται οι μετατάξεις μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δημοσίου.
 2. Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του Δημοσίου επιτρέπεται η μεταφορά υπαλλήλων: α) Λόγω μεταβολής αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών β) για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού γ) εφόσον μετά από αξιολόγηση προκύπτει ότι στο συγκεκριμένο ΝΠΙΔ υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
 3. Οι ΙΔΑΧ μπορούν να μεταφέρονται και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
 4. Μετά την πράξη μεταφοράς ή μετάταξης του υπαλλήλου μπορεί να καταργείται η οργανική θέση που αυτός κατείχε στον προηγούμενο φορέα που εργαζόταν.

 

 

 

 

 

ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΜΕΝΟΥ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ:

α) Ο μόνιμος υπάλληλος που δεν θα εμφανιστεί στη θέση που μετατάχθηκε θεωρείται ότι διαπράττει σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται τουλάχιστον με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ.

β) Αυτός που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και δεν εμφανίζεται στη θέση που μετατάχθηκε η μεταφέρθηκε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

γ) Ο ΙΔΑΧ που δεν εμφανίζεται στη νέα του θέση ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.

 

 

 

Β. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 1. Οι μόνιμοι υπάλληλοι σε όλο το δημόσιο που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις βγαίνουν σε διαθεσιμότητα.
 2. Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα: α) Μετατάσσονται εκουσίως (με τη θέλησή τους). β) Μετατάσσονται ή μεταφέρονται υποχρεωτικώς. γ) Τοποθετούνται προσωρινά σε οποιοδήποτε φορέα του δημοσίου για κάλυψη προσωρινών αναγκών. δ) Υπάγονται σε ειδικά προγράμματα επανεκπαίδευσης ή επανακατάρτισης.
 3. Η διαθεσιμότητα διαρκεί ένα χρόνο και ο υπάλληλος παίρνει το 75% του βασικού του μισθού.
 4. Οι μονιμοι και οι ΙΔΑΧ υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα  εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ μόλις λήξει ο χρόνος διαθεσιμότητας.

 

 

Γ. ΑΡΓΙΑ

 1. Τίθενται σε αργία όσοι υπάλληλοι:

α) Έχουν καταδικαστεί σε πρώτο ή σε δεύτερο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση και όσοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε προσωρινή κράτηση ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

 

β) Οι υπάλληλοι για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής.

 

γ) Για πειθαρχικά παραπτώματα όπως:

 

 • Άρνηση αναγνώρισης συντάγματος και έλλειψη αφοσίωσης στην πατρίδα και στο Πολίτευμα.
 • Παράβαση καθήκοντος
 • Αποκόμιση οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος υπέρ του ιδίου ή όπερ τρίτου κατά την άσκηση των καθηκόντων ή εξ αφορμής αυτών.
 • Αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας
 • Σοβαρή απείθεια
 • Αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων
 • Χρησιμοποίηση ιδιότητας ή πληροφοριών λόγω της ιδιότητας προς όφελος του ιδίου ή τρίτων.
 • Άρνηση συνεργασίας με τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τις υπηρεσίες Ελέγχου στο Δημόσιο.
 • Φθορά από ασυνήθιστη χρήση ή εγκατάλειψη ή παράνομη χρήση πράγματος που ανήκει στην υπηρεσία.
 • Παράλειψη από τα πειθαρχικά όργανα δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικών παραπτωμάτων
 • Μη τήρηση του ωραρίου
 • Ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους πολίτες, αδικαιολόγητη μη εξυπηρέτηση του πολίτη, μη έγκαιρη διεκπεραίωση υποθέσεων, άρνηση συνεργασίας με τα ΚΕΠ, μη ανάρτηση ή πλημμελής ανάρτηση αποφάσεων στο διαδίκτυο, μη εφαρμογή απλουστευτικών διαδικασιών και αντιγραφειοκρατικών διατάξεων.

 

δ) Η αργία λήγει αν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία

 

ε) Ο υπάλληλος που τίθεται σε αργία λαμβάνει κατά τη διάρκεια αυτής το 75% των νόμιμων αποδοχών του.

 

στ) Εννοείται πως όσοι καταδικαστούν τελεσίδικα σε οριστική παύση ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

 

Δ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

 

1. Από την έναρξη της ισχύος ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ καταργούνται οι οργανικές θέσεις:

 

α) Χάνουν τις οργανικές τους θέσεις (οι οποίες καταργούνται) και βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι οποίοι  δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτές οι οργανικές θέσεις θα καταργηθούν και οι υπάλληλοι που τις κατέχουν θα βγουν σε διαθεσιμότητα εφόσον: ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: α) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και β) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των παραπάνω κλάδων και ειδικοτήτων (Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων) που υπηρετούν στον οικείο φορέα.

 

β) Από την εφαρμογή της διάταξης αυτής εξαιρούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού.

2. Με την δημοσίευση του νόμου οι Διευθύνσεις Προσωπικού των φορέων οφείλουν μέσα σε διάστημα 3 ημερών να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον κατάλογο με τους υπαλλήλους που: α) τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης, β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Σε διάστημα δέκα ημερών οφείλουν να στείλουν στο Υπουργείο α) τον αριθμό των οργανικών θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων με τα οποία υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα β) τις πράξεις με τις οποίες τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, Η μη αποστολή των στοιχείων αυτών εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Last Updated (Thursday, 22 November 2012 12:00)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 7/2/2011 και  αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου αλλά και την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται με:

Read more...

 

Θεσπίζονται αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια, προκειμένου να μπει τέλος στο πελατειακό καθεστώς, με το οποίο πραγματοποιούνταν οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Read more...