Ο καιρος
Who's Online
We have 30 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 27/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 139

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι πιέσεις για να προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων συνεχίζονται καθώς έχουν πλέον τοποθετηθεί πανελλαδικά και στην Αττική οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (ΣΕ) που καλούνται να υλοποιήσουν τη διαδικασία. Συνεχώς γίνονται γνωστά περιστατικά πίεσης με απειλές, ψέματα και προσπάθειες χειραγώγησης των νεοδιόριστων συναδέλφων. Οι ΣΕ εμφανίζονται και εξαφανίζονται «ταχυδακτυλουργικά» δίνοντας ρεσιτάλ αφοσίωσης στις εντολές του Υπουργείου και ταυτόχρονα χάνοντας κάθε συναδελφική υπόσταση καθώς αγνοούν εσκεμμένα τις αποφάσεις του κλάδου.

Είναι, λοιπόν, κρίσιμο να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι πιέσεις, κανείς συνάδελφος να μην είναι μόνος! Η συλλογική στάση και η συμπόρευση με τον Σύλλογο μας, το Σωματείο μας, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπλοκάρουμε την ατομική αξιολόγηση και να πετύχουμε τη μονιμοποίηση στους νεοδιόριστους συναδέλφους αλλά και να εξασφαλίσουμε τη μονιμότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς! Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έχει υπόψη τα εξής:

1. Ενημερώνουμε άμεσα τον Σύλλογό μας και τους συναδέλφους, με οποιονδήποτε τρόπο, για τα μηνύματα από τους νέους Συμβούλους. Η επίθεση δε θα απαντηθεί ατομικά, αλλά συλλογικά!

2. Δεν απαντάμε στο μήνυμα και δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε δίνουμε  στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας. Ξέρουμε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο και τα «παπαγαλάκια» του για να θριαμβολογήσουν για τα ποσοστά «συμμετοχής στην αξιολόγηση».

3. Ακόμα και αν έχουμε «μπει» στην ειδική πλατφόρμα και έχουμε δεχτεί το μήνυμα από τον «αξιολογητή» για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ενημερώνουμε άμεσα και πάλι τον Σύλλογό μας . Δε συνεχίζουμε περαιτέρω τη διαδικασία που μας προτείνουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να δηλώσει απεργία – αποχή σε ο ποιαδήποτε φάση! Στα ζευγάρια αξιολογητή - αξιολογούμενου, ο αξιολογητής θα καλέσει σε «συνάντηση προσυνεννόησης» με email ή τηλεφωνικά. Απαντάμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση.

4. Αν σταλεί email από τον αξιολογητή, μπορούμε να απαντήσουμε ως εξής:

Με την παρούσα (αριθμός πρωτοκόλλου …… εδώ να γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ομαδικής δήλωσης συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή στο κάθε σχολείο) δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ – ΕΕΠ), από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Ο/Η εκπαιδευτικός:  Ονοματεπώνυμο: …………… Ειδικότητα:……………  Σχολείο: ……………

Ασφαλώς μπορείτε να απαντήσετε και απλά ότι «συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ», με τα στοιχεία σας και τέλος.

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με τον αξιολογητή.

5. Συνεπώς το βασικό είναι άμεσα, αν δεν έχουμε υπογράψει ήδη, υπογράφουμε τη συλλογική δήλωση των συναδέλφων του σχολείου μας συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, η οποία έχει πρωτοκολληθεί στο Σχολείο.   Μπορεί να την υπογράψει κάθε συνάδελφος/ισσα ανά πάσα στιγμή και να ζητήσει να πρωτοκολληθεί στο σχολείο του/της.

6. Επισημαίνουμε επίσης ότι:

α. Η απεργία – αποχή της ΔΟΕ καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους να απέχουν από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως: από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον ηλεκτρονικό φάκελο, την υποβολή έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ. Όταν συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή βρισκόμαστε στο σχολείο μας και παρέχουμε το πλήρες εκπαιδευτικό μας έργο ως συνήθως, απέχουμε μόνο από τις παραπάνω διαδικασίες της αξιολόγησης, γι’ αυτό και η συμμετοχή στην απεργία-αποχή δεν έχει παρακράτηση μισθού.

β. Σε περίπτωση που ο αξιολογητής ορίσει μόνος του μέρα και ώρα που θα επισκεφθεί το σχολείο: Προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά από ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους το κομμάτι της «παρατήρησης της διδασκαλίας» και να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο που θα πάει ο αξιολογητής, το Δ.Σ. της ΔΟΕ προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ) και θα συνεχίζει να προκηρύσσει στάσεις εργασίας για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι διαδικασίες.

Ενημερώνουμε άμεσα τοΣύλλογο, με οποιονδήποτε τρόπο, εάν ο «αξιολογητής» προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού ή ορίσει παρακολούθηση διδασκαλίας, ώστε το Δ.Σ. να κάνει συγκεκριμένη τη στάση εργασίας της ΔΟΕ. Τονίζουμε ότι οι στάσεις εργασίας καλύπτουν όλους τους συναδέλφους και τους επιτρέπουν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση γίνεται για την αποτροπή της ατομικής αξιολόγησης

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

1) ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω μόνο δύο φορές δικαίωμα να αρνηθώ την ατομική αξιολόγηση; Στην συνέχεια υπάρχει περίπτωση να  κριθώ ανεπαρκής και να απολυθώ;

Σε καμία περίπτωση η συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή, συνολικά η συνδικαλιστική δράση, δε συνεπάγεται αρνητική αξιολόγηση. Για να το πούμε πιο καθαρά: ο αξιολογητής, σε περίπτωση μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, είναι υποχρεωμένος να σημειώσει ότι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και σε καμία περίπτωση ότι ο αξιολογούμενος έλαβε αρνητική αξιολόγηση. Προφανώς, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που θέτουν το εξής ερώτημα, κάνουν αναγωγή στην σχετική διάταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Εκεί όμως η αναφορά αφορά την περίπτωση που πραγματοποιηθεί η Αξιολόγηση και το αποτέλεσμά της είναι αρνητικό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

2) ΕΡΩΤΗΣΗ: Να κάνω τη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις μου, ώστε να μονιμοποιηθώ και να ξεμπερδεύω; Αρκετά έκατσα σαν αναπληρωτής/αναπληρώτρια και δόκιμη/ος νεοδιόριστη/ος.

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. α) Και να ολοκληρωθεί η Α’ φάση (Α1) ΔΕ θα εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία (Α2 και Β). Πρόκειται συνεπώς για κοροϊδία και ξεκάθαρο εκβιασμό. β) Η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών δε θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν μόνιμοι οι δόκιμοι, αλλά να γίνουμε τελικά όλοι, δόκιμοι, εις το διηνεκές! Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα! Κανείς λοιπόν να μην παραπλανηθεί από τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις του ΥΠΑΙΘ (“έλα μωρέ, τυπικό είναι, να τελειώνουμε”). Αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τότε θα αρχίσουν οι πιέσεις του τύπου: “μα καλά, είναι δυνατόν να είναι όλοι άριστοι”; Και τελικά αν περάσει η αξιολόγηση δε θα υπάρχει μονιμότητα για κανέναν εκπαιδευτικό, έχει αποδειχτεί στις χώρες που εφαρμόστηκε.

3) ΕΡΩΤΗΣΗ: Προβλέπεται ποσόστωση; Όχι, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Αν τους αφήναμε όμως να περάσουν την αξιολόγηση θα έβαζαν και ποσόστωση.

4) ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέλω να πάρω μέρος στην Απεργία-Αποχή, αλλά θα μπω στο στόχαστρο, όταν τελικά περάσει η αξιολόγηση. Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.ά.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη

Με τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, έχουμε καταφέρει να ρίξουμε στο κενό τόσες και τόσες προσπάθειες να περάσει η αξιολόγηση. Επίσης, η συνδικαλιστική δράση δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, ούτε καν τυπικά με βάση την σχετική Υπουργική Απόφαση. Κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με τυπική παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας. Με το ίδιο σκεπτικό, στην επόμενη φάση αξιολόγησης, ένας/μία εκπαιδευτικός θα μπορεί να αξιολογηθεί αρνητικά, επειδή πήρε μέρος ακόμα και σε μία 24ωρη Απεργία! Το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι κεκτημένα με σκληρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα αμφισβητήσει ή να τα απαξιώσει!

5) ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει χρονικό όριο στο οποίο μπορώ να παραμείνω δόκιμος/δόκιμη; Αν παρέλθει, απολύομαι;

Φυσικά και όχι! Άλλωστε, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και προκειμένου να εκβιάσει τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας, ήδη οι νεοδιόριστοι του 2020 κλείνουν τρία χρόνια σαν δόκιμοι. Παρά τις διατάξεις του Υ.Κ. για μονιμοποίηση αυτόματα μετά το πέρας της διετίας. Επίσης, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες νεοδιόριστοι, θα παραμείνουν δόκιμοι, αφού δεν αρκεί η ολοκλήρωσης της 1ης φάσης της διαδικασίας (Α1). Αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας είναι εδώ και τώρα η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων του 2020 και του 2021 πλέον και θα το πετύχουμε πραγματικά μόνο με την αποτροπή της αξιολόγησης!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 26/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 138

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Εργατική Πρωτομαγιά  2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά.

Eίμαστε κι εμείς μάρτυρες της βαρβαρότητας που ζουν οι λαοί, ακόμα και στις «προνομιούχες» χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Β. Αμερικής, αλλά και των σπουδαίων αγώνων που δίνουν οι συνάδελφοί μας στη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη χώρα μας.Οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζομένους βγαίνουμε  στο δρόμο, παλεύουμε, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους εμάς και τους μαθητές μας,απαιτώντας ασφαλή κτήρια, σύγχρονες υποδομές, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης.

Την ίδια στιγμή περισσεύουν οι φωνές του «ρεαλισμού» και της υποταγής που ακούγονται από την κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ, τα υπόλοιπα κόμματα των μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά και από τον -πάντα πρόθυμο να σπείρει απογοήτευση- κυβερνητικό συνδικαλισμό: «το σχολείο και η εκπαίδευση θα βελτιωθούν μέσα από την αξιολόγηση», «ο συνδικαλισμός ευθύνεται για την κατάσταση στην Παιδεία», «ψηφίστε μας για να μη χειροτερέψει η θέση σας», «μάταια παλεύουμε, αυτά έχουν περάσει σε όλη την Ευρώπη» και άλλα παρόμοια.

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος έδωσε με ψηλά το κεφάλι σπουδαίες μάχες για τα εργασιακά του δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, παρά το ότι η κυβέρνηση με τραμπούκικες μεθοδεύσεις, με τις γνωστές καλολαδωμένες «δημοσιογραφικές» πένες και με τη συνδρομή της ταχύτατης -σε αυτά και μόνο τα θέματα- δικαιοσύνης κήρυξε τις κινητοποιήσεις μας 6 φορές παράνομες. Συνεχίζουμε να αντιδρούμε στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Σημάναμε συναγερμό για τα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολείων, προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα σχολεία επίφοβα για τραγικά δυστυχήματα, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε υποκριτικά ότι «όλα βαίνουν καλώς». Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει, ότι δεν έχει ενημερωθεί, ότι δεν έχει ευθύνη. Μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους βγήκαμε στο δρόμο και δε μείναμε σιωπηλοί στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Στην Ελλάδα και την Ευρώπη οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, αρνούνται να ζήσουν με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το πλούσιο γεύμα του Ταμείου Ανάκαμψης που δίνουν οι κυβερνήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Και αυτές ακριβώς οι κινητοποιήσεις είναι τα καλύτερα στεφάνια τιμής που οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποδώσουμε στους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886, στους εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς στην Καισαριανή το 1944, στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες και εποχές.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,    Εμείς  γνωρίζουμε πλέον καλά, ότι οι αγώνες οι δικοί μας και όλων των εργαζομένων του κόσμου θα νικήσουν, ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

1η Μάη, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Η Πρωτομαγιά ειδικά φέτος μας καλεί να πούμε «ΟΧΙ» στις αυταπάτες και στα ψευτοδιλήμματα. Είναι η ώρα μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού να συνειδητοποιήσουμε ότι η πηγή των δεινών μας είναι η οικονομία του κέρδους, οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Είναι η ώρα μαζί με τους μαθητές μας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να πούμε «ΟΧΙ» σε μια ζωή με τα ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα,με πολέμους, να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει σε όλους εμάς, τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου.«Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Βαδίζουμε στον δρόμο των εργατών του Σικάγο! Από το Σικάγο έως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!».

Όλοι-ες στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα ,τη Δευτέρα 1/5

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 23/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 137

Προς τα μέλη του Συλλόγου

27 AΠΡΙΛΙΟΥ:ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ

2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  2022-2023

Την Πέμπτη 27 Απριλίου από τις 10 π.μ. έως 1 μ.μ. στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αργυρούπολης Μίκης Θεοδωράκης, (Κύπρου 68) δίπλα από το Δημαρχείο,  δίνουμε ΑΙΜΑ !!!

Αφιερώνουμε 10 λεπτά από το χρόνο μας και δίνουμε ΖΩΗ στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκησε εποχές που η ανθρώπινη υγεία δοκιμάζεται…!!!

Παρακαλούμε τους Δ/ντές –ντριες να ενημερώσουν τους/τις συναδέλφους/ισσες για την αιμοδοσία. Ακόμη να διευκολύνουν τους/τις αιμοδότες/τριες απαλλάσσοντάς τους από τα διδακτικά τους καθήκοντα την ημέρα αυτή (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).Υπενθυμίζουμε: Ο/Η εθελοντής αιμοδότης/τρια με την πρώτη αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται με άδεια από την υπηρεσία με 2 εργάσιμες ημέρες με αποδοχές, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι/ιες, είτε στέλνοντας άλλους (συγγενείς, φίλους κ.λ.π.) τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την πανδημία του COVID, δηλαδή:

Όλοι οι αιμοδότες/τριες πρέπει να προσέρχονται με μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις που προβλέπονται.

Τέλος, να έχουν  μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 10/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 136

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΑΝΤΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΛΑΜΠΗ...

Τον αγαπημένο μας συνάδελφο Λάμπη Ψυχογιό (3ο ΔΣ Αργυρούπολης), αποχαιρετάμε σήμερα Δευτέρα 10/4 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 11.30.

Στάθηκε παληκάρι, παράδειγμα για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά του.

Τα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του-συναδέλφισσα Νηπιαγωγό Ευαγγέλία  και στα παιδιά του!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 6/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 135

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Δελτίου Τύπου

Κανένας αξιολογητής στα σχολεία μας! Αυτονομία κι αξιολόγηση φέρνουν κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων, εκπ/ών,μαθητών!

Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 4 Απριλίου οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ της Δ’ Αθήνας πραγματοποίησαν από κοινού μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων, ανάμεσά τους και νεοδιόριστοι, στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Με την κινητοποίηση αυτή, που αποτελεί συνέχεια των μεγάλων πανεκπαιδευτικών αγώνων της τελευταίας περιόδου, διατρανώθηκε η απαίτηση

 • Να προχωρήσουν κανονικά και ακώλυτα οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων συναδέλφων, με την υπογραφή των απαιτούμενων διαπιστωτικών πράξεων από τις ΔΔΕ και ΔΠΕ της Δ’ Αθήνας

 • Να πάψει το καθεστώς της ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας εδώ και μήνες, τους οποίους επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να μετατρέψει σε «δούρειο ίππο» για την επιβολή της αξιολόγησης

 • Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών που φέρνει την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, την διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων, την άρση της μονιμότητας και τη χειραγώγηση του εκπαιδευτικού και του έργου του.

Επίσης αναδείχθηκε όλη την προχειρότητα αλλά και το αντιδραστικό περιεχόμενο με τα οποία έχουν στηθεί μέσα σε μια νύχτα τα λεγόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Απέναντι στις θέσεις του κλάδου και στην αγωνία των δεκάδων παρόντων νεοδιόριστων συναδέλφων, που ζητούσαν τη μονιμοποίησή τους, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κυνικό ύφος απάντησαν πως «υπηρετούν τη νομιμότητα» και πως θα «εφαρμοστούν οι νόμοι», αρνούμενοι να προχωρήσουν στην υπογραφή των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων. Με τη στάση τους έδειξαν την απαξίωσή τους απέναντι στα σωματεία και τον κλάδο συνολικά, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ρόλο τους ως όργανα στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Συνάδελφοι

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία – αποχή που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες μας ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας που κηρύσσουν συνεχώς Δ.Ο.Ε και ΟΛΜΕ για να μην μπουν αξιολογητές στις τάξεις μας. Με τη μαζικότητα στη συμμετοχή απαντάμε στην κυβερνητική πρόκληση και τον αυταρχισμό. Απαιτούμε εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Υπερασπίζουμε με τον αγώνα μας το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!

ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – ΜοσχάτουΣΕΠΕ Γλυφάδας – Β.Β.Β., Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού «o Θουκυδίδης», Καλλιθέας – Μοσχάτου «o Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου», Ν. Σμύρνης «Χρυσόστομος Σμύρνης», «o Παρθενώνας», Π. Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 3/4/2023
Αρ. Πρωτ.: 134

Προς τα μέλη του Συλλόγου


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΔΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!ΕΔΩ

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες των νεοδιόριστων το πιο βρώμικο παιχνίδι.Εκβιάζουν χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες με το θέμα της μονιμοποίησης προκειμένου να προωθήσουν την κακόφημη και καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του κλάδου «ατομική αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μαριονέτες! Διεκδικούν, έχουν το κεφάλι ψηλά και δεν τσιμπάνε σε εκβιασμούς και προεκλογικά τερτίπια από νυν και πρώην κυβερνώντες.Ειδικά οι νεοδιόριστοι έχουν μεγάλη πείρα τί σημαίνει κοροϊδία διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, τόσα χρόνια στο καθεστώς της αναπλήρωσης. Τι σημαίνει άγχος, αγωνία, περιπλάνηση από μέρος σε μέρος σε όλη την Ελλάδα με εξευτελιστικούς μισθούς.

Όπως δεν έκαναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας τους μαθητές, το δημόσιο σχολείο έτσι δεν κάνουν και τώρα!Οι 25.000 νεοδιόριστοι δε θα καταλήξουν όμηροι των κυβερνητικών επιλογών!

Αυτό που συνέβαινε αυτονόητα τις προηγούμενες δεκαετίες με την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων μετά τη διετία με την άμεση υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων πρέπει να έχει γίνει εδώ και μήνες. Αυτό διεκδικούμε να γίνει εδώ και τώρα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η ίδια, συνεχίζοντας το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη μονιμοποίηση μετά τη 2 χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Άλλωστε, σύσσωμος ο κλάδος με τον αγώνα του έχει καταδικάσει και εμποδίσει στην πράξη τους νόμους για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών. Έχει αποδείξει ότι δε θα αφήσει τα σχολεία να κατηγοριοποιηθούν, ότι δε θα γίνει έρμαιο των κυβερνήσεων. Θα υπερασπιστεί το δίκαιωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για να έχουν οι μαθητές τους δίπλα τους τους εκπαιδευτικούς.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Την Πέμπτη όλα τα σωματεία εκπαιδευτικών θα είμαστε στο Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούμε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.Θα δείξουμε με τον τρόπο μας ότι ο αγώνας μας δε θα σταματήσει αν δε γίνει πράξη το δίκαιο αίτημά μας. Παίρνουμε κουράγιο από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στη Βρετανία, στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη Γαλλία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

 • Να προχωρήσει κανονικά σε όλες τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης η υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων μόνιμου διορισμού των νεοδιόριστων του 2020 και του 2021.

 • Την κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου που σχετίζεται με την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/4 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 31/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 133

Προς τα μέλη του Συλλόγου

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Δεν ξεχνάμε ποιοι φταίνε για το έγκλημα στα Τέμπη!Δε θα είμαστε εμείς και οι μαθητές μας τα επόμενα θύματα!Εδώ και τώρα ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές στα σχολεία!

Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, που ακολούθησαν αυτά που συνέβησαν πριν λίγο καιρό με το σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία αναδεικνύουν ότι ο αγώνας για να μην έχουμε και άλλα τέτοια δυστυχήματα πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Η διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για τα ζητήματα της ασφάλειας και της θωράκισης στα σχολεία κινούνται στις ίδιες ράγες που οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα στα Τέμπη. Είναι η λογική ότι προχωράει μόνο ό,τι φέρνει κέρδη και αφήνεται στο έλεος της τύχης ό,τι απαιτεί μεγάλο κόστος.

Μια απλή ματιά στη σημερινή κατάσταση στα σχολεία αρκεί για να δει κανείς ότι απέχουμε πολύ από μια κατάσταση που διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων στην εκπαίδευση. Ταβάνια που πέφτουν, σχολεία που πλημμυρίζουν, αίθουσες κλουβιά, κανένας αντισεισμικός έλεγχος.

Ακόμη και η υπάρχουσα νομοθεσία (υγεία και ασφάλεια εργαζομένων, κανονισμοί πυροπροστασίας, αντισεισμικής προστασίας, ειδικές προβλέψεις για σχολικές μονάδες κ.λπ.) δεν εφαρμόζονται ουσιαστικά και ο έλεγχος εφαρμογής τους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους είναι ελλιπής. Κενά στην ίδια τη νομοθεσία συμβάλλουν στην ελλιπή εφαρμογή της.

Εδώ και μια 20ετία τουλάχιστον γίνονται συνεχείς προσπάθειες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς-κατασκευαστικούς ομίλους, για την πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της μελέτης, κατασκευής αλλά και της χρήσης των Σχολείων και άλλων δημοσίων κτηρίων. Ταυτόχρονα υποβαθμίστηκε η παρέμβαση του κράτους (την περίοδο του 2ου μνημονίου) στην κατασκευή σχολικών κτιρίων συγχωνεύοντας τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων με άλλους οργανισμούς που αφορούν όλα τα δημόσια κτίρια  δημιουργώντας τον οργανισμό ΚΤ.ΥΠ.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά όπως:

 • η δραματική περικοπή των κρατικών κονδυλίων που δίνονται στην ΚΤ.ΥΠ. για τη Σχολική Στέγη -πάνω από 70% τα τελευταία χρόνια.

 • η μεθοδευμένη αποψίλωση του φορέα από μηχανικούς (μετατάχθηκαν τα 2/3) αμέσως μετά την απένταξη από το Υπερταμείο στις αρχές του 2018.

 • ενδεικτική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να διαθέτει πάνω από 50 εκατομμύρια Ευρώ από το 2017 και μετά για αναθέσεις δεκάδων μελετών σχολείων σε ιδιώτες!

Διεκδικούμε:

 • Να ελεγχθούν έγκαιρα όλα τα σχολικά κτίρια. Χρειάζεται να μπει πρόγραμμα ξεκινώντας από τα πιο παλιά κτίρια.

 • Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές της ΚΤΥΠ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια. Ο ουσιαστικός ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια – προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

 • Σημαντική αύξηση των κρατικών κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη, προκειμένου να καλυφθούν και οι δραματικές περικοπές της περιόδου των μνημονίων που ξεπέρασαν το 70% !!

 • ΑΜΕΣΗ ενίσχυση της Κτ.Υπ. σε μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε ο έλεγχος καταλληλότητας και η απαλλοτρίωση οικοπέδων, η μελέτη, η δημοπράτηση, η επίβλεψη κατασκευής, ο εξοπλισμός και οι έλεγχοι να γίνονται εξ ολοκλήρου από τον φορέα.

 • Τη μόνιμη αντισεισμική θωράκιση των σχολείων μας και μέτρα ετοιμότητας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και σταθερούς περιοδικούς προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

 • Να χρηματοδοτηθούν μελέτες για όλα τα σχολικά κτίρια, που θα περιλαμβάνουν 2 στάδια:

Α.    Μελέτη Αποτίμησης Στατικής και Αντισεισμικής Επάρκειας Φέροντα Οργανισμού (Φ.Ο.).

Β.     Μελέτες Ενισχύσεων αν ο υπάρχων Φ.Ο. κριθεί ανεπαρκής.

 • Μετά τις μελέτες να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή των ενισχύσεων και των απαιτούμενων συντηρήσεων και επισκευών, που θα προκύψουν. Αυτό σημαίνει αποκάλυψη του Φ.Ο. (γκρέμισμα τοίχων, πατωμάτων κτλ) – ενίσχυση του Φ.Ο. και μετά ξαναχτίσιμο του κτιρίου

 • .Να γίνει συγκεκριμένος σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί επισήμως - πρόγραμμα για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων. Να δρομολογηθούν σύγχρονα αντισεισμικά κτιριακά συγκροτήματα. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003 επικαιροποιημένος).

 • Να μειωθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα.Το κράτος να έχει την ευθύνη και την εποπτεία για τους    ελέγχους και τις επισκευές στα σχολεία.

 • Να κατοχυρωθεί θεσμικά η ΚΤΥΠ ως ο κατεξοχήν αρμόδιος τεχνικός κατασκευαστικός φορέας του κράτους για τις δημόσιες κτιριακές υποδομές με προτεραιότητα στις υποδομές Παιδείας, να χρηματοδοτηθεί και να θωρακιστεί η λειτουργία της με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να είναι εφικτή η επαρκής και ολοκληρωμένη άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 30/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 132

Προς τα μέλη του Συλλόγου

ΤΡΙΤΗ, 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 14.00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΔΕ ΚΑΙ ΔΠΕ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η μάχη κατά της αξιολόγησης συνεχίζεται και ήδη μετρά σημαντικές νίκες καθώς, στις περιοχές που ξεκίνησε η διαδικασία, η πλειοψηφία των νεοδιόριστων συναδέλφων συντάσσεται με τις αποφάσεις του κλάδου συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή και στις στάσεις εργασίας της Ομοσπονδίας. Οι απειλές και ο εκφοβισμός από τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση δεν έχουν «πιάσει τόπο». Η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, που επιτάσσει η πολιτική κατεύθυνση ΕΕ - ΟΟΣΑ  και υπηρετούν κυβερνήσεις, κόμματα του κεφαλαίου, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όπως αποδεικνύεται και από τους πρόσφατους μεγάλους αγώνες η οργανωμένη δράση και η συλλογική μας στάση είναι το ισχυρότερο όπλο μας απέναντι στην Κυβέρνηση την τωρινή αλλά και αυτές που θά ΄ρθουν. Η εποχή του «πάμε κι όπου βγει»  έχει  περάσει ανεπιστρεπτί. Μέσα από τα σωματεία μας συνεχίζουμε τις δράσεις κατά της Αξιολόγησης, δίνουμε απάντηση σε όσους επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη στην πλάτη μας για να κρύψουν τη δική τους για την τραγική κατάσταση στα σχολεία.

Συνεχίζουμε μαχητικά, οργανωμένα και μαζικά! Υπογράφουμε μαζικά, όσοι ακόμα δεν το έχουμε κάνει, τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση, ενημερώνουμε το ΔΣ αν επικοινωνήσει μαζί μας αξιολογητής και συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας για να μην μπει αξιολογητής στις τάξεις μας!

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και η νίκη δική μας και των μαθητών μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 29/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 131

Προς τα μέλη του Συλλόγου


Σύσταση νέων οργανικών θέσεων και για τους συναδέλφους εικαστικών μαθημάτων. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά τους και καλούμε στην Κινητοποίηση την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 14.30 στο Υπ. Παιδείας.

ΤΟ ΔΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 31/3, ΑΠΟ ΤΙΣ 1.15 ΜΜ ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΜΜ
Ο Σύλλογός μας «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», με βάση τις θέσεις του, στηρίζει το δίκαιο αίτηματης Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.) για τη σύσταση νέωνοργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αίτημα που έχει απευθύνει και ο Σύλλογόςμας τόσο για τους Εικαστικούς συναδέλφους όσο και για τους συναδέλφους όλων των άλλων ειδικοτήτων.
Δυστυχώς το ΥΠΑΙΘ δεν ικανοποίησε το δίκαιο αίτημα των εικαστικών συναδέλφων,παρόλο που ζήτησε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να καταγράψουν τις προτάσεις τους σε σχέση με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και παρόλο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία – και εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων – οι Διευθύνσεις (όπως μας πληροφορείκαι η ΕΝΕΚΕΜ) πρότειναν τη σύσταση ενός ικανού αριθμού οργανικών. Η έλλειψη οργανικών θέσεων έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή των συναδέλφων εικαστικών και όχι μόνο. Άλλοι συνάδελφοί-ισσες μας παραμένουν εγκλωβισμένοι-ες μακριά από τους τόπους κατοικίας τους χωρίς τη δυνατότητα μετάθεσης, άλλοι αδιόριστοι έπειτα από χρόνια εργασίας και προσφοράς ως αναπληρωτές-τριες και άλλοι άνεργοι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στις πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής που βιώνουμε.
Μαζί με την ΕΝΕΚΕΜ και τους συναδέλφους μας εικαστικούς, διεκδικούμε:
Την άμεση σύσταση των οργανικών θέσεων που απαιτούνται στην Πρωτοβάθμια
Εκπαίδευση, με βάση και την καταγραφή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Τη συμπερίληψη των νέων οργανικών κενών που θα προκύψουν στις αιτήσεις μετάθεσης του τρέχοντος διδακτικού έτους.
Να πάψουν να ανατίθενται τα μαθήματα ειδικοτήτων, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο
παιδαγωγικό όφελος και να πάψει η αδικία που υφίστανται οι συνάδελφοί μας που είναι οι καθ ̓ ύλην αρμόδιοι να τα διδάξουν.
Καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, τους ΣΕΠΕ, Επιστημονικούς Φορείς και τιςΕνώσεις Γονέων να στηρίξουν τα δίκαια αυτά αιτήματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ

Έγγραφο1 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη

Πληροφ.:Χριστίνα-Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Παπαδοπούλου Φρόσω  (2109917595/6936162126)
email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργ/ρούπολη, 28/3/2023
Αρ. Πρωτ.: 130

Προς τα μέλη του Συλλόγου
Με πρόσχημα την προστασία του περιαστικού πρασίνου, χωρίς διάλογο με τα σχολεία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε σχολεία του Δήμου.Να σταματήσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού!

Όχι κάμερες στα  σχολεία!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης αποφάσισε εν κρυπτώ την προμήθεια και τοποθέτηση καμερών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και στο ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, οι οποίες μάλιστα θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, για να προστατεύουν τις θερμικές κάμερες που με τη σειρά τους θα παρακολουθούν το περιαστικό (!) πράσινο του Οικογενειακού Πάρκου Αργυρούπολης και του Πάρκου Αφροδίτης...


Με μέσο ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για τις δασικές πυρκαγιές (!), τέσσερα πάρκα και δύο σχολεία θα εποπτεύονται από θερμικές και οπτικές κάμερες σε 24ωρη βάση.


Τον ηλεκτρονικό «Πολύφημο» -που έρχεται, δήθεν, για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό- συμπληρώνουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης. Χρήματα πεταμένα (210.000,00 € !) σε αγορές καμερών και λογισμικών παρακολούθησης την ώρα που τα σχολεία μας χρειάζονται ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς φύλακες.

Με αυτή την πράξη η Δημοτική Αρχή, ανεξάρτητα από προθέσεις, ανοίγει τον δρόμο για πολύ επικίνδυνες πρακτικές παρακολούθησης και καταστολής της ελευθερίας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Επωμίζεται τεράστια ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει μια πιθανή στοχοποίηση μαθητών, των γονέων τους, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Περαιτέρω, η συμπεριφορά κάθε ανθρώπου, πόσο μάλλον των μαθητών και των μαθητριών, επηρεάζεται, όταν γνωρίζουν ότι τους καταγράφει μια οποιαδήποτε τύπου κάμερα. Ο ψυχικός και συναισθηματικός κόσμος των μαθητών και των μαθητριών αλλάζει και μόνο στην ιδέα ότι παρακολουθούνται, όταν στο χώρο υπάρχουν τα μάτια «του Μεγάλου Αδελφού», οι κάμερες παρακολούθησης.

Το σχολείο είναι χώρος μέσα στον οποίο διαμορφώνεται η προσωπικότητα και η συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών. Αυτή η διαμόρφωση γίνεται πολύπλευρα και αφορά τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην αλληλεπίδραση των μαθητών και των μαθητριών με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους από τη σχολική τάξη μέχρι το προαύλιο. Η ύπαρξη ακόμα και «άδειων κουτιών» κάμερας παρακολούθησης αποτελεί ωμή παρέμβαση στη ζωή των μαθητών και των μαθητριών ενός σχολείου οι οποίοι βρίσκονται σε ευαίσθητες μικρές ηλικίες. Παρέμβαση στην κουβέντα τους, στις παρέες τους και συνολικά στη συμπεριφορά τους. Είναι παιδαγωγικά και επιστημονικά απαράδεκτο να «διδάσκονται» τα παιδιά ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται και αυτό να έχει συνέπειες στη στάση τους, στο πώς κινούνται και εκφράζονται.


Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να ασχοληθεί με τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν για να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια, με ευθύνη του κράτους, σε όμορφους και άνετους χώρους και προαύλια. Θα έπρεπε να πρωτοστατήσει, για να γίνει ενδελεχής αντισεισμικός έλεγχος των σχολείων, να διεκδικήσει από το κράτος μέτρα για την καθαριότητα στη διάρκεια της λειτουργίας τους και τη φύλαξη των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, με εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μετά το τέλος των μαθημάτων οι αύλειοι χώροι να αποδίδονται και πάλι στα παιδιά για ελεύθερες / δωρεάν δραστηριότητες αθλητισμού, για αθλοπαιδιές, να αποτελούν ζωντανές κυψέλες νεανικής δημιουργίας στον ελεύθερο χρόνο τους.Όπως φαίνεται, όμως, για τη δημοτική αρχή, όπως και για το υπουργείο Παιδείας, η ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον αποτελεί κόστος.


Κι εμείς αναρωτιόμαστε: υπάρχουν τελικά χρήματα μόνο για κάμερες;

Η κάλυψη των επιτακτικών αναγκών είναι ζήτημα διεκδίκησης! Όμως σε αυτό τον αγώνα η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει άλλο μετερίζι!

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα και το λαό συνολικά να μην υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά μας, οι συνάδελφοί μας, οι γονείς θα πρέπει δήθεν να συμβιβαστούν, εννοείται «για το καλό τους», με την παρακολούθηση και την καταγραφή της σχολικής ζωής.


Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτό το αυταρχικό μέσο χειραγώγησης.


Να σταματήσει κάθε διαδικασία διαγωνισμού!


ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


 • Το Δ.Σ. του Θουκυδίδη υποστηρίζει το Σύλλογο Διδασκόντων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης σε κάθε νόμιμη ενέργειά του κατά της τοποθέτησης καμερών στο σχολείο.

 • Συντονιζόμαστε με την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, την Ένωση Γονέων και τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Αργυρούπολης και του ΕΠΑΛ Αργυρούπολης, για να αποτρέψουμε τις κάμερες στα σχολεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΡΟΣΩ


Έγγραφο1