Ο καιρος
Who's Online
We have 50 guests online
Εργασιακα δικαιωματα Εκπαιδευτικων Π.Ε.
Μεταφραστης
Λεξικο νεοελληνικης
Αναζητηση στο google
Εφημερευοντα Φαρμακεια
Εφημερευοντα νοσοκομεια
Θεατρα με εκπτωση
Κρατικο Πιστοποιητικο Γλωσσομαθειας
Περισσοτερα Αρθρα .....

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θουκυδίδης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 8/02/2022

Αρ. Πρωτ.:19

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO!

Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες!

Το Δ.Σ. της Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» , καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσε η εργοδοσία και η κυβέρνηση τη Δευτέρα απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO.

ΜΑΤ, ΟΥΚ, Λιμενικό Σώμα και ότι άλλο μηχανισμό μπορεί να φανταστεί κανείς επιστρατεύτηκε  για να κάμψει την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, είναι ικανό και ταχύτατο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της COSCO. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των εργατών στο λιμάνι.

Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής των αγώνων - απεργιών.

Nα ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Ο αγώνας των εργατών της COSCO είναι αγώνας όλων μας!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 8/02/2022

Αρ. Πρωτ.:18

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Δελτίο Τύπου

από  την  παράσταση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « O Θουκιδίδης»  στην Διευθύντρια Π.Ε. Δ’ Αθήνας κα. Μεïντάση

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου  του 2022, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ « Ο Θουκιδίδης» αποτελούμενο από 6 μέλη συναντήθηκε με την διευθύντρια Εκπαίδευσης κα. Μεïντάση και τον Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ, ύστερα από προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να  εκθέσουμε τα παρακάτω θέματα:

 1. Κενά εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις  αναπληρωτών/τριών  3μηνης διάρκειας – αναπληρώσεις απουσιών.

 2. Τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, (Εικαστικών- Θεατρολόγων)

 3. Αναπληρωτέ/τριες της Ειδικής Αγωγής – τοποθέτηση εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης .

 4. Πρωτόκολλα πανδημίας - παροχή selftest- rapidκαι  μοριακών με ευθύνη του ΕΟΔΥ

 5. Καθαριότητα- Απολύμανση σχολικών μονάδων και δωρεάν παροχή μασκών βαρέου τύπου για όλους.

 6. Σχολικοί Νοσηλευτές/τριες   και Ειδικό Προσωπικό

 7. Άδεια ευπαθών ομάδων/ Άδεια ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς

 8. Καθυστέρηση απόδοσης Μ.Κ. αναπληρωτών

 9. Ζητήματα καταγγελιών σε διευθυντές/διευθύντριες  κι  εκπαιδευτικούς

 10. Θέματα που προέκυψαν την προηγούμενη εβδομάδα με την κακοκαιρία Ελπίδα

 11. Καταγραφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων

 12. Σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός στα σχολεία

 13. Νέες σχολικές υποδομές  Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της περιοχής μας

 14. Νέα όρια Νηπιαγωγείων

 15. Εφαρμογή Εθνικών εξετάσεων αποφοίτων Δημοτικών και Γυμνασίων (τύπου PIZA)

 16. Έγκαιρη απόδοση των συντάξεων στους /στις  ενδιαφερόμενους /ενδιαφερόμενες εκπαιδευτικούς


Αιχμή δόρατος των αιτημάτων μας στάθηκε το πρόβλημα των πάγιων κενών σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στα σχολεία. Η Διεύθυνση μας  ενημέρωσε ότι από την αρχή της χρονιάς τοποθετήθηκαν 1300 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων στην περιοχή της Δ’, ενώ δεν αναμένεται 3η φάση τοποθετήσεων. Τα μακροχρόνια κενά είναι 3 θεατρολόγοι , 3 εικαστικοί και 3 γυμναστές, ενώ έχουν προσληφθεί για αναπλήρωση κενών λόγωCOVID:  12 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70, 22 εκπαιδευτικοί ΠΕ 08, 20 νοσηλευτές και 10 ΕΚΠ. Βασικό πρόβλημα που θίξαμε ήταν αυτό της κάλυψης των κενών λόγω των απουσιών εκπαιδευτικών που ασθενούν, είτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από Τμήματα Ένταξης, είτε με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης στις τάξεις, είτε τέλος με υπερβάσεις ωραρίων των εκπαιδευτικών. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι το Υπουργείο τόσο με τις ελλιπείς τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, όσο και με την απουσία ουσιαστικών μέτρων αναπληρώσεις των νοσούντων εκπαιδευτικών επιλέγει μάλλον να τιμωρήσει παρά να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους μαθητές που πλήχτηκαν ανεπανόρθωτα από την τηλεκπαίδευση. Η Διεύθυνση μας διευκρίνισε ότι στην τελευταία εγκύκλιο γίνεται σύσταση να μην μοιράζονται τα παιδιά, αλλά τελικά την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου την φέρει με τις αποφάσεις του  ο Σύλλογος Διδασκόντων,  ο οποίος μπορεί να αποφασίσει να μοιράζονται τα παιδιά όπως γίνεται ήδη σε αρκετά σχολεία της Δ’ χωρίς προβλήματα.

Εμείς εμμένουμε ότι όσο η Κυβέρνηση δεν διορίζει μόνιμους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις πάγιες ανάγκες των σχολείων , όσο διαχειρίζεται στην πανδημία τις επιπλέον ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις, όσο έμμεσα προωθεί τις αναπληρώσεις των απουσιών των εκπαιδευτικών με συναδέλφους Παράλληλης Στήριξης, τόσο βαθύτερα πλήττει την ποιότητα και την υπόσταση του δημόσιου σχολείου.Παραμένουμε αμετακίνητοι από τις θέσεις μας:

Σταθεροί και μόνιμοι διορισμοί σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των σχολειών μας.

Κάλυψη όλων των κενών από συναδέλφους ειδικοτήτων, (Εικαστικούς, Θεατρολόγους κτλ)

Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για κάθε μαθητή που τον χρειάζεται.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα απαράδεκτα κι ελλιπέστατα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας με τα πληθωρικά τμήματα και το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 σε ισχύ. Επισημάναμε ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την υγεία της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαντλείται στις μάσκες και τον αερισμό των τάξεων, τη στιγμή που δεν εξασφαλίζεται  η αναγκαία διαδικασία για άμεσα δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ, (self, rapid, μοριακά) σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ.Αυτό βρίσκεται στην προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης των μέτρων για την  αντιμετώπιση της πανδημίας συζητήθηκε  η παροχή δωρεάν, ενισχυμένων μασκών στα σχολεία, λόγω του αυξημένου κόστους και της επιβάρυνσης που υφίστανται οι  εργαζόμενοι/ εργαζόμενες  δυόμισι χρόνια τώρα.Η Διεύθυνση δήλωσε ότι υπάρχει πλεόνασμα απλών μασκών που μπορεί  να μοιραστεί στα σχολεία με αίτημά τους, χωρίς όμως να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μας. Τέλος, καταθέσαμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσπιστία μας για τη σοβαρή στροφή των πρωτοκόλλων προστασίας που μετατρέπονται σε πρωτόκολλα διάδοσης,  με την κατάργηση της καραντίνας για τους/τις νοσούντες από 10 σε 5 ημέρες.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η καθαριότητα/απολύμανση των σχολικών μονάδων λόγω μη μόνιμων προσλήψεων από τους δήμους ατόμων με πλήρες ωράριο, ικανών να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων. Αναδείξαμε τον πρωτεύοντα ρόλο των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες για να καλύψουν το ωράριό τους συχνά έρχονται μετά τις 10 στα σχολεία, έχοντας στις πλάτες τους και την απολύμανση των χώρων. Ως Κλάδος ενώνουμε τη φωνή μας με τις διεκδικήσεις τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θεωρούμε τιμωρητικά τα μέτρα που αφορούν τις καταβολές, τις συνθήκες εργασίας  και  ασφάλισή τους. Για εμάς αποτελούν δομικό κύτταρο του σχολικού οργανισμού κι απαιτούμε έτσι να αντιμετωπίζονται.

Επίσης συζητήθηκε η αξία των  Σχολικών Νοσηλευτών και του Ειδικού Προσωπικού στα σχολεία και ο καταλυτικός ρόλος που αυτοί θα μπορούσαν να παίξουν την εποχή της πανδημίας, αν τοποθετούνται έγκαιρα και βάσει κεντρικού κρατικού προγραμματισμού . Επισημάνθηκε από πλευράς της Διεύθυνσης ότι δεν έχει γίνει πρόσφατα καμία πρόσληψη στην Δ’ Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με τον ισχυρισμό ότι οι νοσηλευτές έχουν τοποθετηθεί σε δομές υγείας.

Σχετικά με το θέμα των αδειών ειπώθηκε ότι για τον επανακαθορισμό των ευπαθών ομάδων και της χορήγησης των αδειών ειδικού σκοπού των εκπαιδευτικών δεν υπάρχει καμία μέριμνα ή νεότερη ενημέρωση.

Την καθυστέρηση απόδοσης των Μ.Κ. στους αναπληρωτές/αναπληρώτριες  η Διεύθυνση απέδωσε στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού, δεδομένου ότι ένας μεγάλος όγκος δουλειάς καλείται να καλυφθεί από δύο μόνο εργαζόμενους/εργαζόμενες . Παρόλα αυτά,  πήραμε διαβεβαιώσεις ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες να τελεσφορήσει.

Εξίσου μείζον θέμα της συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν εν μέσω κακοκαιρίας και οι συχνές οχλήσεις από γονείς στην Διεύθυνση για παροχή τηλεκπαίδευσης  την εβδομάδα που τα σχολεία ήταν κλειστά με απόφαση της Περιφέρειας και των Δήμων. Η απάντηση της Διεύθυνσης ήταν ότι τα σχολεία ήταν κλειστά για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι όλα λειτούργησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΥΠΕΘ.

Για τις καταγγελίες ιδιωτών σε σχολικές μονάδες για ποικίλα θέματα, που έχουν φέρει σε αδιέξοδο διευθυντές κι εκπαιδευτικούς, η Διεύθυνση τοποθετήθηκε ότι αδυνατεί να πάρει κάποια ευθύνη ή να καλύψει νομικά ή διοικητικά τους εμπλεκόμενους. Στη συζήτηση εντοπίστηκε το παράδοξο του νομικού κενού που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους/ τις εργαζόμενες  εκπαιδευτικούς  μέσα στον χώρο του σχολείου σαν κανονικούς πολίτες  κι όχι σαν ρόλο που ενεργεί σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο του θεσμού που υπηρετεί. Έτσι, ενώ η ίδια η Περιφέρεια δεν νομιμοποιείται να παρέχει καμία υπηρεσιακή ή νομική κάλυψη στους/τις εκπαιδευτικούς, αυτοί καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά με ιδία μέσα, απολογούμενοι για τα αυτονόητα  της λειτουργίας του σχολείου τους. Καλούμε το Υπουργείο και τη ΔΟΕ να τοποθετηθούν σχετικά με το θέμα και η Ομοσπονδία να στηρίξει νομικά τους συναδέλφους και τα σχολεία.

Η ψευδής επικοινωνιακή εικόνα του ΥΠΑΙΘ περί κανονικότητας αυτοαναιρείται, καθώς από ότι αποδεικνύεται μοναδική έγνοια του είναι η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων, της τηλεκπαίδευσης  και της αξιολόγησης, ακόμα και σε περιστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στη συζήτηση τονίσαμε ιδιαίτερα ότι δεν συναινούμε στη σκόπιμη προσπάθεια γενίκευσης της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης από πλευράς του ΥΠΑΙΘ, με αφορμή την κακοκαιρία. Η εκπαιδευτική τάξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταφερθεί στον ιδιωτικό χώρο του κάθε εκπαιδευτικού ή του κάθε μαθητή. Ο ρόλος της Κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Η απάντηση της Διεύθυνσης ήταν ότι από την στιγμή που τα σχολεία είναι κλειστά, είναι κλειστά για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το επόμενο θέμα ήταν η καταγραφή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων. Εντοπίσαμε ότι αυτός ζητήθηκε μέσα σε εκβιαστικά χρονικά πλαίσια, εν μέσω πανδημίας κι ενώ οι διευθυντές/διευθύντριες  σχολικών μονάδων ή οι Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων καθημερινά επωμίζονται μεγάλο φόρτο δουλειάς δηλώντας κρούσματα και ιχνηλατήσεις. Η έλλειψη τεχνικών γνώσεων για την καταγραφή του, η απουσία εκπαιδευτικών πληροφορικής στα νηπιαγωγεία, οι αυξημένες αρμοδιότητες των Προϊσταμένων δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος. Ζητήσαμε να δοθεί χρόνος παράτασης και να τοποθετηθεί κατάλληλο υποστηρικτικό προσωπικό

Παράλληλα επικαιροποιήσαμε το πάγιο αίτημα του Κλάδου για επάνδρωση των σχολείων με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σχετικά με το θέμα της σχολικής στέγης υπενθυμίσαμε το πάγιο αίτημά μας για εκσυγχρονισμό της, καθώς στην Δ΄ Διεύθυνση υπάρχει τεράστιο ζήτημα και υπερπλήρη συχνά τμήματα προνηπίων/νηπίων καλούνται να στεγαστούν ακόμα και σε ακατάλληλα  κοντέινερ.  Ζητήσαμε άμεσα το χτίσιμο σχολείων σύγχρονων προδιαγραφών και όχι να φυτεύονται κακέκτυπα αιθουσών στα υπάρχοντα προαύλια, χωρίς να πληρούν βασικές προϋποθέσεις. Ενθαρρυντικό γεγονός για την περιοχή μας είναι η ίδρυση δύο νέων νηπιαγωγείων στον Άλιμο, κάτω και από τη δική μας πίεση όλα αυτά τα χρόνια (6ου και 12ου).

Για τα όρια των Νηπιαγωγείων και την ισομερή κατανομή των μαθητών/μαθητριών  που θέσαμε, έγινε πρόταση από την Διεύθυνση να γίνει συζήτηση με τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς κατά περιοχές, ώστε να συμφωνήσουν σε ένα πλάνο ορίων που η Διεύθυνση διατίθεται να υπογράψει.

Ταυτόχρονα, θέσαμε το ζήτημα διεξαγωγής Εθνικών Εξετάσεων των μαθητών της Στ΄ τάξης και της Γ΄ γυμνασίου, τύπου PIZA. Θεωρούμε ότι αυτές οι εξετάσεις συντελούν στην κατηγοριοποίηση και τον διαχωρισμό σχολείων και μαθητών/μαθητριών. Θεωρούμε ακόμη ότι δεν προάγουν το επίπεδο και την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης. Αντίθετα, θα εντείνουν τον ανταγωνισμό , την μονομέρεια των γνώσεων και την ημιμάθεια. Δεν συναινούμε στην διεξαγωγή τους.

Τέλος σχετικά με την έγκαιρη απόδοση των συντάξεων στους συναδέλφους, η Διεύθυνση φάνηκε αισιόδοξη ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, δεδομένου ότι για πρώτη χρονιά κατατέθηκαν τόσο νωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Συνάδελφοι/σσες,

Για άλλη μια φορά πέρα από τα ευχολόγια, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα αιτήματα του σωματείου. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η ατομική ευθύνη και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Δεν αρκούμαστε στα λίγα. Περισσότερο από ποτέ είναι τώρα επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας με κοινό μέτωπο με μαθητές/ μαθήτριες και γονείς και να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Μένουμε κοντά στο σωματείο μας. Ενημερώνουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε κι ενημερωνόμαστε ανελλιπώς για τις δράσεις του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 7/02/2022

Αρ. Πρωτ.:17

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μαςΨήφισμα για τη δίωξη συναδέλφου για μη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση

Το Δ.Σ.  του ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης», ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα), που διδάσκει.

Είμαστε αντίθετοι με την εξοντωτική ποινή ενάντια στον συνάδελφο, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι υγειονομικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνθήκες που βιώνουμε ως εργαζόμενοι έχουν οξυνθεί. Η δίωξη του συναδέλφου για «μη παροχή τηλεκπαίδευσης» και μάλιστα σε μάθημα εργαστηριακό, το οποίο από τη φύση του πρέπει να διδάσκεται δια ζώσης, και έχει νόημα μόνο με τη φυσική συμμετοχή και εμπλοκή των ίδιων των μαθητών, είναι άδικη και εκδικητική.

Η περικοπή των μισθών του συναδέλφου γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α' Πειθαρχικό Συμβούλιο Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.

Απαιτούμε την άμεσα ανάκληση της ποινής του συναδέλφου!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 7/02/2022

Αρ. Πρωτ.:16

Προς :

Τους/Τις εκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», καλεί στην Παράσταση Διαμαρτυρίας του Π.Ε.Σ.Υ.Θ. στις 17 Φεβρουαρίου 2022 στο Υπ. Παιδείας στις 14.30. Για να διευκολύνει τις/ τους συναδέλφισσες/συναδέλφους να συμμετέχουν, κηρύσσει από 1 - 4 ώρες στάση εργασίας στο ωράριο καθενός/καθεμιάς  μεταξύ 12.35 – 4 μ.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με βάση τη θέση του Σωματείου μας για το ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, θεωρεί ότι η καλλιτεχνική παιδεία παίζει αναντικατάστατο ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Στη βάση αυτή υιοθετεί το κάλεσμα του ΠΕΣΥΘ και τα αιτήματα που προβάλει στη φάση αυτή και καλεί στην Κινητοποίηση.

Παραθέτουμε ολόκληρο το κάλεσμα του ΠΕΣΥΘ για την κινητοποίηση: «Παράσταση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ στο Υπουργείο Παιδείας, Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 14:30Άμεση κάλυψη όλων των κενών – Επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής

Η αυλαία έπεσε. Οι φάσεις προσλήψεων που έγιναν άφησαν πίσω τους εκατοντάδες κενά, διαμορφώνοντας αδιανόητες συνθήκες στην ήδη δυστοπική εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι και καθιστώντας πολλούς συναδέλφους μας άνεργους. Γιατί για κάποιους μπορεί η σχολική χρονιά να προχωρά, όμως για κάποιους δεν άρχισε καν.

Το υπουργείο, για άλλη μια φορά, έκρυψε κάτω από το χαλί τις ελλείψεις και πανηγύρισε την ομαλή και κανονική λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον προκλητικό, σε μια χρονική περίοδο που η πανδημία καλπάζει, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας εκτός από τις μάσκες που χρεωνόμαστε οι ίδιοι, οικογένειες και εκπαιδευτικοί, σε μια περίοδο που πρωτοστατούν οι απειλές και ο εκφοβισμός, σε μια περίοδο που οι μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών όλων των βαθμίδων έχουν πολλαπλασιαστεί, το ΥΠΑΙΘ να μειώνει κατά 20%  τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και να συγχωνεύει τμήματα, πολλές φορές σε σχολεία με ακατάλληλες κτηριακές υποδομές και μικροσκοπικές αίθουσες.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν 200 θεατρολόγοι συνάδελφοί μας που εργάζονταν επί σειρά ετών στην εκπαίδευση αντιμετωπίζουν το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας μετά και τις προσλήψεις του Ιανουαρίου. Όλα αυτά σε συνθήκες ακρίβειας και ανατιμήσεων, που κάνουν δύσκολη την επιβίωση και για όλους τους εργαζόμενους.

Δεν είναι όμως μόνο το ζήτημα της ανεργίας των συναδέλφων, είναι κυρίως η απαξίωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και μαθητριών μας, που, γονείς και εκπαιδευτικοί, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πια.Η Θεατρική Αγωγή, όπως και τα Εικαστικά και η Μουσική, ως μέσο δημιουργικής έκφρασης και ευαισθητοποίησης, επιδρά πολλαπλά στην απελευθέρωση της φαντασίας του μαθητή και στην ψυχική ενδυνάμωση, αλλά και ως εργαλείο μάθησης, μέσα από τον πειραματισμό και την έρευνα, έχει συμβολή στο παιδαγωγικό έργο του σχολείου.

Το ξήλωμα της Αισθητικής Αγωγής και της αισθητικής καλλιέργειας που μπορεί να δώσει στον μελλοντικό άνθρωπο όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα κριτικά, ενώ ταυτόχρονα να υπερασπίζεται το δικαίωμά του σε μια ποιοτική και αρμονική ζωή, μπαλώθηκε από «εργαστήρια δεξιοτήτων», που ουδεμία σχέση έχουν με τα μαθήματα Τέχνης και Πολιτισμού, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μάς ρωτούν με απορία και απογοήτευση γιατί από την Δ᾽ δημοτικού και έπειτα δεν θα ξαναδιδαχθούν Θεατρική Αγωγή!

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Συγκεντρωνόμαστε όλες και όλοι στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 14:30, για να διεκδικήσουμε:

Την κάλυψη όλων των κενών Θεατρικής Αγωγής από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και την κάλυψη όλων των κενών, στα σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε κάθε κλάδο και ειδικότητα.

Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και αγαπά – Όχι στις αναθέσεις των μαθημάτων ειδικοτήτων. Ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα των μαθητών και μαθητριών – Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ Δημοτικού, διάχυσή του στο Γυμνάσιο ως τρίτο πυλώνα της Αισθητικής Αγωγής και επαναφορά του μαθήματος της Καλλιτεχνικής Παιδείας στο Λύκειο.

Απόδοση όλων των πραγματικών οργανικών κενών στον κλάδο μας – Σύσταση των απαραίτητων οργανικών θέσεων – Μόνιμους διορισμούς ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ζητούμε την ίδια μέρα και ώρα της συγκέντρωσης συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Καλούμε:

τα Σωματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.),την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής,την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων,την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.),το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.),την Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,τον Σύλλογο Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ.

σε συμμετοχή, στήριξη και συμπόρευση στον δίκαιο αγώνα μας. Παρακαλούμε τα Σωματεία να κηρύξουν διευκολυντικές στάσεις εργασίας.ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 7/02/2022

Αρ. Πρωτ.:15

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ «Ο θΟΥΚΥΔΊΔΗς» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μην περάσει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

Η δήθεν ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, που συγκροτήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει  επί Ν.Δ., με πόρισμα που ανακοινώθηκε πρόοσφατα  έχει σκοπό να εφαρμόσει μνημονιακή δέσμευση για εξορθολογισμό των ΒΑΕ, προωθώντας περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα των σχολικών καθαριστριών.  Οι σχολικές καθαρίστριες είναι αυτές που εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας με 10μηνες συμβάσεις με πολλές από αυτές να έχουν βρεθεί ξαφνικά χωρίς δουλειά και άλλες να εργάζονται με λιγότερες ώρες με μειωμένους μισθούς.

Είναι οι εργαζόμενες πού τα δύο χρόνια και πλέον της πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση του δωρεάν self test. Εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους με μεγάλη συρροή κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας δυνατά απολυμαντικά που καταστρέφουν την υγεία τους.

Σε αυτές τις συνθήκες αντί οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να τους χορηγούνται τα ΜΑΠ η κυβέρνηση τους ετοιμάζει νέα αρνητική έκπληξη.  Το πόρισμα της επιτροπής προβλέπει την περικοπή του επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα. Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση η περικοπή είναι απαράδεκτη. Διεκδικούμε:    Καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος.       Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 2:00 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο. (Πανεπιστημίου απέναντι από τα προπύλαια.)


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 1/02/2022

Αρ. Πρωτ.:14

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


 

Δελτίο Τύπου από την Πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ (18/9/2021)

Το Σάββατο 22/1/2022, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Αίθουσα Λογιστών, πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού 47 Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ, για την οργάνωση της πάλης.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν:

 • Σύλλογοι ΠΕ με απόφαση: Α΄ Αθηνών, Αιγάλεω, Αλίμου-Αργυρούπολης-Ελληνικού «ο Θουκυδίδης», Αμαρουσίου, Αν. Αττικής «Σωκράτης», Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», Ζακύνθου, Ικαρίας-Φούρνων, Καλλιθέας-Μοσχάτου «ο Αριστοτέλης», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κέρκυρας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Κορινθίας, Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Λήμνου, Νέας Ιωνίας-Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», Νέας Σμύρνης, Νήσων Αργοσαρωνικού, «ο Παρθενώνας», Πειραιά «Η Πρόοδος», Περικλής, Σικυώνας Ξυλόκαστρου, Φωκίδας, Χαϊδαρίου,  Χανίων, Χίου

 • Σύλλογοι ΠΕ παρατηρητές: Α΄ Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Αγίων Αναργύρων, Παλαιού Φαλήρου, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

 • ΕΛΜΕ με απόφαση: Αρκαδίας, Β΄ Δωδεκανήσου, Γ΄ Αθήνας, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Λήμνου, Πειραιά

 • ΕΛΜΕ παρατηρητές: Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), Β΄ Δυτ. Αττικής, Δ΄ Ανατ. Αττικής,  Δ΄ Θεσσαλονίκης, Λευκάδας, Νότιας Αθήνας, Στ΄ Αθήνας,

 • Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστ(ρι)ών Αττικής

Η συζήτηση είχε στο επίκεντρό της την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία μετά το άνοιγμά τους χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική των ταξικών φραγμών, της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, των εξετάσεων τύπου PISA, για την θωράκιση της δημόσιας παιδείας και υγείας ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και τη γενικότερη πάλη των εκπαιδευτικών σωματείων, σε συνεργασία με το ευρύτερο εργατικό κίνημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ακρίβειας, της λιτότητας, της ανεργίας και του αυταρχισμού, για την κατάργηση στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων επικέντρωσαν στα παρακάτω ζητήματα:

1.  Παρά την ηρωική προσπάθεια των χιλιάδων συναδέλφων να κρατήσουν όρθια τα σχολεία, όσο παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορωνοΐου στα σχολεία, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες, τα σχολεία θα μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης. Διαμορφώνεται ένα διαλυτικό κλίμα καθώς το αντιεκπαιδευτικό σχέδιο της κυβέρνησης για το κουκούλωμα των χιλιάδων κενών με συγχωνεύσεις τμημάτων, δηλαδή στοίβαγμα 25, 26, 27 και 28 μαθητών, ακόμα και διαφορετικών τάξεων, σε αίθουσες κλουβιά, είναι απαράδεκτο. Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας χρειάζεται να ικανοποιήσουν τις δίκαιες και επιστημονικά τεκμηριωμένες διεκδικήσεις του υγειονομικού και εκπαιδευτικού κινήματος και να σταματήσουν να ρισκάρουν και να φορτώνουν τα πάντα στην ατομική ευθύνη και το φιλότιμο υγειονομικών και εκπαιδευτικών. Πάνω από 7.500 εκπαιδευτικοί νοσούν ή είναι στενές επαφές και λείπουν από τα σχολεία. Αυτός ο αριθμός των εκπαιδευτικών θα μεγαλώσει τις επόμενες ημέρες, αφού τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοΐου. Τα χιλιάδες έκτακτα κενά έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 5.500 λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα πάνω από 3.500 χιλιάδες στην δευτεροβάθμια, που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με την ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΘ τρίμηνων προσλήψεων αναπληρωτών που θα απολυθούν τον Απρίλιο, αλλά με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Και όλα αυτά, στο συνολικό πλαίσιο εγκατάλειψης του δημόσιου συστήματος υγείας που ευθύνεται για τις εκατόμβες νεκρών, τις ατελείωτες ουρές για ένα δωρεάν μοριακό τεστ, την κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας και πρόληψης.

2. Η όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, με την κατακόρυφη άνοδο της ακρίβειας, τη συνεχιζόμενη λιτότητα, τον νόμο Χατζηδάκη που στοχεύει στη διάλυση των συνδικάτων, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το χτύπημα στα επικουρικά ταμεία, τη θεαματική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και εγκατάσταση νέων αμερικάνικων βάσεων, την επέκταση της ελαστικής εργασίας, την πρωτοφανή αστυνομική καταστολή ενάντια στη νεολαία, στους φοιτητές και ενάντια στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τους αγώνες και τις απεργίες του οργανωμένου συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Χαιρετίζουμε  τις μαζικές και δυναμικές απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους χώρους της παιδείας, της υγείας, στην Cosco, των ταχυμεταφορέων και άλλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

3.   Ο νόμος 4823 για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που στόχο έχει την επιτάχυνση της υλοποίησης των κατευθύνσεων που εδώ και χρόνια έχει η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ για το σχολείο και εναλλάξ εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στην εκπαίδευση. Επιδιώκουν να οικοδομήσουν ένα ακόμα πιο ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενου, στο «τι και πως μαθαίνουν οι μαθητές», με τα «νέα» αναλυτικά προγράμματα της αποσπασματικότητας και των δεξιοτήτων, με τον κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος με το πολλαπλό βιβλίο και τα εργαστήρια δεξιοτήτων, με διδακτικές μεθόδους που ακυρώνουν τη ζωντανή διδασκαλία όπως η «ανεστραμμένη μάθηση». Με την κατηγοριοποίησή του σχολείου μέσα από την αυτονομία και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής «αξιολόγησης»: Αυτονομία της λειτουργίας της σχολικής μονάδας με την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης, κατηγοριοποίηση των μαθητών και των σχολείων, λαιμητόμοι εξετάσεων με την τράπεζα θεμάτων σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, διαπιστωτικές εξετάσεις πανελλαδικού τύπου (PISA) στην ΣΤ΄ Δημοτικού και στην Γ΄ Γυμνασίου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος σε εθνικό, περιφερειακό επίπεδο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας, σχολεία των «αρίστων» σε πειραματικά και πρότυπα, υποβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τις δίχρονές σχολές, κ.ά. διευθυντής μάνατζερ με υπερεξουσίες, διαχείριση του ήδη υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού με σχέδιο μείωσης των  προσλήψεων των αναπληρωτών/συμβασιούχων εκπαιδευτικών, Προωθείται η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς μεταξύ άλλων, το Σχολικό Συμβούλιο συρρικνώνεται σε ένα ολιγομελές όργανο, το οποίο, ανάμεσα στις άλλες αρμοδιότητές του, καλείται να αναζητά χρηματικές πηγές, εκτός της κρατικής χρηματοδότησης για να ενισχύσει το ταμείο της κάθε σχολικής επιτροπής.

4.  Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στην αξιολόγηση από το ΥΠΑΙΘ και τους διοικητικούς τους μηχανισμούς είτε αυτή απευθύνεται στους συναδέλφους που ακολουθούν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ είτε απευθύνεται στους συναδέλφους που υλοποιούν τις αποφάσεις Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή. Ο αυταρχισμός και οι αντιδημοκρατικές ενέργειες απέναντι στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν με την εργασία τους το δημόσιο σχολείο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία συναντά το απροσπέλαστο τείχος της μαζικής συντεταγμένης συμμετοχής στον αγώνα ακύρωσης της αξιολόγησης με όλες τις μορφές.

5.  Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις καθαριστ(ρι)ες των σχολείων και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις καθαριστ(ι)ών σε όλα τα σχολεία της χώρας, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα της καθαριότητας.

Τα σωματεία τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη με βάση τις αποφάσεις τους, το πλαίσιο πάλης και δράσης τους. Με στόχο να οργανωθεί ένας μαζικός, μαχητικός και νικηφόρος πανεκπαιδευτικός αγώνας διαρκείας, με στόχο την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της και να σαρώσει όσους την στηρίζουν, με απεργίες, συλλαλητήρια, τοπικές δράσεις και εκδηλώσεις, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους. Με αγώνα για μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα του ΜΚ 15 -17, για χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση/διορισμό όλων των αναπληρωτών, για ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των σχολείων για την πανδημία και την αντιμετώπιση των οξυμμένων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στους μαθητές. Σε αυτό το πλαίσιο κατατέθηκαν από τα εκπαιδευτικά σωματεία οι παρακάτω κοινές προτάσεις:

ΓΣ και Ολομέλειες Προέδρων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ την εβδομάδα 31/1-4/2 για την οργάνωση πολύμορφου αγώνα διαρκείας. 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη, με πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση.

Να επαναπροκηρυχθεί άμεσα απεργία – αποχή από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τις μέχρι τώρα συλλογικές αποφάσεις των σωματείων και των συλλόγων διδασκόντων (ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην πρωτοβάθμια, συλλογικές αποφάσεις από μια σειρά ΕΛΜΕ στη δευτεροβάθμια – π.χ. Γ Αθήνα, Πειραιά, Ζακύνθου κ.α.) να συμβάλλουν στην ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη.

Εάν οι ομοσπονδίες δεν το πράξουν, οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ, μέσα από κοινό συντονισμό και με ενιαίο τρόπο, μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, ολομέλεια προέδρων) που θα ενεργοποιήσουν το σύνολο του κλάδου, να πάρουν επάνω τους την κήρυξη απεργίας/αποχής πανελλαδικά, ώστε να εκφραστεί συλλογική αντίθεση του κλάδου.

Κοινή δράση με το γονεϊκό και το μαθητικό κίνημα με στόχο για την ακύρωση στην πράξη του διαγωνισμού της λεγόμενης Ελληνικής PISA, με απεργιακές κινητοποιήσεις από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και συντονισμό με το γονεϊκό και μαθητικό κίνημα.

Κοινές πρωτοβουλίες δράσης με τους γονείς, αγωνιστικές δράσεις ενημέρωσης στις πύλες των σχολείων, πανό στα σχολεία, γράμμα προς γονείς, κοινή αφίσα των Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες.

Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για την υγεία την Τετάρτη 26/1.

Απογευματινό παλλαϊκό, πανεργατικό συλλαλητήριο για όλα τα επίδικα της περιόδου. Προετοιμασία για γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συνέντευξη τύπου για τις διώξεις στο 10ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας.

 

 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Αργυρούπολη, 29/01/2022

Αρ. Πρωτ.:13

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας

Κοινοποίηση: Δήμο Ελλην-Αργ/ης,ΔΟΕ,Δ΄Διεύθυνση


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης», καταδικάζει  απερίφραστα την απαράδεκτη, προσβλητική και παράτυπη συμπεριφορά του κ. Μάνταλου, (ειδικού συμβούλου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), προς τις συναδέλφισσες του 13ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης, όπου τυγχάνει και γονιός.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που απέστειλε ο Σ.Δ. του Νηπιαγωγείου προς τους γονείς, ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, γεγονός άλλωστε που οδήγησε και την Περιφέρεια να κλείσει τα σχολεία της Αττικής για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ενδεικτικό της επικινδυνότητας είναι ότι στο ανάλογο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27-1-22 προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση από τους δήμους και την Περιφέρεια,  επικαιροποιήθηκε η απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία ούτε σήμερα Παρασκευή 28-1.

Τόσο στις προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες με  συναδέλφισσες του σχολείου, όσο και στην ανάρτησή του στο f.b., ήταν προσβλητικός και αναιδής. Στη βιασύνη του να κάνει το άσπρο- μαύρο, έκανε δημόσια ανάρτηση στο f.b.  ενός άκρως προσβλητικού κειμένου αλλά και προσωπικών δεδομένων–διευθύνσεων ηλεκτρονικών τάξεων των εκπαιδευτικών !!!!

Να σημειώσουμε ότι η ανάρτηση διαφοροποιήθηκε στην πορεία, χωρίς να αλλάξει στην ουσία το περιεχόμενό της! Να σημειώσουμε επίσης ότι οι νηπιαγωγοί φωτογράφισαν την κατάσταση που επικρατούσε στους εξωτερικούς χώρους του νηπιαγωγείου πριν ο κος Μάνταλος και κατόπιν ένας υπάλληλος του δήμου σπεύσουν να καθαρίσουν. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν αδιάσειστο στοιχείο για την ορθότητα της ανακοίνωσης του Νηπιαγωγείου κι εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Μάνταλο.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά:

Με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και  για όσο θα διαρκούσε η κακοκαιρία , τα σχολεία  παρέμειναν κλειστά, για να προστατευτεί η ασφάλεια και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών

Δε γίνεται αποδεκτή καμία αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά, από οποιοδήποτε στέλεχος του Υπ. Παιδείας, Διευθυντών Εκπ/ης και σχολείων, πολύ περισσότερο από άτομα προερχόμενα από τους Δήμους, που καμιά αρμοδιότητα δεν έχουν με την εκπαιδευτική διαδικασία !!

Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι για τεχνικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις».

Καθήκον της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και  των Δήμων είναι να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη τους  για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς,υποδομές, να λύσουν το ζήτημα  της θέρμανσης σε όλα τα σχολεία, της καθαριότητας, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες επισκευές και καθαρισμούς , να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των εκπαιδευτικών και μαθητών τις επόμενες μέρες, μόλις κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα, και να σταματήσουν τις ανέξοδες δηλώσεις, τις επικοινωνιακές φανφάρες και τις απειλές.

Δεν  θα δεχτούμε να γίνουμε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» των εγκληματικών ευθυνών κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ και δήμων.

Το Δ.Σ. καλεί:

1)Τον κ. Μάνταλο να κατεβάσει αυτήν την προσβλητική ανάρτηση και να ζητήσει συγγνώμη από τις εκπαιδευτικούς τις οποίες όχι μόνο διέσυρε με απαράδεκτο τρόπο, αλλά εξέθεσε δημοσιοποιώντας τις ηλεκτρονικές τους τάξεις κατά παράβαση της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

2) Τη Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης προσωπικά να πάρει θέση για το θέμα.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Ο Θουκυδίδης»  επιφυλάσσεται  παντός νόμιμου δικαιώματος προκειμένου να υπερασπιστεί τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες αλλά και όποιον άλλον/ άλλη   συνάδελφο/ συναδέλφισσα  χρειαστεί!ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 28/01/2022

Αρ. Πρωτ.:12

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


Ο ΣΕΠΕ «ο Θουκυδίδης»,συμφωνεί με το κάλεσμα του ΣΕΠΕ Πατρών και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο,29/1, στις 11.30πμ.Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Πάτρας...ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ
Συμμετοχή στη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας του Δήμου


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας διαχρονικά διεκδικεί την επίλυση προβλημάτων που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία όπως η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων από το κράτος, η έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολείων , διεκδικεί την κατασκευή νέων συγχρόνων σχολικών μονάδων , την κάλυψη όλων των κενών με μονίμους εκπαιδευτικούς κ.α.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα της δημοτικής αρχής για τη λύση των δίκαιων προβλημάτων της πόλης, αποφασίσαμε να  συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις αγωνιστικές δράσεις που θα κορυφωθούν με τη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει μόνο με κοινούς αγώνες.

Γι αυτό καλούμε  την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης να γίνει μια γροθιά για να διεκδικήσουμε μαζί με όλα τα προβλήματα της πόλης δίκαιες λύσεις και για  τα χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας , μαζί με τον Δήμο Πατρέων και τους φορείς της πόλης διεκδικεί :

 • Κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού φύλαξης και καθαριότητας των σχολείων

 • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα από 27 σε 15 μαθητές για να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να προφυλαχτούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους από τον covid

 • Ανακατασκευή – εκσυγχρονισμός των αύλειων χώρων των σχολείων και των αθλητικών τους εγκαταστάσεων για ολοκληρωμένη λειτουργία τους, για να γίνει σύνθεση του σχολικού με τον εξωσχολικό αθλητισμό, για να γίνουν τα σχολεία μας κυψέλες πολιτισμού, αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών

 • Ριζική αναθεώρηση κι ενίσχυση της σχολικής κτιριακής πολιτικής, με την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, με κλειστές αίθουσες άθλησης και χώρους ανάπτυξης πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων και με προτεραιότητα στην άμεση κατασκευή σύγχρονων Νηπιαγωγείων και σχολείων ΑΜΕΑ.

 • Αντισεισμική θωράκιση και πυρασφάλεια των σχολικών κτιρίων

 • Αύξηση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης από τους Κ.Α.Π. και την Σ.Α.Τ.Α. για την ακώλυτη λειτουργία, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των σχολείων».


Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 29 Γενάρη 2022 και ώρα 12:00μ.μ.


Αναχώρηση με λεωφορεία από Άγιο Ανδρέα στις 7:30 π.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ.
Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

 

daskaloi

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 27/01/2022

Αρ. Πρωτ.:11

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας


ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ


Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «ο Θουκυδίδης» εκφράζει  την αγανάκτηση και οργή του ενάντια στην συνεχιζόμενη απαράδεκτη και παράνομη «παρέμβαση» του Γενικου Γραμματέα του  ΥΠΑΙΘ, κου Κόπτση, σε διευθυντές σχολείων, σχετικά με το θέμα της τηλεκπαίδευσης. Ενημερώνουμε ότι ο κος Κόπτσης χθες τη νύχτα, στις 11 μμ !!!!!!! τηλεφώνησε σε Διευθυντή  ΔΣ  του Αλίμου, να του ζητήσει το λόγο γιατί οι εκπ/κοί του σχολείου ενημέρωσαν τους γονείς  ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση.


Να σημειώσουμε ότι εγγράφως δεν έχει έρθει τίποτα για την παρουσία των εκπ/ών στα σχολεία (τα σχολεία είναι κλειστά με απόφαση της Περιφέρειας, λόγω αυξημένων κινδύνων εξαιτίας του παγετού). Η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση επόμενα δεν έχει νόημα. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει τηλεκπαίδευση με δικά του μέσα από το σπίτι του, τη στιγμή που η πρόσβαση στα σχολεία ειναι άκρως επικίνδυνη λόγω του παγετού.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει κατηγορηματικά  τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες εκφοβισμού και εκβιασμού του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ και καλεί το Δ.Σ. της Δ. Ο. Ε. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει ο "κατήφορος" του ΥΠΑΙΘ  και του Γεν. του Γραμματέα, να  αποδοθούν  οι πραγματικές ευθύνες για τα κλειστά σχολεία και όλες τις υποδομές σε αυτούς που τους αναλογούν, στην κυβερνηση και την αντιλαϊκή πολιτική της.


Η ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟ!!!


ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 27/1

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Έγγραφο1 ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»
Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη


Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Σύριγγα Πόλυ (210 0022215-6973223771)

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Αργυρούπολη, 26/01/2022

Αρ. Πρωτ.:10

Προς :

Τους/Τιςεκπαιδευτικούς των σχολείων μας

Απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία εν μέσω κακοκαιρίας με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός της Αττικής έρχονται αντιμέτωποι με το κύμα κακοκαιρίας που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.. Δεν είναι όμως μόνο «ο κακός μας ο καιρός». Έρχονται στην επιφάνεια, για μια ακόμα φορά, οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της πολιτικής προστασίας και των κρατικών υποδομών. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση καταφεύγει σε ανέξοδες συστάσεις και κινείται με αποκλειστικό γνώμονα την «ατομική ευθύνη».

Η κακοκαιρία επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τους φόβους και τις προειδοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για τα ανύπαρκτα μέτρα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου μπάχαλου στα σχολεία, με αποκλειστική τους ευθύνη.

Ταυτόχρονα, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που οι συνάδελφοι έγιναν μάρτυρες αυταρχικής συμπεριφοράς στελεχών εκπαίδευσης και απειλών, είτε για φυσική παρουσία στα σχολεία για παροχή τηλεκπαίδευσης, είτε από το σπίτι ακόμα και αν δεν είχαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα συμβάλουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου!

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αξιοποιήσαμε την τηλεκπαίδευση, με αποκλειστικά δικό μας εξοπλισμό, με προσωπικά έξοδα, για τα οποία ποτέ δεν αποζημιωθήκαμε και χωρίς επιμόρφωση, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και στηρίξαμε τους μαθητές μας με όλους τους τρόπους. Δε θα δεχτούμε, όμως, η εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται λάστιχο στο όνομα των "έκτακτων συνθηκών" κατά το δοκούν!

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ να αναλάβουν την ευθύνη τους  για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να λύσουν το ζήτημα της θέρμανση σε όλα τα σχολεία, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες επισκευές και καθαρισμούς στα σχολεία, να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των εκπαιδευτικών τις επόμενες μέρες, μόλις κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα, και να σταματήσουν τις ανέξοδες δηλώσεις, τις επικοινωνιακές φανφάρες και τις απειλές.

Επισημαίνουμε προς όλους τους συναδέλφους:

Α) Για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία και τα σχολεία θα είναι κλειστά, να μη μεταβούν στα σχολεία, να προστατεύσουν την ασφάλεια και την υγεία τους. Κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει για το αντίθετο.  Είναι ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης να μην κινδυνεύσει κανένας συνάδελφος.

Β) Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν από το σπίτι τους, και με δικά τους μέσα, την τηλεκπαίδευση. Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης τεχνολογικών μέσων, η αδυναμία παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι για τεχνικούς αλλά και παιδαγωγικούς λόγους, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε κανενός είδους «κυρώσεις» σε συναδέλφους.

Γ) Δε θα γίνει αποδεκτή καμία αυθαιρεσία ή αυταρχική συμπεριφορά. Κάθε οδηγία του ΥΠΑΙΘ που παραβιάζει όλα τα παραπάνω πρέπει άμεσα να καταγγέλλεται στα σωματεία. Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο καλύπτει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ

Οι εκπαιδευτικοί, αυτές τις δύσκολες ώρες, στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών μας και των οικογενειών τους, με ιδιαίτερη φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα για εκείνους που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια, για να εξασφαλιστεί η  λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των οδικών αξόνων, ειδικά η πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές όπως τα νοσοκομεία.

Κάθε εκπαιδευτικός, μαθητής ή οικογένεια που αντιμετωπίζει δυσκολίες και χρειάζεται στήριξη μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με το Δ.Σ του ΣυλλόγουΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Έγγραφο1

 

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                                                             ΣΥΡΙΓΓΑ ΠΟΛΥ

 
ankara escort ankara escort bayan escort ankara escort bayan ankara ankara escort escort ankara