Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Όταν η άδικη και αντιεκπαιδευτική πολιτική τους δεν πείθει κανέναν, τότε τα επιχειρήματα …δίνουν τη θέση τους στα κονσερβοκούτια και τον αντικομμουνισμό!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολ

Αρ,Πρωτ.:235

Αργυρούπολη, 18/7/2024

Προς τα μέλη  του Συλλόγου

Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)

Ειρήνη Νικολαίδου  (2109610234/6976879362)  ———————-

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Αργυρούπολης- Αλίμου- Ελληνικού «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», Καλλιθέας- Μοσχάτου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ- ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Δ’ Αθήνας για την απαράδεκτη και προκλητική επίθεσή του απέναντι σε μέλη των Δ.Σ. των ΣΕΠΕ της Δ’ Αθήνας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν μαζί του την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, προσηλωμένος στην υπεράσπιση των επιλογών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ δεν έδωσε επαρκείς και πειστικές απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν από τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων. Υπερασπιζόμενος πλήρως όλο το αντιεκπαιδευτικό νομικό πλαίσιο της αξιολόγησης, των πληθωρικών  τμημάτων, των προσλήψεων με το σταγονόμετρο, των οξυμένων προβλημάτων που συσσωρεύονται στην Ειδική Αγωγή κλπ., επέλεξε να καταφύγει σε ανιστόρητα σχόλια για την Ο.Π.Λ.Α. και τη χρήση κονσερβοκουτιών…

Βεβαίως, δε μας ξαφνιάζει καθόλου ότι στελέχη της εκπαίδευσης, σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών και αντιπαιδαγωγικών αναδιαρθρώσεων  στην εκπαίδευση, επιστρατεύουν τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας για να συκοφαντήσουν το κίνημα και τους αγώνες.

Προφανώς ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Δ’ Αθήνας προτάσσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις παραβλέποντας τον θεσμικό του ρόλο.  Δε μπορεί να αντιληφθεί ότι με την ιδιότητά του δέχτηκε στο γραφείο του εκλεγμένους εκπροσώπους των συναδέλφων που εργάζονται στην περιοχή ευθύνης του, προκειμένου να συζητήσουν για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Δε βρήκε τίποτα να σχολιάσει για το πώς θα μπορούσε να συμβάλει από τη θέση του στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στην αποφόρτιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές/τριες και οι οικογένειές τους.

Το ρεύμα αντίστασης και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών, των  γονέων και των μαθητών για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών δεν θα ανακοπεί από τις απειλές και τις χυδαιότητες του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας.

Καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Δ’ Αθήνας να ανακαλέσει τα χυδαία και προσβλητικά σχόλιά του!

• Καλούμε τους πολιτικούς προϊσταμένους του να τοποθετηθούν επί του θέματος. Σε αντίθετη περίπτωση η σιωπή τους σημαίνει ότι υιοθετούν και ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές και απόψεις.
  • Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. ως εκπρόσωπο των πρωτοβάθμιων Συλλόγων να καταδικάσει τη συγκεκριμένη στάση που συκοφαντεί το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα.

Δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που πραγματικά θα φροντίζει για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και την επιστημονική – παιδαγωγική  υπόσταση των εκπαιδευτικώνΣυνεχίζουμε τον αγώνα για ένα πραγματικά Δημόσιο, δωρεάν Σχολείο!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡ.                                                                       ΝΙΚΟΛΑ’Ι’ΔΟΥ   ΕΙΡΗΝΗ

2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2023-24   2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2023-24   2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ                                            Αργυρούπολη, 27/3/2024 «ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 28/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ στις 30/5/2024!ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 28/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 93η ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ στις 30/5/2024!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΩΝ ΠΕ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»    26/5/2024 Παράκληση να σταλεί άμεσα σε όλους τους συναδέλφους! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 28/5 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Κυριακη 4 Φλεβαρη 2024 στις 6.30 μ.μ.ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Κυριακη 4 Φλεβαρη 2024 στις 6.30 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ n Κυριακή 4 Φλεβάρη 2024 στις 6.30 μ.μ. n n Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου και του δημόσιου σχολείου n Κυριακή 4 Φλεβάρη