Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργυρούπολης – Αλίμου – Ελληνικού "Ο Θουκυδίδης" Home,Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη

Aρ.Πρωτ.: 225

Αργυρούπολη, 17/5/2024                          

                                       Προς τα μέλη  του Συλλόγου και τους γονείς

 Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    Νικολαΐδου Ειρήνη (2109610234/697687936

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

·                     Η «Ένωση Συνταξιούχων IKA Γλυφάδας και γύρω δήμων»,

·                     H «Oμάδα Γυναικών Ελληνικού – Αργυρούπολης» (Μέλος της ΟΓΕ) και

·                     Η «Oμάδα Γυναικών Γλυφάδας –ΒΒΒ» (Μέλος της ΟΓΕ),

Σας καλούμε στην εκδήλωση – συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στις περιοχές μας το Σάββατο 18/05/2024 στις 19.30, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό.

Να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την πάλη μας και το συντονισμό της δράσης μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και στην υποβάθμισης της.

          Είναι τεράστιες οι ελλείψεις που βιώνουμε στον τομέα της Υγείας στους Δήμους μας. Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με την παντελή υποβάθμιση όχι μόνο των Νοσοκομείου της Βούλας (για όλο το Νότιο Τομέα, υπάρχει μόνο ένα δημόσιο Νοσοκομείο, το Ασκληπιείο της Βούλας) αλλά και των μονάδων Υγείας σε κάθε περιοχή. Οι δομές της πρωτοβάθμιας υγείας, (Κέντρα Υγείας, ΤΟ.ΜΥ. κλπ) υπολειτουργούν, έχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παλιά μηχανήματα.

Μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και σε ιδιώτες γιατρούς. Χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας. Το είδαμε άλλωστε στην πανδημία περίτρανα!

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας που θα καλύπτει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών.

Απορρίπτουμε την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας στην Υγεία, στη Μητρότητα με τη λογική του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Καλούμε τους φορείς της περιοχής ( γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, εργαζομένων, αθλητικών σωματείων) και όλους τους κατοίκους, να διεκδικήσουμε αποφασιστικά από την Κυβέρνηση να στελεχωθούν τώρα οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με όλο το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό, να προσληφθούν όλες οι ειδικότητες που χρειάζονται στους Δήμους, στα σχολεία, στους αθλητικούς συλλόγους.

 

Διεκδικούμε :

●                    Να εξασφαλιστεί η λειτουργία μονάδων ΠΦΥ και να αναπτυχθούν νέες δημόσιες κοινωνικές δομές με σύγχρονες, δωρεάν παροχές για όλους. Πλήρη στελέχωση με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Να συνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία, τους παιδικούς- βρεφικούς σταθμούς, τους αθλητικούς χώρους, τους τόπους δουλειάς, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για γυναίκες, παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Να ενταχθούν τα Ιατρεία των Δήμων στο Δημόσιο Σύστημα ΠΦΥ.

●                    Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων στους ιδιώτες, των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων.

●                    Επαρκής στελέχωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και δομών του Δήμου (βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ,ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ κλπ) με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

●                    Να μην γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων παιδείας, υγείας, πρόνοιας, στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης. Η προώθηση μιας τέτοιας πολίτικης πρώτα και κύρια θα τσακίσει ότι έχει απομείνει από τον ενιαίο και δωρεάν χαρακτήρα τους, θα βαθύνει ταξικά την κατηγοριοποίηση τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας και γύρω δήμων,

της Ομάδας Γυναικών Ελληνικού – Αργυρούπολης (Μέλος της ΟΓΕ) και

της Ομάδας Γυναικών Γλυφάδας – ΒΒΒ (Μέλος της ΟΓΕ)

 

 ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                                                                  ΝΙΚΟΛΑ’Ι’ΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Related Post

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, TETAΡΤΗ  22/5ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, TETAΡΤΗ  22/5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Κυκλάδων 7-Αργυρούπολη Aρ.Πρωτ.: 226 Αργυρούπολη, 21/5/2024                                                                  Προς τα μέλη  του Συλλόγου  Πληροφορίες: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                                    Νικολαΐδου Ειρήνη (2109610234/6976879362 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA, TETAΡΤΗ  22/5 ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΟΙ Σας ενημερώνουμε

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Σ.Ε.Π.Ε. Δ’ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»,ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Σ.Ε.Π.Ε. Δ’ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»,ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε                                                                         Αργυρούπολη, 21/2/2024 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ«ΟΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»                            Αρ. Πρωτ.: 204 Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη                                                                                  Προς  τα μέλη του Συλλόγου Πληροφ.: Χριστίνα Αγγελονίδη (2109922610/6945385686)                  Προς τη Δ’ Διεύθυνση ΠΕ, Νικολαΐδου Ειρήνη(2109610234/6976879362)                                         ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:ΔΟΕ email: syllogos.pe.thoukididis@gmail.com   ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Σ.Ε.Π.Ε. Δ’

17/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!17/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Aρ.Πρωτ.: 218 Αργυρούπολη, 15/4/2024                            Κυκλάδων 7, Αργυρούπολη