| ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΛΙΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
«Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» Πληροφ.: Βάνια Ξιφαρά (6944334752- 2ο Δ.Σ. Αλίμου) Ειρήνη Νικολαΐδου( 6973223771- 1ο Δ.Σ. Αργ/λης) |
Αργυρούπολη, 27/10/2025 Αρ. Πρωτ.: 359 Προς τα Μέλη του Συλλόγου
|
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΤΡΟΠΗ!!! Η αστυνομία έριξε χημικά και χτύπησε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες έξω από την ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας! Δεν μας τρομάζουν!
Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα για τους/τις μαθητές/ριες μας!
Στις 23/10 Ενώσεις Γονέων και εκπαιδευτικά σωματεία κάλεσαν σε κινητοποίηση στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας την ώρα που το αρμόδιο ΠΥΣΠΕ συνεδρίαζε με τηλεδιάσκεψη ενάντια στα κενά και στις συγχωνεύσεις που επιχειρούνται σε δεκάδες τμήματα δημοτικών σχολείων της Α’ Αθήνας. Εκεί βρέθηκαν απέναντι στην παρουσία της αστυνομίας, η οποία εντελώς απρoσχημάτιστα προχώρησε σε βάρβαρη επίθεση εναντίον των συγκεντρωμένων με χημικά, βόμβες κρότου λάμψης και γκλόμπ! Τα χημικά εξαπλώθηκαν στον αέρα, ενώ βόμβες κρότου λάμψης έσκαγαν δίπλα σε οικογένειες με παιδιά που δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα!
Η καταστολή τους δεν μας τρομοκρατεί. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας. Δεν είναι τυχαία αυτή η επίθεση αφού το τελευταίο διάστημα η ανάγκη εξοικονόμησης εκπαιδευτικών και τα ασφυκτικά 25άρια τμήματα είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου παιδείας, προκειμένου να εξοικονομηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για την πολεμική προετοιμασία που καθορίζει όλες τις κινήσεις της κυβέρνησης!
Βάζουν στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς γιατί φοβούνται τη δύναμη του οργανωμένου λαού!
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων και των Ενώσεων Γονέων ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων.Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα δημοτικά-νηπιαγωγεία! Καμία περικοπή σε ολοήμερα και δομές στήριξης. Μετά την άγρια αυτή επίθεση η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ευαγγελία Καραγιάννη, οφείλουν να παραιτηθούν! Η τρομοκρατία κι η καταστολή από μεριάς του υπουργείου και των Διευθύνσεων οργιάζουν, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα στην εκπαίδευση οξύνονται διαρκώς. Η ΔΟΕ μαζί με τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία πρέπει να προχωρήσουν σε κλαδική απεργία.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 27/10 στις 12:00 μ.μ. μαζί με το γονεϊκό κίνημα και στην προκηρυγμενη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 6/11 στις 12 μ.μ. στα Προπύλαια (Ομοσπονδία κι Ενώσεις Γονέων, φοιτητές, μαθητές)
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βάνια Ξιφαρά Ειρήνη Νικολαïδου

